x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

İstihdam Yatırımı Yoluyla Türk Vatandaşlığı

İstihdam Yatırımı Yoluyla Türk Vatandaşlığı

Değerli ziyaretçimiz, İstihdam Yatırımı Yoluyla Türk Vatandaşlığı sayfamıza hoş geldiniz. Türkiye'de sahibi olduğu ya da ortağı durumdaki İş yerlerinde minimum olarak 50 kişilik istihdam yaratan yabancı kişilerin İstisnai şekilde Türk vatandaşlığı kazanabilmelerine dair usuller ve esaslar, 5901 Sayılı vatandaşlık kanununnda 12. madde kapsamında ifade edilmiştir.

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun (5901 sayılı) “Türk vatandaşlığının kazanılmasındaki istisnai haller” başlığında 12'nci maddede; Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun (6458 sayılı) 31'inci maddesinin 1. fıkrasının (j) bendi uyarınca ikamet / oturma izni alanlar ile Turkuaz Kart sahibi yabancı uyruklular ve bu kişilerin yine yabancı uyruklu eşi, kendisinin ve eşinin 18 yaş altı (ergin olmayan) veyahut 18 yaş üstü olmasına rağmen kendisine bağımlı durumdaki yabancı çocuğunun, ülkemizin güvenliği ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edebilecek bir durumları bulunmamak şartıyla ve Cumhurbaşkanı kararıyla Türk vatandaşlığını kazanabileceği öngörülmektedir.

Türk Vatandaşlığı Kanununun (5901 sayılı) 46'ncı maddesine dayanılarak hazırlanmış Türk Vatandaşlığı Kanunu Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'in “Türk vatandaşlığı istisnai olarak kazanılması, başvuru için gereken evraklar ve yapılacak işlemler” başlıklı 20 no'lu maddesinde; en az elli (50) kişilik istihdam oluşturduğu durumu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığınca tespit edilen yabancı uyrukluların 5901 sayılı Kanunda 12'nci maddede birinci fıkranın (b) bendi kapsamında Cumhurbaşkanı kararıyla Türk vatandaşlığını kazanabilecekleri ifadeleri yer almaktadır.

Öte taraftan, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun (6458 sayılı) 31'inci maddesinin birinci fıkrasının (j) bendinde; Türkiye’de çalışmıyor olan ancak “Türk Vatandaşlığı Kanunu Uygulanması dair Yönetmeliği “Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması, bu başvuru için gerekli evraklar ve yapılacak olan işlemler” başlıklı 20 no'lu maddesi ile belirlenen yatırım kapsamı ve tutarlarının yatırım yapacaklar ile bunların yabancı uyruğa sahip eşi, kendisinin ve eşinin 18 yaş altı (ergin olmayan) veyahut 18 yaş üstü olmasına rağmen kendisine bağımlı durumdaki yabancı çocuğuna en fazla 5 (beş) yıl süreyle ikamet izni verilebileceği durumu öngörülmüştür.

Yukarıda anılan tüm mevzuat hükümlerine istinaden yabancı uyruklu kişilerin 6458 sayılı Kanun'un 31 madde / j bendi kapsamında İçişleri Bakanlığına yapacakları oturma izni veyahut 5901 sayılı Kanunda 12'nci maddede birinci fıkrada (b) bendi kapsamındaki istisnai vatandaşlık başvurusu için gerekli olan en az 50 (elli) kişilik istihdam sağladığına yönelik uygunluk belgesi talebi aşağıda yer alan usul ila esaslar çerçevesinde değerlendirilmektedir.

Başvuru ve Değerlendirme Süreci

En az 50 kişilik Türk vatandaşını istihdam ettiği gerekçesiyle uygunluk belgesi talebinde bulunmuş yabancı kişiler aşağıda yer alan belgeler ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığına bağlı durumda bulunan Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak başvuruda bulunur.

Yapılan başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'na bağlı durumda bulunan Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilmekte. Herhangi bir eksikliği görülmeyen başvurular 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılmakta. Eksik bilgi ya da belge ile yapılmış başvurularda ise saptanan eksikliğin tamamlanması için başvuru sahibi kişiye otuz (30) günlük süre verilir. Eğer bu süre içerisinde eksiklik giderilmez ise başvuru reddedilir.

Yapılan değerlendirmenin neticesinde gerekli koşulları karşılıyor olduğu tespit edilen yabancı kişilere ilişkin başvuru sonuçları İçişleri Bakanlığına ve ayrıca başvuru sahibine bildirilir.

Başvuru için Gerekli Evraklar

  1. Başvuru sahibi yabancı uyruklu gerçek kişi tarafından şahsen, ıslak imza ile imzalanmış başvuru dilekçesi.
  2. Yabancı uyruklu başvuru sahibine ait, noterden alınmış ıslak imzalı, onaylı imza beyannamesi.
  3. Eksiksiz biçimde doldurulmuş İstihdam Bilgi Formu. İstihdam bilgi formunun bir örneğini yazının devamında inceleyebilirsiniz. Başvuru noktasında bu formun ve diğer formların doldurulması konusunda uzmanlarımız destek verecektir.
  4. Kişinin pasaportunun kimlik bilgilerini içeren ve tüm işlem görmüş sayfalarının fotokopileri.
  5. Toplamda en az elli (50) kişilik Türk vatandaşını istihdamının bulunduğu şirket ve / veya şirketlerin ortaklık ile sermaye paylarını göstermekte olan ticaret sicil gazete kayıtları ve tarihi güncel Ticaret Sicil Tasdiknamesi.
  6. Yabancı kişinin sahibi veyahut ortağı olduğu işyerinde ya da işyerlerinde sigortalı biçimde çalışan kişilerin listesini göstermekte olan SGK Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden alınan, tarihi güncel İşyeri Çalışan Listesi.
  7. Yabancı kişinin sahibi veyahut ortağı olduğu işyerinin ya da işyerlerinin vergi borç durumunu gösteren GİB Gelir İdaresi Başkanlığı sisteminden alınacak güncel yazı.
  8. Yabancı kişinin sahibi veyahut ortağı olduğu işyerinin ya da işyerlerinin sosyal güvenlik primi borcu durumunu gösteren SGK Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden alınmış güncel yazı.
  9. Kamu kurumları tarafınca yapılan idari denetimlerde, başvuruyla ilgili şirkete son 6 ay içerisinde idari para cezası verilip verilmediğine dair beyan, yazılı olmalıdır, eğer ceza alınmış ise ilgili belgelerin eklenmesi mutlaka gereklidir.

İstihdam ile Vatandaşlık Bilgi Formu

istihdam ile vatandaşlık bilgi formu

Yabancı uyruğa sahip gerçek kişinin sahibi veyahut ortağı olduğu şirket ve / veya şirketlerdeki sermaye payı ve hisse oranının başvuru için yeterli düzeyde olup olmadığı Bakanlıkça değerlendirilmektedir.

Başvuruların incelenmesi hususunda, şirketin istihdam ediyor olduğu tam zamanlı şekilde çalışan Türk vatandaşlarının son 6 (altı) aylık dönemdeki süreklilik durumu dikkate alınmaktadır.

Sahte veya içeriği itibarıyla yanıltıcı biçimde bilgi veya belge ile başvuru yapıldığı Bakanlık tarafından sonradan tespit edilmiş başvuru sahipleriyle ilgili olarak konu, gerekli işlemlerin yapılmasını teminen İçişleri Bakanlığına bildirilmektedir.

Euroasia GVS olarak istihdam yatırımı yoluyla Türk vatandaşlığı, 250.000 USD değerinde gayrimenkul ile Türk vatandaşlığı. 500.000 USD değerinde banka mevduatı ile Türk vatandaşlığı, uzun süreli ikamet ile Türk vatandaşlığı, 5 yıl ikamet ile vatandaşlık. Türk vatandaşlığının genel, istisnai ve evlilik yoluyla kazanılması süreçleri, doğum yeri ve soy bağıyla Türk vatandaşlığı, göçmenlik ile Türk vatandaşlığı. Seçme yoluyla vatandaşlık, Türk vatandaşlığının yeniden kazanılması, çalışma izniyle vatandaşlık. Türkiye'de ev alarak vatandaşlık ve bu gibi tüm konularda uzman danışmanlarımızla hazırlık, başvuru ve takip hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bilgi almak ve Türk vatandaşlığı başvurunuzu başlatmak için bizlere tüm iletişim bilgilerimizden ya da 0212 706 91 48 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.

istihdam yaratarak türk vatandaşlığı

Türkiye ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Yazıdırılabilir Versiyonu
Cenaze İşlemleri
Sigorta İşlemleri
Göç İdareleri
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';