x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

Avrupa Vatandaşları için Türkiye İkamet Ücretleri

Mert 21/06/21, 13:17
Merhabalar Kız arkadaşım Hırvatistan’dan gelecek ve o da benim gibi daha önce hiç yurt dışına hiç çıkmamış. Hırvatistan’dan Türkiye’ye gelip kalabilmesi için neler gerekli? Ne kadar kalabilir? Uzun süre kalmak isterse ne yapılması gerekli? Bu işlemler için Hırvatistan’dan getirmesi gereken özel bir evrak var mıdır? Teşekkürler. Şimdi kendisi pasaportunu çıkaracak ve bunun dışında ne yapması gerekiyor bilmek istiyoruz. Hava alanına giderken yanında olması gereken bir şey var mı acaba mesela para ya da dönüş bileti ya da sigorta gibi. Burada uzun kalmak isterse yapılacak ikamet işlemleri olacak mesela o işlem için Hırvatistan'dan gelirken getirmesi gereken evraklar var mıdır? Eğer öyle bir evrak varsa baştan gelirken getirsin ki burada hazır olsun tekrar gitmesine gerek kalmasın. Bu işlemlerle ilgili ücretleri de bana iletmenizi rica ediyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba Mert bey, Euroasia'ya hoş geldiniz. Avrupa Vatandaşları için Türkiye İkamet Ücretleri ve Avrupa pasaportu Türkiye kalış hakkı konuları hakkında sormuş olduğunuz sorulara detaylı şekilde yanıt vermeye çalışacağız.

Avrupa Birliği'ne aday ülkelerden Hırvatistan pasaportu sahibi kişiler, tıpkı Avrupa Birliği üyesi ülkelerde olduğu gibi 180 günde 90 günü geçmemek kaydıyla Türkiye'ye vizesiz şekilde giriş yapabilirler. Eğer kız arkadaşınız ülkemizde, muafiyeti olan 90 günden daha fazla kalmak istiyorsa, kendisine kısa dönem turistik ikamet izni başvurusu yapılması gerekmektedir. Bu başvuru için çok fazla evrak gerekmiyor, kendisinin ülkesinden gelirken getirmesi gereken özel bir evrak da bulunmamakta.

Türkiye kısa dönem oturma izni başvurusu gerekli evrakları ise şu şekildedir: En az 1 yıl geçerli pasaport, 4 adet biometrik fotoğraf ve noterde hazırlatacağınız adres belgesi. Bu belgeleri hazır etmeniz yeterli olacak. Tabi ki dosya için gerekli başka evraklar da bulunuyor ancak bu evraklar sizin uğraşmanıza gerek kalmadan, kurumumuz tarafından hazırlanmaktadır. Bunlar; başvuru formu, yabancı sağlık sigortası ve başvuru harçları ödeme dekontlarıdır. Tüm bunlar kurumumuz tarafından temin edilecek ve dosyanıza eklenecektir. İlk etapta saydığım evraklar arasındaki adres belgesinde, kişinin durumuna göre farklılıklar da olabilir. Göç İdaresi'nin talep ettiği adres belgesi 3 şekilde hazırlanabilmektedir:

Türkiye İkamet İzni Gerekli Evraklar

-Eğer kişi kirada kalıyorsa, adına hazırlanan kira sözleşmesinin noter onaylı bir örneği sunulmalıdır.-

-Eğer otel, pansiyon, hotel vb. bir yerde kalıyorsa, buralardan alınacak kaşeli ve imzalı bir yazı gereklidir. Burada önemli bir nokta da şu, otelden alınacak yazıda kişinin hangi tarihler arasında konaklayacağı ve tüm ücretleri ödemiş olduğu mutlaka belirtilmelidir. İkamet başvurusu, bu yazıda alınacak tarihlere yapılabilir. Yani örneğin otelden 2 aylık yazı alınıp da ikamete 6 aylık başvuru yapmak gibi bir durum olumsuz etki yaratmakta, böyle bir durumda kişinin geri kalan 4 ayı nerede geçireceğini de görmek istiyorlar ve buna dair bir evrak yoksa başvuruyu reddedebiliyorlar.

-Eğer kişi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yanında kalıyorsa, yanında kaldığı Türk vatandaşı kişinin yabancı kişi için noterde vereceği taahhüt belgesi sunulmaktadır. Bu belge kişinin pasaport bilgilerine hazırlanmakta, Türk vatandaşı kişinin, yabancı uyruklu kişiyi belirttiği adreste ağırlayacağı, tüm olası masrafların garantisi altında olduğu belirtilmektedir. Adres belgesi olarak bu taahhüt yöntemi seçildiğinde başvuruda sunulması gereken bazı ek evraklar da oluşmaktadır. Bunlar, taahhüt veren kişinin e-devlet sisteminden barkodlu bir şekilde çıkaracağı nüfus aile kaydı, ikametgah belgesi ve adli sicil kaydı gibi belgelerdir. Ek olarak Türk vatandaşı kişinin kimlik fotokopisi de sunulur ve gelir durumuna dair evraklar da talep edilebilmektedir. Böyle bir durumda son 3 aylık banka hesap dökümü ya da son 3 aylık maaş bordroları veya gelir belgesi gibi evraklar sunulabilmektedir. Başvurunuzu bu yöntemle yapmak isteidğiniz takdirde uzmanlarımız sizi detaylı evrak listesi konusunda en uygun şekilde yönlendirecek.

Bir diğer sorunuza geldiğimizde, kendisinin ülkemize seyahat ederken yanında taşıması gereken özel bir evrak bulunmamaktadır. Ne Türkiye'ye giriş için, ne de olası bir ikamet izni başvurusunda Hırvatistan'dan hiçbir şey getirmesi gerekmiyor. Yalnızca pasaportuyla giriş yapabilir. Yalnızca bazı şüpheli görünen kişilerden ek evrak istenebilmektedir, örneğin dönüş bileti, otel rezervasyonu vb. Genel olarak Avrupalı turistler şüpheli kişiler olarak görülmediğinden ötürü herhangi bir evrak sunmadan, pasaportlarına damga vurdurup girebiliyorlar.

Euroasia GVS olarak Türkiye’ye giriş yasağı, deport işlemleri, Türk vatandaşlığı başvurusu, Türkiye vizesi, Türkiye ikamet izni, çalışma izni, Yabancıların Türkiye’deki evlilik işlemleri, Türkiye’de vefat eden yabancıların cenaze nakil işlemleri, yabancı sağlık sigortası işlemleri, yabancı araç plaka işlemleri ve benzeri birçok konuda uzman danışmanlarımız ile hazırlık, dosya hazırlama ve başvuru süreci takibi hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bir şekilde, durumunuza uygun bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için bize tüm mail iletişim bilgilerimizden veya telefon numaralarımızdan ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.

Avrupa Vatandaşları için Türkiye İkamet Ücretleri

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';