Vize İşlemleri
TürkiyeMerhaba Ahmet bey, Euroasia'ya hoş geldiniz. Yurt dışında yapılan evliliğin Türkiye’de tanıtılması konusu hakkında sormuş olduğunuz sorulara ayrıntılı bir şekilde yanıt vermeye çalışacağız.
İlk olarak Endonezya’da yapacağınız evlilik sonrasında Türkiye’de ikinci bir nikah yapmanız gerekmemektedir. Yapacağınız evlilik işlemini Endonezya ülkesindeki Türkiye konsolosluğu ya da büyükelçiliğine bildirdiğinizde tüm gerekli işlemler yapılacak, nikah bilgileriniz Ankara’ya gidecek ve Türkiye’de de evli olarak sayılmaya başlayacaksınız. Bu işlemin ardından eşiniz, Türkiye için aile birleşim vizesi başvurusu yapabilir. Eğer konsolosluğumuz, evliliğinizin tanıtma işleminin uzun süreceğini söylerse ve o kadar vaktiniz yok ise, eşiniz Türkiye için standart turistik ya da ziyaret vizesi başvurusu da yapabilir. Her halükarda en az otuz günlük bir vize alabilir ve ardından sizinle birlikte ülkemize seyahat edebilir. Bu vize başvurusundaki tüm gerekli evraklar, hangi vizeye başvuru yapıldığına göre değişmektedir ve net bilgiyi dış temsilciliğimiz size detaylı bir şekilde iletilecektir. Eşinizi getirememe gibi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyoruz, kişinin vize evrakları uygunsa ve daha önce Türkiye’den sınır dışı edilmediyse ya da Türkiye'de farklı bir problem yaşamadıysa başvuru yüksek bir ihtimalle olumlu olarak sonuçlanır. Ek olarak artık kendisi bir Türk vatandaşı ile evli durumda olduğundan ötürü, sıradan bir Endonezya vatandaşına göre çok daha rahat bir şekilde vizesini alacaktır.
Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra kendisine verilmiş olan vize süresinin içerisinde ikamet başvurusu yapılması gerekmektedir. Bu ikamet başvurusu sizin durumunuza göre kısa dönem turistik ikamet ya da aile ikameti olabilir. Kısa Dönem ikametin ismi kısa olmasına rağmen 2 yıla kadar verilmektedir. Bir türk vatandaşı ile evli yabancı uyruklu kişilerin aile ikameti başvurusunda, Türk vatandaşı eşin maddi destekleyici konumunda olması beklenmektedir. Eğer sigortalı çalışan iseniz son 3 aya ait maaş bordroları, şirket sahibi iseniz şirketinizin evrakları ve yeterli bakiyesi olan banka hesabı dökümünüzü sunabilirsiniz. Eğer çalışmıyorsanız fakat aylık düzenli bir geliriniz varsa bu düzenli geliri kanıtlamanız için gelir belgesini, örneğin kira geliriniz var ise kira sözleşmeniz ile tapu fotokopinizi ve yine yeterli bakiyeye sahip banka hesap dökümü sunmanız yeterli olacaktır. Eğer düzenli geliriniz yok ise, ancak birikiminiz var ise bu birikimi de sunabilirsiniz. Bunlardan hiçbiri şahsi durumunuza uygun değilse ne yazık ki aile oturum izni almaya uygun olmuyorsunuz. Bu tür bir durumda eşiniz için kısa dönem turistik ikamet izni alınması gerekecektir. Bu izin iki yıla kadar verilebilir ve evli olduğunuz için her bittiğinde yenilenerek eşiniz Türkiye’deki yasal oturumuna devam edebilir. Bunun dışında farklı yöntemler de çalışma izni ve tapu üzerinden ikamettir. Eğer eşiniz Türkiye'de çalışmak istiyorsa ilk etapta en az 6 aylık kısa süreli ikametini alabilir, bunun ardından da çalışmak istediği sektöre göre işini bulup çalışma iznini çıkarabilir. Tapu üzerinden ikamet işleminde ise eğer eşinizin üzerine bir ev alabiliyosanız, kendisinin isminin yazılı olduğu bu tapu üzerinden sürekli olarak ikamet iznine başvuru yapabilir ve bittikçe yenileyerek Türkiye'de yasal olarak kalabilir. Bu noktalarda kurumumuz size en doğru şekilde yardımcı olacak, başvurunuzu doğru ve eksiksiz bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır.
Euroasia GVS olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize iletişim bilgilerimizden veya 0212 706 36 96 no’lu telefonumuzdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.