Vize İşlemleri
TürkiyeMerhaba Samet bey, Euroasia'ya hoş geldiniz. Yabancılar Türkiye Evlilik konusu hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara ayrıntılı bir şekilde cevap vermeye çalışacağız.
Öncelikle bir ülkeye evlilik yapmak için giriş yapılacak olduğunda vize istenmeme gibi bir durum mevcut değil. Türkiye Cumhuriyeti, o ülkenin pasaportuna hangi kuralları uyguluyorsa, nikah amacı taşıyan gelişlerde de aynı kurallar uygulanmakta. Angola vatandaşı kişiler için Dışişleri Bakanlığı’mızın belirlediği şartlar ise şu şekildedir: "Angola ülkesi Diplomatik Pasaportu, Hizmet Pasaportu ile Umuma Mahsus (Kişisel) Pasaport sahibi tüm Angola vatandaşları vizeye tabidir. Angola vatandaşı kişiler belirli koşulları karşılamak şartı ile e-Vize de alabilmekte."
Burada bahsedilen koşullar ise şunlardır. Kişiler aşağıdaki koşulların hepsine evet diyebiliyorsa Türkiye elektronik vizesine uygun olmaktadır:
A- Turistik amaçla ya da ticari görüşme amacıyla seyahat etmekteyim.
B- Dönüş biletim var, ayrıca otel rezervasyonu ve kalacağım her gün için en az 50 Amerikan Doları USD sahibi olduğumu kanıtlayabilirim.
C- Türkiye Cumhuriyeti elektonik vizesi için şart koşulan geçerli bir destekleyici belgeye sahibim (Avrupa Birliği Schengen ülkelerinden birinin vizesi ya da geçerli oturma izni, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık (İngiltere) ve İrlanda ülkelerinden birinin geçerli vizesi ya da geçerli ikamet izni). Önemli Not: e-Vizeler destekleyici bir belge olarak kabul edilmiyor.
D- Gidiş Dönüş seyahati için Türk Hava Yolları, Atlas Global, Pegasus Havayolları ya da Onur Air Havayolu şirketlerinden birinden biletim var.
E- Türkiye Cumhuriyeti'ne giriş yapacağım tarihten itibaren en az altı (6) ay geçerlilik süresine sahip bir pasaportum mevcuttur.
Bu listede görebileceğiniz üzere en önemli şart C maddesindeki geçeli destekleyici belge şartıdır. Çoğu kişinin pasaportunda Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık İngiltere, İrlanda ya da Avrupa Birliği Schengen Bölgesi ülkelerinden birinin geçerli vizesi ya da ikamet izni olmadığından ötürü tüm bu kişiler, ülkelerindeki Türkiye konsolosluğu ya da büyükelçiliği üzerinden klasik bir başvuru yaparak standart basılı vizelerini edinmek durumundadır.
Bu noktada sizin sevgilinize göndereceğiniz noter onaylı bir taahhütname / davet gerekecektir. Bunun yanında kendisinin tüm masraflarını karşılayabileceğinizi gösteren banka hesap dökümünüz, ek olarak gerçekleşecek olan nikahınıza dair evrakları (örneğin davetiyeniz, yapılan işlemlere dair faturalar vb.) da kendisine gönderebilirsiniz. Sevgilinizin Angola ülkesindeki Luanda Büyükelçiliği aracılıüğıyla yapacağı bu vize başvurusunda, şahsi evraklarıyla birlikte Türkiye'ye seyahat etme amacını destekleyen, sizin göndereceğiniz bu ek evraklar da kullanılacaktır. Başvurusu olumlu şekilde sonuçlandığında Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği muhtemelen kendisine 180 (yüz seksen) günde 30 (otuz) gün kalışlı bir standart ziyaret vizesi verecek. Başka bir önemli nokta da şu, sevgilinizin Angola’dan Türkiye’ye seyahat ederken yanında mutlaka doğum belgesi ile bekarlık belgesi getirmesi gerekiyor. Normal şartlarda apostil edilmiş şekilde getirilmesi gereken bu evraklar, Angola ülkesi Apostil anlaşmasına dahil bir ülke olmadığı için evrakların ülkedeki konsolosluğumuzdan (Angola'daki Luanda Büyükelçiliğimiz) onaylatılması gerekebilir. Lütfen bu konuya dikkat edin, böylece olası bir eksiklikte sevgiliniz ülkesine geri dönmek durumunda kalmaz. Bununla birlikte bazı evrakların Ankara Çankaya'daki Angola Büyükelçiliğine onaylatılması da gerekebilir. Bu durum, kendisi evraklarını temin ettiğinde incelememiz sonucu görülecektir.
Kendisi doğru ve eksiksiz biçimde hazırladığı evraklarıyla birlikte Türkiye’ye geldikten sonra belgelerinin yeminli tercümesi ve noter onayı yapılacaktır. Ayrıca pasaportunun kimlik kısmının da yeminli tercümesi ve noter onayı yapılması gerekmekte. Bunun dışında 4 adet vesikalık fotoğraf ve tam teşekküllü bir hastaneden alınacak olan sağlık raporu da nikah işlemlerini başlatmak ve nikah günü almak için gerekecektir.
Tüm evrakların eksiksiz ve doğru olarak hazırlanması sonrası, evlilik yapılacak olan ilçe belediyesinin evlendirme bölümü, getirdiğiniz evraklarınızı inceleyecek, onay vermeleri sonrasında da nikah gerçekleşebilecektir. Eğer 30 günlük vize sürecinde bu nikahı gerçekleştiremeyecek gibiyseniz, sevgiliniz için kısa dönem turistik ikamet izni almamız gerekmektedir. Kişinin Türkiye'de kaçak duruma düşmemesi ve geleceğinin tehlikeye girmemesi için bu izin mutlaka alınmalı. Eğer nikahı gerçekleştirebiliyorsanız, evlilik sonrası yine ikamet izni alınmalı. Bu sefer yapılacak olan Aile İkamet İzni işlemlerinizde yine firmamız size yardımcı olabilir. Eğer Aile İkamet İzni için gerekli şartları karşılamıyorsanız bunun yerine kısa dönem ikamet alınması da mümkündür.
Euroasia GVS olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize tüm mail iletişim bilgilerimizden veya telefon hatlarımızdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.