x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

Türkiye Öğrenci İkamet İzni

Türkiye öğrenci ikamet izni sayfamıza hoş geldiniz.

Yabancı uyruklu bir kişi Türkiye’ye gelerek eğitim almak istediğinde başvuru yapılması gereken kısa dönem ikamet izni kategorisidir. Öğrenci olarak ülkeye gelmek isteyen kişiler buradaki okul üzerinden kayıt oluşturduktan sonra işlem yapılmaktadır. Burada eğitim almak amacı ile Türkiye’ye giriş yaparken eğer basılı vize ile gelinen bir ülke ise öğrenci vizesi alarak gelmesi gerekmektedir. Bu vize kapsamında ülkeye girecek sonrasında bunu kısa dönem öğrenci ikamet kartına çevirerek kendisine tanımlanan sürede Türkiye’de eğitim görerek kalabilecektir.

Yabancı öğrenciler ülkemizde herhangi bir devlet kurumunda eğitim almak istediklerinde öncelikle Yabancı Öğrenci Sınavı(YÖS)’na girmeleri gerekmektedir. Bu sınav sonucu ve önceki eğitimler dikkate alınarak bölüm üzerinden başvuru kabul edilmektedir. Eğer kişi üniversite, yüksek lisans, doktora kategorisinde ilerleyecekse o halde önceki diplomalarını da sunması gerekmektedir. Diplomalar ve önceki eğitimlerin içeriklerini sunmak amacı ile transcriptlerini de belgelemesi gerekmektedir. Getirilen tüm bu belgeler yeminli tercüman tarafından çevrilerek noter onayıyla sunulması gerekmektedir. Bu eğitim kategorilerinde bir diğer önemli ayrıntı ise kişinin başvuru yaptığı bölüm içeriğinin başvuru yapılan bölüme uygunluğunu belgelemek amacı ile denklik başvurusu yapılması gerekmektedir.

Öğrenci oturum izni başvurusu öncesinde denklik başvuruları kişinin ülkesinde aldığı eğitimin burada ne seviyede olduğu; mezun olduğu bölümün eşdeğerliliği ve uygunluğunun tespiti için oldukça önemlidir. Bu belge niteliğinde bölüme başvurunun direk kabul edilmesi ya da ek ders alınarak uygun seviyeye gelmesi konusu bu denklik belgesi eşliğinde olacaktır. Denklik başvuruları Yüksek Öğrenim Kurumu’na yapılmaktadır. Buradan alınan resmi denklik belgesi de okula başvuruda diğer evraklar ile birlikte sunulacaktır.

Türkiye öğrenci ikamet izni

Türkiye öğrenci ikamet izni başvuru için gerekli evraklar;

  • Online olarak doldurulan kısa dönem öğrenci ikamet izni başvuru formu çıktısı
  • Pasaport ya da muadili bir belge ( Pasaport süresi en az 1 yıl geçerli olmalıdır)
  • 4 adet biometrik fotoğraf( beyaz fonlu ve son 6 ayda çekilmiş)
  • 1 yıl geçerli sağlık sigortası
  • Adresi gösterir belge (kira kontratı, yurt belgeleri, birinin yanında kalınacaksa adres taahhüt belgesi noter onaylı) olarak sunulması gerekmektedir.

Öğrenci ikamet izinleri kişinin eğitim süresine de bağlı olarak çoğunlukla 1 yıl üzerinden verilmektedir. Eğitim süresine bağlı olarak her yıl tekrar yenileme başvurusu yapılarak ara vermeksizin uzatılması gerekmektedir. Uzatma başvuruları öğrenci ikamet izninin bitimine 60 gün başlamakta olup ara vermeksizin devam edilmesi gerekmektedir. Öğrenci ikamet izinleri süreleri doğru takip edilmesi gerekmekte olup uzatma başvuruları geciktirmeden yapılmalıdır. Eğitim hayatından geri kalmamak adına öğrenci ikamet izin süreleri çok doğru şekilde takip edilmelidir.

Öğrenci ikamet izinleri kişilere eğitim hayatı için verildiğinden dolayı aldıkları eğitime devamlılıkları da zorunlu tutulmaktadır. Her okul kendi kapsamında oransal olarak belirli bir gün sayısını zorunlu devam süreci olarak göstermektedir. Bu süreye uymayan kişiler okul tarafından İl Göç İdaresi’ne bildirilebilir hatta ikamet izni iptaline kadar hakkınızda işlem başlatılabilir. Bu nedenle öğrenci ikamet izinleri ve devam süreleri ayrı bir hassasiyet gerektirmektedir.

Başvuru yapılacak kişi eğer 18 yaş altında ise o halde burada başvuru yapabilmesi için yasal velilerinin ya da muvafakatname eşliğinde bir velinin yanında eşlik etmesi gerekmektedir. Eğer biyolojik velileri burada değil ise muvafakatname eşliğinde yasal bir veliye emanet edilmesi gerekmektedir.

Öğrenci oturum izni için Euroasia

Biz Euroasia olarak öğrenci ikamet izni başvurularında sizlere eşlik etmekteyiz. Dilerseniz siz henüz ülkenizde iken Yabancı Öğrenci Sınavı başvuruları, sınav sonrası istenen bölüme başvuru, denklik başvurularının yapılması işlemlerinde de sizlere hizmet vermekteyiz. Okul kaydı sonrasında ise kısa dönem öğrenci ikamet izni başvurusu, süresi dolduğunda da uzatma izni başvuruları için sizlere hizmet vermekteyiz.

İkamet izni uzmanlarımızla iletişim kurarak dilerseniz sınav öncesi, okul seçimi süreçlerinde ve kayıt işlemlerinde de bizden destek alarak sonrasında Türkiye öğrenci ikamet izni başvurusu adımlarında ilerlemek isterseniz Ankara’da 0312 963 10 49Bursa’da 0224 322 06 46İzmir’de 0232 335 15 78Antalya 0242 255 07 24İstanbul’da 0212 706 79 67 numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Türkiye ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Türkiye Öğrenci İkamet İzni
J. Zant 11/02/21, 11:18 Cevabı Görüntüle
Merhabalar efendim; ben Jonathan. İstanbul’da yaşıyorum ve İrlanda uyrukluyum. Üniversite eğitimimi ülkemde filoloji üzerine yaptım. Uzmanlık olarak seçtiğim alan ise sondan eklemeli diller. Bu nedenle yaptığım araştırmalar sonucunda ülkemde iken burada Marmara üniversitesinde profesörüm ile yazışmaya başladım. Benim uzmanlık almaya çalıştığım alanda kendisinin çok da hatırı sayılır ve geçerli yayınları var. Bu nedenle ben de Türkiye’ye gelerek Türkiye öğrenci ikamet izni alarak kendisiyle yüz yüze görüşme sağlamak istedim. Yüksek lisans programları için araştırmalarımı da burada iken yapmaya karar verdim. Hem bire bir görüşmek daha verimli olduğu hem de süreçleri daha yakından takip edebilmek için Türkiye’ye geldim. Toplamda 60 gündür burada kalmaktayım. Okulla görüşmelerimi sonlandırmak üzereyim ve eğer yetişebilirsem gelecek Eylül’de yüksek lisans programına başlamayı düşünüyorum.
Okulda hoca ile anlaşma sağlar isem üniversite kayıt sürecinde neler yapmam gerekecek? Eğer süreçler istediğim gibi ilerler ise sanırım bir de Yabancı Öğrenci Sınavına girmem gerekecek. Siz bu konularda da bize yol gösteriyor musunuz? İkinci bir takıldığım kısım ise benim 30 gün sonra burada kalış hakkım dolmuş olacak. Bu süreçte ben burada nasıl kalacağım? Türkiye öğrenci ikamet izni alabilmem için öncelikle okul kaydımın olması gerekiyormuş fakat okul kaydımı ancak eylülde yaptırabilirim. Bu süreçte ben nasıl ikamet izni başvurusu sahibi olabilirim? Sizler bu konuda bana yol gösterebilir misiniz? Bu başvuru adımlarında ücretleri ödeyerek bana eşlik etmeniz mümkün müdür? İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Yazıdırılabilir Versiyonu
Cenaze İşlemleri
Sigorta İşlemleri
Göç İdareleri
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';