Vize İşlemleri
TürkiyeMerhaba Zahide hanım, Euroasia'ya hoş geldiniz. Aile ikameti Türkiye Giriş Yasağı konusu hakkında sormuş olduğunuz tüm sorulara ayrıntılı bir şekilde yanıt vermeye çalışacağız.
İlk olarak Eylül 2018 tarihinde resmi biçimdeki nikahınızın gerçekleşmesi öncesi Mart 2018 tarihinde yabancı uyruklu çocuğunuz ile beraber Türkiye’ye yaptığınız girişin cezalarını Aralık 2019 tarihinde ülkeden çıkarken ödediğinizi belirtmişsiniz. Ocak 2020 tarihine geldiğimizde, para cezalarınız ortadan kalkmış, fakat giriş yasağınız devam ederken ülkemize yaptığınız yeni girişte size şartlı giriş ile girme imkanı sunulmuş ve eksik evrak sebebiyle tamamlanamayan bu başvurunun sonucunda V84 Şartlı Giriş ihlali yapmış duruma gelmişsiniz. 2020 yılının Aralık ayına geldiğimizdeise ülkeden çıkış yapmak istediğinizde Şartlı Giriş İhlali yapmanızdan ötürü tekrar girişinizin kendi ülkenizdeki Türkiye konsolosluğundan ya da büyükelçiliğinden vize almanız dışında mümkün olamadığı belirtilmiş. Şu anda resmi nikahlı olduğunuzdan ötürü bu başvuruyu yapma şansınız bulunmakta. Ülkenizdeki Türkiye konsolosluğundan ya da büyükelçiliğinden Türkiye aile birleşimi vizesi başvurusu yapmanız gerekmekte. Bir Türk vatandaşıyla resmi nikahlı şekilde evli olduğunuz ve 18 yaşın altında bir çocuğunuz bulunduğundan ötürü, tüm gerekli evrakları hazırlayıp doğru bir başvuru yapmanız durumunda aile birleşimi vizesi başvurunuz kabul edilecektir.
Bir sonraki sorunuza geldiğimizde, vize ihlali yapan kişilerin kendi ülkelerinde 6 aylık bir süre boyunca kaldıktan sonra tekrar Türkiye’ye dönebileceklerini belirtmişsiniz. Bu anlattığınız durum yalnızca belirli koşullar altında mümkün olmaktadır. Türkiye’ye vize muafiyetiyle gelen ve 90 (doksan) günlük kalış hakkını tamamlayan yabancı uyruklu kişiler, 3 ayı aşmamak kaydı ile ihlal yapıp sonrasında ülkemizden çıktıklarında, geriye dönük olarak son 180 (yüz seksen) günlük dönemde ne kadarlık süreyi Türkiye’de geçirdikleri hesaplanır. Ve çıkışlarından itibaren 6 aylık süreç sonrasında kişinin tekrar Türkiye’de kalış hakkı oluşur. Sizin durumunuzda V84 şartlı giriş ihlali yapıldığından ötürü vize alınması gerekmekte.
Son sorunuza geldiğimizde ise, tekrar aile ikameti alabilmeniz mümkün, ancak bu noktada yabancılar hukuku üzerine çalışan bir avukattan hukuki destek almanız gerkeebilir. Evliliğiniz devam ediyor olduğu için turistik ikamet izni almanızda herhangi bir sorun bulunmamakta. Sınır dışı (deport) edilme gibi bir durumunuz da olmayacaktır. Eşinizle aranızda yaşamış olduğunuz durum ikamet başvurularında değil ama Türk vatandaşlığı başvurunuzda (eğer böyle bir başvuru düşünüyorsanız) karşınıza olumsuz olarak çıkabilir. Detaylı bilgi ve avukat desteği için lütfen bize ulaşınız.
Euroasia GVS olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize mail iletişim bilgilerimizden ya da telefon bilgilerimizden ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.