x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

Afganistan Vatandaşları için Türkiye Turistik Vizesi

Jorah 23/06/21, 12:54
merhaba benim ismim Jorah ben afganistan vatandaşıyım ve illegal olarak Türkiye ye girdim şu an hala Türkiye de yaşıyorum. ve bir kere yakalanıp harmandalı GGM geri gönderme merkezine götürüldüm. orada bir kaç gün içerisinde serbest kaldım yani denetimli serbestlik verildi bana bu da şöyle oluyor iki haftada bir imza atmak tayım ve kontrol ediliyorum. ve şimdi ben afganistana gidip tekrar turist vizesi ile Türkiye ye gelmek istiyorum. böyle bir durumda benim gelmeme engel olan bir şey var mdır. mesela Türkiye vatandaşı olan biri beni davet ederse bunun faydası olur mu ya da başka ne şekilde gelebilirim ben kendimi yasal hale getirmek istiyorum Türkiye de yaşamak ve çalışmak istiyorum ikametimi almak ve legal bir şekilde yaşamak istiyorum yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler dilerim
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba Jorah bey, Euroasia'ya hoş geldiniz. Afganistan vatandaşları için Türkiye turistik vizesi hakkında sormuş olduğunuz soruların tamamına yardımcı olmaya çalışacağız.

Öncelikle şu anda içinde bulunduğunuz durumda 2 farklı yöntem bulunuyor. Birincisi Türkiye’den kendi isteğinizle çıkış yapmanız. Çıkarken ihlal yaptığınız yani kaçak olarak kaldığınız sürelerin para cezalarını ödemeniz gerekmektedir. Ayrıca ihlal yaptığınız süreye bağlı bir şekilde Türkiye giriş yasağı da alacaksınız. Mesajınızda ne kadar bir süredir Türkiye'de kaçak olarak yaşadığınızı belirtmediğiniz için ne kadar süreli bir giriş yasağı verileceğini tam olarak hesaplamamız mümkün değil. Ülkeden çıkışınızın ardından ya size verilen yasak süresini kendi ülkenizde bekleyeceksiniz ya da eğer beklemek istemiyorsanız ülkenizdeki Türkiye Cumhuriyeti konsolosluğu ya da Büyükelçiliğine özel meşruhatlı vize başvurusunda bulunmanız gerekecek. Türkiye'ye giriş yasak süreniz devam ederken yaptığınız başvuru özel meşruhatlı vize başvurusudur. Bu vize başvurusu onaylandığında giriş yasağınız da kalkmış olacaktır, fakat Konsolosluk, sizin Türkiye’ye girişinizi onaylamak adına ortada ciddi bir sebep olmasını beklemektedir. Bu sebepler çalışma, tedavi, aile birleşimi ya da eğitim gibi sebepler olabilir.

Eğer bu tür gerçek bir durumunuz ortada yoksa, başvurunuzun kabul edilmesi ne yazık ki pek de mümkün olmuyor. Yukarıda bahsetmiş olduğum gibi, bu durum özellikle Türkiye giriş yasağı olup da yasağı sürerken vize başvurusu yapan kişiler için geçerli. Ayrıca Türkiye’den çıkışınızda pasaportunuz bilgilerinize uygulanan tahdit kodu konusu da Türkiye’ye yeniden girişiniz için çok önemli bir konu. Eğer yalnızca kalış ihlalinden ötürü değil de başka bir ağır suçlamayla yasak verildi ise, bu durum Türkiye’ye yeniden girişinizde bir takım önemli sorunlara yol açabilir. Bununla birlikte Türkiye'den çıkışta para cezalarınızı ödememeniz gibi bir durum da size 5 yıl boyunca Türkiye’ye giriş yasağı verilmesi ile sonuçlanacaktır.

Belirlenmiş olan yasak sürenizi ülkenizde geçirir ve sonrasında vize başvurusu yapmak isterseniz de özel meşruhatlı vize değil, standart vizelere başvuru yapabilirsiniz. Örneğin bir aile üyesi ya da arkadaş ziyareti ya da turizm amaçlı Türkiye vizesine başvuru yapmanız mümkündür. Ancak doğrusunu söylemek gerekirse Afganistan vatandaşı kişiler için turizm ya da ziyaret amaçlı Türkiye vizeleri kolay kolay olumlu şekilde sonuçlanmıyor. Başvurunuzu yapabilirsiniz, değerlendirme kısmında ise konsolosluğumuz ya da büyükelçiliğimiz Türkiye’ye daha önce illegal şekilde giriş yaptığınız ve GGM geri gönderme merkezine alındığınız bilgilerini görür, buna bağlı olarak da başvurunuzun olumlu şekilde sonuçlanma oranı oldukça düşer. Afganistan ülkesi vatandaşlarının Türkiye için yaptıkları vize başvuruları normal şartlarda da zor kabul edilmektedir.

Afganlar için Türkiye Vizesi

İkinci yöntem ise Türkiye’de insani ikamet izni başvurusu yapmaktır. İnsani ikamet izni, Göç İdaresi tarafınca, valilik izniyle verilir ve aşağıdaki durumlar mevcut ise onaylanır:

1-) Yabancı uyruğa sahip bir çocuğun yararı söz konusu olduğu zaman insani ikamet izni verilebilir. Söz konusu durumda yabancı uyruklu çocuğun yararının var olduğu ya da olmadığına dair kurallar uygulama noktasında şekillenir. Bu sebeple somut bir vakanın kendi şartları değerlendirilir. Yabancı uyruklu çocuğun yararının olduğu ya da olmadığı konusu tespit edilir.

2-) Hakkında sınır dışı deport ya da diğer bir tabirle giriş yasağı kararı (Türkiye’ye giriş yasağı) söz konusu olmasına rağmen ülkemizden çıkış yapılmadığı ya da Türkiye’den çıkış yapılabilmesinin makul olmadığı veya çıkışın hiçbir şekilde mümkün olamadığı durumlar karşısında yine bu Türkiye insani ikamet izni verilebilmekte.

3-) YUKK Yabancılar Uluslararası Koruma Kanunu mdde 55 hükmünde yer almakta olan sınır dışı deport etme kararı alınamayacak yabancı uyruklu kişler hakkında deport kararı alınmak isteniyor fakat bu karar alınamıyor ise, bu tür bir durumda bu yabancı uyruklu kişiye insani ikamet izni verilebilmektedir.

4-) YUKK Yabancılar Uluslararası Koruma Kanunu içerisindeki mdde 53 uyarınca sınır dışı deport kararının, diğer bir deyimle sınır dışı kararının iptali adına dava açıldığı zaman, yabancı uyruğa sahip kişi hakkında yine bu izin verilebilmekte.

5-) Uluslararası koruma için başvuruda bulunmuş bir yabancı uyruklu kişinin hakkında, bu başvurusunun “kabul edilemez” nitelikte olduğuna dair karar verilmesi ya da “başvurunun geri çekildiği” yta da “geri çekilmiş sayıldığı”na dair alınan kararlara karşı yargı yoluna gidilmesi gibi bir durumda da insani ikamet izni verilebilmekte.

6-) Yabancı uyruğa sahip kişinin ilk iltica ettiği ülkeye ya da güvenli durumdaki bir başka üçüncü ülkeye gönderilme işlemlerinin devam ettiği süre boyunca geçerli olacak şekilde bir Türkiye insani ikameti izni de verilebilmekte.

7-) Acil bir takım sebeplerin varlığından ötürü ülkenin çıkarlarının korunması gerekmesi ve kamunun düzeni ile güvenliği açılarından ülkemize girmesine, ülkemizde kalmasına izin verilmesi gereken bazı yabancı uyruklu kişilerin başka bir ikamet izni türüne başvuru yapamıyor olması durumunda da yine Türkiye insani ikamet izni verilebiliyor.

Bunlar dışında, olağandışı durumların varlığı halinde de Türkiye insani ikamet izni, başvuru yapan yabancı kişiye verilebiliyor. Kanuni düzenlemelerde, olağanüstü durumun tam olarak ne olduğuna dair net şekilde hükümler bulunmuyor. Yine bu noktada somut bir olayın incelenmesi ve özellikleriyle uygulamada kabul edilmekte olan koşullar karşılaştırılır. Buna bağlı olarak detaylı bir değerlendirme yapılır.

Euroasia GVS olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize tüm mail iletişim bilgilerimizden veya telefon numaralarımızdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.

Afganistan Vatandaşları için Türkiye Turistik Vizesi

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';