Vize İşlemleri
TürkiyeMerhaba Mehmet bey, Euroasia'ya hoş geldiniz. İhlal cezası ödemeden Türkiye’den çıkış konusu hakkında sormuş olduğunuz sorulara detaylı yanıtlar vermeye çalışacağız.
İlk olarak altı ay için oluşacak para cezasından bahsetmek gerekirse standart prosedür ilk 3 aylık süre için 80 USD Amerikan Doları, sonraki her ay için ise 10 USD Amerikan Doları tutarındadır. Bu durumda aşağı yukarı 1000 Türk Lirası civarında bir cezanız oluşması mümkündür. Tabi ki bu cezanın net hesaplamasını hava alanı ya da kara sınırları kapılarımızdaki memurlarımız tam olarak yapabilmekte. Burada bahsettiğimiz hesaplamanın herhangi bir kesinliği bulunmamakta, yalnızca normal şartlarda uygulanan idari cezaların kağıt üzerindeki hesaplanışından bahsedebiliyoruz.
İkinci sorunuza geldiğimizde ise, bu kapsamdaki yabancı uyruklu kişiler için ihlal sürelerine karşılık gelen giriş yasakları süreleri aşağıdaki gibidir:
3 aylık süre ile – 6 aylık süre arası ihlal : 1 ay süre ile giriş yasağı
6 aylık süre ile – 1 yıllık süre arası ihlal : 3 ay süre ile giriş yasağı
1 yıllık süre ile – 2 yıllık süre arası ihlal : 1 yıl süre ile giriş yasağı
2 yıllık süre ile – 3 yıllık süre arası ihlal : 2 yıl süre ile giriş yasağı
3 yıldan daha fazla süren ihlallerde ise : 5 yıl süre ile giriş yasağı
Sizin durumunuzu ele aldığımızda, eşinizin en azından 3 ay süreli bir Türkiye giriş yasağı alabileceğini görüyoruz. Eğer ülkemizden çıkış yaparken, kaçak kalışı için oluşacak olan para cezalarını ödemeden çıkar ise bu yasağın 5 yıla çıkarılacağını da belirtmek isteriz.
Sonuç olarak eşiniz minimum olarak 3 aylık, maksimum olarak 5 yıllık süreliğine sınır dışı edilecektir. Eğer kendisiyle resmi nikah kıymak gibi bir niyetiniz var ise bu giriş yasağı durumunun önüne geçebilmeniz de mümkün. Kendisiyle birlikte İran’a seyahat edip, orada bulunan Türkiye Cumhuriyeti konsolosluğunda ya da büyükelçiliğinde nikah işlemi yaptığınız taktirde, bu nikahın ardından hanımefendi Türkiye için Aile Birleşimi Vizesi’ne başvurusunu yapabilir. Artık bir Türk vatandaşıyla resmi nikahlı olarak evli olduğundan ötürü konsolosluk bu başvuruyu büyük bir ihtimalle uygun bulacaktır. Tabi ki nihai karar dış temsilciliklerimize aittir ve bu seçeneğin bir kesinliği bulunmamaktadır.
Son sorunuza geldiğimizde, kendisi adına oluşan para cezalarını siz ödeyemiyorsunuz. Ödeyebilseniz de kendisinin cezası yok olmuyor. Bu yüzden mutlaka para cezalarını ülke çıkışında ödemesini sağlayınız.
Euroasia GVS olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden veya 0212 706 36 96 no’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.