x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

Türkiye İkamet İzni Reddi

Türkiye İkamet İzni Reddi

Türkiye ikamet izni reddi işlemlerinde öncelikle ikamet izni kavramını incelememiz gerekmektedir. Türkiye’ye seyahat eden yabancı uyruklu kişiler ülkeler arası anlaşmalar dahilinde vize muafiyeti kapsamında, elektronik vize ile ya da pasaporta basılı vize ülkemize giriş yapabilmektedirler. Bu girişler de belli süre dahilinde izinli olarak verilmektedir. Yasal mevzuat dahilinde kişiler için bu sürelerin başlangıç, bitiş ve izin süreleri belirlidir. Eğer yabancı uyruklu kişiler belirlenen bu izinlerden daha uzun süreli olarak Türkiye’de kalmak isterlerse o halde Türkiye kısa dönem ikamet izni başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bu başvurular yapıldıktan sonra kişi başvuru süresi sonuçlanana kadar ülkede yasal olarak kalma hakkına sahip olacaktır. Bu hak kapsamında kişi başvurusunun sonucunu ülkede bekleyebilecektir.

Türkiye kısa dönem ikamet izni başvurusu yapmak isteyen yabancı uyruklu kişi kendisi için en uygun ikamet izni kapsamını seçmesi gerekmektedir.

Türkiye Turistik İkamet İzni 

Türkiye’ye yaptığı seyahatin izninden daha uzun süreli ülkemizde kalmak isteyen kişiler ikamet izni başvurusu yaparken eğer amaçları turistik ise bu kategori üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. İkamet izni başvurularında turistik olarak kalacak kişiden başvuru için özel bir amaç beyan etmesi beklenmemektedir. Kişiden ikamet edeceği adres bilgisi (noter onaylı hali), talep edilen ikamet izninden daha uzun süreli pasaport, 4 adet son 6 ayda içerisinde çekilmiş biyometrik formatlı fotoğraf ve ikamet izni süresinden uzun olarak sağlık sigortası sunulması gerekmektedir. Başvurularda evrakların eksiksiz ve istenen formatta sunulması çok önemlidir. Başvurunun sonucu ve akıbeti için en doğru şekilde evrakların hazırlanması gerekmektedir. Buna uygun olmayan bir şekilde sunulan başvuru evrakları bazı durumlarda eksik evraka düşerken bazı durumlarda da başvurunuzun yanlış içerikle anlaşılmasından ötürü olumsuz sonuçlanmaktadır. Eğer başvurunuz için eksik evrak durumuna düşerse bu evraklar başvuruda belirttiğiniz iletişim adresi üzerinden sizden istenecek ve size tanınan sürede temin etmeniz istenecektir.

Türkiye Aile İkamet İzni 

Türkiye’de yaşayan çalışma izni sahibi ya da bir Türk vatandaşı ile evli olan kişilerin ailelerinin başvuru yapabildiği Türkiye kısa dönem ikamet izni türüdür. Bu kategori üzerinden başvuru yaparken bahsi geçen kişi sponsor olarak gösterilmektedir. Bu sponsorun gelir durumu başvuru için büyük önem arz etmektedir. Sponsor üzerinden yapılan bu başvuruda ikinin gelir durumunu beyan etmek adına eğer çalışansa maaş bordroları son 3 aylık; şirket sahibi ise de şirket evraklarının (vergi levhası, sicil gazetesi, faaliyet belgesi) sunulması gerekmektedir. Türk vatandaşı kişinin ailesi için yapılan başvurularda banka gelir durumu beyanı ile de başvuru yapılabilmektedir. Bu başvuru şeklinde ise kişinin son 6 aya ait banka hesap dökümleri ve gelecek 6 ay için yetecek gelire sahip olduğunun beyan ediliyor olması gerekmektedir. Eğer kişi maaş bordrolarını sunarak başvuru yapacak ise o halde bakmakla yükümlü olduğu kişi başına düşen gelirin güncel asgari ücretin en az üçte biri oranında olması gerekmektedir.

Aile ikamet izni başvurularında diğer Türkiye kısa dönem ikamet izni kategorilerinden farklı olarak 3 yıl aralıksız olarak alınmış ikamet ile kişi Türk vatandaşlığı başvuru hakkı elde edebilmektedir. Bu nedenle bu kategoride Türkiye ikamet izni reddi almadan onay almış olmak çok daha büyük önem arz etmektedir.

Türkiye Öğrenci İkamet İzni 

Türkiye’de eğitim görerek burada kalmak isteyen kişiler için alınan ikamet izni türüdür. Bu kategoride kişiler okul kayıtlarını yaptırdıktan sonra bu kategoride başvuru yapabilmektedirler. Öğrenci ikamet izni kategorisinde öğrenciler için Türkiye kısa dönem ikamet izni verilmekte olup genel olarak yıllık verilen bu iznin her sene yenilenmesi gerekmektedir. Bu yenileme üzerinden okul süresince kısa dönem ikamet izni alınmaktadır. Bu kategori bir şarta bağlı olarak alındığından ötürü her okulun kendi özelinde olmak üzere devam zorunluluğu şartı da eklenmektedir. Bu zorunluğu sağlamayan kişiler eğer okul yönetimi tarafından yetkili kurumlara bilgilendirilirse geçerli öğrenci ikamet izninin iptal edilmesi hakkı bulunmaktadır. Bu nedenle başvuruda ve devamlılığında Türkiye ikamet izni reddi ya da iptali yaşamamak adına büyük önem verilmesi gerekmektedir. Öğrenciler bu kategori üzerinden aldıkları ikamet izni sürelerini vatandaşlık için kullanmak isterlerse ancak ve ancak çalışma izni ile devam ederlerse belirli bir süresini saydırabilmektedirler.

Türkiye Uzun Dönem İkamet İzni 

Türkiye’de 8 yılı aşkın süredir geçerli ikamet izni sahibi olarak uzatma başvuruları ile ilerlendiyse eğer o halde kişi uzun dönem ikamet izni başvurusu yapma hakkı kazanmış olur. Bu başvuru sonucuna bağlı olarak da eğer olumlu sonuçlanır ise kişi uzun dönem ikamet izni sahibi olacaktır. Bu izin vatandaşlık ile farklı kişiye seçme-seçilme hakkı tanınmaması ile bir de erkekler için zorunlu askerlik görevinden muaf tutulmuş olmasıdır. Bunun dışındaki haklar için vatandaşlık ile eşdeğer sayılmaktadır. Bu kategori üzerinden başvuru yapan kişiler genellikle çifte vatandaşlık alamayacak ülkelerin uyruğunu taşıyor olmaktadırlar.

Yukarıda bahsi geçen tüm kategoriler için başvurular öncelikle online adımlarla ilerlemekte olup sonrasında sistem üzerinden randevu alınmaktadır. Alınan bu randevuyu takiben başvuru kategorinize uygun evrakları özenle hazırlayacak ve devletin başvurunuza atadığı belirlenen harcı ödemeniz gerekecektir. Bu ödemeye mahsuben verilen ödeme dekontlarının asıllarını da başvuruda sunmanız gerekmektedir. Türkiye ikamet izni reddi ile karşılaşmamak için başvuru yaptığınız kategori özelinde hazırlanması gereken tüm evrakların bahsi geçen randevuda sunulması gerekmektedir. Evraklar eksik evrak olarak da talep ediliyor olsa da başvurunuzu değerlendiren memurun incelemesine bağlı olarak tutarsızlık yaratan kısımlardan ötürü başvurunuz olumsuz sonuçlanabilmektedir.

Bunun yanı sıra başvuru için doldurulan online formda yer alan bilgilerin sunduğunuz belgedekiler ile eşdeğer ve birbirini doğrular nitelikte olması çok önemlidir. Bilgiler en şeffaf ve net hali forma girilmeli; değerlendirme etabında herhangi bir karışıklığa mail vermemesi büyük önem taşımaktadır. Bütün bu bahsi geçen durumlar sizin başvurunuzun red alması ya da olumlu sonuçlanması durumlarını belirlemektedir. Sizden istenen evraklar istenen zamanda temin edilmez ya da gerçekliği sorgulanır nitelikte olur ise olumsuz sonuç alması çok olası olmaktadır. Biz Eagvs olarak sizin adınıza yaptığımız başvurularda başvurunuz için amacınızı ve içeriğini dinleyerek size en uygun başvuru kategorisine karar vermekteyiz.

Bunun sonrasında ise o kategori özelinde kişilerin başvurusu için hazırlanması gereken evrakları size özel olarak sunmaktayız. Bunun yanı sıra bahsi geçen bu evrakları nereden, nasıl ve hangi formatta elde edeceğinizi tek tek anlatmaktayız. Sürecin tamamında baştan sona size eşlik ederek gerek başvuruda gerekse randevuda herhangi bir eksiklik olmaması adına destek vermekteyiz. Randevu sonrasında ise eksik ya da ek evrak talep edilebilmesi ihtimaline karşın dosyayı takip etmekte sonuçlanana kadar sizin adınıza süreci yürütmekteyiz. Siz de Türkiye ikamet izni reddi ile karşılaşmamak adına uzmanlarımızdan profesyonel başvuru desteği almak isterseniz Antalya 0242 255 07 24, Ankara’da 0312 963 10 49, İzmir’de 0232 335 15 78, İstanbul’da 0212 706 79 67, Bursa’da 0224 322 06 46 numaralarından alanında profesyonel danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

Türkiye İkamet İzni Reddi Yaşamayın

Türkiye ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Türkiye İkamet Başvurusu Reddi
Seda 23/06/21, 14:38 Cevabı Görüntüle
Merhabalar; benim ismim Seda. Eşim Mısır vatandaşı ve biz 6 yıldır evliyiz. Bu 6 yıllık sürede eşim Türkiye’de aile ikamet izni alarak kaldı. Fakat pandemi sürecinde ikamet izninin süresi dolduğu için yeni bir başvuru yaptık. Bu başvuru için evrakları kargo yolu ile ulaştırmamız gerektiği söylendi bize. Biz de bu süreçte bütün harç ödemelerimizi yapıp evraklarımızı hazırlayarak kargo ile İl Göç İdaresi kurumuna gönderimini sağladık. Bundan 1 ay sonrasında ise eksik evrak için abir bildirim yapıldı bize ve eksik evrakları Fatih İl Göç İdaresi’ne götürmemiz gerektiği söylendi. Gittiğimizde evrağımızı teslim ettik, herhangi bir sorun olmadığını söylediler ve başka eksik evrak olmadığı söylendi. Ve bundan 3 ay sonra kimliğimizin posta yolu ile bize ulaştırılacağı belirtildi. Bunun üzerinden 5 ay kadar bir süre geçmesine rağmen hiç bir dönüş olmayınca 157 üzerinden il Göç İdaresi’ne ulaştık. Bize beklememiz gerektiğini ve kartın bize ulaştırılacağını belirttiler. Bunun devamında da ne yazık ki bir dönüş olmayınca biz Fatih İline Göç İdaresi’ne giderek eşimin durumunu sorgulamak istedik. Oraya gittiğimizde bize ikamet izin talebimizin iptal edildiğini belirttiler ve elimize uzattıkları kağıtta eşimin 1 hafta içerisinde ülkeden çıkış yapması gerektiği yazıyordu. Bu süreçte bizim anlamadığımız durum şu, her şeyi prosedürlere uygun bir biçimde yapmamıza rağmen neden başvuru iptal edildi? Neden şimdi çıkış giriş yapmak zorunda kalıyoruz? Bu durumda bize kimler yardımcı olacak ve izlememiz gereken prosedürler nedir? Bu konular hakkında beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar..
Yazıdırılabilir Versiyonu
Cenaze İşlemleri
Sigorta İşlemleri
Göç İdareleri
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';