x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

Türkiye Basılı Vize İşlemleri

Türkiye basılı vize işlemleriTürkiye basılı vize işlemleri sayfasına hoş geldiniz. Sizlere Türk dış temsilciliklerinden alınacak vize işlemleri hakkında gerekli bilgileri sunacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarafından, İstisna olarak vize muafiyeti olan devletler hariç olmak üzere ülkeye giriş yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarından vize talep edilmektedir. Vize başvuruları Türk dış temsilciliklerine bizzat ya da internet üzerinden elektronik vize kanalı ile yapılmaktadır. Elektronik vize başvurusu turistik ve ticari amaçlı seyahatler için yapılmakta olup diğer (çalışma, öğrenci, aile birleşimi vs. ) vize türleri için Türk dış temsilciliklerine bizzat başvuru yapılması gereklidir. Aynı zamanda turistik ve ticari vize başvurusu yapmak isteyen fakat vatandaşı olduğu ülke için bu hak tanınmamış yabancılar tarafından da Türk dış temsilciliklerine başvuruda bulunulması gereklidir. Türkiye basılı vize işlemleri kapsamında yabancı ülke vatandaşlarının ikamet ettikleri ülkede bulunan Türk büyükelçiliğine, konsolosluğuna ya da bu kurumların bulunmadığı yerlerde fahri konsolosluğa başvurmaları gerekmektedir.

Türk Dış Temsilciliklerine Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye basılı vize işlemleri kapsamında Türk dış temsilciliklere yapılacak vize başvurularında ülkeye giriş için gerekli bir neden ve nedene bağlı olarak vize türü belirlenmelidir. Belirlenen vize türüne göre dış temsilcilik tarafından vize başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşından belgeler talep edilmektedir. Talep edilen belgeler genel olarak aşağıda belirtilmiştir.

  • En az 6 ay geçerli olmak üzere pasaport (başvuru yaparken pasaportun yırtılmamış, yıpranmamış ya da herhangi bir hasarı bulunmadığına emin olunuz.)
  • Vize başvuru formu (Başvuru formunuz doğru ve eksiksiz olmalı)
  • 4 adet biyometrik fotoğraf (vize başvuru türüne göre fotoğraf sayısı artırılabilir ya da azaltılabilir. Arka fon beyaz olmalı)
  • Türkiye’ye yapılacak Uçuşa ait rezervasyon (Başka bir yol ile Türkiye’ye giriş sağlanacak ise ilgili belge)
  • Türkiye ziyaretiniz boyunca kalacağınız otel rezervasyonu (Eğer otel yerine bir yakının yanında kalınacak ise noter onaylı taahhütname)
  • Türkiye’de ikamet eden kişi tarafından hazırlanacak davetiye (Genel olarak Türkçe talep edilmektedir. Eğer davet mektubu Türkiye’de yasal olarak ikamet eden bir yabancı tarafından hazırlanacak ise İngilizce hazırlanabilir. Noter onaylı olması gerekmektedir.)
  • Vize başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşının iade taahhüdüne ilişkin destekleyici belge (işletme belgesi, Tapu sicili, maaş tablosu, banka hesap özeti)
  • Vize başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşının ikamet ettiği ülkede çalıştığına ya da öğrenci olduğuna dair belge
  • Türkiye’yi ziyareti boyunca geçerli olmak üzere seyahat sağlık sigortası

Yukarıda belirtilen belgeler Türk dış temsilciliklerine yapılacak resen başvurularda temsilcilik tarafından talep edilmektedir. Talep edilen belgeler başvuru yapılacak vize türüne göre değişiklik göstermektedir. İstenen belgelerin doğru ve eksiksiz olarak hazırlanması vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için önemli bir husustur. Başvuru dosyasında yanlış ya da eksik olarak hazırlanan belgeler vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilir. Türkiye basılı vize işlemleri kapsamında hazırlanan tüm evrakların ardından, Türk dış temsilcilik tarafından verilen randevu tarihinde temsilcilikte bulunulması gereklidir. Randevu tarihine geç kalmanız ya da hiç gitmemeniz halinde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir. Bu nedenle randevu tarihinize itina ile uymanızı tavsiye ederiz.

Türkiye’de Kalış Süresi

Türkiye basılı vize işlemleri kapsamında Türk dış temsilciliklerinden alınacak vizeler için son 180 gün boyunca en fazla 90 günlük kalış süresi hakkı verilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vize politikası gereği bu süre hiçbir suretle doksan günü geçemez. Türkiye’ye giriş yapılmasından itibaren kalış süresi takibi yabancı ülke vatandaşının sorumluluğunda bulunmaktadır. Herhangi bir resmi merci sistemi tarafından süreler kontrol edilmemektedir. Giriş tarihinizden itibaren kalış sürenizi hesaplayarak kontrol etmelisiniz. Aksi halde yapılacak bir vize ihlali olumsuz sonuçlar doğurabilir. Şöyle ki Vize ihlali bulunmanız halinde cezai yaptırım ile karşı karşıya kalırsınız. Bu cezai yaptırımlar para cezası ya da Türkiye’ye belli süre giriş yasağı olabilir. Bu nedenle sürenizi dikkatli bir şekilde takip ediniz. Türkiye’de yasal olarak 90 günden fazla kalmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının ikamet izni başvurusu yapması gereklidir. Sadece ikamet izni türleri ile Türkiye’de doksan günden fazla kalış hakkına sahip olunur. Türkiye basılı vize işlemleri kapsamında başvurulacak vize türleri aşağıda sunulmuştur.

vize başvurusuTuristik Vize

Türkiye’ye turistik amaç ile gelecek yabancı ülke vatandaşlarının başvurması gereken vize türüdür. Türk dış temsilciliklerden resen alınabileceği gibi Sistem üzerinden e-Vize başvurusu yapılarak da alınabilir. Turistik vize başvurusunun davetiye ile yapılması halinde hazırlanacak vize davet mektubunda, davet eden kişinin vatandaşlık kimlik numarası, iletişim bilgileri, ikamet adresi, Türkiye ziyaretinin ne kadar süreceği ve amacı, vize başvuru sahibi ile akrabalık ilişkisinin bulunup bulunmadığı bilgilerinin yer alması gerekmektedir. Ayrıca Türkiye basılı vize işlemleri kapsamında davet eden şahsın vize davet mektubunda, vize başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşının ekonomik giderlerini karşılayacağını beyan ederek bunu destekleyici belge sunmaları gerekmektedir. Vize başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşının da ekonomik düzeyinin yeterli olması talep edilmektedir.

Çalışma Vizesi

Çalışma amacıyla Türkiye’ye seyahat planlayan yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yapabilmesi için Türk dış temsilciliklerinden alması gereken vize çeşididir. Türkiye’de yapacağınız iş kolunun süresi ve niteliği değerlendirilerek dış temsilcilik tarafından verilmektedir. Çalışma vizesi ile Türkiye’de uzun süreli bulunmanız mümkün değildir. Uzun süreli çalışma talep eden yabancı ülke vatandaşlarının yurt dışında bulunan Türkiye dış temsilciliklerine yurt içinde ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çalışma izni başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Ticari Vize

Türkiye’yi ziyaret maksatları ticari faaliyet olan yabancı ülke vatandaşlarının başvurması gereken vizedir. Türk dış temsilciliklerden yapılabileceği gibi online vize üzerinden de başvuruda bulunulabilir. Tavsiyemiz e-Vize ile başvuru yapabilecek yabancıların ön şartları sağlaması halinde (varsa) internet üzerinden başvuru yapmalarıdır. Bu şekilde yapılacak vize başvuruları dış temsilciliklerden yapılan vize başvurularından daha hızlı sonuçlanmaktadır. Elektronik vize almaya uygun olmayan yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye basılı vize işlemleri kapsamında Türk dış temsilciliklerine başvurmaları gerekir. Dış temsilcilik tarafından talep edilen evraklar eksiksiz ve doğru olarak hazırlamalısınız.

Transit Vize

Türkiye’ye herhangi bir sınır kapısından giriş yaparak belirtilen süre içerisinde ülkeden geçiş yapmak isteyen yabancılara verilen vize çeşididir. Maksadınız Türkiye’yi ziyaret etmek değil de sadece geçiş yapmak için ülkeye giriş talep ediyorsanız başvurmanız gereken vize çeşidi transit vizedir.

Eğitim Vizesi

Türkiye’ye yapacakları ziyaretin maksadı, öğrenim, eğitim, kurs, öğrenci değişim programı ve staj olan yabancıların başvuruda bulunmaları gereken vize çeşididir. Başvuruların Türk dış temsilciliklere bizzat yapılması gerekir. Ülkemizde uzun süreli eğitim almak isteyen yabancı ülke vatandaşları için eğitim vizesi yeterli olmamaktadır. Bu sebeple öğrenci ikamet izni almaları gereklidir. Türkiye basılı vize işlemleri kapsamında yapılacak eğitim vizesi başvurularında Türk dış temsilcilikleri tarafından talep edilen evrakların hazırlanarak ibraz edilmesi gereklidir.

Tıbbi Tedavi Amaçlı Vize

Sağlık sorunları sebebiyle Türkiye’ye giriş yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının başvuruda bulunması gereken vize çeşididir. Her yıl ülkemizde tedavi olmak masadıyla binlerce yabancı ülke vatandaşı tıbbi tedavi amaçlı vize başvurusu yapmaktadır. Yapılan vize başvurularında Türk dış temsilciliklerinden istenen gerekli belgeler; en az 6 ay geçerli pasaport, biyometrik fotoğraf, sağlık kuruluşunca yapılacak tedavinin zorunluluğunu belgeleyen resmi evrak, uçuş rezervasyonu, otel rezervasyonu, tedavi masrafları karşılayabileceğine dair gelir tablosudur. Gerekli belgeler ülkeden ülkeye değişiklik göstermesi nedeniyle başvuru yapmadan önce Türk dış temsilciliklerle iletişime geçilmesi faydanıza olacaktır.

Film Çekimi/Belgesel Amaçlı Vize

Türkiye’ye film ya da belgesel çekmek maksadıyla giriş yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının başvuruda bulunması gereken vize çeşididir. Türkiye’ye film ve belgesel çekimi amacıyla gelecek yabancıların Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Valilikten gerekli izin belgesini almaları mecburidir. Türk dış temsilciliklere başvuruda bulunabilmek için gereken evraklar; en az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport, biyometrik fotoğraf, vize başvuru formu ve ilgili Bakanlıktan alınan çekim/kayıt yetki belgesidir. Talep edilen belgeler ülkeler için farklılık göstermekte olup mağduriyeti önlemek için öncesinde Türk dış temsilcilikler ile irtibat kurmanız yararlı olacaktır.

Aile Birleşimi Türkiye Vizesi

Türk vatandaşı ya da Türkiye’de yasal olarak ikamet eden yabancı ülke vatandaşı ile evli olan yabancının Türkiye’ye giriş yapabilmesi için başvuruda bulunabileceği vize çeşididir. Türk vatandaşı ya da Türkiye’de yasal olarak ikamet izni bulunan yabancı ülke vatandaşının çocukları da bu izin türü ile başvuru yapabilmektedir. Başvurular Türk dış temsilciliklerine bizzat yapılır. Türkiye basılı vize işlemleri kapsamında aile birleşim vizesi başvurusu yaparken sunmanız gereken evraklar; pasaport (en az altı ay geçerliliği bulunması gerekli), biyometrik fotoğraf (arka fon beyaz), evlilik belgesi ya da aile cüzdanı, doğum belgesi veya vukuatlı nüfus kayıt örneğidir (çocuklar için talep edilir). Aile birleşimi vizesi başvuru belgeleri ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Bu sebepten başvuru öncesi Türkiye dış temsilcilikleri ile iletişime geçmeniz vize işlemlerinizin gerçekleşmesinde kolaylık sağlayacaktır.

Türkiye basılı vize işlemleri hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim alanı içerisinde yer alan iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Türkiye ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Türkiye Aile Vizesi
Shakhlo 17/06/21, 08:57 Cevabı Görüntüle
Merhaba Ben ozbek vatandaşıyım ismim Shakhlo. benim eşim Türk vatandaşi ben turkiyede 2 buçuk sene kadar kacak olarak kaldim sonrasında da deport oldum kacak olduğumdan oturu. su an ozbekistandayim 8 ay oldu geleli ve eşim Türk konsolosluğuna dilekçe gonderdi aile birleşimi vizesi için başvuruda bulunmam gerekliymiş. acaba başvuruyu yaptıktan sonra onay gelir mi bu konu hakkında hic bilgimiz yok bizim resmi nikahimiz da yok yalnizca dini nikah ile evliyiz. deportum kalkar mi lutfen bu hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum vize basvurusu için hangi evraklar lazim olduğunu da soylerseniz cok sevinirim iyi günler dilerim simdiden cok tesekkurler.
Türkiye Aile Birleşimi Vizesi
Zahide 16/06/21, 13:18 Cevabı Görüntüle
Mrhb benim adım Zahide ben 2017 den beri Türkiye de yaşıyorum. 2018 / 09 / 06 yılında yani 6 Eylül 2018 tarihinde evlendim TC vatandaşı ile. evladim 2013 doğumlu ve yanımdayken 2 kere vize ihlali durumu oldu ve ilk eşimden bu çocuk yani demek istediğim yabancı sayilir. 2018 / 03 / 14 tarihinde 14 Mart 2018 vize ihlali girdi ve ceza parasını ödedim çıkış tarihimiz 2019 / 12 / 28 giriş tarihimiz ise 2020 / 01 / 01. Biz şartlı giriş yaptık kızım için ikamet başvuru yaptık eksik evrak durumu yüzünden ve pandemiye giriş yaptığımızda ikamet başvurusu tamamlayamamış olduk. Yine vize ihlal oldu benim evladım bir sene doldurmadan tam olarak 7 ay Türkiye’de kaldik ve 2020 / 12 Aralık ayında evladım için çıkış yaptık ve para cezasını da ödedik. ama hava alanimda polisler vize başvurusu yapmanız gerekli evladınız için ve öyle giriş yapabilir evladınız dediler. Eşim ile resmi nikah yaptık onun üzerinde vize başvuru yaparsam veya kendim üzerimde aile birleşim vizesi başvuru yaparsam konsuloslukda evladımı getirme şansım var mı? Acaba yeni yabancı kişilere göre kanun evladım için geçerli midir acaba şöyle ki 1 seneden az bir süre boyunca Türkiye’de vize ihlali yaparsa sonra 6 ay da kendi memlekete kalirsa Türkiye’de giriş yapa bilir diye söyleniyor? Bilgi verirseniz sevinirim.
Ve bir soru daha soracağım ben evlilik yaptım, evleneli 3 sene oldu tam olarak aile ikamet izni aldım ama göç idaresi iptal etti benim kimlik kartimi. çunku ben eşimden şiddet gördüm ve onu şikayet ettim ve sonra da şikayetimden vazgeçtim devlet 6 ay ceza kesti eşime ve sonra indirim yaptı 3 ay ceza yazdı son olarak. bı gir çık yapar ceza evine eşim. şimdi de turist olarak ikamet etmekteyim ve ikamet iznim 3 ayın 2022 bitiyor yani Mart 2022. 1. sorum aile ikamet alamaz miyim yeniden? 2. sorum ikamet iznim bittikden sonra ne yapmam gerek ? turist olarak mı oturma iznini verirler bana? 3. ve son olarak da Sınır dışı etme imkanım var mı? cevaplarınız için teşekkürler...
Yemen Vatandaşı için Türkiye Vizesi
Nilay 11/06/21, 09:45 Cevabı Görüntüle
merhaba ben nilay, yemen vatandaşı için türkiye vizesi konusu hakkında merak ettiğim bazı şeyler var. yemen de yasayan arkadasim türkiye ye gelmek istiyor. nasıl bir basvuru yapacak. ne yapması gerekiyor. sartlar nelerdir. benim yapmam gerekenler neler.. davet mektubu vs gibi. bir sey göndermem gerekiyor mu, eger gonderirsem kendisine mi postalamam gerekiyor yoksa mail ya da tarama yeterli oluyor mu. ayrıca bu mektubu ben kendim mi yazacagim yoksa noter ya da bir devlet kurumuna mi yazdiracagim?
kendisi ne tur bir vizeye basvuracak? burada ne kadar kalabilir? yemen’den yapilan vize basvurularinda sorun yasaniyor mu? su anda yemen ile turkiyenin iliskilerini bilmiyorum ama yemende savas durumunun devam ettigini biliyorum, eger basvuru yapamazsa baska bir ülkeye gecip oradan basvuru yapabilir mi? cevaplariniz icin tesekkurler..
Vize İle Türkiye’de Kalış Süresi
F.Y. 29/01/21, 10:22 Cevabı Görüntüle
İyi çalışmalar benim sorum vize ile Türkiye’de kalış süresi ne kadardır? ben Filipinler vatandaşıyım Türkiye’ye gelmek istiyorum. Tüm seyahatim boyunca tarihi yerleri gezmeyi planlıyorum. Filipinler vatandaşlarının Türkiye’ye girişte vize almaları gerekiyor. Konsolosluktan ya da elektronik vize başvurusu yaparak alacağım vize süreleri ne kadardır acaba? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Turistik vize başvuruları
kemal 24/12/20, 23:17 Cevabı Görüntüle
Merhaba turistik vize başvuruları hakkında bilgi almak için yazıyorum. Benim kız arkadaşım Filipinler vatandaşı. Şu an aynı şekilde orada ikamet ediyor. Türkiye’ye benim yanıma gelmesi için vize almak istiyoruz. Ama başvuruyu nasıl yapacağımızı hangi evrakların gereli olduğunu bilmiyoruz. Bizlere yardımcı olursanız çok mutlu oluruz. Neredeyse 6 aydır görüşemiyoruz. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yazıdırılabilir Versiyonu
Cenaze İşlemleri
Sigorta İşlemleri
Göç İdareleri
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';