x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

Çalışma İzniyle Vatandaşlık

Meryem 17/06/21, 10:50
Merhaba, benim çalışma izniyle vatandaşlık konusunda bir sorum var. İsmim Meryem. 2013 yılından beridir çalışma izni ile Türkiye’de çalışıyorum. 2019 yılında gün sayımı için gerekli mercilere başvuru yaptım. Aralık 2019 tarihinde sonucum geldi, fakat arada 1 yıl kayıp olarak gözükmeydi. 2017 yılı Göç idaresi sisteminde belirmedi ve bunun için Ankara’ya ilgili bakanlığına dilekçe gönderdim. Bunun üzerine Ankara’ya gittim ve durumu hızlandırabilmek için ve bununla birlikte eğer posta yolu ile dilekçem ulaşmadıysa yerinde tekrar yazarak başvuru yapmak istedim. Tekrar dilekçe yazılmasına gerek yok dediler, resmi cevaplar 30 ile 60 gün arası değerlendirilerek ilgili makama bildirilecek denildi. Durum düzeltildi mi henüz bilmiyorum ne yazık ki. Arada pandemi girdi ve şimdi tekrar çalışma izni yolu ile Türk vatandaşlık için başvuru yapmak istiyorum. Bana bu konuda yönlendirme yapabilir misiniz? Tekrar işlemi başlatabilmek için gün sayımına başvuru baştan mı yapılması gerekli yoksa elimde olan sonuç belgem ile dosyayı tekrar verip işlemime devam edilecek mi? Pandemi sürecinde çalışma şartları nasıldır ? Online randevu sistemi yok ise nüfus dairesine (vatan caddesindeki) gidip işlemin doğrudan olarak oradan mı yapılması gerekir? Bu konu ile ilgili beni yönlendirebilecekseniz ya da nasıl bir yol almam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca Türk vatandaşlığı başvurusu için hangi evraklar gerektiği konusunda da bilgi paylaşırsanız çok sevinirim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum ve iyi çalışmalar dilerim..
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba Meryem hanım, Euroasia'ya hoş geldiniz. Çalışma izni ile Türk Vatandaşlığı konusu ile ilgili sormuş olduğunuz sorulara detaylı bir şekilde yanıt vermeye çalışacağız.

Öncelikle 2013 yılından bu yana kesintisiz olarak çalışma izniniz ile Türkiye’de yaşıyorsanız ve yurt dışında geçirdiğiniz süreler kanunda belirlenmiş olan limitlerin altında ise Türk vatandaşlığına genel yöntem ile başvuru yapma hakkınız 2019 yılında oluşmuş durumda. Geçtiğimiz yılın neredeyse tamamında dünyayı etkisi altına alan ve 2021 yılında da devam eden Covid-19 Coronavirus pandemi sürecinde özel şirketlerin sunduğu hizmetlerde ve kamu kurumlarındaki bürokratik işlemlerde yaşanan aksaklıklar ne yazık ki sizin gibi birçok kişiyi etkilemiş durumda. Vermiş olduğunuz dilekçeniz için, belirlenmiş maksimum 60 gün cevap süresi aşıldı ise, bu noktada artık cevap beklemenize gerek bulunmamakta. Talebiniz büyük ihtimalle sonuçlanamadan iptal olmuş olabilir.

Yeni bir gün sayım başvurusu yaparak Türk vatandaşlığına genel yöntemle başvuru uygunluğunuzun belirlenmesini sağlayınız. Şu anda Covid 19 Coronavirus pandemi sürecinde ortaya çıkan özel kısıtlamaların büyük kısmı sonlanmış durumda. Kargo ile başvurular tekrar randevuya döndü, işlem hızları da yeniden salgın öncesi seviyelere ulaşmış durumdadır.

Uzun Süre İkametle Vatandaşlık

Gerekli evraklara geldiğimizde ise, Nüfus Müdürlüğü’nün talep ettiği evraklardan en önemlileri şunlardır:

• Genel olarak vatandaşlık başvurusu Başvuru Formu (Tarafımızca doldurulacaktır.)
• Vekalet (Noterde verilecek olan, yetkilimizin sizin adınıza tüm işlemleri gerçekleştirmesini sağlayacak orijinal vekalet.)
• 4 Adet biyometrik standartlara uygun ölçülerde, ve diğer standartlara uygun fotoğraf.
• En az 6 ay süreli geçerli pasaportun boş sayfaları hariç olmak üzere tüm sayfalarının fotokopileri.
• Kişinin kimlik bilgisini gösteren doğum belgesi ya da nüfus kaydı örneği gibi belge. Ek olarak evli ise eş ve çocukları ile aile bağını kanıtlayan nüfus kaydı örneği veya benzeri bir belge.
• Medenî durum belgesi ve kişi evli ise evlenme belgesi, kişi boşanmış ise boşanma durumunu kanıtlayan belge, kişi dul ise eşine dair ölüm belgesi.
• Kişinin genel sağlık açısından tehlike teşkil edecek bir hastalığı bulunmadığına dair, usul ve esasları Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan sağlık raporu. Tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınmaktadır.
• Son 3 aylık banka hesap dökümleri, ek olarak son 3 aylık maaş bordroları. Bu evraklar sigortalı çalışanlar için geçerlidir. Şirket sahipleri şirket evrakları ile gelir belgelerini ve banka dökümlerini sunmakta.
• Başvuru tarihinden geriye doğru hesap edildiğinde Türkiye’de kesintisiz olarak 5 yıl ikamet ettiğine dair il emniyet müdürlüğünden alınacak olan yurda giriş ve çıkış tarihlerini gösteren belge. (Vatandaşlık gün sayımı belgesi olarak alınmaktadır.)
• Güncel ikamet ya da çalışma izni kartının ve ek olarak eski kartların (son 5 yıldaki) arkalı önlü fotokopileri.
• Herhangi bir suç nedeni ile hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunuyorsa, bu kararın onaylı bir örneği.
• e-Devlet sisteminden barkodlu olarak çıkarılacak evraklar: (Nüfus Aile Kaydı, İkametgah belgesi, Adli Sicil Kaydı, SGK Tescil ve Hizmet Dökümü)

Başvuruyla ilgili tüm gerekli evrakların listesi, firmamızla başvuru işlemlerine başladığınızda verilecek olup, talebiniz durumunda evrakların temini de tarafımızca yapılacaktır.

Euroasia GVS olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize tüm mail iletişim bilgilerimizden veya telefon hatlarımızdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Çalışma İzniyle Vatandaşlık

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';