x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Oturum İzni

Almanya oturum vizesi 90 günden fazla ülkede kalmanız gereken durumlarda edinmeniz gereken vize çeşitlerini kapsamaktadır. Alacağınız vize çeşidi ya da oturum izni Almanyaya gitme amacınıza göre değişiklik göstermektedir. Aile birleşimi vizesi, çalışma izni ya da eğitim için uzun süreli vize durumlarında oturum izni edinmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra Almanyada oturum izni almanız gereken daha spesifik durumlarda mevcuttur. Almanyada oturum işlemleri kişilerin statü ve medeni durumlarına  göre değişiklik gösterir ve her birinin prosedüründe farklılıklar mevcuttur.

Almanyada kısa süreli (90 günden az) kalışlarınız için Almanya Schengen vizesi alabilirsiniz. Hususi (yeşil) pasaport, diplomatik (siyah ve kırmızı) ve hizmet pasaportu(gri) sahipleri 90 günden az konaklamalı seyahatlerinden Schengen vizesinden muaftırlar. Yukarıda saydığımız türden pasaporta sahip olanların daha uzun süreli seyahatlerde schengen vizesi edinme zorunluluğu vardır. Bordo(umuma mahsus) pasaport sahipleri ise Almanyaya giriş yapabilmek için Schengen Vizesi almak zorundadır. Hatırlatmak isteriz ki Schengen vizesi ile yalnızca ülkede bir süreliğine seyahat hakkınız vardır. İş, eş ya da eğitim durumlarınız için ulusal vize edinmeli yani oturum hakkına sahip olmalısınız.

Almanya ulusal vizesine sahip olabilmeniz için birçok koşul vardır. Almanya aile birleşimi ile oturum izni, eşten bağımsız oturum izni, çocukların durumu ve vatandaşlıklar, çalışma durumunuz ve eğitiminiz oturum vizesi alma sebepleriniz arasında olmalıdır. Tüm bu şartlara göre almak istediğiniz oturum izinleriniz için konsolosluğa ulaştırılması gereken belgeleri eksiksiz tamamlamanız da,  bu prosedürler için kurumumuza danışmanızda fayda olacaktır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya aile birleşimi vizesi Almanyada yaşayan ya da Alman vatandaşı olan eşiniz sayesinde sizin de orada oturum iznine sahip olma halinizi tarif etmektedir. Bu vize sayesinde Almanyada yaşama hakkına sahip olabilirsiniz. Konsolosluk bu vize türü için sizlerden bir çok evrak talep etmektedir. Evrakları eksiksiz yerine getirmelisiniz. Bu oturum iznini kapsayan prosedürler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olarak başvurunuzu gerçekleştirmeniz işlemlerinizi kolaylaştıracaktır.

almanya oturum izni

Almanya Çalışma İzni

Almanyanın son zamanlardaki verilerine göre iş gücü açığı gelecek yıllarda ülkeyi tehdit eden bir unsur olabilecek gibi gözükmektedir. Bu sebepten dolayı Almanya nitelikli iş gücü açığını kapatmak adına iş gücü göçlerini desteklemeyi planlamaktadır. Almanyada çalışma iznine sahip olabilmek için birçok sebebiniz olmalıdır. Bunlardan en önemlisi sayılabileceğimiz kriter ise elbetteki belli bir düzeyde Almanca bilginizin olmasıdır. Mesleğinizin ne olduğu, Almanyada tercih edilen ya da  ihtiyaç duyulan bir meslek olup olmadığı da önemli koşullar arasındadır. Eğer Avrupanın çalışma ve oturma izni sağlayan ‘mavi kart’ uygulamasına tabi iseniz  Almanyada çalışma ve  yaşama hakkına zaten sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

Almanya Eğitim Vizesi

Almanyada alacağınız eğitim türleri farklılık gösterebilmektedir. Erasmus, üniversite eğitimi ya da yoğunlaştırılmış dil kursu gibi alacağınız eğitimin türü her ne olursa olsun 90 günden fazla kalmanız gereken durumlarda oturum izni edinme zorunluluğunuz bulunmaktadır. Bunun sebebi ise Schengen vizesinin en fazla 180 gün içerisinde 90 gün kalışlı olarak verilebilmesidir.

Almanya Oturum İzni İçin Gerekli Evraklar

Oturum vizeniz için gerekli evraklar Almanyada ne amaçla bulunacağınıza göre değişiklik göstermektedir. Aile birleşimi sebebi ya da ailevi durumlar için alınacak oturum vizesinde eşler ve çocuklar için farklı evraklar istenmektedir. Çalışma izniniz için mesleki belgeler, eğitiminiz için Türkiye'deki akademik kariyerinizi ispatlar nitelikte evraklar gerekli olmaktadır. Fakat her oturum izni çeşidinde olmazsa olmaz ortak kriter Almanca dil bilgisi seviyeniz ve konuşma yeteneğiniz olacaktır. Ülke adına dil bilginizin ne düzeyde olduğunu kanıtlayan belgeler önem arz etmektedir.

Almanya hükümetinin sağladığı haklar doğrultusunda ülke ile ilişiğiniz olduğu durumlarda geri dönüş hakkı, ikamet süresinin dolması ya da kayıp belgelerin bulunması halinde de oturma izni hakkınız bulunmaktadır. Ayrıca çalışma izinleri ve aile birleşimi durumları da aile ve meslek gruplarına göre değişiklikler göstermektedir.

Almanya oturum vizesiyle ilgili sormak veya danışmak istediğiniz, aklınıza takılan tüm soru ve konular için sitemizi ziyaret edebilir, irtibat numaralarımız ve adreslerimiz aracılığıyla uzman kadromuza ulaşarak destek alabilirsiniz. Sizlere en kısa sürede dönüş yapılacak ve işlemleriniz kolaylıkla olumlu şekilde sonlandırılacaktır.

daha fazla göster

Almanya ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Almanya Çocuk Üzerinden Aile Birleşimi
H. S. 22/04/21, 09:27 Cevabı Görüntüle
Selamlar. Almanya çocuk üzerinden aile birleşimi yapmam için nasıl bir yol izlemeliyim? Çocuğumun annesi alman vatandaşı ancak evli değiliz. Çocuğumuz Almanya’da dünyaya geldi ve alman vatandaşı. Şuan 6 yaşında. Annesi ile görüştük ve orada bulunmamın daha iyi olabileceğini söyledi. Dil sertifikası zorunluluğum var mı? Annesi ile evlenmek zorunda mıyız? Ben yazılım mühendisiyim. Doğrudan çalışma imkânından faydalanabiliyor muyum? Hangi evraklar gerekli? Evi öncesinde mi ayarlamalıyım? Şimdiden geri dönüş için teşekkür ederim.
Almanya Aile Birleşimi
B.Z 20/04/21, 09:44 Cevabı Görüntüle
Almanya Aile Birleşimi için başvuru yapmak istiyoruz. Eşim şuan Türkiye’de başvuru için birkaç evrak var ama başka neler lazım. Biz 4 yıldır evliyiz aslında Türkiye’ de yaşamayı düşünüyorduk sonradan karar değiştirdiğimiz için oraya gitmemiz gerekiyor. Sizler bu konuda nasıl bir danışmanlık sağlıyorsunuz? Hizmetinize neler dâhildir biraz bilgi verir misiniz? Bir de başvuru çıkması ne kadar sürüyor biz eylül gibi yerleşmeyi düşünüyoruz öncesinde eşim gidebilir, ailesinin evi var orada ama orada yaşamayı düşünmüyoruz yeni ev tutabiliriz ama vize çıkmadan ev işlemlerini nasıl yapalım bilmiyoruz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.
Almanya Evlilik Vizesi
K. Suyabatmaz 19/03/20, 21:41 Cevabı Görüntüle
Ben Türkiye’de yaşıyorum 3 yıllık evliyiz, eşim ve çocuğum Almanya’da ve Alman vatandaşı Aile birleşimi yapmak istiyorum artık. Almanya evlilik vizesi mi almam gerekiyor? Ne yapmam gerekiyor hangi evrakları hazırlamam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. Dil belgesi sunmam gerekir mi Almancam yok çünkü hiç sınava da girmedim?
Almanya Aile Birleşimi Vizesi
E. Yıldız 14/03/20, 13:10 Cevabı Görüntüle
Merhaba, 1991 Almanya doğumluyum. Bu tarihten 2009 tarihine kadar Almanya’da okudum ve orada ikamet ettim. 2009 yılında Türkiye’ye taşındım. Bir yıl sonra da annem ve kardeşim taşındı. Babam halen Almanya’da çalışmakta. Bir süredir tekrar Almanya’ya dönme isteğim var. Almanya aile birleşimi vizesi için nasıl bir yol izlemeliyim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Almanya Ulusal Vize
H. Taşkın 07/03/20, 11:29 Cevabı Görüntüle
Merhaba Almanya’da dil kursuna gitmek istiyorum şu an araştırma aşamasındayım kafama en fazla takılan şey ise Almanya ulusal vize almam gerektiğini okudum. Nasıl bir süreç izlemem gerekecek? Kursa gitmeden önce vizemi alabilir miyim?
Yazıdırılabilir Versiyonu
Turistik Vize İşlemleri
Ticari Vize İşlemleri
Aile Ziyareti Vize İşlemleri
Transit Vize İşlemleri
Vize Başvuru Formu
Vize Reddi
Vize Randevu
Vize İçin Gerekli Evraklar
Vize Dilekçe Örneği
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';