Vize İşlemleri
TürkiyeMerhaba Nilay hanım, Euroasia'ya hoş geldiniz. Yemen vatandaşı için Türkiye vizesi konusu hakkında sorduğunuz sorulara ayrıntılı bir biçimde yardımcı olmaya çalışacağız.
Yemen pasaportuna sahip tüm kişiler Türkiye’ye yapacakları seyahatler için vize almak zorundadır. Eğer arkadaşınız, kanunlarda belirlenmiş olan aşağıdaki şartların tümüne evet diyebiliyorsa Türkiye Cumhuriyeti e-vizesine (elektronik vize) başvuru yapabilir:
1-) Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren en az altı ay geçerlik süresine sahip bir pasaportum var.
2-) Turizm ya da ticari bir görüşme amacıyla seyahat etmekteyim.
3-) Dönüş biletimin, otel rezervasyonumun ve Türkiye'de kalacağım her gün için en az 50 USD Amerikan Dolarımın olduğunu kanıtlayabilirim.
4-) Geçerli bir destekleyici belgeye sahibim (Avrupa Birliği Schengen Bölgesi ülkelerinden birinin vizesi veya geçerli ikamet izni VEYA Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ya da İrlanda ülkelerinden birinin geçerli vizesi veya geçerli ikamet izni). Önemli Not: e-Vizeler destekleyici bir belge olarak kabul edilmemekte.
5-) Gidiş - Dönüş için Türk Hava Yolları, Pegasus Havayolları, Onur Air ya da Atlas global Havayollarından alınmış bir biletim var.
Bu maddelerden en önemlisi ve birçok kişinin sağlayamadı madde 4 numaralı maddedir. Eğer arkadaşınızın pasaportunda İngiltere, İrlanda, Amerika Birleşik Devletleri ya da Schengen Bölgesi Avrupa Birliği ülkelerinden birinin geçerli vizesi ya da oturum izni yok ise, Türkiye için e-vize'ye (elektronik vize) başvurması mümkün değildir. Böyle bir durumda klasik standart basılı vizeye başvuru yapması gerekecektir. Tabi bu noktada farklı bir sorun da mevcut, Türkiye Cumhuriyeti 2015 yılında Yemen’de bulunan Büyükelçiliğini kapatmıştı. Ülkede yaşanan siyasi sorunlar ve savaş durumu sebebiyle şu anda Yemen ülkesinde herhangi bir dış temsilciliğimiz bulunmuyor. Arkadaşınız adına Ankara’da bulunan, devlete bağlı konsolosluk çağrı merkezine (+90 312 292 29 29) ulaşmanız ve kendilerinden Yemen vatandaşlarının vize başvurularının güncel durumuyla ilgili bilgi almanız gerekmektedir.
Eğer arkadaşınız çevre ülkelerde bulunan dış temsilciliklerimizden birinden Türkiye Cumhuriyeti vizesi başvurusu yapmaya uygun ise, bu noktada sizin kendisine bir davet / taahhüt göndermeniz gerekli olacaktır. Herhangi bir notere giderek, arkadaşınızın pasaport bilgileriyle çıkaracağınız taahhüt belgesini kendisine ulaştırmalısınız, o da vize başvurusunda şahsi evraklarıyla birlikte destekleyici evrak olarak bu daveti kullanacak. Evraklarla ilgili kesin bilgi, arkadaşınızın başvuru yapacağı dış temsilciliğimizce verilecektir. Ayrıca davetin hazırlanma şekliyle ilgili de farklılıklar oluşabilir.
Vize süresine geldiğimizde, bu durum konsolosluğun kararına bağlıdır. Normal şartlarda 180 günde 30 gün kalış süresi veren standart turistik / ziyaret vizesi talebi yapabilir ve bu vizeyi alabilir. Eğer kendisi Türkiye’de daha uzun bir süre kalmak ister ise ülkemizde ikamet iznine başvuru yapılması gerekecektir. Bu işlem hakkında tüm detayları, başvuru, evrak ve ücret bilgilerini dilediğiniz zaman size ulaştırabilir ve başvuruyu adınıza gerçekleştirebiliriz. Türkiye'de yapacağı kısa dönem turistik ikamet izninde 1 yıla kadar kalış hakkı veren oturma izni alabilmemiz mümkündür. Sonrasında eğer ülkemizde yaşamayı tercih ederse, konuyla ilgili farklı prosedürler devreye girmektedir. Bu konularla ilgili detaylı bilgiyi de size iletebiliriz.
Euroasia GVS olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden veya 0212 706 36 96 no’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.