x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

Deport Ceza Hesaplama

Deport Ceza Hesaplama

Değerli ziyaretçimiz, Deport Ceza Hesaplama sayfamıza hoş geldiniz.

Tüm ülkeler, ağırladıkları yabancı uyruklu kişileri ne kadar süreliğine ve hangi amaçlarla ağırladıklarını bilmek ister. Bu nedenle tüm vizeler belli bir süre içerisinde ve belli bir amaç için kullanılmak üzere verilmektedir. Bu durum da vize ihlali kavramını ortaya çıkarmıştır. Açıklamak gerekirse vize ihlali, seyahat edilen ülkede vize süresinden daha fazla bir süre boyunca kalmak ya da amacın dışında davranmaktır. Örneğin; 3 aylık bir vize alan kişinin 4 ay boyunca seyahat ettiği ülkede kalması vize ihlali anlamına gelmektedir. Başka bir örnekle tamamlamak gerekirse; vize başvurusunda öğrencilik amacıyla evrak sunan ve öğrenci vizesi alan bir kişinin, seyahat ettiği ülkede çalışmaya başlaması bir ihlaldir.

Bir ülkeye kaçak yollar ile girilmesi de vize ihlali türlerinden biridir. Son yıllarda Türkiye’ye bira takım Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkelerinden kaçak olarak çok fazla sayıda kişinin girdiği bilinmektedir. Tüm bu kişiler de tespit edildiklerinde aşağıda anlatacağımız prosedür uygulanır ve kişilere vize ihlali cezası da verilir. Verilmiş olan vize süresini ve amacını aşmak ya da ülkeye kaçak girmek dışında farklı durumlar da mevcuttur. Oturum izni ve çalışma iznine bağlı durumlar da vize ihlalinin konusu olabilmektedir. Örneğin kendisine verilmiş çalışma izninin süresi dolmasına rağmen bu izni yeniletmeden çalışmaya devam eden, oturum izninin süresi dolmasına rağmen bu izni yeniletmeden ya da başka bir oturum türüne geçmeden Türkiye’de ikamet etmeye devam eden yabancı uyruklu kişiler de vize ihlalinde bulunmuş olmaktadır.

Vize İhlal Cezası

Vize ihlali yapan yabancı uyruklu bir kişi kaçak konumuna düşmektedir. Bu tür bir durumda vize ihlali yapan yabancı uyruklu kişinin ceza olarak kanunlarda belirtilen bir tutardaki ücreti ödemesi gerekir. Bu cezanın toplamı, 1 yıllık ikamet izni harcının 2 katı şeklinde hesaplanır. Bir takım ülkelerin vatandaşlarının bu kurallara aykırı davranması durumunda ise bu ücrete ek olarak vize harcı da ödemeleri gerekir.

Vize ihlal cezası olarak kesilen para cezasını ödemeyip de Türkiye’den çıkılması durumunda yabancı uyruklu kişi sınır dışı (deport) edilir. Bu tür bir durumda beş (5) yıllık bir süre için yabancı uyruklu kişi hakkında deport kararı, yani diğer bir deyimle sınır dışı kararı verilmektedir. Zaman zaman deport (sınır dışı) edilen yabancı uyruklu kişilere yönelik bir takım af kararları da çıkabilmektedir. Ancak 2021 itibariyle herhangi bir af durumu ya da uygulaması söz konusu değildir.

Vize ihlal cezasının ödenmesi durumunda yabancı uyruklu kişinni ülkede kalmak için bir şansı daha bulunur. Cezasını ödedikten sonra, ülkeden çıkış ve ülkeye tekrar giriş yaparsa ve Türkiye’ye giriş yapmasından itibaren on (10) gün içerisinde oturum iznine (ikamet tezkeresi) başvuru yapacağını taahhüt eder veetmiş olduğu bu taahhüdü gerçekleştirirse yabancı uyruklu kişi deport (sınır dışı) edilmez. Bu duruma şartlı giriş denmektedir. Bununla birlikte kişi on (10) gün içerisinde başvuruda bulunmaz ise kaçak durumuna düşecektir ve yakalandığı takdirde deport yani diğer anlamıyla sınırdışı edilecektir. Sınır dışı (deport) konusu hakkında geniş bilgiyi Deport İşlemi sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Deport Ceza Hesaplama

Deport ceza hesaplama konusunda kesin para cezası tutarını ve ne kadar süre ile yasak konduğunu öğrenmek için kurumumuz Euroasia gibi özel kurumların herhangi bir sistemi bulunmamaktadır. Bu tamamen devlete ait bir bilgi sistemidir. Vize ihlal cezası hesaplama konusunda kesin nitelikte bilgiyi sınır kapılarından ya da havalimanındaki vize ihlali ofislerinden öğrenebilirsiniz.

Vize ihlalinde para cezasının miktarı, ihlal yapan yabancı uyruklu kişinin vatandaşı olduğu ülkeye ve Türkiye'de kaçak olarak kaldığı süreye göre değişiklik göstermektedir. 

Bahsetmiş olduğumuz gibi, bu hesaplama yalnızca kanunlarda belirtilen ifadeler üzerinden farazi bir şekilde yapılmıştır. Gerçek ceza tutarı havaalanında ya da sınır kapılarında memurlar tarafınca iletilmektedir.

Vize İhlal Ceza Hesaplama

Vize İhlal Ofisi

Vize ihlal ofisi, kaçak kalınan süreye ve bununla birlikte yabancı uyruklu kişinin vatandaşı olduğu ülkeye göre toplam cezanın hesaplanacağı ve bu cezanın ödeneceği yerdir. Vize ihlali ofisi havalimanlarında bulunmaktadır. Kaçak bir şekilde Türkiye’de kalmakta olan yabancı uyruklu kişiler buraya giderek cezalarını ödeyebilir.

Vize İhlali Cezası Nereye Ödenmektedir?

Vize ihlali yapmış olan yabancı uyruklu kişiler belli bir miktarda cezalar ödemelidir. Deport (sınır dışı) edilmemek için bu cezaların ödenmesi gerekmektedir. Vize ihlali cezaları, havalimanlarında bulunan vize ihlal ofisine ödenebilmektedir. Yapılan ödemenin ardından on (10) gün içerisinde ikamet izni için başvuru yapılacağına dair bir taahhütname imzalanarak ülkeden çıkış işlemi yapılırsa hemen bir sonraki gün tekrar giriş yapmak mümkündür. Bu konuda mutlaka bir yabancılar uzmanından danışmanlık almanız gerekir. Durumunuzda eksik bir evrak olması, usullere aykırı bir şekilde iş yapılması, cezanın eksik beyan edilmesi ve eksik ödenmesi, yabancı uyruklu kişi hakkında tahdit kodu olması, ülkeye tekrar girişte usuli bir hata yapılması, ülkeye girişten sonraki oturma izni başvurusunda hata yapılması ya da bu sürenin kaçırılması durumlarında beş (5) yıl deport (sınır dışı) kararı uygulanır, yani yabancı uyruklu kişi 5 yıl boyunca Türkiye’ye giremez.

Vize İhlali Yapan Yabancıya Af

Vize ihlali yapan yabancı kişilere yönelik af uygulamaları dönem dönem görülmektedir. 2023 yılında güncel olarak böyle bir uygulama bulunmamaktadır. Fakat kanun bu yabancı kişilere başka bir alternatif sunmuştur. Kanuna göre vize ihlalinde bulunan yabancı uyruklu kişi, cezayı ödeyerek Türkiye'den çıktıktan sonra, on (10) gün içerisinde ikamet iznine başvuru yapacağına dair bir taahhütname imzalar ise, Türkiye'ye bir sonraki gün hemen yeniden girebilmektedir. Taahhütnamenin imzalanmasına rağmen on (10) gün içerisinde başvuru yapılmaz ise, kişi yeniden kaçak yabancı durumuna düşecektir. Vize ihlali yapan yabancı kişilerin neler yapabileceğine, nasıl bir yol izleyebileceğine dair bir yabancılar uzmanından yardım almanızı öneririz. Euroasia uzmanları, vize ihlali yapan yabancı kişiler için tüm gerekli işlemleri yaparak, kişilerin istedikleri sonucu almalarını sağlayabilmektedir.

Deport Sonrası Türkiye’ye Tekrar Ne Zaman Giriş Yapılabilir?

Vize ihlali yapılması durumunda yabancı uyruklu kişinin Türkiye’ye tekrar ne zaman giriş yapabileceği, duruma göre değişiklikler göstermektedir. Eğer yabancı uyruklu kişi ülkeden ayrılırken cezasını öder ve bununla birlikte on (10) gün içerisinde ikamet izni için başvuru yapacağını taahhüt eder ise, çıkışından bir gün sonra dahi Türkiye’ye giriş yapabilmekte ya da isterse daha sonra da giriş yapabilmektedir. Deport ceza hesaplama konusunda ayrıntılı bilgiyi uzmanlarımızdan alabilirsiniz.

Vize İhlal Sonucu Deport (Sınır Dışı) Edilen Yabancı Ne Yapmalı?

Vize süresini aşmış, oturum izni süresini aşmış ya da çalışma izni süresini aşmış yabancı uyruklu kişiler, vize ihlali yaparak kaçak konumuna düşmüş sayılmaktadır. Eğer yukarıda belirtilmiş usule göre işlemlerini yapmamış ve cezasını ödememiş ise haklarında beş (5) yıllık deport (sınır dışı) kararı uygulanır. Bu aşamadan sonra beş (5) yıl sınır dışı edilen yabancı uyruklu kişi ancak meşruhatlı vize davetiyesi alarak tekrar Türkiye’ye giriş yapabilir. Bu da öğrenci, çalışma, evlilik ya da tedavi vizesi gibi sıralanabilir. Fakat durumun koşullarına uygun olan bir tip seçilmelidir. Aksi halde bu başvurularda çoğu zaman olumsuz yanıt alınmaktadır. Başvurunun türüne göre yapılacak işlemler de farklılık göstermektedir. Bu konuda ayrıntılı bilgiyi Deport Sorgulama ve Kaldırma adlı yazımızda okuyabilirsiniz.

Yabancı Hakkında Tahdit Kodu Konması

Deport (sınır dışı) edilen yabancı uyruklu kişiler hakkında Ç141, G87, Ç114 gibi kodların uygulandığını görmekteyiz. Bazı kodlar bilgilendirici olduğu gibi bazı kodlar da sınırlayıcıdır. Dolayısı ile hakkında sınırlayıcı kod kararı olan yabancı uyruklu bir kişi, yukarıda anlatılanların tamamını usulüne uygun bir şekilde yapsa dahi Türkiye’ye, hakkındaki kod mahkeme kararı ile kaldırılmadığı sürece giriş yapamaz. Bu nedenle yukarıdaki işlemler uygulanmadan önce bir uzman aracılığı ile yabancı uyruklu kişi hakkında ne tür bir kod olduğunun kontrolünün yapılması daha büyük önem arz etmektedir. Euroasia uzmanları, yabancılar avukatlarıyla bu konuda ilk olarak kod kontrolü yapmakta ve kodun içeriğine göre yol haritasını belirlemektedir. Tahdit kodlarının içerikleri konusundaki sayfamız için lütfen Deport Sorgulama ve Kaldırma adlı bölümümüzü ziyaret ediniz.

Vize ihlai durumunda neler yapılabileceği, hangi yolları izlemenin daha avantajlı olacağı konusunda uzmanlardan danışma hizmeti alınmalıdır Ayrıca sınır dışı (deport) kararına itirazın bir yabancılar avukatı aracılığıyla yapılması hem yabancı uyruklu kişinin dil olarak kendini ifade etmesinin zor olması hali, hem de ülkeye giremiyor olması dolayısıyla daha doğru olacaktır. Euroasia olarak yabancı uyruklu yolcularımıza vize ihlali ve deport kararları konularında danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Türkiye vizesi, Türkiye e-vize, kısa dönem ikamet, süresiz (uzun dönem) ikamet, aile ve öğrenci oturum izni, çalışma izni, Türk vatandaşlığı ve deport (sınır dışı) işlemleriniz için bize 0212 706 84 17 numaralı telefonumuzdan ulaşabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

deport ceza bize ulaşın

Türkiye ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Türkiye V84 Şartlı Girişi
Melike 17/06/21, 09:37 Cevabı Görüntüle
Merhaba benim eşim ingiliz vatandaşı eylül 2020 tarihinde oturum izni bitiyordu. Ağustos ayı gibi her zaman yaptığı gibi bir acenta ile başvuruda bulundu ve ailesini ziyaret etmek için yine ağustos ayında yurt dısına çıktı. Bu çıkışın sorun olmayacağını söylemişti acenta ki zaten daha önce de yaptı. Fakat pandemiden dolayı bir çok arkadaşımızın vize uzatma talepleri sonuçlanamadı, bizim acentaya da bu süre içinde sorular sorduk ama sonuç alamadık. En son eşim 31 mayıs tarihinde göç idaresine kendisi giderek durumu sorduğunda ”Vize başvurusu yaptıktan sonra yurt dışına çıktığı için başvurusunun iptal edildini öğrendi ne yazık ki. Eline verilen belgenin tarihi 31 mayıs 2021. Şimdi 10 gün içinde yurt dışına çıkış yapacak. Vize ihlal ücretlerini de ödeyerek. Sonrasında giriş yapmak istediğinde herhangi bir deport sınır dışı sorunu ile karşılaşır mı? Gelişinde tekrar 10 gün içinde oturum iznine başvuracak. Bu sanırım şartlı giriş oluyor. Bu başvuruyu uzatma olarak değil yeni başvuru olarak mı yapacağız. Ayrıca ben şu an hamileyim ve herhangi bir deport durumunda bunu göze alacak bir durumda değiliz. Konuyla ilgili geri dönüş yaparsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
Yazıdırılabilir Versiyonu
Cenaze İşlemleri
Sigorta İşlemleri
Göç İdareleri
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';