x
Türkiye

Vize İşlemleri

Türkiye

Türkiye Hakkında Sorular & Yorumlar

Türkiye ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Soru Sor

Türkiye Çalışma İzni Uzatma
B. T. 05/01/21, 15:01 Cevabı Görüntüle
Merhabalar; ben Türkmenistanlıyım. 1 yıldır Türkiye’de çalışma izni ile çocuk bakıcılığı yapıyorum. Şu anda çalışma iznimin bitmesin 90 gün var. Türkiye çalışma izni uzatma başvurusu yapmak istiyorum fakat şu an henüz erken mi? Çalışma iznim ikamet iznim yerine geçtiği için eğer süre dolarsa kaçak konuma düşeceğim diye çok korktuğum için erkenden yenileme başvuru yapmak ve kaçırmamak istiyorum. Başvurumu ne zaman yapmalıyım? Uzatma başvurumu işveren mi yapmalı yoksa kendim yapabilir miyim? Konular hakkında beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
Türkiye Çalışma İzni Harç Ve Ücretleri
G. G. 05/01/21, 14:27 Cevabı Görüntüle
Merhabalar, ben Türk vatandaşıyım ve patronum adına çalışma izni başvuru işlemlerini ben yürüteceğim. Henüz 2 gün öncesinde patronum tekstil üzerine bir şirket kurdu ve faaliyete geçirdi. Şu an için bunlar işlem aşamasında olsa da kendisi için bir çalışma izni almak istiyoruz. Bu izin için başvuru süreçlerini biraz okuyarak online başvuru adımlarını kendim ilerletebildim. Şimdi ise Türkiye çalışma izni harç ve ücretleri için ödeme yapmak istiyorum. İnternette yabancılar çalışma izni harçları dediğimde farklı tablolarla karşılaştım. Sorum şu ki Irak uyruklu bir kişi için 2021 yılında ödemem gereken çalışma izni harcı ne kadar? Bu harcı nereye ödemem gerekiyor? Konular hakkında beni yönlendirebilirseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar
Türkiye'de Çalışma İzni Reddi
M. A. 05/01/21, 10:27 Cevabı Görüntüle
Merhabalar; ben Afganistan vatandaşıyım. 2 yıldır turistik ikamet izni ile Türkiye’de yaşamaktayım. Şu anda bir şirket tarafından işe kabul edildim. Şirket benim adıma çalışma izni başvurusu yaptı fakat çalışma iznine ret sonuçlandı. Bu sürede benim geçerli ikamet iznim de dolmuş oldu. Şirketim verilen Türkiye'de çalışma izni reddi kararına itirazda bulunacak. Burada en büyük sorun gelen çalışma izni reddi kararında maddelerle açıklanmış durum. Bu nedenle internetten yaptığımız araştırmalar ile bir takım bilgiler edindik fakat ayrıntılı bilgiye nasıl ulaşabiliriz? İkamet izni sürem dolduğu için ülkeden çıkmam gerekir mi? Bu konular hakkında daha detaylı bilgi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Eğer itiraz işlemi sürecinde destek veriyor iseniz de sizinle çalışmak isterim. Konu hakkında dönüşlerinizi bekliyorum.
Türkiye Çalışma İzni Reddi
Z. A. 02/01/21, 19:34 Cevabı Görüntüle
Merhabalar; ben Azerbaycan vatandaşıyım. Bir şirkette işe kabul edildim ve çalışma izni başvurum yapıldı. Fakat yapılan bu izin başvurusu olumsuz olarak sonuçlandı. İnternette yaptığım araştırmalarda sizi gördüm. Türkiye çalışma izni reddi konusunda uzman olarak gözüküyorsunuz. Başvurumun olumluya dönüp Türkiye’de kalabilmem için bana yol gösterebilir misiniz? Okuduğum kadarı ile itiraz etme hakkımız var. Şu anda ikamet izni sürem de bitti nasıl ilerleyebilirim? İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Türkiye Süresiz Çalışma İzni
E. K. 02/01/21, 18:33 Cevabı Görüntüle
Merhabalar, ben Azerbaycan vatandaşıyım. Türkiye’de 4 yıldır aralıksız çalışma izni almaktayım. Her sene uzatarak ilerlemek çok zor olduğu için eğer patronum onaylarsa süresiz çalışma izni başvurusu yapabilir miyim? 5 yılın sonunda vatandaşlık başvurusu yapmak istiyorum fakat öğrendiğim kadarıyla bu da ortalama 1-2 yıl sürecekmiş. Bu sürede de hala geçerli bir çalışma iznim olması gerektiği bilgisini de edinim. Bu nedenle Türkiye süresiz çalışma izni almak istiyorum. Bunu almam mümkün müdür? Konu hakkında beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Türkiye’de Süresiz Çalışma İzni
Z. G. 02/01/21, 18:00 Cevabı Görüntüle
Merhabalar efendim, ben Özbekistan vatandaşı Gülyenova. 8 yıl önce çocuk bakıcılığı için buraya geldim 3 yıl çalıştıktan sonra bir Türk vatandaşı ile evlendim. Evliliğimden bir kız çocuğum var. Bu evlilik ile birlikte aile ikamet izni aldım. Aldığım ikamet iznini uzatarak 2 yıl devam ettirdim fakat sonrasında boşandığım için tekrar turistik ikamet iznine dönüş yaptım. Ardından bir ailenin yanında çalışma izni alarak çalıştım fakat küçük çocuğum olduğu için tekrar turistik ikamet alarak devam ettim. Şu an aldığım ikamet izinleri ile 8 yılı tamamlamış bulunmaktayım. Artık kızım da büyüdüğü için Türkiye’de süresiz çalışma izni başvurusu yaparak yeniden çalışmak istiyorum.
Şu anda uzun süreli ikamet izni başvurusu yaptım henüz sonuçlanmadı. Sorum şu olacak ki araştırdığım kadarı ile eğer 8 yıldır Türkiye’de isem o halde süresiz çalışma izni başvurusu alabiliyormuşum. Bu doğru mudur beni bu konuda aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Bu bilgilere göre tekrar çalışma izni başvurusu yapacağım. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Türkiye Çalışma İzni Başvurusu
A. G. 02/01/21, 17:07 Cevabı Görüntüle
Merhabalar; ben İran’da fen bilgisi öğretmenliği eğitimi aldım. Sonrasında Türkiye’ye geldim ve burada yaşamak istediğime karar verdim. Birkaç okulla yaptığım görüşmeler neticesinde iş teklifi aldım. Kabul etmeyi düşünüyorum fakat öncesinde size sormak istediğim birkaç sorum olacak. Okuduğum üniversite diplomamın olması başvuru için yeterli mi? Öğretmenler için Türkiye çalışma izni başvurusu süreçlerini kendim yürütebilir miyim ve başvuruyu nereye yapacağım? Bu konular hakkında beni aydınlatabilirseniz başvurum için o şekilde ilerlemek istiyorum. İlginiz için çok teşekkürler.
Türkiye’de Uzun Süreli Çalışma İzni
Y. A 24/12/20, 12:53 Cevabı Görüntüle
Merhabalar efendim; ben Türkiye’de uzun süreli çalışma izni başvuru yapmak istiyorum. Hekimlik eğitimi aldım ve şu anda Türkiye’de muayenehane açmak istiyorum. Konu hakkında aklıma takılan hususlara değinmeden önce ben Afgan vatandaşıyım. Ama kütüğüm ve soy ağacım ile ilgili yaptığım araştırmalarda Türk soylu olduğumu tespit ettim. Aldığım Peştuca dilindeki evrakta bu şekilde bir ibare geçiyor. Eğer bu şekilde ise o halde benim de bir Türk gibi çalışmam söz konusu olabilir mi? Yoksa her halükarda 5 Türk çalışan şartı devam eder mi? Konu hakkında beni bilgilendirebilirseniz başvuru için sizden yardım almak istiyorum
Türkiye Süreli Çalışma İzni
M.S 24/12/20, 12:40 Cevabı Görüntüle
Merhabalar; ben Türkiye süreli çalışma izni başvurusu yapacağım fakat çalışmak istediğim şirket şu an yeni açıldı. Eski bir şirketten devir olarak açıldığı için hali hazırda sadece 3 adet sigortalı çalışan var. Ben bu şirkette mühendis olarak çalışacağım. Yaptığım araştırmalarda 5 Türk çalışan şartı arandığını gördüm. Bir de 100.00 TL ödenmiş sermaye olarak okudum sitenizde. Bunu sağlıyor şirket fakat bu 5 Türk çalışan için nasıl bir yol izleyeceğiz? İşverenim ile imzaladığımız sözleşme 1 yıllık. Başvuru yapıldığından buna istinaden mi çalışma izni verilecek? Bana bu konuda yol gösterebilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar dilerim
Türkiye Çalışma İzni
M. K 23/12/20, 11:55 Cevabı Görüntüle
Merhabalar ben Azerbaycan vatandaşıyım ve 2 ay önce Türkiye’ye geldim. Hala vize muafiyet süremin içerisindeyim. Bu arada turistik ikamet izni başvurusunda bulundum. Öğrendiğim kadarıyla 3 ayda sonuçlanıyormuş. Ben kendi ülkemde mühendislik eğitimi aldım. Şimdi burada bir şirket beni işe almak istiyor. Türkiye çalışma izni almak için nasıl bir yol izlemeliyim? İnternetten yaptığım araştırmada ikamet iznim olmadan başvuru yapamıyorum. Bu doğru mudur? Başvuru yapmam yeterli mi kartımın gelmiş olması mı gerekiyor? Sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim.
Tahdit Kodu Sorgulama
Aigul 28/06/21, 08:38 Cevabı Görüntüle
Merhabalar benim ismim Aigul, tahdit kodu sorgulama ile ilgili bilgi ogrenmek istiyorum. Ben turkiyeden 27 subat 2020 tarihinde deport yani sınır dışı olmustum. Bana orada geri gonderme merkezinde erzurumda bir sene deport demisti. simdi bir sene doldurdum, ama sonra kazakistan da turkiye konsolosluguna gittim daha deportum kaldirilmadi sistemde dediler, peki bana hangi tahdit kodu verildigini nasil ogerenebilerim, ya da kac sene verdiklerini. Burada konsola gittim kazakistan'da soylemediler. Bana bi yardımcı olur musunuz.
Çalışma İzni ve Aile İkameti ile Vatandaşlık
Vakıf 25/06/21, 10:41 Cevabı Görüntüle
merhaba benim ismim vakıf ben çalışma izni ve aile ikameti ile vatandaşlık konusu hakkında bazı sorular sormak istiyorum.
2016 yılında türkiyeye geldim. ilk 2 sene boyunca turistik ikamet izni ile ikamet ettim. 2018 de şirketimi açtım ve ardından çalışma iznimi aldım ve 2022 ye kadar uzattım geçen hafta bu izni.
bu arada 2020 de bir türk vatandaşı ile evlendim resmi olarak nikah ile.
şimdi size sorum: türk vatandaşlığına geçmem için çalışma iznim ile devam mı etmeliyim yoksa bunun yanında aile ikameti izni de mi alayım? hızlı bir sonuca varmak için aile ikametine ihtiyacım var mıdır acaba? yoksa çalışma izni tek başına yeterli mi?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder ve saygılarımı sunarım
Afganistan Vatandaşları için Türkiye e-Vize
Selim 24/06/21, 14:19 Cevabı Görüntüle
Selam benim ismim Selim ben Afgan vatandaşıyım. ben şu an Afganistandayım ama ben türkiye ye gelmek istiyorum nasıl gelebilir meyim siz bana turist vize çıkarmak için yardımcı olabilir mesiniz. benim buradaki tanıdıklarım yillar once turkiye ye gittiler onlardan 1 tanesi evize ile gitmişti yani elektronik vize ile ama onun daha once yurt disi seyahati vardı acaba o şekilde ben de e vize ile seyahat edebilir meyim. bazı tanidiklariim da kaçak olarak gittiler turkiyeye ben oyle bir şey yapmak istemiyorum hicbir şey illegal olmasin istiyorum o tanidiklarim zor zamanlar gecirdi zaten ikamet alamadilar ilk basta kaçak olarak hayat surduler sonra ülkeden cikmaları istendi. onlar jandarma tarafindan yakalandiginde geri gonderme merkezine goturulduler orada yaklaşık 2 hafta kaldilar sonra ciktilar yani demek istediğim devlet serbest bırakti onlari ve ulkeden kendi isteginizle çıkın dedi. sonra sığınmak için baş vuru yaptılar. suriyelilerin geçici koruma kimliğinden almak icin basvuru yapacaklardi ama onlar suriyeliler icin dendi ve afganistan vatandasliarna afganistan savaş bölgesi oldugundan icin insani ikamet izni verilebilir dediler sonra uzun süre uğraştılar ama insai ikamet izni aldilar yani onlar artik turkiye ye siginmis oldu. ben calisma vizesi ile de gelebilirim, ya da normal vize ile gelip sonra orada çalışma vizesi çıkarabilirim mi? benim için en kolay yol hangisi bu konular hakkinda yardimlarinizi istiyorum. tesekkur ederim.
İkameti Olmayan Türkmenistan Vatandaşları
Maya 24/06/21, 11:12 Cevabı Görüntüle
Merahba benim adım Maya ben ben ikameti olmayan türkmenistan vatandaşları durumları hakkında konuşmak istiyorum. ben türkmenistan vatandaşayım ama türkiyede türk vatandaşı ile evliyim 3 tane de çocuğumuz var. benim oturma izinim yok cünki pasaportum eski olduğu için yani pasaportumun süresi geçtiği için izin alamıyorum ama eşimle aramızda resmi nikahımız var. yani o kadar çıkmaza girdik ki ne yapacagiz bilmiyorum lütfen bi yolu varsa ne olur cevap verin… nasıl yasal bir hale gelip nasıl ikametimi alıp da oturabilirim hiçbir şey yapamıyorum ne pasaportumu yenileyebiliyırum ne ülkeden çıkabiliyorum çıksam geri dönemiyorum ne ikamet alabiliyorum yakalansam sınır dışı edecekler kaçak olarak hayatıma devam ediyorum.
5 yıldır evliyiz ama ikamet alamıyorum pasaportumu da yenileyemiyorum buradaki türkmenistan konsolosluğu yardımcı olmuyor?? Bir Türk vatandaşı ile evlendim neden ikamet alamıyorum yani vatandaşlık bile değil ikamet izni sadece. Evlenmiş olmak neden insanın eşine ikamet izni vermiyor anlamıyorum. Türkiye deki Türkmenistan vatandaşı kişiler için bir istisnai durum yok mu bu işlerin çözülmesi için lütfen yardımcı olun. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim......
Yurt Dışında Yaşayan Yabancıların İkamet İşlemi
Yiğit 24/06/21, 08:41 Cevabı Görüntüle
Sayin yetkili, merhabalar benim adim Yigit.
internette web sitenizle karsilastim ve sizden bazı konularda cevaplar ve buna bagli olarak da hizmet almak istiyorum. Durumumu kisaca ozetlemek gerekirse:
Ben Turkiye Cumhuriyeti vatandasiyim, esim ise Rus Vatandasi. ayni zamanda bir de bebeğimiz var. Bebegimizin de Turk nufus cüzdani henüz yok. Yurt disinda calisiyorum, yani birlikte yaşıyoruz yalnız ikemetgahim hala Turkiye’de bulunuyor.
Biz ilk olarak 27 Ekim 2020 tarihinde Turkiye’ye geldik, bir sure kaldıktan sonra 21 Aralık 2020 tarihinde ise Rusya’ya geri donduk. Rusya vatandaslarinin vizesiz şekilde ülkemizde kesintisiz olarak 60 gun kalma hakları varmış; dolayisi ile herhangi bir suc işlememiş olduk (toplamda 55 gun kalis suresi ile cikmis olduk)
24 Nisan 2021 tarihinde ise tekrardan gelip, 15 Haziran 2021 tarihine kadar kalmak istiyoruz. Bu durumda da hesapladigim kadariyla herhangi bir suc işlenmemiş oluyor yani anladigim kadarıyla 52 gun kalıs suresi kullanmis oluyoruz ve yine 60 gunu gecmiyoruz.
Ancak bundan bir sonraki gelişimizde 1 Ekim 2021 tarihinde Türkiye'ye geldigimiz zaman sadece 8 gun kalma hakkimiz olacak diye hesapliyorum. fakat biz 2022 yili Ocak ayına kadar kalmak istiyoruz. Bu durumda bizim turistik ikamet (Kısa Donem Ikamet Izni) yapmamiz mi daha doğru yoksa Aile Ikameti izni almamız mi gerekiyor?
Bu izinlerin prosedürleri nedir ve cikis suresi yaklaşık olarak kaç gündür? ne kadar süre başvuruda ne geçer ne kadar süre sonra kart gelir?
Firmaniz bizim yerimize başvurumuzu ve başvuru takibimizi yapabilir mi? Ayrıca Ucretler hakkında bilgi alabilir miyim?
Cevaplarınız ve yardımızın için şimdiden Tesekkurler
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';