x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

Türkiye Hakkında Sorular & Yorumlar

Türkiye ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Soru Sor

Türkiye Çalışma İzin Reddi
S. Zohre 23/03/21, 10:50 Cevabı Görüntüle
Merhabalar ismim Seavda ve aslen İran kökenliyim. Totalde 5 yıllık süredir çalışma izni alarak Türkiye’de yaşamaktayım. Dünya üzerinden her yeri kasıp kavuran bu pandemi sürecinde geçerli şirket çalışma iznim son bulacağından ötürü uzatma başvurusunda bulunduk. Daha doğrusu şirketim benim adıma başvuruda bulundu. Fakat ne yazık ki bu süreçte başvurum olumsuz olarak değerlendirilerek Türkiye çalışma izin reddi ile sonuçlandı. Bu süreçte takdir edersiniz ki kapılar da kapalı olduğundan dolayı ülkeme de dönemeyeceğim için kısa dönem ikamet izni başvurusu yaparak sonucu beklemeye başladım. Ancak başvurum için maalesef olumlu ne de olumsuz olarak net bir cevap alamadım. Bu süre zarfında pandemi devam ettiği ve ayrılma olanağım olmadığından Türkiye de kalmaya devam ettim. Başvurumun da sonucunu hakkında da bilgi alamadığım ve henüz tam olarak durumumu netleştiremediğim için bu bekleme süresi de benim için oldukça uzamış oldu.

Daha sonrasında ise net bir sonuç alamamam dolayısıyla oldukça tedirgin oldum ve bu kez çalışma olarak değil de yeni bir kısa dönem ikamet izni başvurusunda bulunmak durumunda kaldım. Bu geçen süre zarfında başvurumun giriş çıkış yapmadan yapılmış olmasından ötürü endişe duymama rağmen o süreçte başka şansımda yoktu. Bu sebepten dolayı yaptığım yeni başvurumun neticelenmesini bekledim. Bu bekleyişin sonunda ise yaptığım Türkiye kısa dönem ikamet izni başvurusunun menfi olarak neticelendiğini öğrendim. Geldiğim bu etapta artık yeni bir başvuru talebi söz konusu değildi ve bununla birlikte bir de ülkeden çıkış yapmam gerektiğini öğrendim. Çalışmakta olduğum işim nedeni ile bunu gerçekleştirmem pek de olası görünmüyor. Sizin bu sürede bana ne gibi tavsiyeniz olur ve ilerleme adımları nasıl olmalıdır? Beni ayrıntılı olarak bilgilendire bilirseniz şirketim ile de görüşme yapıp doğru adımlarla ilerlemek istemekteyim. Sizin bu konuda beni doğru olarak yönlendirerek, sürenin en başından itibaren tavsiyeleriniz doğrultusunda ilerlemek istemekteyim Başvuru işlemleri için bana belli bir rota belirlerseniz bu süreçte sizlerle emin adımlarla doğru yolda ilerlemek istemekteyim. Alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.
Türkiye Bakıcı Ve Ev Hizmetleri Çalışma İzni
S. Deliyan 17/03/21, 09:39 Cevabı Görüntüle
Merhabalar; ben Türk vatandaşı Serinyan. Şu anda 32 haftalık hamileyim. Doğum sürecim yaklaştıkça konular üzerine düşme seviyem arttı. Şu anda eşim ve benim için en önemli süreç bebeğimiz için bakıcı arayışı. Süreç olarak hem zaman az kaldığı hem de malum durumumdan ötürü süreç benim için çok hassas ve önemli. Bu süreçleri doğumdan önce en kısa sürede bu konuyu çözüme kavuşturmak istiyorum. Eşim işleri dolayısı ile sıklıkla iş seyahatinde olduğundan dolayı bu süreçleri ivedilikle sonuçlandırmak istemekteyim. Bu sebeple sizin gibi profesyonel bir firmadan yardım alıp içim rahat bir şekilde süreci tamamlamak istiyorum. Aslında yabancı bakıcı konusunda oldukça kararsız bir süreç geçirdim ve yabancı bir bakıcı edinmek fikri beni tedirgin etti. Daha sonrasında ise yaptığım araştırmalar sonucunda tedirğinliğimi atıp bakıcı görüşmelerine başladım Özbekistan uyruklu bir bakıcı ile netleştim. Bu kararımın akabinde Türkiye bakıcı ve ev hizmetleri çalışma izni konusunu araştırmaya başladım.

Aslında benim amacım bakıcının bir an önce Türkiye’ye gelmesi ve adaptasyon süreci ile birlikte doğum öncesi bana yardımcı olması. Fakat işin kanuni ve prosedür sürelerine hakim olmadığım için Bu konularda benim yönlendirmeye çok ihtiyacım var. Kendisi ile yapacağım iş akidi öncesi bu bilgilere hakim olmak istemekteyim Taktir edersiniz ki kendisi ile de anlaşma sağlamak ve zaman kaybetmeden hareket etmek istiyorum. Bu nedenle de öncelikle başvuru adımları zaman, süreçleri ve gereksinimler hakkında beni bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum. Yönlendirmelerinizle net bir karara varıp sözleşme ve işlemlerini başlatmak istiyorum. Sizce de uygunsa eşimle birlikte sizi ofisinizde ziyaret edip tanışmak isteriz. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Türkiye’den bakıcı ve hizmetli çalışma izni
M. Atrio 11/03/21, 16:01 Cevabı Görüntüle
Merhabalar, ben Kırgızistan uyruklu Melikyan. Türkiye’ye gelip burada çalışarak gelir elde etmek istiyorum. Kendim 38 yaşındayım ve ülkemde Çocuk Gelişimi üzerine eğitim aldım ve yıllarca bu konuda öğretmenlik yaptım. Türkiye’ye 1 yıl önce geldim ve yaşam şartları çok güzel olduğu için burada kalmak istedim. Aslında öncelikle denklik başvurusu yaptım fakat maalesef ki aldığım eğitim burada öğretmenlik yapabilmem için yeterli olmadı. Şu anki durumda da ülkemde okuyan bir kızım var. Kendisi ananesi ile yaşıyor. Eşimle kızım henüz 3 yaşında iken ayrıldık. Yaptığım iş deneyimlerim bağlamında burada da bakıcı çalışma izni başvurusu yapıp Türkiye’den bakıcı ve hizmetli çalışma izni ödemelerimi yaparak iznimi almak istiyorum. Ben kızımın eğitimini burada almasını istiyorum. Çünkü Türkiye’deki eğitim koşulları ve verilen bilgi içeriği gerçekten çok başarılı. Bu nedenle öncelikle kendim burada bir iş bulup yerleşerek sonrasında da kızımı buraya getirmek istiyorum.
Bu süreç içerisinde yaptığım iş görüşmelerinde bir aile ile anlaşma sağladım. Bu süreçte ilk kez ülkenizde çalışma izni başvurusu yapacağım için süreçlere hakim değilim. Çalışma izin başvurusu işlemleri için ben tüm süreci kendim yürütmem mümkün mü? Kontrat imzalamadan önce bu konular hakkında bilgi edinmek istedim. İşverenim benim yerime başvuru yapar ise süreçler nasıl ilerleyecek? Dediğim gibi ilk başvurum olduğu için bu konular beni biraz endişelendiriyor. Çalışma izin başvurusu hakkında kendim de başvuru yapsam işverenim de yapsa ben bu başvuru adımlarında sizinle ilerlemek istiyorum. İnternet üzerinden araştırma yaparken sizi buldum ve yorumlarda da, geri dönüşlerde sizin bu konuda işinizde uzman olduğunuzu anladım. Bu piyasalarda konu çalışma izni olduğunda yapılan dolandırıcılıkları dinlediğim için bu süreçler beni oldukça tedirgin ediyor. Konu özelinde benim bütün pasaport ve kişisel bilgilerimin bu kişilerle paylaşılacağı düşünülünce gerçekten bu benim için bir yabancı olarak oldukça ürkütücü. Beni süreçler ve başvuru içerikleri hakkında yönlendirebilirsiniz sizinle bu süreçte ilerlemek istiyorum. Konu hakkında detaylı bilgilendirme yapabilirseniz çok mutlu olurum.
Türkiye’de Bakıcı Ve Hizmetli Çalışma İzni
S. Çantık 03/03/21, 11:50 Cevabı Görüntüle
İyi günler dilerim, ben Serdar İstanbul’da ikamet ediyorum. Evliyim ve şu anda eşim oğlumuza hamile. Doğuma yaklaşık 3 ayımız var. Ben pilotum ve bu nedenle çok sık seyahat etmek zorunda kalıyorum. Bu süreçlerde eşimin rahat etmesini istediğim için hali hazırda hamilelik devam ederken eşimin rahat etmesi ve bu süreci en güzel şekilde atlatabilmesi için bakıcı arayışına başladım. Gerek online olarak gerekse fiili olarak görüşmelerimi sürdürüyorum. Bu süreçler oldukça meşakkatli olduğu için konuda uzman birilerinden yardım almam gerektiğini anladım. Kendi istek ve beklentilerim doğrultusunda süreci 2 adaya kadar indirgedim. Buradan sonra ise yasal prosedürlerle Türkiye’de bakıcı ve hizmetli çalışma izni süreçleri başlayacağı için sizinle devam etmek istedim.

İlk aday Endonezya uyruklu ve Türkiye’de daha önce bir yakınımızın yanında bakıcı izni alarak çalışıyordu. Çocukları şu anda artık okul çağına geldiği için yakın bir süreçte yollarını ayırmak istemekteler. Bu kişi yakınımızın yanında çalışma izni ile kalıyor. Çalışma izni varken direk bizle başlayabilir mi? Bizim üzerimizden sigortasını devam ettirmemiz mümkün mü? Eğer bu şekilde mümkünse süreç bizim için kolay hale gelecek ve bakıcımız doğumdan önce eşimin yanında olabilecek. Tanıdık ve bildik biri olması bu aşamada bizim içimizi çok rahatlatıyor. Tek problemimiz Türkçe konusunda çok başarılı olmaması ve bu nedenle çocuğumuzun gelişimini nasıl etkileyeceğinden emin değiliz ama bunu sanırım bir sonraki etapta düşünebiliriz.

İkinci adayımız, ülkesinde çocuk eğitimi ve bakımı alanında eğitim almış Endonezya’da yaşayan bu konuda sertifikalara sahip bir bakıcı iletişimimiz online olarak gerçekleşti. Birçok kez Skype üzerinden yaptığımız görüşmeler ve sonrasında referans araştırmalarında gerçekten başarılı bir aday olarak gördük. Bu kişi ile çalışmayı istersek Türkiye’ye geldikten sonrasında mı Türkiye’de bakıcı ve çalışma izni başvurusu yapmamız mı gerekiyor? Eğer durum bu şekilde ise başvuru işlemleri için aksiyon almak istiyoruz. Bu süreçler konusunda deneyimsiz olduğumuz için sizin danışmanlığınızla süreci yürütmek istiyoruz. Bu süreç bizim için çok mühim en doğru şekilde ilerlemek ve hata yapmadan doğru yolu bulmak bizim için çok önemli. Eşimin bu süreçte rahat etmesini istediğimden hata yapma lüksüm yok. Bu nedenle de bakıcı izni için sizin gibi profesyonellerle çalışmayı istiyorum. Konu ve süreçler hakkında beni bu içerikler hakkında bilgilendirebilirseniz bir an evvel süreçlere başlamak istiyorum. Şimdiden ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim.
Türkiye Öğrenci İkamet İzni
J. Zant 11/02/21, 11:18 Cevabı Görüntüle
Merhabalar efendim; ben Jonathan. İstanbul’da yaşıyorum ve İrlanda uyrukluyum. Üniversite eğitimimi ülkemde filoloji üzerine yaptım. Uzmanlık olarak seçtiğim alan ise sondan eklemeli diller. Bu nedenle yaptığım araştırmalar sonucunda ülkemde iken burada Marmara üniversitesinde profesörüm ile yazışmaya başladım. Benim uzmanlık almaya çalıştığım alanda kendisinin çok da hatırı sayılır ve geçerli yayınları var. Bu nedenle ben de Türkiye’ye gelerek Türkiye öğrenci ikamet izni alarak kendisiyle yüz yüze görüşme sağlamak istedim. Yüksek lisans programları için araştırmalarımı da burada iken yapmaya karar verdim. Hem bire bir görüşmek daha verimli olduğu hem de süreçleri daha yakından takip edebilmek için Türkiye’ye geldim. Toplamda 60 gündür burada kalmaktayım. Okulla görüşmelerimi sonlandırmak üzereyim ve eğer yetişebilirsem gelecek Eylül’de yüksek lisans programına başlamayı düşünüyorum.
Okulda hoca ile anlaşma sağlar isem üniversite kayıt sürecinde neler yapmam gerekecek? Eğer süreçler istediğim gibi ilerler ise sanırım bir de Yabancı Öğrenci Sınavına girmem gerekecek. Siz bu konularda da bize yol gösteriyor musunuz? İkinci bir takıldığım kısım ise benim 30 gün sonra burada kalış hakkım dolmuş olacak. Bu süreçte ben burada nasıl kalacağım? Türkiye öğrenci ikamet izni alabilmem için öncelikle okul kaydımın olması gerekiyormuş fakat okul kaydımı ancak eylülde yaptırabilirim. Bu süreçte ben nasıl ikamet izni başvurusu sahibi olabilirim? Sizler bu konuda bana yol gösterebilir misiniz? Bu başvuru adımlarında ücretleri ödeyerek bana eşlik etmeniz mümkün müdür? İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Türkiye’de Bağımsız Çalışma İzni
C. Koren 03/02/21, 12:13 Cevabı Görüntüle
Merhabalar, Türkiye’de bağımsız çalışma izni hakkında bilgi almadan önce kendi durumumu anlatmak istiyorum. Ben İran vatandaşı Ceziryan Koren. Yazarım ve 3 yıldır Türkiye’de yaşıyorum. Bu süre zarfında İstanbul’un etkileriyle romanlarımı yazdırmayı sürdürdüm. Buranın tarihi dokusu, yaşanmışlığı ve insanı içine çeken bu hali birçok romanıma konu oldu. Bu süre zarfında eşim Levent’le tanıştık ve kısa sürede de evlendik. O da ben gibi kitaplara aşık bir adam. Türkiye’ye ilk geldiğimde Beyoğlu’nda şirin bir evde turistik ikamet izni başvurusu ile yaklaşık 7 ay yaşamıştım. Sonrasında ise eşimle evlendik ve onun üzerinden aile ikamet izni sahibi oldum. Şu anda da hala bu izinle devam etmekteyim. Yazdığım romanlarım başka ülkeler üzerinde satıldığı için burada vergi levhası sunmam gerekmemişti.
Şu anda romanlarımın Türkiye’de yayınlanması için bir yayın evi ile anlaşma sağladım. Şu andan sonra Türkiye’de gelir elde edeceğim için çalışma izni ihtiyacım oldu. Burada düzenli sigorta, gelir ve vergi beyanında bulunmam gerekiyor. İnternette yaptığım araştırmalar sonunda sizin sitenize rastladım. Ciddi anlamda çok kaliteli bilgi içeriğine sahip çok teşekkürler. Birçok bilgiyi edindim fakat konulara uzak olduğum için aklımda birçok soru oluştu. Bu konularda sizden danışmanlık alarak ilerlemek istiyorum. Okuduğum Türkiye’de bağımsız çalışma izni yazılarında içerik olarak kendime uygun olduğunu düşündüm. Kaçak bir iş yapmaktan korktuğum için süreçler ilerlemeden bu çalışma izni işlemlerimi tamamlamak istiyorum. Bu konular hakkında beni ayrıntılı olarak aydınlatabilirseniz bu süreçlerde sizinle çalışmak isterim. Ofisinizi de Nişantaşı olarak gördüm bana çok yakın olduğu için süreçleri de netleştirirsek yüz yüze de görüşmek isterim. İlginiz için çok teşekkürler
Türkiye Bağımsız Çalışma İzni
J. Woody 02/02/21, 14:11 Cevabı Görüntüle
Merhabalar ben İngiliz vatandaşı John. Yaklaşık 7 yıl önce Türkiye’ye yaptığım biz ziyarette eşim Zeynep ile tanıştım ve o zamandan beri burada yaşamaktayım. 4 yaşında bir kızımız var Zeynep Türkiye’de bu kültürde yetişmesini istiyor. Bu nedenle şu an için uzunca bir süre Türkiye’de yaşayıp İngiltere’ye dönmeyeceğiz. Bu nedenle buradaki çalışma şartlarımı güncellemek istiyorum. Önceleri burada kalmayıp İngiltere’ye döneceğimizi düşündüğüm için vatandaşlık ve uzun vadeli Türkiye bağımsız çalışma izni işlemleriyle ilgilenmemiştim. Şu anda kalıcı olarak buraya yerleşmeye karar verdiğimizden dolayı ayrıntılı olarak süreçleri incelemeye başladım. Ben bir üniversitede akademisyen olarak çalışmaktayım.
İlk 2 yıl İngiltere’de görev yaptığım üniversite için akademik eğitimime uzaktan devam ettim; o nedenle Türkiye’de çalışma izni almadım. Sonra oradaki sürecimi tamamlayıp profesör oldum. Şu an çalıştığım üniversitede profesör olarak görev yapmaktayım. Hali hazırda dünyaca kabul gören birçok yayınım bulunmakta. Çalışma izni başvurusu süreçleri hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorum. İnternette yaptığım araştırmalarda bağımsız çalışma izni olarak bir kategoriye rastladım fakat benim için uygunluğundan emin değilim. İçeriği hakkında beni daha detaylı bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Bir de vatandaşlık işlemleri için bu durumlar süreçleri nasıl etkiler? Bu süreçler olduğu kafamı karıştırdığı için sitenizin içeriğine güvenerek buradan sonraki süreçte sizinle ilerlemek istiyorum.
Türkiye’de Şirket Çalışma İzni Harç Ve Ücretleri
Z. Kelinova 01/02/21, 12:17 Cevabı Görüntüle
Merhabalar, ben Türkiye’de şirket çalışma izni harç ve ücretleri için başvuru süreçlerine başlamadan önce şirketim için bir portföy ve teklif seri oluşturmak istiyorum. Ben küçük ölçekli bir fabrikada satın alma uzmanı olarak çalışmaktayım. Söz konusu hizmet de olsa alım söz konusu olduğunda konu hakkında araştırma süreçleri tarafımdan yürütülerek en son raporumda işlerden, alım gücümüzden ve hizmetlerin bonuslarından bahsederek konuları ücret kısımlarına bağlayıp doğru firmayı seçmemiz için teşvik edici olmaya çalışmaktayım. Daha önceli muhasebe uzmanı olan arkadaşımız süreçlere hakim olarak başvuruları kendi yürütüyor olsa da pandamı sürecinde onunla yolları ayırdığımız şu durumda bu konuda bir danışmanlık firmasından profesyonel destek almanın daha doğru olacağına kanaat getirdik.

Bu nedenle hem süreci öğrenmeye çalıştığım hem de fiyat araştırması yaptığım için internette sitenize rastladım. Benim gibi bu süreçlerden çok uzak biri içi bile oldukça bilgilendirici bir içeriğiniz var. Öncelikle içerikler için teşekkür ederim ve sonrasında eğer beni süreçler ve fiyatlar hakkında bilgilendirebilirseniz bu başvuru işlemlerinde sizinle çalışmak isterim. Bizim halen devam eden çalışma iznine sahip bir personelimiz var. Şu anda geçerli izninden geriye 10 gün süremiz kaldı. Kendisinin çalışma performansından da oldukça memnunuz. Kendisi şirketimizde makine mühendisi olarak görev yapmakta ve çalışma izni uzatma başvurusu yaparak birlikte devam etmek istiyoruz. Konulardan çok uzak olduğumu da göz önünde bulundurarak kolay raporlayacağım bir şekilde Türkiye’de şirket çalışma izni harç ve ücretleri ve çalışma izni uzatma konularında bana ayrıntılı bilgi verebilirseniz çok sevinirim. İlginiz ve anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
Türkiye’de Şirket Çalışma İzni
H. Gerindo 01/02/21, 08:57 Cevabı Görüntüle
Merhabalar, Türkiye’de şirket çalışma izni için sorum olacaktı. Ben Özbekistan uyruklu bir İnşaat Mühendisiyim. Ülkemde çalışma koşulları ve eğitim düzeyi yeterli gelmediği için farklı bir arayış içerisine girdim. Bu noktada Türkiye hem köken olarak yakın hissettiğim hem de İnşaat alanında başarılı gördüğüm bir ülke olduğu için rotamı bu yöne çevirdim. Türkiye’de çalışma izni sürecine başlamadan önce kendimi anlatmak isterim.
Üniversiteden mezun olduktan sonra staj ve devamında 3 yıl kadar buradaki ünlü bir inşaat firmasında çalışma fırsatım oldu. Bu noktada kendimi geliştirmek adına yeterli bulmadığım ve farklı alanlarda uzmanlaşmak istediğim için artık Türkiye’de iş aramaya başladım. Bu iş arayışlarımın neticesinde de ülkenizde hatrı sayılır bir firma ile görüşme sağlayarak anlaşmaya vardım. Şu anda bana iş teklifi yaptılar ve sözleşmemi tarafıma yolladılar.
Ama takdir edersiniz ki başka ülkede yaşamak, çalışmak ve bütün gelirinizi buna bağlamak oldukça ciddi bir konu. İnternette yaptığım derin araştırmalar neticesinde ciddi anlamda kaliteli bilgi paylaşılmış olan web sitenize rastladım. Bu noktada imza sürecine geçip işi ciddiye bindirmeden önce sizin gibi profesyonel bir firmadan gerekirse ücretli danışmanlık alarak sorularımı cevaplamanızı istiyorum. İlk olarak bu imzayı attıktan sonraki Türkiye’de şirket çalışma izni süreçleri nasıl ilerliyor? Benim ve eğer anlaşma sağlar isem çalışacağım şirketin bu başvuruda rolü nedir?
Başvuru güvenliği ve beni koruyan yasal süreçler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Şu anda çalıştığım şirketten henüz istifamı vermedim. Sizden alacağım yanıtlar doğrultusunda istifa edip yeni şirket ile anlaşma sağlayacağım. Başvurumu yaparken neler sunmam gerekecek ve şirket ya da ben süreci nasıl yürüteceğiz? Aklıma takılan bir diğer soru ise nişanlım şu anda benimle birlikte Özbekistan’da yaşıyor. Türkiye’ye onu da partner vizesi ile getirebilir miyim? Bir de vatandaşlık süreçleri hakkında benim ve nişanlım hakkında bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. İlginiz için şimdiden saygılarımı ve teşekkürlerimi sunarım.
Türkiye’de çalışma izni başvuru formu
Z. Yarina 29/01/21, 17:17 Cevabı Görüntüle
Merhabalar efendim, ben kendim Türkmenistan’da bir üniversitede akademisyen olarak çalışmaktayım. Yaklaşık 1 aydır Türkiye’de bir özel üniversite ile görüşmelerim sürüyor. Şu anda doktora tez aşamamdayım ve bitirdiğimde çalışmak için Türkiye’yi tercih etmek istiyorum. Ülkenizde yer alan üniversiteler eğitim alanında oldukça başarılı olduğundan bu süreçte artık kendimi geliştirmek için yeni projelere katılmam gerektiğini düşündüm. Bu anlamda okulla da görüşmelerim olumlu ilerlediği için artık Türkiye’de çalışmak ve çalışma izni konularını araştırmaya başladım. Takdir edersiniz ki buradaki işimi bırakıp başka bir ülkeye taşınmam gerekeceği için süreci ayrıntılı olarak takip etmek ve araştırmak istiyorum. Mesleğim gereği makale okumak ve incelemekten hoşlandığım için bu süreçte internette yaptığım araştırmalarda sizin sitenize rastladım.
Ciddi anlamda çok aydınlatıcı ve bilgilendirici içerikler hazırlamışsınız. Bu nedenle bu süreçte sizlerle çalışarak ayrıntılı bilgilendirme yapmanızı istemekteyim. Eğer bu bahsi geçen üniversite ile aramızda iş sözleşmesi imzalar isek başvuru için süreçler nasıl ilerleyecek ve bu süreçte Türkiye’de çalışma izni başvuru formu sizin tarafınızdan doldurulursa da onaylanmama ihtimali var mı? Başvuru için işlemleri kendim birebir yürütmek istersem eğer siz bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Bu içerikler ve fiyatlar hakkında beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Bu bilgiler ışığında kendime daha doğru bir planlama yapacağımı düşünüyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Türkiye şirket çalışma izni
f. zenk 29/01/21, 14:10 Cevabı Görüntüle
Merhabalar; ben Türkiye’de eğitim gören yabancı uyruklu bir öğrenciyim. Kendim aslen İran vatandaşıyım ve eğitim görmek için Türkiye’ye geldim. Marmara Üniversitesi’nde İktisat bölümünde eğitim gördüm. 2 ay önce üniversiteden mezun oldum. Şu anda bir Türk şirketi ile anlaşma sağladım ve kendi aramızda bir iş sözleşmesi imzaladık. Şirkette 1 yıl Türkiye şirket çalışma izni ile ihracat alanında çalışacağım. Bu konuların sıkıntılı olduğunu bildiğim için kendim de biraz araştırma yaptım. Bana vermeleri gereken ücretin asgari ücretin en az 1,5 katı olması gerektiği bilgisine eriştim. Şu an için geçerli ikamet iznim var ve 2 ay süresi kaldı. Eğer çalışma izni başvurusu ile ilgili bir aksilik yaşanır ise o halde ikamet iznim de sonlanmış olacağı için çok tedirginim. Türkiye’de yaşamak ve çalışmak istiyorum. Burada kurulu bir düzenim var; bırakıp ülkeme dönmek istemiyorum. Bu nedenle başvurum konusunda oldukça hassasım. Yine araştırmalarıma göre çalışma iznim ret cevabı gelir ise direk ülkeme dönmem gerekecek. Bu nedenle iş sözleşmesi imzaladığım şirket ile görüşme sağladım ve bu konularda sizin gibi profesyonel hizmet veren bir firma ile çalışmaya karar verdik. Şu anda araştırma aşamasındayım fakat okuduğum yorumlar ve sitenizdeki yoğun bilgilendirme oldukça iç rahatlatıcı. Beni Türkiye şirket çalışma izni başvuru süreçleri, adımları, benim ve şirketin yapmamız gerekenler konusunda bilgilendirebilirseniz sizlerle çalışmak istemekteyim. İlginiz için şimdiden çok teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim.
Türkiye Çalışma İzni Başvuru Formu
S.K 28/01/21, 17:41 Cevabı Görüntüle
Merhabalar sayın yetkili, Türkiye çalışma izni başvuru formu için bilgi rica edecektim. Ben yanımda bir bakıcı çalıştırmak istiyorum. Eğer süreçlere hakimseniz bu piyasalarda güvenilir ve çocuğunuza iyi bakacağına güveneceğiniz birini bulmak çok zor bir hale geldi. Şu anda görüşerek anlaşma sağladığım Filipinli bir dadı var. Kendisi henüz Türkiye’ye geleli 30 gün olmuş fakat ülkesindeki deneyim ve referansları benim ikna olmam için yeterli oldu. Etrafımdaki çoğu kişiden dinlediğim kadarı ile ikamet izni almak çalışma izni almaktan daha kolay olduğu için birçok arkadaşım bakıcılarını bu şekilde çalıştırıyor. Süreçlere ve yasal olarak mevzuatlara çok hakim olmadığım için sizlerin bilgisine danışmak istedim. Bu bakıcı için ikamet izni başvurusu yapmak istiyorum ve maaşı için aramızda bir sözleşme imzaladık.
Şimdi sorum şu şekilde; bu kızı Türkiye çalışma izni başvuru formu doldurmadan sigorta ödemesini kendisine yaparak çalıştırmam yani sadece ikamet izni almam uygun olur mu? Bunun yasal olarak bir sakıncası ya da bana her hangi bir cezai yaptırımı söz konusu olur mu? Kendim bir borsa şirketinde broker olarak çalışmaktayım ve takdir edersiniz ki bu işlemler için gerçekten ayırabilecek bir vaktim yok. İnternet kullanmaya ve işim gereği araştırma yamaya çok alışkın olduğum için sizi internetten buldum. Yorumları ve bilgilendirici makale içerikleriniz beni gerçekten aydınlattı. Bilgi birikimlerinize ve deneyimlerinize güvenerek beni en doğra şekilde yönlendireceğinize inanıyorum. Başvuru süreçlerini de bu bağlamda yürütmek istiyorum. Bunlar hakkında da beni ayrıntılı bilgilendirebilirseniz gerçekten berhudar olacağım. İlginiz için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. İyi akşamlar
Türkiye'de Çalışma İzni Uzatma
A.Z 28/01/21, 15:38 Cevabı Görüntüle
Merhabalar; sorum Türkiye'de Çalışma izni uzatma için olacak. Ben büyük bir şirkette muhasebe personeli olarak çalışmaktayım. Suriyeli iki personelimiz için çalışma izni benden önce alınmış fakat şu an bitmelerine 3 gün kaldı. Benden uzatma başvurusu yaparak yenilemem istendi fakat sürece hakim değilim. Başvuru işlemleri için daha önce yeni başvuru yapmama rağmen şu anda uzatma başvurusu işlemi yapamamaktayım. Konu hakkında beni yönlendirerek danışmanlık vermeniz mümkün mü? Başvuru için süreci kendim yürütmek istiyorum fakat sürelerinin bitişine de 3 gün kaldığı için başvuruyu riske atmak istemiyorum. Siz başvuru süreçlerinin tamamında danışmanlık verirseniz bize nasıl yardımcı oluyorsunuz? Eğer süreçlerde anlaşabilir isek yöneticimden onay alarak sizle çalışmak istiyorum. Malum süreç konusunda biraz geçe kaldık. Beni bu konularda bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Türkiye Hizmetli ve Bakıcı Çalışma İzni
Z. T. 08/01/21, 11:07 Cevabı Görüntüle
Merhaba sayın yetkili, internet üzerinden yaptığım araştırmalarda size rastladım. Bu kadar bilgilendirici siteler sunduğunuz için öncelikle size çok teşekkür ederim. Benim durumum şu şekilde; ben Türkmenistan uyrukluyum ve 26 yaşındayım. Çalışmak için Türkiye’ye gelmek istiyorum. İnternet üzerinden bir siteye kayıt oluşturdum. Bu site üzerinden de bir işveren ile anlaşma sağladım. Ben Türkiye’ye vize muafiyeti ile giriş yapabiliyorum. 90 gün süre ile kalmamda sakınca olmuyor. Fakat benim için Türkiye hizmetli ve bakıcı çalışma İzni başvurusu yapmak istiyorlar? Başvurular nasıl olacak ve benim bu süreçte neler yapmam gerekiyor? Henüz iş sözleşmesi imzalamadık sürece göre ilerlemeyi düşünüyorum. Konular hakkında beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar dilerim
Türkiye Bakıcı Ve Hizmetli Çalışma İzni
E. a. 05/01/21, 17:42 Cevabı Görüntüle
Merhabalar; ben Özbekistan uyrukluyum. 2017 yılında Türkiye’de vize muafiyet süremden daha uzun kaldım ve çıkış yaparken üzerimde o kadar para olmadığı için ödeme yapamadan çıkmak zorunda kaldım. 5 yıl süreyle deport olduğumu söylediler. Şu anda bir işveren ile anlaşma sağladım, Türkiye bakıcı ve hizmetli çalışma izni gelmek istiyorum. Başvuru için şartlar nelerdir? Benim deport olmuş olmam sorun olur mu? Konular hakkında beni bilgilendirebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';