x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

Türkiye Aile İkamet İzni

Türkiye Aile İkamet İzni, Türk vatandaşı ile evli yabancı uyruklunun veya Türkiye’de en az 1 sene boyunca yasal olarak ikamet eden iki yabancı uyruklu eşin birinin sponsor olup gelirini ispatlaması şartıyla alabileceği ikamet izni türüdür.

Aile ikamet izni almak için en önemli şartlardan biri yabancının vize, vize muafiyet veya ikamet izni süresinin dolmadan başvuru yapılmasıdır. Diğeri de sponsor olacak işinin gelir ve sigorta durumunun yeterli olmasıdır. Bunların yanı sıra aşağıda belirtilecek belgelerin de eksiksiz hazırlanması gerekmektedir.Türkiye Aile İkamet İzni

Aile İkamet İzni için Gerekli Belgeler;

Başvuru yapılan yabancıdan İstenen Evraklar;

  • Pasaport 
  • Biyometrik fotoğraf
  • Gerekli durumda özel sağlık sigortası
  • Randevu ve başvuru formu 
  • Harç ödeme dekontları

Destekleyiciden (Eş’ten) İstenen Evraklar;

  1. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  2. Evlilik cüzdanı ve gerekli sayfa fotokopileri
  3. Adres kayıt sistemine kayıtlı olduğunu gösteren belge
  4. Adli sicil kaydı
  5. Tüm aile bireylerini de kapsayan sağlık sigortası
  6. SGK hizmet dökümü barkodlu tam döküm 
  7. Çalışan kişiye ait son 3 aylık maaş bordrosu 
  8. Şirket sahibi ise şirketine ait ( Güncel tarihli faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküsü )

Not: Pasaport geçerliliği talep edilen süreden en az 2 ay fazla olmalıdır.

Aile İkamet İzni Randevusu Nasıl Alınır?

Türkiye aile ikamet izni randevusu yabancının ikamet ettiği ildeki Göç İdaresi’nin online sistemi üzerinden alınır. Randevu alınırken dikkat edilmesi gereken hususları sıralayacak olursak;

  • Pasaport numarasının doğru girilmesi, 
  • Başvuru tarihi ve talep edilen süre tarihlerine dikkat edilmesi 
  • Yabancının vize veya vize muafiyet süresinin dolmamış olması
  • Destekleyici eşin bilgilerinin doğru girilmesi, gelirinin yeterli olması ve kanıtlanabilmesi

Randevu tarihleri ise yabancının ikamet ettiği ile göre değişkenlik göstermektedir. İstanbul’da sistem randevu tarihi seçme şansı vermemekte ve otomatik olarak belirlerken, diğer illerde randevu tarihi seçilebilmekte ve daha kısa sürede alınabilmektedir. Randevu tarihleri İstanbul ilinde yabancının sayısının fazla olması nedeniyle ileri tarihlere verilmekte olup şu an için pandemi sebebiyle randevuya gidilmeden evraklar kargo ile gönderilmektedir. Ancak Antalya, İzmir, Ankara, Bursa gibi illerde Antalya Göç İdaresi, İzmir Göç idaresi, Ankara Göç idaresi ve Bursa Göç İdaresi‘nde randevular yakın tarihe alınıp işlemler daha kısa sürede sonuçlandırılabilmektedir.

Türkiye Aile İkamet İzni Başvurusu nasıl yapılır?

Aile ikamet izni başvurusu yabancının ikamet etmekte olduğu ildeki İl Göç İdaresi’ne online sistem üzerinden bilgilerin girilmesi sonucu yapılan kayıt formu ve randevu ile yapılır. Başvurular yabancının kendisi tarafından yapılabildiği gibi aracı kurumlar ve 3. Şahıslar tarafından da yapılabilir. Başvuru yapılırken girilen bilgilerin doğruluğunun sorumluluğu tamamen yabancıdadır. Yabancı başvuru formunu imzalamak kaydıyla Göç İdaresi’ne ikamet izni almak için gerekli diğer belgelerle birlikte teslim etmek zorundadır.

türkiye aile ikamet izni

Türkiye Aile İkamet İzni Ücretleri Ne kadardır?

Türkiye Aile İkamet İzni almak için yabancının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ödediği harçlar yabancının uyruğuna göre ve başvuru yapılan tarihteki dolar kuruna göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin Bulgaristan vatandaşı bir yabancı 80 dolar ikamet harcı ödemekte iken, Tunus uyruklu bir yabancı 10,5 dolar ikamet harcı ödemektedir.

Bunlara ek olarak vize muafiyetiyle gelen bazı ülke vatandaşları için uyruğuna bağlı olarak tek giriş vize harcı da ödenmektedir.

Diğer bir örnek de kısa dönem ikamet izni alırken 80 dolar ikamet harcı ödeyen Alman vatandaşları, Türk vatandaşı ile evlilik üzerinden Aile İkameti almak isterse harçtan muaftır.

Devlet harçları masraflarına ek olarak yabancının yaşına göre özel sağlık sigorta poliçesi gideri, adresiyle alakalı kanıtlayıcı belgeler için noter giderleri ve danışmanlık firması ile çalışması halinde danışmanlık ve başvuru hizmet gideri masrafları olacaktır.

Çok fazla değişkenlik gösteren bu hesaplamalar için deneyimli ve uzman hizmetlerimizden yararlanarak tüm işlemlerinizi ve ödemelerinizi eksiksiz ve doğru şekilde yaptırabilirsiniz.

Türkiye Aile İkamet İzni İçin Bilinmesi Gerekenler

Aile Oturum İzni Kaç Günde Çıkar?

Aile ikamet izni İstanbul ilinde normalde 3 ay içerisinde sonuçlanmasına rağmen pandemi sebebiyle süreç daha da uzayabilmektedir. Diğer illerde ise sonuçlanma süreci yabancı nüfusu daha az olduğundan daha kısa sürmektedir.

Aile İkamet İzni ne kadar sürelik alınabilir?

Aile İkamet İzni, yabancının pasaport süresi, sponsor olan eşin sigorta ve iş durumuna bağlı olarak 1, 2 veya 3 yıllık olarak alınabilmektedir. Durumunuzun detaylı değerlendirilmesi ve en doğru başvurunun yapılması için uzman danışmanlarımıza sitemizin iletişim sayfasında yer alan iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz.

Aile Oturum İzni Nasıl Yenilenir?

Aile oturum izni yenilemek için yabancının mevcut ikamet izni süresi bitmesine 2 ay kaldığı günden itibaren ikamet izninin son gününe kadar uzatma başvurusu yapılması gerekir. Yapılan başvurularda yabancının pasaport süresinin yenileme talep edilen süreden en az 2 ay fazla olmasına dikkat edilmesi gerekir. Yabancının geçmiş durumu, sponsor olan eşin iş ve sigorta durumu da başvurunun değerlendirilmesi ve olumlu sonuçlanması konusunda önem arz etmektedir.

Aile İkamet izni olan Yabancı Kısa Dönem İkamet İznine geçiş yapabilir mi?

Aile ikamet izni olan Türk vatandaşı ile 3 sene evli kalan yabancı uyruklu boşandıktan sonra Kısa Dönem İkamet İznine geçiş yapabilir. Ya da boşanma davası sürerken bunu kanıtlaması halinde de kısa dönem ikamet izni alma şansı vardır. Kocasından şiddet gören ve aile birliği içinde yaşamayan ve aile oturum izni alma şansı olmayan yabancı uyruklu da mahkeme kararı ile şiddet gördüğünü kanıtlayabilirse aile oturum izni sonrasında kısa dönem ikamet iznine geçiş yapabilir.

Aile İkamet İzni Kartı acil olarak nasıl alınabilir?

Aile ikamet izni İstanbul harici yabancıların az olduğu illerde daha hızlı şekilde alınabilir. Antalya Göç İdaresi, İzmir Göç İdaresi, Bursa Göç idaresi, Ankara Göç İdaresi’nden daha hızlı şekilde alınabilmektedir. Başvuru yapmak için 0212 706 96 14 danışmanlarımızı arayabilirsiniz.

Aile İkamet İzni, aile oturum izni

Türkiye ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

İkameti Olmayan Türkmenistan Vatandaşları
Maya 24/06/21, 11:12 Cevabı Görüntüle
Merahba benim adım Maya ben ben ikameti olmayan türkmenistan vatandaşları durumları hakkında konuşmak istiyorum. ben türkmenistan vatandaşayım ama türkiyede türk vatandaşı ile evliyim 3 tane de çocuğumuz var. benim oturma izinim yok cünki pasaportum eski olduğu için yani pasaportumun süresi geçtiği için izin alamıyorum ama eşimle aramızda resmi nikahımız var. yani o kadar çıkmaza girdik ki ne yapacagiz bilmiyorum lütfen bi yolu varsa ne olur cevap verin… nasıl yasal bir hale gelip nasıl ikametimi alıp da oturabilirim hiçbir şey yapamıyorum ne pasaportumu yenileyebiliyırum ne ülkeden çıkabiliyorum çıksam geri dönemiyorum ne ikamet alabiliyorum yakalansam sınır dışı edecekler kaçak olarak hayatıma devam ediyorum.
5 yıldır evliyiz ama ikamet alamıyorum pasaportumu da yenileyemiyorum buradaki türkmenistan konsolosluğu yardımcı olmuyor?? Bir Türk vatandaşı ile evlendim neden ikamet alamıyorum yani vatandaşlık bile değil ikamet izni sadece. Evlenmiş olmak neden insanın eşine ikamet izni vermiyor anlamıyorum. Türkiye deki Türkmenistan vatandaşı kişiler için bir istisnai durum yok mu bu işlerin çözülmesi için lütfen yardımcı olun. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim......
Yurt Dışında Yaşayan Yabancıların İkamet İşlemi
Yiğit 24/06/21, 08:41 Cevabı Görüntüle
Sayin yetkili, merhabalar benim adim Yigit.
internette web sitenizle karsilastim ve sizden bazı konularda cevaplar ve buna bagli olarak da hizmet almak istiyorum. Durumumu kisaca ozetlemek gerekirse:
Ben Turkiye Cumhuriyeti vatandasiyim, esim ise Rus Vatandasi. ayni zamanda bir de bebeğimiz var. Bebegimizin de Turk nufus cüzdani henüz yok. Yurt disinda calisiyorum, yani birlikte yaşıyoruz yalnız ikemetgahim hala Turkiye’de bulunuyor.
Biz ilk olarak 27 Ekim 2020 tarihinde Turkiye’ye geldik, bir sure kaldıktan sonra 21 Aralık 2020 tarihinde ise Rusya’ya geri donduk. Rusya vatandaslarinin vizesiz şekilde ülkemizde kesintisiz olarak 60 gun kalma hakları varmış; dolayisi ile herhangi bir suc işlememiş olduk (toplamda 55 gun kalis suresi ile cikmis olduk)
24 Nisan 2021 tarihinde ise tekrardan gelip, 15 Haziran 2021 tarihine kadar kalmak istiyoruz. Bu durumda da hesapladigim kadariyla herhangi bir suc işlenmemiş oluyor yani anladigim kadarıyla 52 gun kalıs suresi kullanmis oluyoruz ve yine 60 gunu gecmiyoruz.
Ancak bundan bir sonraki gelişimizde 1 Ekim 2021 tarihinde Türkiye'ye geldigimiz zaman sadece 8 gun kalma hakkimiz olacak diye hesapliyorum. fakat biz 2022 yili Ocak ayına kadar kalmak istiyoruz. Bu durumda bizim turistik ikamet (Kısa Donem Ikamet Izni) yapmamiz mi daha doğru yoksa Aile Ikameti izni almamız mi gerekiyor?
Bu izinlerin prosedürleri nedir ve cikis suresi yaklaşık olarak kaç gündür? ne kadar süre başvuruda ne geçer ne kadar süre sonra kart gelir?
Firmaniz bizim yerimize başvurumuzu ve başvuru takibimizi yapabilir mi? Ayrıca Ucretler hakkında bilgi alabilir miyim?
Cevaplarınız ve yardımızın için şimdiden Tesekkurler
Evlilik ile Aile İkameti
Ahmet 18/06/21, 12:54 Cevabı Görüntüle
Merhabalar, benim evlilik ile aile ikameti konusu hakkında sorularım var.
Endonezya vatandaşı olan bir hanımla Endonezyada yasal yollar ile evlenip sonra kendisini Türkiyeye getirme niyetim var. Buraya gelince de yine kendisiyle Türkiyede yasal yollarla evlenmek istiyorum. Ancak aklıma bir kaç şey takıldı bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. İlk olarak,
– Önce orada ailesinin rızası ile yasal yollar ile evlenip hem de Türkiyede resmi bir nikah yapılabilir mi?
– Orada evlendiğimde alacak olduğumuz evlilik cüzdanı ile eşimi Türkiyeye getirirken eşimin pasaportuna hangi türde vize işletmemiz en uygunu olur? Kendisini Türkiye'ye getirememe gibi bir sorun yaşar mıyız? Eğer böyle bir sorun yaşarsak bizim için çok kötü olur.
– Türkiyeye geldiğimizde almış olduğumuz vize türüne bağlı olarak Türkiyede de resmi bir nikah yapsak dahi ikamet izni alınması gerekli mi? Böyle bir durumda hangi tür ikamet iznini almalıyız ve bu başvuruda benim hangi evrakları sunmam gerekiyor? Çalışma şartı aranıyor mu yani çalışıyor olmak zırunda mıyım sigortalı olarak?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
İyi çalışmalar.
Yabancıların Evlilik İşlemleri
Samet 16/06/21, 16:20 Cevabı Görüntüle
Merhaba İyi Günler… ismim Samet. Benim Türkiye'de yabancıların evlilik işlemleri konusuyla ilgili birkaç sorum olacaktı.
Benim Angola’da bir sevgilim var ve Evlilik için Türkiye’ye giriş yapacak. Okuduğum kadarıyla evlilik için bir ülkeye giriş yapanlardan vize istenmiyor. Ve benim sevgilimi evlilik için Türkiye’ye davet etmem gerekli. Bu daveti hangi kurum üzerinden ve ne şekilde yapacağımı bilmiyorum. Ve davetin onaylanması için hangi koşulları sağlamam gerektiğini de bilmiyorum. Bunun için benim bankada bir miktar para göstermem gerekiyor mu? Ve sevgilim Türkiye’ye giriş yaptığında hangi evrakların hazır olması lazım? Vize alması gerekli ise eğer, internetten alınan elektronik vize ile Türkiye’ye giriş yapabilir mi? Bana bu konularda siz yardımcı olabilir misiniz? Türkiye’deki Angola elçiliğini aradım ve görüştüm fakat sadece Angola’ya uçuş için gereken evrakların hazırlandığını söylediler. Bu tür konular hakkında hiçbir bilgileri yok ne yazık ki. İnternetten de pek fazla bir şey öğrenemedik. Ayrıca tüm bu süreçlerde nasıl masraflar oluşacak, sizlerin danışmanlık ücreti ne kadar, tüm konuları iletirseniz sevinirim. Çok teşekkürler.
Almanya'dan Türkiye'ye Yerleşmek
Kerim 11/06/21, 10:40 Cevabı Görüntüle
Merhaba, ben Kerim Almanya'dan Turkiye'ye yerlesmek ile ilgili sorularım var. Ben Turk vatandasiyim esim ve iki cocugum var kendileri Alman vatandasi ve biz bu sene sonunda Türkiye de yasama karari aldik. Biz Turkiye'ye geldigimizde en gec ne zaman Aile ikameti izni icin basvurmamiz gerekli? Yoksa Almanyadan Turkiyeye gelmeden önce mi bu islemleri yapmamiz gerekiyor? Yani oturma iznimizi alıp mi gelmemiz gerekli bilgi verirseniz seviniriz. Ayrica cocuklarim 15 ve 19 yaslarindalar kendileri icin nasıl bir islem yapilmasi gerekecek ekstra evraklar var mı. Bir de genel olarak bizim Almanya'dan gelirken ozellikle almamiz gereken evraklar var mi. Tekrar geri donmemek icin her seyi hazirlayip gelmemiz gerekli bu konuda da detayli bilgi verirseniz sevinirim.
Bir de benim Türkiyede ilk etapta isim olmayacak ama banka hesabimda param var bunun bir aventaji varmi ikamet icin? ya da ikamet icin illa calismam mi gerekiyor bu konuda da yardiminizi bekliyorum.
Simdiden vereceginiz cevabiniz icin Tesekkür ederim. saygilarimla.
Aile İkamet İznine Başvuru Süresi
B. K 27/10/20, 12:35 Cevabı Görüntüle
Merhaba, aile ikamet iznine başvuru süresi geçmiş galiba. Eşimin 90 günlük vize muafiyeti süresini doldurmuşuz. Bunu bilmeden başvuru yapmışız ve ret geldi. Giriş çıkış yapması gerektiği söylendi. Ancak ret üzerinden 1 yıl geçti ve eşim hala kaçak durumda. Neler yapabiliriz, zor durumdayız, sizin bu işlerde ve sorun çözmede uzman olduğunuzu duyduk. Lütfen Bize yardım edebilir misiniz?
Aile İkamet İzni Başvurusu
İ.O 27/10/20, 12:07 Cevabı Görüntüle
Merhaba, benim eşim Türk İzmir Göç İdaresi’ne aile ikamet izni başvurusu yaptığını söyledi ama beni kandırmış. Ve beni de terk edip gitti ve boşanma davası açtı. Ukrayna vatandaşıyım, bu konuda ne yapabilirim? Daha önce Ukraynalı bir arkadaşım başvurusunu size yaptırmış ve çok memnun kalmış. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Aile Oturum İzni
D.S 27/10/20, 11:22 Cevabı Görüntüle
Aile oturum izni almak için ben eşim için kendim başvurdum ama bu kadar zor olduğunu bilmiyordum. Göç İdaresi bizden ek olarak bir sürü evrak istedi ama veremedik çünkü benim işim ve sigortam yok. Ayrıca bankada param da yok. Anne ve babamın evinde yaşıyoruz. Baba parasını gelir olarak kabul etmediler ne yapabilirim?
Aile İkameti İzni
H. E 27/10/20, 10:55 Cevabı Görüntüle
Merhaba, benim Rus uyruklu babadan olma bir çocuğum var. Türk vatandaşı erkek ile evlendim. Rus uyruklu çocuğuma Türk eşim üzerinden aile ikamet izni alabilir miyim? Ve sizinle çalışmak istersek bize ne gibi hizmetler sağlayabilirsiniz?
Yazıdırılabilir Versiyonu
Cenaze İşlemleri
Sigorta İşlemleri
Göç İdareleri
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';