Vize İşlemleri
TürkiyeYabancı uyruklu bir kişi 8 yıl ara vermeksizin ülkemizde ikamet ettiyse o halde Türkiye uzun dönem ikamet izni başvurusu yapabilmektedir. Uzun dönem ikamet izni hakkı sahibi olan kişiler artık yenileme başvurusu yapmaksızın sınırsız süreyle Türkiye’de ikamet edebilirler. Bu 8 yıllık sürecin ardından kişiler için sadece başvuru hakkı kazanılmaktadır. Başvuru yapıldıktan değerlendirilmeye tabi tutularak sonuç yetkili makamlarca verilmektedir.
Burada kişinin Türkiye’de yaşadığı süre zarfında bir suça karışmamış, kamuya zarar verebilecek herhangi bir etkinlikte bulunmamış olması gerekmektedir. Bunun akabinde 8 yıl Türkiye’de ikamet etmiş olmasına rağmen gün sayımında yeterli gün sayısına ulaşmış olması gerekmektedir. Bu da başvuru esnasında giriş çıkış bilgilerinizi üzerinden hesaplanmaktadır.
Başvurular online olarak yapılmaktadır. Online başvuru akabinde randevu ekranı açılmaktadır. Bu randevu ekranından sizin için uygun gün ve saat için randevu işlemi yapılmaktadır. Başvurunuzun içeriğine uygun olarak evraklarınızın hazırlanması gerekmektedir.
Uzun dönem ikamet izni sahibi kişiler vatandaşlıklara çok benzer haklara sahip olup sadece seçme-seçilme, askerlik gibi özel durumlardan muaf tutulmaktadırlar. Uzun süreli ikamet izni sahibi kişiler genellikle vatandaşı oldukları ülke üzerinden çifte vatandaşlık konusunda sıkıntı yaşadıkları için Türkiye’de uzun süreli ikamet başvurusu yapmaktadırlar.
Uzun süreli ikamet başvurularında kriterlerin sağlanması büyük önem arz etmektedir. İlk kural alınan ikamet izinleri arasında ara verilmemiş olması ve sürekli uzatma başvurusu ile devam edilmiş olması gerekmektedir. İkamet izni sahibi kişilerin yılın büyük çoğunluğunda Türkiye’de kalmaları gerekmektedir. Bu kısa dönem ikamet izinlerinde de geçerli olan bir kuraldır. Kişinin Türkiye’de geçimini nasıl sağladığı yani ülkeye yük olmadığını da belgelemesi gerekmektedir.
Uzun dönem ikamet izni kişiye sadece sınırsız olarak ikamet izni hakkı tanımaktadır. Bunun dışında uzun süreli ikamet izni sahibi olan kişi çalışmak istediğinde çalışma izni başvurusu yapması gerekmektedir. Bu izne sahip kişiler süresiz çalışma izni başvurusu yapma hakkına da sahip olurlar. Bu başvuruların sonucu tamamen değerlendirilmeye bağlı olarak sonuçlanır.
Uzun süreli ikamet izni başvuruları online olarak yapıldıktan sonra sistem üzerinden seçilen randevu gününde kişinin hazırlaması gereken evraklar ile birlikte randevuda hazır bulunması gerekmektedir. Randevuya katılıp evrakları teslim ettikten sonra ise kişinin ülkeden çıkış yapmadan başvurusunun sonucunu beklemesi gerekmektedir. Kısa dönem ikamet izni başvurularında da bu süreçler aynı ilerlemektedir. Eğer başvuru yapıldıktan sonra kişinin ülkeden çıkması gereken özel bir durum olursa o zaman ayrı bir mazeret izinli başvurusu yapılması gerekmektedir. Burada belirli bir ücret karşılığı başvuru yapılarak kişinin 15 gün süre ile mazereti dahilinde ülkeden çıkmasına izin verilmektedir.
Bu sürecin en başından kısa süreli ikamet izni kategorilerinin başvurularından akabinde Türkiye uzun dönem ikamet izni başvurusuna kadar geçen tüm süreçlerde uzman kadromuz ile size danışmanlık verebilmekteyiz. Göç danışmanlarımızla görüşerek bu süreci sizin adınıza yönetip sizin için en doğru yol haritasını çıkarabilmemiz için Antalya 0242 255 07 24, Ankara’da 0312 963 10 49, İzmir’de 0232 335 15 78, İstanbul’da 0212 706 79 67, Bursa’da 0224 322 06 46 dan bizlere ulaşabilirsiniz.
Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.