x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

Türkiye Hakkında Sorular & Yorumlar

Türkiye ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Soru Sor

Türkiye Aile Vizesi
Shakhlo 17/06/21, 08:57 Cevabı Görüntüle
Merhaba Ben ozbek vatandaşıyım ismim Shakhlo. benim eşim Türk vatandaşi ben turkiyede 2 buçuk sene kadar kacak olarak kaldim sonrasında da deport oldum kacak olduğumdan oturu. su an ozbekistandayim 8 ay oldu geleli ve eşim Türk konsolosluğuna dilekçe gonderdi aile birleşimi vizesi için başvuruda bulunmam gerekliymiş. acaba başvuruyu yaptıktan sonra onay gelir mi bu konu hakkında hic bilgimiz yok bizim resmi nikahimiz da yok yalnizca dini nikah ile evliyiz. deportum kalkar mi lutfen bu hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum vize basvurusu için hangi evraklar lazim olduğunu da soylerseniz cok sevinirim iyi günler dilerim simdiden cok tesekkurler.
Yabancıların Evlilik İşlemleri
Samet 16/06/21, 16:20 Cevabı Görüntüle
Merhaba İyi Günler… ismim Samet. Benim Türkiye'de yabancıların evlilik işlemleri konusuyla ilgili birkaç sorum olacaktı.
Benim Angola’da bir sevgilim var ve Evlilik için Türkiye’ye giriş yapacak. Okuduğum kadarıyla evlilik için bir ülkeye giriş yapanlardan vize istenmiyor. Ve benim sevgilimi evlilik için Türkiye’ye davet etmem gerekli. Bu daveti hangi kurum üzerinden ve ne şekilde yapacağımı bilmiyorum. Ve davetin onaylanması için hangi koşulları sağlamam gerektiğini de bilmiyorum. Bunun için benim bankada bir miktar para göstermem gerekiyor mu? Ve sevgilim Türkiye’ye giriş yaptığında hangi evrakların hazır olması lazım? Vize alması gerekli ise eğer, internetten alınan elektronik vize ile Türkiye’ye giriş yapabilir mi? Bana bu konularda siz yardımcı olabilir misiniz? Türkiye’deki Angola elçiliğini aradım ve görüştüm fakat sadece Angola’ya uçuş için gereken evrakların hazırlandığını söylediler. Bu tür konular hakkında hiçbir bilgileri yok ne yazık ki. İnternetten de pek fazla bir şey öğrenemedik. Ayrıca tüm bu süreçlerde nasıl masraflar oluşacak, sizlerin danışmanlık ücreti ne kadar, tüm konuları iletirseniz sevinirim. Çok teşekkürler.
Türkiye Aile Birleşimi Vizesi
Zahide 16/06/21, 13:18 Cevabı Görüntüle
Mrhb benim adım Zahide ben 2017 den beri Türkiye de yaşıyorum. 2018 / 09 / 06 yılında yani 6 Eylül 2018 tarihinde evlendim TC vatandaşı ile. evladim 2013 doğumlu ve yanımdayken 2 kere vize ihlali durumu oldu ve ilk eşimden bu çocuk yani demek istediğim yabancı sayilir. 2018 / 03 / 14 tarihinde 14 Mart 2018 vize ihlali girdi ve ceza parasını ödedim çıkış tarihimiz 2019 / 12 / 28 giriş tarihimiz ise 2020 / 01 / 01. Biz şartlı giriş yaptık kızım için ikamet başvuru yaptık eksik evrak durumu yüzünden ve pandemiye giriş yaptığımızda ikamet başvurusu tamamlayamamış olduk. Yine vize ihlal oldu benim evladım bir sene doldurmadan tam olarak 7 ay Türkiye’de kaldik ve 2020 / 12 Aralık ayında evladım için çıkış yaptık ve para cezasını da ödedik. ama hava alanimda polisler vize başvurusu yapmanız gerekli evladınız için ve öyle giriş yapabilir evladınız dediler. Eşim ile resmi nikah yaptık onun üzerinde vize başvuru yaparsam veya kendim üzerimde aile birleşim vizesi başvuru yaparsam konsuloslukda evladımı getirme şansım var mı? Acaba yeni yabancı kişilere göre kanun evladım için geçerli midir acaba şöyle ki 1 seneden az bir süre boyunca Türkiye’de vize ihlali yaparsa sonra 6 ay da kendi memlekete kalirsa Türkiye’de giriş yapa bilir diye söyleniyor? Bilgi verirseniz sevinirim.
Ve bir soru daha soracağım ben evlilik yaptım, evleneli 3 sene oldu tam olarak aile ikamet izni aldım ama göç idaresi iptal etti benim kimlik kartimi. çunku ben eşimden şiddet gördüm ve onu şikayet ettim ve sonra da şikayetimden vazgeçtim devlet 6 ay ceza kesti eşime ve sonra indirim yaptı 3 ay ceza yazdı son olarak. bı gir çık yapar ceza evine eşim. şimdi de turist olarak ikamet etmekteyim ve ikamet iznim 3 ayın 2022 bitiyor yani Mart 2022. 1. sorum aile ikamet alamaz miyim yeniden? 2. sorum ikamet iznim bittikden sonra ne yapmam gerek ? turist olarak mı oturma iznini verirler bana? 3. ve son olarak da Sınır dışı etme imkanım var mı? cevaplarınız için teşekkürler...
ABD Vatandaşı Türkiye Deport
Hande 11/06/21, 14:08 Cevabı Görüntüle
İyi günler dilerim. ABD Vatandaşı Türkiye Deport işlemi hakkında bazı sorunlar yaşıyoruz ve yardım almak istiyoruz. ABD vatandaşı bir arkadaşım 1. ayın yedi sinde türkiyeye giriş yaptı. Ve 3 aylık elektronik vizesinin dolmasına 1 hafta kala türkçe öğrenmek amacı ile türkiyede ikamet izni almak için başvurdu. Ve başvuru sonrası bize konu ile ilgili olarak dönüş süresinin 3 ay kadar olduğu ve randevu tarihi ile alakalı mesaj ya da e mail geleceğini söylediler. Fakat bize herhangi bir mesaj gelmedi. Sonrasında bundan yaklaşık 10 gün önce göç idaresini aradığımızda arkadaşımın randevu tarihinin 1 ay önce olduğunu ve bu randevuyu kaçırdığımız söylendi. Ve herhangi bir mesaj gelmese bile bizim onları devamlı aramamız gerekiyormuş vs. gibi şeyler söylediler. Ve sonra bize ülkeden çıkış yapılması gerektiği söylendi. Ve sonuç olarak bu konuda başka bir çare de yok dendi. Şu anda başka herhangi bir konuda bile vize ve oturum izni başvurusunda bulunamıyoruz.
Benim bu noktada sormak istediğim soru ise şu… Şimdi şu an da bu arkadaşın normal elektronik vizesi biteli yaklaşık 2 ay olmuş oluyor. Para cezasının dışında, onu her türlü ödeyeceğiz zaten- şu an da bu arkadaş çıkış yapsa herhangi bir türkiye giriş yasağı olacak mı? Ve ayrıca bunun dışında eğer 3 aydan sonra 6 aya kadar çıkış yapsa burada bir giriş yasağı olacak mı ve bunun süresi ne olacak mı? Kanunu okudum fakat bazı farklı şartlar söyleniyor. Tam olarak anlayamadım. Çıkış daveti terke davet geldiği halde vs gibi… ya da kendi isteğiyle çıkış yaparsa diyor, yakalanırsa diyor vs..
Bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim.
Ve ayrıca diyelim ki arkadaşım bir aylık giriş yasağı geldi diyelim. Şimdi normalde de türkiyeye gelen birisi normal vizesinin süresinde çıkış yapsa bile en erken 3 ay sonrasında gelebiliyor tekrar. Yani bu durumda (yani eğer arkadaşıma 1 ay yasak verilirse) bu kişi 3 + 1 = 4 ay sonra mı tekrar gelebilecek ?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler…
Almanya'dan Türkiye'ye Yerleşmek
Kerim 11/06/21, 10:40 Cevabı Görüntüle
Merhaba, ben Kerim Almanya'dan Turkiye'ye yerlesmek ile ilgili sorularım var. Ben Turk vatandasiyim esim ve iki cocugum var kendileri Alman vatandasi ve biz bu sene sonunda Türkiye de yasama karari aldik. Biz Turkiye'ye geldigimizde en gec ne zaman Aile ikameti izni icin basvurmamiz gerekli? Yoksa Almanyadan Turkiyeye gelmeden önce mi bu islemleri yapmamiz gerekiyor? Yani oturma iznimizi alıp mi gelmemiz gerekli bilgi verirseniz seviniriz. Ayrica cocuklarim 15 ve 19 yaslarindalar kendileri icin nasıl bir islem yapilmasi gerekecek ekstra evraklar var mı. Bir de genel olarak bizim Almanya'dan gelirken ozellikle almamiz gereken evraklar var mi. Tekrar geri donmemek icin her seyi hazirlayip gelmemiz gerekli bu konuda da detayli bilgi verirseniz sevinirim.
Bir de benim Türkiyede ilk etapta isim olmayacak ama banka hesabimda param var bunun bir aventaji varmi ikamet icin? ya da ikamet icin illa calismam mi gerekiyor bu konuda da yardiminizi bekliyorum.
Simdiden vereceginiz cevabiniz icin Tesekkür ederim. saygilarimla.
Yemen Vatandaşı için Türkiye Vizesi
Nilay 11/06/21, 09:45 Cevabı Görüntüle
merhaba ben nilay, yemen vatandaşı için türkiye vizesi konusu hakkında merak ettiğim bazı şeyler var. yemen de yasayan arkadasim türkiye ye gelmek istiyor. nasıl bir basvuru yapacak. ne yapması gerekiyor. sartlar nelerdir. benim yapmam gerekenler neler.. davet mektubu vs gibi. bir sey göndermem gerekiyor mu, eger gonderirsem kendisine mi postalamam gerekiyor yoksa mail ya da tarama yeterli oluyor mu. ayrıca bu mektubu ben kendim mi yazacagim yoksa noter ya da bir devlet kurumuna mi yazdiracagim?
kendisi ne tur bir vizeye basvuracak? burada ne kadar kalabilir? yemen’den yapilan vize basvurularinda sorun yasaniyor mu? su anda yemen ile turkiyenin iliskilerini bilmiyorum ama yemende savas durumunun devam ettigini biliyorum, eger basvuru yapamazsa baska bir ülkeye gecip oradan basvuru yapabilir mi? cevaplariniz icin tesekkurler..
İran Vatandaşı Türkiye Giriş Yasağı
Mehmet 11/06/21, 08:48 Cevabı Görüntüle
Merhaba, benim ihlal cezası ödemeden Türkiye’den çıkış ile ilgili sorularım var.
İranlı eşim (ancak resmi nikahlı eşim değildir) yaklaşık 9 aydır Türkiyede kalıyor ve Bu dönemde (İran'dan bir önceki gelişinde 1 yıllık oturma izni ile Türkiyede kalmıştı); kendisine herhangi bir ikamet izni almadık ve ilk üç ay vize muafiyetinin dışında 6 aylık oturma izni olmaksızın Türkiye de kaldı. 6 aylık vizesiz kalma süresi (ihlal yaptığı süre) için Hava alanından İran'a dönerken
1- 6 aylık vizesiz kaçak sürenin karşılığı olarak ne kadarlık bir ücret ödememiz gerekiyor ?
2- vizesiz kaldığı sürenin ücretini Hava alanında, göçmen büroya ödemezsek; ne kadar süreliğine eşime Türkiye ye giriş yasağı uygulanır. ve İran'dan tekrar Türkiyeye girmek istese ; 6 ay ödenmemiş vizesiz kaçak kalma cezası yüzünden, deport olması sebebiyle Türkiyeye ne zaman dönüş yapabilir ve bu deportun süresini kısaltmak için sonradan (eşim deport olmuş durumda ve İrandayken) 6 aylık ücreti; Türkiye ya da İran da herhangi bir kuruma ödeyerek deport cezasını kaldırtıp daha kısa bir zamanda, eşimin tekrar Türkiyeye kısa zamanda dönüşünü sağlayabilir miyiz?
Yardımcı olduğunuz için şimdiden çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunarım.
Kanada Vatandaşları İçin Türkiye e-Vize
K.H. 25/02/21, 16:54 Cevabı Görüntüle
Selam ben size Kanada vatandaşları için Türkiye e-Vize başvurusu hakkında bilgi almak için yazıyorum. Ben Türkiye’de makine mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi olarak ikamet ediyorum ve Türk vatandaşıyım. Kariyer planlarım içerisinde yurt dışında yüksek lisans yapmak var. Bunun için de online İngilizce eğitimi alıyorum. Bana ders veren hocam Kanada vatandaşı. Derslerimizde Türkiye hakkında da konuşuyoruz. Kendisi Türkiye’yi çok merak ediyor. Ben de onu burada misafir etmek istiyorum. İngiltere’de yaşamasına rağmen Kanada vatandaşı olduğu için Türkiye’ye girişte vize alması gerekiyor. Konsolosluğa gitmeden elektronik vize alarak giriş yapabileceğini öğrendim. Bu konuda ona yardımcı olmak istiyorum. Buradan bana yazmış olduğunuz cevabı kendisine çevireceğim. Elektronik vize alınabilmesi için izlenmesi gereken yol nedir? Bu konu hakkında bizlere nasıl yardımcı olabilirisiniz acaba? İyi çalışmalar dilerim.
Yemen Vatandaşları İçin Türkiye e-Vize
Y.G. 25/02/21, 16:42 Cevabı Görüntüle
Merhaba Yemen vatandaşları için Türkiye e-Vize başvurusu yapmak için şartlar nelerdir acaba? Benim kız arkadaşım 2 yıldır Türkiye’de öğrenci olarak bulunuyor. Kardeşi Yemen’de yaşıyor. O da Türkiye’ye gelerek kendisi ile hasret gidermek istiyor. Bu konu ile alakalı beraber araştırmalar yaptık. İnternet üzerinden elektronik vize başvurusu yapılabiliyor. Bu konu hakkında bazı sorularımız var. Kız arkadaşımın kardeşi Yemen’de öğrenci ve çalışmıyor. Bu yüzden vize harcını ödeyecek ekonomik gücü yok. Başvuruya tam olarak nasıl yapacağını da bilmiyor. Biz kendi kartımız ile harç ödemesini yapabilir miyiz onun adına?
Çin Vatandaşları İçin Türkiye e-Vize
M.T. 25/02/21, 16:27 Cevabı Görüntüle
Çin vatandaşları için Türkiye e-Vize işlemleri hakkında sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim. Ben Bursa’da ikamet ediyorum ve orada ahşap sanatı ile iştigal ediyorum. Aynı zamanda internet üzerinden yapmış olduğum çalışmaları sergiliyorum. Bu tür eserlere meraklı olduğunu söyleyen bir Çin vatandaşı ile tanıştım. Buraya gelip çalışmalarımı yakından görmek istiyor. Eğer beğenirse buradan aldığı örnekleri Çin’de tanıtacak. Ama kendisi Türkiye vizesi için benden yardım istedi. Araştırmalarımda konsolosluğa gitmeden internetten üzerinden vize alabildiğini gördüm. Şimdi bu kişi Türkiye e-Vize başvurusu nasıl yapabilir? Türkiye’de ne kadar süre kalabilir? İnternette konsolosluğa gitmeye gerek yok diyordu ama vizesini almak için konsolosluğa gidecek mi yoksa mail mi atacaklar? Pasaportuna herhangi bir işlem yapılacak mı? Bana yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.
ABD Vatandaşları İçin Türkiye e-Vize
S.G. 25/02/21, 16:20 Cevabı Görüntüle
Merhabalar iyi çalışmalar benim sorum ABD vatandaşları için Türkiye e-Vize nasıl alınır? Ben 2 senedir Amerika öğrenci olarak bulunuyorum. Orada bulunan arkadaşlarımla dünya ülkelerine gezme hayalimiz var. Beraber Almanya, İngiltere, Fransa gibi birçok ülkeye seyahat ettik. Şimdi onlara Türkiye’yi gezdirmek istiyorum. Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları için elektronik vize almamız gerektiği söylendi. Acaba kısaca elektronik vize başvurusunu nasıl yapacağımızı anlatır mısınız? Turistik amaçlı seyahat olacak. Elektronik vize ile Türkiye’de ne kadar süre kalabiliriz? Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler
Endonezya Vatandaşları İçin Türkiye e-Vize
F. T. 25/02/21, 16:01 Cevabı Görüntüle
İyi çalışmalar Endonezya vatandaşları için Türkiye e-Vize başvurusu nasıl yapılabilir acaba? Benim adım Ferhat. Üç yıldır Endonezya vatandaşı ile evliyim. Evliliğimizi Endonezya’da gerçekleştirdik ve aile birleşimi vizesi ile Türkiye’ye giriş yaptık. Şimdi eşim aile ikameti ile Türkiye’de bulunuyor. Endonezya’da bulunan ortak arkadaşlarımızı Türkiye’de misafir etmek istiyoruz. Konuyu biraz araştırdım ve bizim gibi konsolosluğa gitmeden arkadaşlarımızın elektronik vize alarak Türkiye’ye gelebileceğini gördüm. Birkaç sitede bazı ülkelerin elektronik vize ile gelişlerinde ön koşulları sağlamaları gerektiği yazıyordu. Acaba Endonezya vatandaşları için ön koşul var mıdır? Arkadaşlarımızın tüm masraflarını ben karşılamak istiyorum. Buradan onların harç ödemelerini ben yapabilirim? Sorularımıza cevap verirseniz çok memnun oluruz. Teşekkürler.
Pakistan Vatandaşları İçin Türkiye e-Vize
P.S. 25/02/21, 15:53 Cevabı Görüntüle
Pakistan vatandaşları için Türkiye e-Vize işlemleri hakkında sizlere birkaç sorum olacaktı. Bu soruyu sizlere Türk vatandaşı bir arkadaşım aracılığı ile iletiyorum. Ben ve eşim Pakistan vatandaşıyız. Türkiye’ye turistik maksatlı seyahat etmek istiyoruz. Tüm seyahatimiz boyunca İstanbul’da bulunacağız. Bunun için Türkiye turistik vize başvurusu yapmamız gerektiğini biliyoruz. Türk konsolosluğuna başvuru yapmadan internet üzerinden elektronik vize başvurusu yapabildiğimizi öğrendik. Pakistan vatandaşları için Türkiye bazı şartlar istiyormuş. Bu şartlardan bir tanesi geçerli bir İngiltere vizesi bulunması. Eşimin ve benim 2 yıllık İngiltere vizemiz var. Türkiye’de bulunacağımız süreyi de kapsıyor. Biz elektronik vize başvurusu yapabilir miyiz? Başvuruyu nasıl yapabiliriz? Türkiye vizesi konusunda bize yardımcı olursanız çok seviniriz. Güzel günler dilerim.
Türkiye Turistik Vize Başvurusu
A.K. 23/02/21, 18:05 Cevabı Görüntüle
Kolay gelsin Türkiye turistik vize başvurusu hakkında bilgi almak için sizlere yazıyorum. İngiltere’de müzik festivalinde Hindistan vatandaşı bir kişi ile tanıştım. Kendisi ile arkadaş olduk. Ben Türkiye’ye o da Hindistan’a döndü. Aramızdaki bağ o günden beri hiç kopmadı. Şimdi onu Türkiye’de ağırlamak istiyorum. Türkiye’ye gelebilmesi için vize alması gerekiyor. Acaba Hindistan vatandaşları Türkiye turistik vizesini nasıl alabilir? Ne yapması gerekiyor? Hangi evrakları hazırlamalı? Konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum.
Türkiye e-Vize Harç Ödemesi
f.k 23/02/21, 17:59 Cevabı Görüntüle
Merhaba Türkiye e-Vize harç ödemesi nasıl yapılır acaba? Ben 3 yıldır Avusturalya çalışıyorum. Oradaki arkadaşlarımla beraber Türkiye’de tatil yapmak istiyoruz. Ben Türk vatandaşı olduğum için girişte sıkıntı yaşamıyorum ama arkadaşlarım için vize almamız gerekiyor. En kolay vize alma yönteminin internet üzerinden elektronik vize başvurusu yapmak olduğunu öğrendim. Ben de arkadaşlarımın adına internet üzerinden başvuru yapmaya çalıştım. Fakat sorun ile karşılaştım. Ödeme işlemini bir türlü yapamadım. Ödemeyi kabul etmiyor sistem. Acaba bunu nasıl yapabilirim. Atladığım bir şey mi var? Başvuruda eksik bir şeyler mi yaptım acaba? E-Vize işlemleri konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';