Vize İşlemleri
AlmanyaAlmanya’da 90 gün üzeri oturumlar ulusal vize (uzun süreli) kapsamında değerlendirilmektedir. 90 gün ve üzeri Yüksek lisans, Doktora, Erasmus değişim programı ve diğer Öğrenci Değişim Programları Almanya Ulusal Vize kategorisinde değerlendirilmektedir.
Almanya, bilim ve araştırmanın uluslararası düzeyde etkin olmasını sağlamak, uzun vaadeli ve sürdürülebilir iletişim ağlarının kurulması amacıyla nitelikli yabancı öğrencilerin Alman üniversitelerinde eğitim görmesini hedefleyen Erasmus programı için talep edilen vize türü ulusal vizedir. Öğrenci konsolosluğa şahsen başvuru yapmalıdır.
Avrupa Birliği Üniversite Öğrencileri Değişim Programı “Erasmus” programı kapsamında Almanya, Türkiye’nin en önemli partner ülkesidir. Erasmus değişim programıyla öğrencilerin uluslararası tecrübe kazanması, yabancı dil bilgisi ve kültürlerarası yeterlilik kazanması, meslek hayatına bir adım önde başlamaları hedeflenmektedir. Erasmus programı ayrıca öğrencilere uluslararası bir özgeçmiş kazandırma imkânı da tanımaktadır.
AB Erasmus Programı 1987’den beri uygulanmaktadır. 1987’den beri yaklaşık 1,4 milyon üniversite öğrencisine Avrupa’nın 30 ülkesinde öğrenim görme imkânı sağlamıştır. Erasmus programı Türkiye’de ilk kez 2004/2005 öğretim yılında uygulanmıştır. 2004/2005 öğretim yılından bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti üniversite öğrencilerin ve akademisyenlerinin yaklaşık %25’i eğitimlerini Erasmus değişim programına katılarak Almanya’da devam ettiler.
Almanya’da Sokrates/Erasmus için DAAD (Alman akademik değişim servisi) ulusal ajans misyonunu üstlenmiştir. Türkiye’de ulusal ajansa tüm AB-Eğitim programlarında koordinasyon rolünü üstlenmektedir.
Almanya’da 90 gün ve üzeri yüksek lisans, doktora, Erasmus vb. eğitim programları almak amacıyla ulusal vize talebiniz için randevu olarak Almanya Konsolosluğuna şahsen başvuru yapabilirsiniz. Almanya Erasmus vize başvurularında gerekli evraklar eksiksiz olarak sunulmalıdır.
Almanya Büyükelçiliği veya Almanya KonsolosluğuVize Bölümü, Ulusal Almanya Vizesi başvurularında genellikle Almanya´daki makamları da (yabancılar dairesi, Federal Çalışma Ajansı) işlemlere dahil etmesi gerektiğinden işlem süresi uzayabilmektedir. Almanya ulusal vize başvurularının sonuçlanma süresi 3 ayı bulabilmektedir.
Almanya Erasmus öğrenci hareketliliği ve staj hareketliliği için 2025 yılı "Almanya Erasmus Vizesi" başvurularınızı EAGVS Schengen departmanı uzman ekibi ile gerçekleştirebilirsiniz. Schengen vizelerinin dışında Almanya için 90 günden uzun süreli ikamet gerektiren ulusa vize başvuruları için de danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ederek iletişim bilgilerimizi görüntüleyebilirsiniz.
Erasmus kapsamında Almanya’da eğitim alacak kişiler Erasmus vize başvurularında eğitim boyunca masrafların nasıl karşılanacağını beyan etmek zorundadır. Erasmus kapsamında staj, eğitim, üniversite öğrenimi gibi eğitimler amaçlanabilir ve bu durumda kişinin Erasmus vizesi başvurusu yapması gerekir. Eğitimin ilk yılındaki masrafların nasıl karşılanacağıyla ilgili beyan istenir. Erasmus vizesi başvurusu sırasında maddi durum beyanı temelde iki kategoriye ayrılır;
Erasmus bloke hesap hizmeti veren bir bankadan hesap açılabilir ve aylık eksik meblağ bu hesaba yatırılabilir. Türkiye’de İş Bankası Almanya’daki öğrenciler için bloke hesap hizmeti sunmaktadır.
Sponsor tarafından Almanya’daki Yabancılar Dairesi’nde verilmiş ve taahhüt edenin ödeme gücünün kanıtlandığı bir taahhütname. Taahhütnamede alış amacı açıkça belirtilmelidir.
Sadece İstanbul ve İzmir Konsolosluklarından başvuru yapanlar için; Türkiye’den bir sponsorun noter onaylı olarak vereceği taahhütname. Sponsorun gelir beyanları, banka hesapları ve mal varlığına ilişkin belgeler de ibraz edilmelidir.
Almanya Erasmus Vizesi başvurunuzu en kısa sürede gerçekleştirmek için bize +90 (212) 963 01 38 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.
Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.