x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

Türkiye Kısa Dönem İkamet İzni

Sayın ziyaretçimiz, Türkiye Kısa Dönem İkamet izni sayfamıza hoş geldiniz. Kısa süreli oturum izni, yabancının uyruğuna göre değişkenlik gösteren vize rejimine bağlı olarak, yabancının vize süresi veya vize muafiyet süresi bitmeden Türkiye’de vize süresi veya vize muafiyet süresinden daha fazla kalmak istemesi durumunda alması gereken ikamet izni türüdür.

Türkiye Kısa Dönem İkamet İzni için Gerekli Belgeler;

  • En az 6 ay geçerliliği olan Pasaport 
  • 4 adet arka fonu beyaz biometrik fotoğraf
  • Adres Belgesi (Kirada kalıyorsanız sözleşmenizin noter onaylı örneği. Bir türk vatandaşının yanında kalıyorsanız, yanında kaldığınız kişinin/kişilerin adres kayıt belgesi ve taahhütnamesi)
  • Özel Sağlık Sigortası Poliçesi
  • Randevu ve Başvuru formu
  • Harç ödeme dekontları

Not: Pasaport geçerliliği talep edilen süreden en az 2 ay fazla olmalıdır.

türkiye kısa dönem ikamet izni

Kısa Dönem İkamet İzni Randevusu Nasıl Alınır?

Türkiye oturum İzni randevusu Göç İdaresi’nin online sistemi üzerinden alınır. Randevu alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar, pasaport numarasının doğru girilmesi, başvuru tarihi ve talep edilen süre tarihlerine dikkat edilmesi ve yabancının vize veya vize muafiyet süresinin dolmamış olmasıdır.

Randevu tarihleri yabancının ikamet ettiği ile göre değişkenlik göstermektedir. İstanbul’da sistem randevu tarihi seçme şansı vermeyip randevu tarihini otomatik olarak belirlerken, diğer illerde randevu tarihi seçilebilmektedir. Randevu tarihleri İstanbul ilinde çok ileri tarihlere verilebilmekte olup, şu an için pandemi sebebiyle randevuya gidilmeden evraklar kargo ile gönderilmektedir. Ancak Antalya, İzmir, Ankara, Bursa gibi illerde Antalya Göç İdaresi, İzmir Göç idaresi, Ankara Göç idaresi ve Bursa Göç İdaresi bu illerdeki yabancı sayısının az olmasından dolayı daha az kalabalık olduğundan yabancılar randevu tarihinde randevularına gitmektedir.

Kısa Dönem İkamet İzni Başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye oturma izni başvurusu yabancının ikamet etmekte olduğu ildeki İl Göç İdaresi’ne online sistem üzerinden randevu alınarak yapılır. Başvurular yabancının kendisi tarafından yapılabildiği gibi aracı kurumlar tarafından da yapılabilir. Başvuru yapılırken girilen bilgilerin doğruluğunun taahhüdü yabancının sorumluluğundadır. Yabancı başvuru formuna imza atmak kaydıyla Göç İdaresi’ne ikamet izni almak için gerekli diğer belgelerle birlikte randevu günü randevu yerinde teslim etmek zorundadır.

Kısa Dönem İkamet İzni Ücretleri Ne kadardır?

Türkiye İkamet İzni almak için yabancının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ödediği harçlar yabancının uyruğuna göre değişkenlik göstermektedir. Tüm uyruklar için ikamet harçları dolar üzerinden hesaplanmakta ve başvuru yapılan tarihteki dolar kuruna göre Tl olarak değişkenlik göstermektedir. Örneğin İran vatandaşı bir yabancı 80 dolar ikamet harcı ödemekte iken, Rusya uyruklu bir yabancı 23,5 dolar ikamet harcı ödemektedir.

Bunlara ek olarak vize muafiyetiyle gelen bazı ülke vatandaşları için uyruğuna bağlı olarak tek giriş vize harcı da Devlet tarafından alınmaktadır.

Devlet harçları masraflarına ek olarak yabancının yaşına göre özel sağlık sigorta poliçesi gideri, adresiyle alakalı kanıtlayıcı belgeler için noter giderleri ve danışmanlık firması ile çalışması halinde danışmanlık ve başvuru hizmet gideri masrafları olacaktır.

Türkiye İkamet İzni Kaç Günde Çıkar?

Kısa Dönem ikamet izni İstanbul ilinde normal süreçte 3 ay içerisinde sonuçlanmasına rağmen pandemi sebebiyle şu an ki süreçte daha da uzayabilmektedir. Diğer illerde ise süreç yabancı nüfusu daha az olduğundan daha kısa sürmektedir.

türkiye kısa dönem oturum izni

Kısa Dönem İkamet İzni ne kadar sürelik alınabilir?

Kısa Dönem İkamet İzni, turizm kapsamına giren illerde turizm amaçlı olarak 1 yıl ve yabancının uyruğuna göre ve kalış amacına göre 2 yıl olarak alınabilmekte olup, turizm kapsamına girmeyen illerde sadece yabancının tapulu evi olması şartıyla 1 yıl veya 2 yıl olarak alınabilmektedir.

Türkiye Oturum İzni Nasıl Yenilenir?

Kısa Dönem İkamet İznini yenilemek için yabancının mevcut ikamet izni süresi bitimine 2 ay kalmasından itibaren son güne kadar uzatma bauzatma başvuruş yapılması gerekir. Yapılan başvurularda yabancının pasaport süresinin yenileme talep edilen süreden en az 2 ay fazla olmasına dikkat edilmesi gerekir. Yabancının kalış amacı da başvurunun olumlu değerlendirilmesi konusunda önem taşımaktadır.

Kısa Dönem İkamet İzni olan Yabancı Aile Birleşimiyle Aile İkameti alabilir mi?

  • Türkiye’de en az bir yıldır ikamet izni ile yasal olarak ikamet eden resmi evli 2 yabancı uyruklu eşlerden birinin sponsor olup gelirini ispatlaması şartıyla Aile İkamet İzni alabilir.
  • Kısa Dönem İkamet iznine sahip olup bu süreç içersinde Türk vatandaşı ile evlenen yabancılar için de aile ikamet izni alınabilir.
  • Türk vatandaşı işle evlenen yabancının yabancı uyruklu çocuğu için de Türk vatandaşı eşin sponsor olması halinde aile ikamet izni alınabilir.
  • Aile ikamet izni sadece resmi nikah söz konusu olduğunda alınabilir. Aynı adamla evli iki yabancı uyruklu kadın için imam nikahı olana aile ikamet izni alınamaz. Sadece resmi nikahlı eş için aile ikamet izni alınabilir.

Türkiye Oturma İzni Kartı acil olarak nasıl alınabilir?

Kısa Dönem ikamet izni İstanbul harici yabancıların az olduğu illerde daha hızlı şekilde alınabilir. Antalya Göç İdaresi, İzmir Göç İdaresi, Bursa Göç idaresi, Ankara Göç İdaresi’nden daha hızlı şekilde alınabilmektedir.

Türkiye için tüm ikamet, çalışma, vatandaşlık, randevu ve sigorta işlemleriniz için bizlere 0212 706 96 14 numaralı telefonumuzdan ve tüm iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

türkiye ikamet izni

Türkiye ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Türkiye Ticari İkamet İzni
Melih 21/06/21, 13:16 Cevabı Görüntüle
merhabalar benim ismim Melih, ikamet konusunda bazı sorularım olacak.
uganda dan ticari vize ile gelmiş bir arkadaşımız var. kendisi uganda'daki Türkiye konsolosluğundan 30 günlük ticari vizesini aldı ve ülkemize geldi. Şimdi Türkiye'de yapılacak işler uzadı ve daha fazla kalması gerekiyor. Böyle bir şansı var mı? Evet ise bu arkadaşımız için vize uzatma mı yapacağız yoksa ikamet izni başvurusu falan mı? Eğer oturum gerekecek ise hangi tür oturma izni için başvuru yapabiliriz? ticari ikamet izni başvurusunda, kişinin burada irtibat kurduğu şirket için herhangi bir şart aranıyor mu? yani bazı koşulları sağlıyor olmamız mı gerekli? bir de tabi onun adına evrak sunmamız gerekecek sanırım hangi evrakları hazırlamamız gerektiğini de iletirseniz çok sevinirim. ayrıca kendisi için ikamet edeceği yerle ilgili bir taahhütname vermemiz gerekiyor mu? Konular hakkında yardımlarınızı rica ederim uygun olursa sizinle çalışmak isteriz şimdiden teşekkürler..
Tapu Üzerinden İkamet İzni
İkbal 19/06/21, 11:58 Cevabı Görüntüle
Merhabalar, benim ismim İkbal. Sitenizi internette gezinirken buldum ve bir konu hakkında fikrinize danışmak istiyorum. Pandemi döneminde 18 yaşındaki oğlum için oturma izni başvurusu yaptık. Pandemi dolayısı ile randevu gelmedi ve evrakları kargoyla göndermemiz gerektiğine dair bir mail geldi. Biz de evraklarımızı hazırlayıp ilgili merkeze kargoladık. Fakat bize belirtilen sürenin içinde kargolamayı yetiştiremediğimiz için 1 gün geç kargo yapmış olduk. Bu nedenle de ikamet izni başvurumuz ne yazık ki red edildi. Bunun üzerine biz de oğlum üzerine taşınmaz bir mülk alarak tekrar ikamet izni başvurusu yapmaya karar verdik. Bu şekilde başvuruyu kabul edeceklerini ama bunu yapmamız için önce ülkeden çıkış ve giriş yapması gerektiği söylendi. Şimdi benim bu konuda aklıma takılan şey oğlum bu süre zarfında ikamet izni hakkı olmaksızın kaçak olarak kaldığı için ceza parasını öderse de deport olur mu? Böyle bir durumda biz ne yapmalıyız? Oğlum çıkış yaptıktan sonra hemen Türkiye'ye geri dönebilir mi? Bu konularda bizleri aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar...
Şartlı Giriş Sonrası İkamet İzni
asd 22/10/20, 17:42 Cevabı Görüntüle
Merhaba, benim Rusya uyruklu kız arkadaşım var ve evlenmek istiyoruz. Türkiye’ye daha önce şartlı giriş yaptı ancak zamanı içinde başvuru yapmadığımdan ikamet izni alamadı. Sizi danışmanlık firması olarak önerdiler ve sorun çözmekte uzman olduğunuzu duyduk. Bize bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz?
İkamet Başvurusu Son Tarihini Kaçırmak
asd 22/10/20, 17:32 Cevabı Görüntüle
Merhaba Dubai’de yaşayan Filipinli Bakıcımızı Türkiye’ye turist vizesiyle getirdik ancak vize süresine dikkat etmediğimiz için ikamet izni başvuru süresini kaçırdık. Bu durumda ikamet izni veya çalışma izni almamız mümkün müdür?
Yanlış İkamet Başvurusu
asd 22/10/20, 17:26 Cevabı Görüntüle
Merhaba, ben Özbekistan uyrukluyum. İzmir Göç İdaresi’nden başvurumu erkek arkadaşım yaptı ama yanlış yapmış ve mağdur durumdayım. Randevu tarihim henüz gelmedi. Harçları nereye ve ne kadar ödemem lazım? Sigortam da yok, siz bu evrakları ve bu işlemleri benim adıma yapabilir misiniz? Yanlış ikamet başvurusu konusunda yardımlarınızı rica ederim.
İkamet Randevusu Kaçırma
asd 22/10/20, 17:20 Cevabı Görüntüle
Merhaba, Antalya Göç İdaresi’ne ikamet izni için başvuru yaptırdım ancak randevu tarihimi kaçırdım ve dosyam işleme alınmadı. Yeni bir başvuru yapmam için neler yapmam gerekir ve sizinle ilerlersek bana ne gibi hizmetler sağlayabilirsiniz?
İkamet Randevusu Beklerken Acil Çıkış
asd 22/10/20, 17:15 Cevabı Görüntüle
Ben İkamet iznine vize muafiyet süremin son gününde başvurdum. Randevu tarihim çok ileri bir tarihe verildi. Ancak benim acil ülkeden çıkış yapmam gerekiyor. Çıkış yapabilir miyim? Çıkış yaparsam başvurum yanar mı? Tekrar Türkiye’ye gelebilir miyim?
Türkiye Oturma İzni
asd 22/10/20, 17:04 Cevabı Görüntüle
Merhaba, benim sorum Türkiye oturma izni ile ilgili. kız arkadaşım Rusya’dan başka babadan olma çocuğu ile Türkiye’ye gelecek. İkisine de Kısa Dönem İkamet İzni almak istiyorum. Bu konu hakkında bilgiler verip hizmetlerinizin kapsamını da açıklayabilir misiniz?
Yazıdırılabilir Versiyonu
Cenaze İşlemleri
Sigorta İşlemleri
Göç İdareleri
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';