Değerli ziyaretçimiz, Evlat Edinilme ile Türk Vatandaşlığı sayfamıza hoş geldiniz. Türk vatandaşı bir kişi tarafından evlat edinilen, ergin olmayan (18 yaşın altında) yabancı uyruklu bir kişi; ülkemiz milli güvenliği ve toplum düzeni bakımından engel teşkil eden bir hali bulunmamak kaydı ile Türk vatandaşlığını kazanabilmektedir.
Türk Vatandaşlığının Evlat Edinme ile Kazanılması
- Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tarafınca evlat edinilen ve başvuru tarihinde ergin olmayan (18 yaşın altında) bir yabancı; millî güvenliğimiz ve kamu düzeni bakımından problem teşkil edecek bir hali bulunmamak şartlarıyla, Türk vatandaşlığını kazanabilmekteler.
- Evlat edinilen yabancı kişi, Türk vatandaşlığı kazandıktan sonra evlat edinen kişi ile aralarındaki evlatlık ilişkisinin herhangi bir sebeple son bulması durumunda, Türk vatandaşlığını muhafaza etmeye devam eder.
- Bir Türk vatandaşı tarafınca evlat edinilen ve başvuru tarihinde ergin olan (18 yaşın üzerinde) yabancı kişi hakkında 15 numaralı maddedeki hükümler uygulanır.
Bu hükümler;
- Kendi ülkesinin millî kanununa, ve eğer vatansız ise 4721 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Medenî Kanununa göre reşit ve ayırt etme gücüne sahip olma.
- Müracaat tarihinden geriye doğru Türkiye’de sürekli olarak beş sene ikamet etmiş olma.
- Türkiye’de yerleşme niyetinde olduğunu; Türkiye’de taşınmaz bir mal edinme, ülkede iş kurma, çeşitli yatırımlar yapma, yurt dışındaki ticaret ve iş merkezini Türkiye’ye nakletme. Çalışma iznine tabi bir şekilde bir iş yerinde çalışma ve buna benzer davranışlarla teyit etmiş olma durumu veya bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile evlenme. Ailece müracaatta bulunma, daha önce Türk vatandaşlığı kazanmış durumdaki anne, baba veya kardeş ya da çocuk sahibi olma veya eğitim hayatını Türkiye’de tamamlamış olma.
- Genel sağlık durumu bakımından tehlike teşkil eden ya da bulaşıcı bir hastalığı bulunmama.
- Türk toplumu içerisinde birlikte yaşamın gerektirdiği sorumluluk duyguları ile davranarak iyi bir ahlak sahibi olduğunu gösterme. Davranışları ile çevreye güven verme, toplum tarafınca hoş karşılanmayan ve toplumun değerlerine aykırı kötü alışkanlıkları bulunmama.
- Toplum yaşamına uyum sağlayabilecek seviyede Türkçe dilini konuşabilme.
- Türkiye’de kendisinin veyahut bakmakla yükümlü olduğu kişilerin geçimlerini sağlayacak gelir ya da mesleğe sahip olma.
- Millî güvenliğimiz ve düzen bakımından engel teşkil edecek bir hali olmama.
Evlat Edinme ile Türk Vatandaşlığı Gerekli Evraklar
Evlat edinilme yöntemiyle Türk vatandaşlığı kazanmak üzere başvuruda bulunulan yabancı uyruklu kişi adına müracaat makamlarınca aşağıda belirttiğimiz belgelerden oluşan bir evrak dosyası düzenlenir ve dosya, karar alınmak üzere ilgili Bakanlığa gönderilir:
- Evlat edinenin isteğini belirten form dilekçe (Evlat edinen ya da veli veya vasinin isteği belirten VAT-7 başvuru formu)
- Usulüne göre onaylı haldeki doğum belgesinin noter tasdiği yapılmış Türkçe dilinde tercümesi.
- Doğum belgesine dayanılarak düzenlenen VGF-10-01 doğum tutanağı.
- Kişinin hangi ülkenin vatandaşı olduğunu gösteren kanıtlayıcı belge. Örneğin pasaport veya bunun benzeri belgeler kabul edilmektedir, Yabancı kişi vatansız ise ve eğer temini mümkün ise buna ilişkin belge de dosyaya eklenir.
- Yabancı kişiyi evlat edinen Türk vatandaşı kişiye ait, müracaat makamlarınca sistemden alınacak nüfus kaydı örneği.
- Başvuruyla ilgili gerekli hizmet bedelinin vergi dairesi veznesine yatırıldığını gösterir makbuz.
Euroasia GVS olarak Evlat Edinilme ile Türk Vatandaşlığı, seçme hakkı ile Türk vatandaşlığı, İstisnai yöntemlerle Türk Vatandaşlığı, doğum ile soy bağıyla Türk vatandaşlığı, göçmenlik statüsünde Türk Vatandaşlığı. 5 sene kesintisiz ikamet ile vatandaşlık, Türk vatandaşlığının yeniden kazanılması, uzun süreli ikamet ile Türk vatandaşlığı. 250 bin USD Amerikan Doları değerinde taşınmaz mülk ile Türk vatandaşlığı kazanılması, 50 Türk vatandaşını istihdam etme yoluyla Türk vatandaşlığı. Türk vatandaşlığın genel hükümlere göre kazanılması başvurusu, 500 bin USD Amerikan Doları değerinde banka mevduatı yatırımlarıyla Türk vatandaşlığı. Çalışma izniyle vatandaşlık işlemleri. Türkiye'de ev / mülk / taşınmaz satın alanlar için vatandaşlık ve benzeri birçok vatandaşlık başvurusu şekillerinde uzman danışmanlarımız ile hazırlık ve başvuru süreç takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir biçimde bilgi almak ve Türk vatandaşlığı başvurunuzu başlatmak için bizlere iletişim bilgilerimizden ya da 0212 706 91 48 no'lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.