x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

Türkiye Hakkında Sorular & Yorumlar

Türkiye ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Soru Sor

Türkiye İkamet Başvurusu Reddi
Seda 23/06/21, 14:38 Cevabı Görüntüle
Merhabalar; benim ismim Seda. Eşim Mısır vatandaşı ve biz 6 yıldır evliyiz. Bu 6 yıllık sürede eşim Türkiye’de aile ikamet izni alarak kaldı. Fakat pandemi sürecinde ikamet izninin süresi dolduğu için yeni bir başvuru yaptık. Bu başvuru için evrakları kargo yolu ile ulaştırmamız gerektiği söylendi bize. Biz de bu süreçte bütün harç ödemelerimizi yapıp evraklarımızı hazırlayarak kargo ile İl Göç İdaresi kurumuna gönderimini sağladık. Bundan 1 ay sonrasında ise eksik evrak için abir bildirim yapıldı bize ve eksik evrakları Fatih İl Göç İdaresi’ne götürmemiz gerektiği söylendi. Gittiğimizde evrağımızı teslim ettik, herhangi bir sorun olmadığını söylediler ve başka eksik evrak olmadığı söylendi. Ve bundan 3 ay sonra kimliğimizin posta yolu ile bize ulaştırılacağı belirtildi. Bunun üzerinden 5 ay kadar bir süre geçmesine rağmen hiç bir dönüş olmayınca 157 üzerinden il Göç İdaresi’ne ulaştık. Bize beklememiz gerektiğini ve kartın bize ulaştırılacağını belirttiler. Bunun devamında da ne yazık ki bir dönüş olmayınca biz Fatih İline Göç İdaresi’ne giderek eşimin durumunu sorgulamak istedik. Oraya gittiğimizde bize ikamet izin talebimizin iptal edildiğini belirttiler ve elimize uzattıkları kağıtta eşimin 1 hafta içerisinde ülkeden çıkış yapması gerektiği yazıyordu. Bu süreçte bizim anlamadığımız durum şu, her şeyi prosedürlere uygun bir biçimde yapmamıza rağmen neden başvuru iptal edildi? Neden şimdi çıkış giriş yapmak zorunda kalıyoruz? Bu durumda bize kimler yardımcı olacak ve izlememiz gereken prosedürler nedir? Bu konular hakkında beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar..
Afganistan Vatandaşları için Türkiye Turistik Vizesi
Jorah 23/06/21, 12:54 Cevabı Görüntüle
merhaba benim ismim Jorah ben afganistan vatandaşıyım ve illegal olarak Türkiye ye girdim şu an hala Türkiye de yaşıyorum. ve bir kere yakalanıp harmandalı GGM geri gönderme merkezine götürüldüm. orada bir kaç gün içerisinde serbest kaldım yani denetimli serbestlik verildi bana bu da şöyle oluyor iki haftada bir imza atmak tayım ve kontrol ediliyorum. ve şimdi ben afganistana gidip tekrar turist vizesi ile Türkiye ye gelmek istiyorum. böyle bir durumda benim gelmeme engel olan bir şey var mdır. mesela Türkiye vatandaşı olan biri beni davet ederse bunun faydası olur mu ya da başka ne şekilde gelebilirim ben kendimi yasal hale getirmek istiyorum Türkiye de yaşamak ve çalışmak istiyorum ikametimi almak ve legal bir şekilde yaşamak istiyorum yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler dilerim
İkameti Olmayan Evli Yabancılar
Gülcan 23/06/21, 08:15 Cevabı Görüntüle
Merhaba benim adım Gülcan ben Türkmenistan vatandaşıyım ve 2011 senesinde Türkiye ye bir aylık vizem ile giriş yaptım. Vizemin süresi dolduktan sonra yeni bir vize için yani uzatma için tekrar başvuru yapmadım. 2015 senesinde de resmi nikahla bir Türk vatandaşı ile evlilik yaptım. Maddi durumumuz iyi olmadığından dolayı ikametgah için başvuru da bulunamadım şimdi 6 sene oldu ve hiç bir şey yapamadım. bir kız çocuğum da var bu evlilikten kızım Türk vatandaşı. Allah rızası için bana yol yordam gösterin. Ben nasıl bu durumumu düzeltebilirim yani Türkiye'de yasal hale gelebilirim, yakında daha birçok sorun çıkacak ben sonuç olarak gizli saklı yaşıyorum resmi hiçbir işim olamıyor yakalanırsam bana ülkeden çık derler. Bir de bizim memlekette yurt dışına çıkış pasaport degişti benim pasaportum eski ne yapabilirimtarihi geçeli çok oldu bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Zaten biliyorsunuzdur Türkiye'de Türkmenistan pasaportu yenilemek de zor uzatmak da zor ülkeme gitsem oradan geri çıkmak da zor yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Avrupa Vatandaşları için Türkiye İkamet Ücretleri
Mert 21/06/21, 13:17 Cevabı Görüntüle
Merhabalar Kız arkadaşım Hırvatistan’dan gelecek ve o da benim gibi daha önce hiç yurt dışına hiç çıkmamış. Hırvatistan’dan Türkiye’ye gelip kalabilmesi için neler gerekli? Ne kadar kalabilir? Uzun süre kalmak isterse ne yapılması gerekli? Bu işlemler için Hırvatistan’dan getirmesi gereken özel bir evrak var mıdır? Teşekkürler. Şimdi kendisi pasaportunu çıkaracak ve bunun dışında ne yapması gerekiyor bilmek istiyoruz. Hava alanına giderken yanında olması gereken bir şey var mı acaba mesela para ya da dönüş bileti ya da sigorta gibi. Burada uzun kalmak isterse yapılacak ikamet işlemleri olacak mesela o işlem için Hırvatistan'dan gelirken getirmesi gereken evraklar var mıdır? Eğer öyle bir evrak varsa baştan gelirken getirsin ki burada hazır olsun tekrar gitmesine gerek kalmasın. Bu işlemlerle ilgili ücretleri de bana iletmenizi rica ediyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.
Türkiye Ticari İkamet İzni
Melih 21/06/21, 13:16 Cevabı Görüntüle
merhabalar benim ismim Melih, ikamet konusunda bazı sorularım olacak.
uganda dan ticari vize ile gelmiş bir arkadaşımız var. kendisi uganda'daki Türkiye konsolosluğundan 30 günlük ticari vizesini aldı ve ülkemize geldi. Şimdi Türkiye'de yapılacak işler uzadı ve daha fazla kalması gerekiyor. Böyle bir şansı var mı? Evet ise bu arkadaşımız için vize uzatma mı yapacağız yoksa ikamet izni başvurusu falan mı? Eğer oturum gerekecek ise hangi tür oturma izni için başvuru yapabiliriz? ticari ikamet izni başvurusunda, kişinin burada irtibat kurduğu şirket için herhangi bir şart aranıyor mu? yani bazı koşulları sağlıyor olmamız mı gerekli? bir de tabi onun adına evrak sunmamız gerekecek sanırım hangi evrakları hazırlamamız gerektiğini de iletirseniz çok sevinirim. ayrıca kendisi için ikamet edeceği yerle ilgili bir taahhütname vermemiz gerekiyor mu? Konular hakkında yardımlarınızı rica ederim uygun olursa sizinle çalışmak isteriz şimdiden teşekkürler..
Türk Vatandaşlığı Başvuru Süreci
Ahmed 21/06/21, 12:57 Cevabı Görüntüle
Merhabalar benim ismim Ahmed. Türk Vatandaşlığı Başvuru Süreci konusu hakkında sormak istediğim sorular var. Ben Erzurum da ikamet ederken Türk vatandaşlığı için başvuru yaptım ve coronavirus pandemisi sebebiyle süreç uzamasına rağmen mülakat da dahil tüm ilgili aşamalarını geçtim ve evraklarım değerlendirilme yapılması üzere Ankara ‘ya gönderildi. Ankara da aşamalar belli süreler içerisinde güzel şekilde ilerledi ta ki arşiv soruşturması kısmına gelene kadar. Aylar geçti ve bu başvuru sürecini başvuru numaramla sorgulama yaptığımda arşiv araştırması yapılmak üzere kurumlara gönderilmiştir şeklinde bir ibare ile karşılaşmaya devam ediyorum.. En son çare Erzurum da işlemlerimi yapmış olan nüfus memuru ile iletişime geçmek oldu. Sağolsun o da uzun uğraşlar sonucunda Ankara da ki evraklarımla ilgilenen memura ulaşmayı başardı ve evraklarımın henüz hiç bir şekilde kurumlara gönderilmek bir yana dursun dosyayı bile açmamış olduğunu anladık... biz kendisini aradıktan sonra faaliyete geçen Ankara nüfus memuru şu an ikamet etmediğim şehrin ilçe emniyet müdürlüğüne göndermiş evrakları bu kez de.. ilçe emniyet te Erzurum iline il emniyete göndermiş onlar da şu an ikamet adresim olan Kastamonu yerine tahkikat dosyasını tekrar Ankara ya göndermişler ve hala Ankara soruşturma için e maili Kastamonu ya göndermiyor. Bu sürecin bu kadar uzaması benim avukatlık stajımın önünde engel de oluşturabilir. bu konuda size danışmak ve fikirlerinizi almak istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim..
Çocuklar için Türkiye Sınır Dışı İşlemleri
Selin 21/06/21, 12:57 Cevabı Görüntüle
Merhaba benim ismim Selin, çocuklara Türkiye giriş yasağı veriliyor mu diye merak ediyorum bazı sorularım var. Benim 2018 yılında bir arkadaşım 5 yaşındaki otizmli kardeşi ile kardesine ozel egitim aldırmak icin Turkiyeye giris yaptı. Fakat vize süresini 15 gun gecti ve çıkış yaparken de kendi para cezasını ödedi. O an parasi yetişmediği için sonra oderim diye düşünerek 5 yaşındaki kardeşinin cezasını ödeyemedi. 5 yaşındaki kardeşi de su an 8 yasina geldi. O yaştaki çocuğa deport uygulanir mi ? Yani şu anda ülkeye giriş yasağı almış mıdır?
Simdi tekrar turkiyeye gelmek istiyorlar ve kardesine yine eğitim aldırmak istiyor. Para cezasini odeyip giris yapabilir mi ?
Özel eğitim okulundan davetiyesi de mevcut..
Eger şu an 8 yasinda olan kardesinin ülkeye giris yasagi varsa Turkiyeden sigortalı birisi noter aracılığıyla kefil olursa o zaman para cezasini ödeyerek giris yapabilir mi ? Eger bu yöntem olmuyorsa kendisi Turkiye’ye ne sekilde giris yapabilir? Konuyla ilgili cevaplarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.
Tesekkurler.
Türk Vatandaşlığının Evlilik Yoluyla Kazanılması
Metin 19/06/21, 12:34 Cevabı Görüntüle
merhabalar ismim Metin, ben Türk vatandaşlığının evlilik yoluyla kazanılması ile ilgili bazı sorular soracağım.
ben mayis 2018 tarihinde evlendim. esim kirimli, ukrayna vatandasi oluyor. temmuz 2021 tarihinde esimin oturum izni doluyor. 2 yasinda da oglumuz var. senenin yarisini amerikada yarisini ise turkiye istanbulda geciriyoruz. anladigim kadariyla turk vatandasligi icin nufus mudurlugune basvuru yapmamiz gerekiyor. bu durumda konuyla ilgili bazi sorularim olacak.
– istanbul ilinde sadece cevizlibag nufus mudurlugu uzerinden randevu aliniyormus diye duydum? biz bakirkoyde ikamet ediyoruz. bakirkoy nufus mudurlugune vatandaslik basvurusu yapamayacagiz dogru mudur?
– evlilik ile Türk vatandasligi islemleri 2 yil kadar suruyormus. temmuz ayinda bitecek olan su andaki oturum iznimizi yenilememiz mi gerekiyor o halde? basvuru sirasinda en az 6 ay sure gecerli oturum izni gerekiyor ise, ikamet iznimiz uzatildiktan sonra mi basvuru yapmamiz gerekiyor?
– basvurumuzu yaptiktan sonraki ortalama 2 yillik surecte amerikaya gitmemizde herhangi bir sakinca var mi? sonbaharda 5 ayligina amerikaya gidecegiz tekrar, yilin yarisini orada geciriyoruz asagi yukari. biz oradayken eve kontrole falan gelirlerse ne olacak?
Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim. Uygun olduğu takdirde islemlerimizi sizinle yurutmek isteriz.
Tapu Üzerinden İkamet İzni
İkbal 19/06/21, 11:58 Cevabı Görüntüle
Merhabalar, benim ismim İkbal. Sitenizi internette gezinirken buldum ve bir konu hakkında fikrinize danışmak istiyorum. Pandemi döneminde 18 yaşındaki oğlum için oturma izni başvurusu yaptık. Pandemi dolayısı ile randevu gelmedi ve evrakları kargoyla göndermemiz gerektiğine dair bir mail geldi. Biz de evraklarımızı hazırlayıp ilgili merkeze kargoladık. Fakat bize belirtilen sürenin içinde kargolamayı yetiştiremediğimiz için 1 gün geç kargo yapmış olduk. Bu nedenle de ikamet izni başvurumuz ne yazık ki red edildi. Bunun üzerine biz de oğlum üzerine taşınmaz bir mülk alarak tekrar ikamet izni başvurusu yapmaya karar verdik. Bu şekilde başvuruyu kabul edeceklerini ama bunu yapmamız için önce ülkeden çıkış ve giriş yapması gerektiği söylendi. Şimdi benim bu konuda aklıma takılan şey oğlum bu süre zarfında ikamet izni hakkı olmaksızın kaçak olarak kaldığı için ceza parasını öderse de deport olur mu? Böyle bir durumda biz ne yapmalıyız? Oğlum çıkış yaptıktan sonra hemen Türkiye'ye geri dönebilir mi? Bu konularda bizleri aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar...
18 Yaşından Küçüklere Türkiye Giriş Yasağı
Tudor 18/06/21, 16:03 Cevabı Görüntüle
Merhaba efendim, benim ismim Tudor. Benim 10 yaşında bi çocuğum var ve 2013 den itibaren Türkiye de yaşıyor oturma izniyle. 2020 de Mayıs ayında süresi bitmiş artı pasaport (covid 19 başlangıcı ve yasaklar başladığı dönem) zar zor Romanya konsolosluğun da pasaportu yenileyebildim ama çok zaman aldı bana (online olarak randevu gerekiyordu ve tarihi beklemek düştü bana) yapıldıktan sonra ise pasaportu Kasım ayında teslim aldım.
Benim çocuğum ilk okul ögrencisi ve okulu bitmek üzere maalesef orta okulu yazdıramıcam ikameti olmadığı için çocuğum eğitimsiz kalacak. Türkiye den çıkış yapmam lazım ceza ödenicek ama deport da olacak dediler bana, bu çocuk Türkçeyi ana dili olarak biliyor, Romence çok iyi bilmiyor, orada bakacak, onu koruyacak sevecek kimsem yok. Kimin kapısını çalmam lazım nerden yardım talep edicem bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aydınlatın beni rica ediyorum. Ben evliyim ve 3 yaşında bir çocuğum daha var ve kendisi türk vatantaşı.. Konuyla ilgili cevaplarınızı bekliyor ve bana yardımcı olmanızı diliyorum çok teşekkür ederim..
Çalışma İzninden İkamet İznine Geçiş
Anara 18/06/21, 15:18 Cevabı Görüntüle
Merhabalar. Benim ismim Anara ben Kırgızistan vatandaşıyım Ankara’da çalışıyordum ve çalışma izinimin günü 22 mayıs 2021 tarihinde bitecekti ama ben o işten ayrılınca çalışma izinimi 8 aralık 2020 tarihinde iptal ettiler ve ben de 16 aralık 2020 tarihinde oturma izinine baş vurumu yaptım ve 14 ocak 2021 tarihine randevu aldım göç idaresine gittim ve evraklarımı verdim. bana pandemiden dolayı 30 iş gün içerisinde haber veririz dediler ama beni aramadan 22 şubat 2021 tarihinde red kararını PTT den göndermişler ben kararı biraz geç aldığım için 10 gün içinde ülkeden çıkamadım. Ben 03 mart 2021 tarıhınde Türkiye’den çıkış yaptım. Ek olarak çıkarken ceza paramı de ödedim ve bana 3 ay süreli giriş yasagı verdiler. giriş yasağım 03 haziran 2021 tarihinde bitti. şimdi ben Türkiye’ye yasal olarak girebilir miyim ve yasal olarka oturma izin alabilir miyim. Beni öyle mağdur duruma düşürdüler ki ben Ankara da göççü idaresine gittim evraklarımı verirken bana söyleyeceklerdei ki sen oturma iznine başvurma sen 10 gün içinde ülkeden çıkman gerekli diye. o zaman ben yasal olarak kalırdım. Bu konularda şimdi ne yapmam gerekir bana bir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...
Evlilik ile Aile İkameti
Ahmet 18/06/21, 12:54 Cevabı Görüntüle
Merhabalar, benim evlilik ile aile ikameti konusu hakkında sorularım var.
Endonezya vatandaşı olan bir hanımla Endonezyada yasal yollar ile evlenip sonra kendisini Türkiyeye getirme niyetim var. Buraya gelince de yine kendisiyle Türkiyede yasal yollarla evlenmek istiyorum. Ancak aklıma bir kaç şey takıldı bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. İlk olarak,
– Önce orada ailesinin rızası ile yasal yollar ile evlenip hem de Türkiyede resmi bir nikah yapılabilir mi?
– Orada evlendiğimde alacak olduğumuz evlilik cüzdanı ile eşimi Türkiyeye getirirken eşimin pasaportuna hangi türde vize işletmemiz en uygunu olur? Kendisini Türkiye'ye getirememe gibi bir sorun yaşar mıyız? Eğer böyle bir sorun yaşarsak bizim için çok kötü olur.
– Türkiyeye geldiğimizde almış olduğumuz vize türüne bağlı olarak Türkiyede de resmi bir nikah yapsak dahi ikamet izni alınması gerekli mi? Böyle bir durumda hangi tür ikamet iznini almalıyız ve bu başvuruda benim hangi evrakları sunmam gerekiyor? Çalışma şartı aranıyor mu yani çalışıyor olmak zırunda mıyım sigortalı olarak?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
İyi çalışmalar.
Irak Vatandaşı Türkiye Giriş Yasağı
Ahmed 18/06/21, 08:27 Cevabı Görüntüle
Merhaba, ben ırak vatandaşıyım kerkük türkmeniyim. Yaklaşık 2 ay önce hem vize süremin dolması nedeniyle hemde ikaçak yolla yunanistana kaçmak istediğim için bana 2 yıl giriş yasağı kararı alındı ve sınır dışı edildim ama pasaportum yanımda olmadığı için pasaport numaram üzerinden kimlik bilgilerime ulaşılıp sistemden 2 yıl giriş yasağı konuldu. Şimdi ben bu giriş yasağını ceza ödeyerek kaldırabilir miyim kaldıramazsam 2 yıl sonra giriş yasağım bitince normal bir şekilde türkiyeye giriş yapabilir miyim. Çünkü Türkiye’de nişanlım var Türk vatandaşı ve evlenmeyi düşünüyoruz bu durumda ne yapmam gerekir lütfen yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkürler. Hayırlı ramazanlar dilerim.
Çalışma İzniyle Vatandaşlık
Meryem 17/06/21, 10:50 Cevabı Görüntüle
Merhaba, benim çalışma izniyle vatandaşlık konusunda bir sorum var. İsmim Meryem. 2013 yılından beridir çalışma izni ile Türkiye’de çalışıyorum. 2019 yılında gün sayımı için gerekli mercilere başvuru yaptım. Aralık 2019 tarihinde sonucum geldi, fakat arada 1 yıl kayıp olarak gözükmeydi. 2017 yılı Göç idaresi sisteminde belirmedi ve bunun için Ankara’ya ilgili bakanlığına dilekçe gönderdim. Bunun üzerine Ankara’ya gittim ve durumu hızlandırabilmek için ve bununla birlikte eğer posta yolu ile dilekçem ulaşmadıysa yerinde tekrar yazarak başvuru yapmak istedim. Tekrar dilekçe yazılmasına gerek yok dediler, resmi cevaplar 30 ile 60 gün arası değerlendirilerek ilgili makama bildirilecek denildi. Durum düzeltildi mi henüz bilmiyorum ne yazık ki. Arada pandemi girdi ve şimdi tekrar çalışma izni yolu ile Türk vatandaşlık için başvuru yapmak istiyorum. Bana bu konuda yönlendirme yapabilir misiniz? Tekrar işlemi başlatabilmek için gün sayımına başvuru baştan mı yapılması gerekli yoksa elimde olan sonuç belgem ile dosyayı tekrar verip işlemime devam edilecek mi? Pandemi sürecinde çalışma şartları nasıldır ? Online randevu sistemi yok ise nüfus dairesine (vatan caddesindeki) gidip işlemin doğrudan olarak oradan mı yapılması gerekir? Bu konu ile ilgili beni yönlendirebilecekseniz ya da nasıl bir yol almam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca Türk vatandaşlığı başvurusu için hangi evraklar gerektiği konusunda da bilgi paylaşırsanız çok sevinirim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum ve iyi çalışmalar dilerim..
Türkiye V84 Şartlı Girişi
Melike 17/06/21, 09:37 Cevabı Görüntüle
Merhaba benim eşim ingiliz vatandaşı eylül 2020 tarihinde oturum izni bitiyordu. Ağustos ayı gibi her zaman yaptığı gibi bir acenta ile başvuruda bulundu ve ailesini ziyaret etmek için yine ağustos ayında yurt dısına çıktı. Bu çıkışın sorun olmayacağını söylemişti acenta ki zaten daha önce de yaptı. Fakat pandemiden dolayı bir çok arkadaşımızın vize uzatma talepleri sonuçlanamadı, bizim acentaya da bu süre içinde sorular sorduk ama sonuç alamadık. En son eşim 31 mayıs tarihinde göç idaresine kendisi giderek durumu sorduğunda ”Vize başvurusu yaptıktan sonra yurt dışına çıktığı için başvurusunun iptal edildini öğrendi ne yazık ki. Eline verilen belgenin tarihi 31 mayıs 2021. Şimdi 10 gün içinde yurt dışına çıkış yapacak. Vize ihlal ücretlerini de ödeyerek. Sonrasında giriş yapmak istediğinde herhangi bir deport sınır dışı sorunu ile karşılaşır mı? Gelişinde tekrar 10 gün içinde oturum iznine başvuracak. Bu sanırım şartlı giriş oluyor. Bu başvuruyu uzatma olarak değil yeni başvuru olarak mı yapacağız. Ayrıca ben şu an hamileyim ve herhangi bir deport durumunda bunu göze alacak bir durumda değiliz. Konuyla ilgili geri dönüş yaparsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';