Vize İşlemleri
TürkiyeTürkiye ikamet izni başvuru formu sayfamıza hoş geldiniz.
Türkiye’ye gelerek farklı sebepler üzerinden kendilerine tanınan süreden daha fazla olarak Türkiye’de kalmak isteyen kişiler için Türkiye kısa dönem ikamet izni başvurusu yapılmaktadır. Bu başvurular 4 farklı kategori üzerinde ilerlemektedir.
Turistik İkamet İzni Başvuru Formu
Ülkemizde özel bir sebep beyan etmeksizin kendilerine tanınan elektronik vize, basılı vize ya da vize muafiyeti süresinden fazla olarak kalmak isteyen kişiler yapılan başvuru türüdür. Bu kategoride başvuru yapılan kişiler Türkiye turistik ikamet izni kapsamında kendilerine verilen süreç zarfında kalabilmektedirler. Turistik ikamet izni başvuru formu içeriğinde kişiden ilk olarak kimlik bilgileri girilmesi istenmektedir. Burada bahsi geçen kişinin anne-baba adı, ülkeye giriş yaptığı pasaport ya da kimlik numarası, doğum tarihi gibi kişiyi kimlik olarak tanımlayan bilgiler girilmektedir. Buradan sonra ise gelen ilk onay ile birlikte de kişiye özel bilgiler girilmesi istenmektedir. Bunlar da ikamet adresi, eğitim bilgisi, kişinin gelir bilgisi bilgilerinin girilmesi istenmektedir. Sonrasında ise kişinin başvurduğu ikamet izni sürecince geçerli olacak bir sağlık sigortası olması ve bu bilgilerin de formda uygun yerde girilmesi istenmektedir. Bunun sonrasında ise kişinin seçenekler arasından kalış amacını seçmesi ve istediği süre bilgisini girmesi gerekmektedir. Her ne kadar burada istenen süre bilgisi giriliyor olsa da onaylanacak süre yetkili makamlarca belirlenmektedir. Göç idaresi başvurunuzu istediği süre diliminde onaylayabilir ya da ret cevabı ile sonuçlandırabilmektedir.
Aile İkamet İzni Başvuru Formu
Türkiye aile ikamet izni alabilmek için başvuru yapma hakkına sahip olanlar Türk vatandaşı ya da Türkiye’de çalışma izni sahibi kişilerin aileleridir. Bu başvuru kapsamında aile ikamet izni başvuru formu doldurulacak ve adımlar izlenecektir. Bu başvuru kategorisinde diğer başvurulardan farklı olarak üzerinden başvuru yapılan kişi sponsor olarak tanımlanmakla birlikte bu kişinin ülkeye getireceği aile fertlerine bakmakla yükümlü olduğu düşünülmektedir. Kişi eğer şirket çalışanı ise o halde son 3 aya ait güncel maaş bordrosu sunacak ve bu maaş bordrolarında belirtilen meblağda mahsuben ülkeye getireceği her kişi için asgari ücretin en az üçte biri oranında gelir gösterebiliyor olması gerekmektedir. Bunun dışında kişi şirket sahibi olarak sponsor olacak ise o halde şirket belgesi olarak vergi levhası, faaliyet belgesi, sicil gazetesi ve 6 aylık bilanço sunuyor olması gerekmektedir. Bir diğer alternatifte ise de banka dökümleri sunarak başvuru yapılabilmektedir. Sunulacak banka dökümlerinin öncesi 6 aya ait olması ve gelecek 6 ay için aile fertleri ve sponsorun geçiminin sağlanacak kadar gelirinin olduğunun belgelenerek sunulması gerekmektedir. Bu şartlar dahilinde diğer Türkiye ikamet izni başvuru formu içeriklerinden farklı olarak sponsorun bilgileri de ayrıca istenmekte ve belgeler ile de sunulmaktadır. Sponsor bilgilerinin girilmesinin yanı sıra başvuru için gereken evrakların çoğunluğu da sponsor evrakları olmaktadır.
Aile ikamet izni başvurularının bir diğer önemi ise bu ikamet izni kategorisi ile 3 yıl devam eden yabancı uyruklu kişiler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için başvuru hakkı kazanmaktadır.
Öğrenci İkamet İzni Başvuru Formu
Türkiye’de Yüksek Öğrenim Kurumu’na bağlı olan bir eğitim kurumu üzerinden eğitim aldığında bu ikamet kategorisine başvuru hakkı kazanmaktadır. Başvurular için süreçler ilk olarak okul kaydı ile başlamakta olup sonrasında bu kayıt da ibraz edilerek başvuru yapılmaktadır. Türkiye ikamet izni başvuru formu özenle doldurularak süreç takip edilmekte olup istenen evraklar özenle hazırlanarak randevuda tamamının ve okul kayıt formu ile öğrenci belgesinin de sunulması gerekmektedir. Ülkede kalacağınız sürece masrafınızı karşılayacak miktarda gelirinizin olduğunu da sunmanız gerekmektedir. Öğrenci ikamet izni başvuruları yıllık olarak yapılmakta olup her sene yenileme başvuruları ile uzatılması gerekmektedir. Okulun bitiş başlangıç tarihleri doğru takip edilmeli burada yenileme ya da ülkeden ayrılış süreleri doğru hesaplanmalıdır. Öğrenci ikamet izni kategorisi diğer kategorilerden farklı olarak bir amaca bağlı olarak onaylandığı için bir koşul çerçevesinde ilerlemektedir. Kişi kayıtlı olduğu okul ve program dahilinde gerektirdiği devam zorunluluğu sağlaması gerekmekte olup bu koşul dahilinde devamlılığı sağlamaz ise eğitim kurumu tarafından İl Göç İdaresi’ne bildirerek ikamet izninin iptalini talep edebilmektedir. Bu nedenle de devam zorunluluğu doğru şekilde takip edilerek sürecin yürütülmesi gerekmektedir.
Uzun dönem ikamet izni başvuru formu
Uzun dönem ikamet izni ülkemizde yasak ikamet süresi olarak 8 yılı doldurmuş, bu yıllar arasında hiç ara vermeden devamlı olarak ikamet sahibi olmuş kişilerin başvurduğu ikamet izni kategoridir. İçerik olarak vatandaşlığa benzemekle birlikte bir kaç belirgin özellik ile de ayrılmaktadır. Uzun dönem ikamet izni sahibi kişiler vatandaşlardan farklı olarak seçme seçilme ve zorunlu askere gitme hallerinden muaf olmaktadırlar. Bunun dışında diğer özelliklerle Türk vatandaşı ile eşdeğer haklara sahiptirler. Bu kategori üzerinden Türkiye ikamet izni başvuru formu doldurularak yapılan başvurularda kişinin gün sayımı yapılarak ilk koşulu sağlıyor oluşu test edilmektedir. Bu başvuru kategorisinde genel olarak vatandaşlık almak istemeyen kişilerin başvuruları yer almaktadır.
İkamet izni başvuruları yukarıda bahsi geçen kategoriler üzerinden yapılmaktadır. Bu başvurular kişilerin durumuna bağlı olarak kategori bazında seçilerek ilerlenmesi gerekmektedir. Seçilen kategori üzerinden yapılan başvurularda Türkiye ikamet izni başvuru formu itinayla doldurulmalı ve en doğru bilgilerin girildiğinden emin olunmalıdır. Bu içeriklerin tamamı sonrasında hazırlanacak evraklar ile birbirini tamamlar nitelikte olmalıdır. Başvurunun sonucu için evrakların en doğru şekilde ve formatta hazırlanması, istenen düzende olması aynı zamanda da başvuru formundaki bilgilerle eşdeğer düzeyde olması çok büyük önem taşımaktadır. Başvuru için formlar en doğru bilgiler ile doldurularak tamamlandıktan sonra sistem ekranı üzerinden açılan İl Göç idaresi üzerinden size en uygun olanı seçilerek randevu ekranına geçilmelidir. Randevu alınırken evrakların temin süresi de göz önünde bulundurularak size uygun gün ve saat seçilmelidir. Seçilen zaman diliminde evraklarınızın tamamlanmış ve en doğru şekilde hazırlanmış olması gerekmektedir. Başvuru için sizin uyruk ve uzatma ya da yeni başvuru oluşuna göre değişen harç tutarı da bahsi geçen bu randevu öncesi özenmiş ve makbuzların asıllarının dosyanıza eklenmiş olması gerekmektedir.
Harçlar ödenirken kişi için yabancılara özel vergi numarası atanacak ve bunun üzerinden vergi dairesinden harç ödemeleri yapılacaktır. Başvuru içeriğinize bağlı olarak bu harçlar değişkenlik göstermektedir. Başvurunuz için seçtiğiniz randevunuza katıldıktan sonra sizden eksik evrak ya da yeni belge talep edilebilmektedir. Talep edilen bu evrak sizin başvuru için ilk ekranda seçtiğiniz iletişim adresine son temin tarihi ile birlikte deklare edilecektir. Bunu takiben de bu süre içerisinde eksikleri de temin etmeniz büyük önem arz etmektedir. Aksi taktirde başvurunuz eksik evrak üzerinden ret cevabı ile sonuçlanabilmektedir. İkamet izni başvuru formu doldurulup süreçler devam ettirilirken içeriklerin doğru takip edilmesi büyük önem arz etmektedir.
Biz EAGVS olarak ikamet izni başvuru formu doldurulması, size en uygun doğru kategorinin seçilmesi, bu bahsi geçen kategoriye uygun olarak evrakların en doğru ve düzgün şekilde hazırlanmış olması süreçlerinde sizlere uzmanlarımızla birlikte profesyonel destek vermekteyiz. Siz de Türkiye ikamet izni başvuru formu ya da başvuru sürecinde profesyonel bir destek almak isterseniz Antalya 0242 255 07 24, Ankara’da 0312 963 10 49, İzmir’de 0232 335 15 78, İstanbul’da 0212 706 79 67, Bursa’da 0224 322 06 46 numaralarımızdan bizlerle iletişim kurabilirsiniz.
Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.