x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Vatandaşlığı İçin Gerekli Evraklar

Almanya vatandaşığıSayfamızda bulunan evraklar süresiz oturum izninine sahip olduktan ve sekiz yıl Almanya’da ikamet ettikten sonraki süreçte ibraz edilmesi gereken evrakların bilgisini içermektedir. Doğrudan bir kan bağınız olmadığı takdirde aşağıdaki prosedürleri uygulamanız mümkün değildir. İlk önce Almanya oturum iznine sahip olmanız gerekmektedir.

Almanya Vatandaşlığı İçin Gerekli Belgeler

  • Dilekçe

Almanya vatandaşlığına geçiş sürecinde başvuru sahibi, ikamet edilen yerin Vatandaşlık Dairesine başvurarak gerekli dilekçe formunu (Antrag auf Einbürgerung) şahsen alarak doldurmalıdırlar. 16 yaşını doldurmuş her kişinin şahsen dilekçe başvurması gerekmektedir. 16 yaşından küçüklerin başvuruları ebeveynleri tarafından tamamlanmalıdır.

  • Doğum belgesi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu ve fotokopisi (başvuru sahibi çalışmıyor ise işsizlik parası ya da yardımı aldığına dair belge ve fotokopisi)
  • Son 10 yılı geçmemiş, en az iki boş sayfası bulunan pasaport ( aslı ve işlenmiş sayfalarının fotokopisi)
  • Evlenme cüzdanı ve üzerlerinde kayıt bulunan sayfaların birer fotokopisi,
  • Daha önce boşanma olmuşsa ise buna ilişkin mahkeme kararı ve Almanca tercümesi,
  • Yeterli Almanca bilgisini kanıtlayan diploma veya okul belgesi,
  • Varsa çocukların okul karneleri

almanya vatandaşlığı

Vatandaşlığa Alınma Teminat Belgesi: Dilekçe prosedürü ve Almanca dil yeterliliği koşullar sağlandıktan sonra ülkede vatandaşlık elde edebilmek için Almanyanın şahıslara verdiğ br belge türüdür. Geçerlilik süresi 2 yıldır ve gereken durumlara uzatılabilir.

Türkiye Vatandaşlığından Ayrılma Belgesi: Türkçe tercümesi yapılmış Alman vatandaşlığına alınma belgesinin orijinali, pasaport ve nüfus cüzdanı ile beraber verilmelidir.

Alman Vatandaşlığına Alınma Belgesi: Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığında ayrılma belgesinin Almanca dilinde tercümesi ile beraber verilmelidir.

Başvuru belgeleri ibraz edildikten sonra başvuru sahibi anayasaya bağlılık belgelerini şahsen imzalamalıdır ve yeterli Almanca bilgisine sahip olduğuna dair dil sertifikasını ibraz etmelidir.

Başvuru sahibi yeterli Almanca bilgisinin olduğunu gösterir sertifikaya sahip değilse, vatandaşlık dairesi tarafından sınava tabi tutulur.

Vatandaşlık dairesindeki memur başvuru sahibi ile örneğin Alman vatandaşlığı, dilekçedeki sorulara dair kısa bir görüşme yapmak isteyebilir. Bu sınavın ilk bölümünü oluşturmaktadır. İkinci bölümde başvuru sahibi günlük gazeteden seçilmiş kısa bir metni okuyup, anladığını aktarmaktadır. Vatandaşlık talebinde bulunan başvuru sahibinin Almanca bilmediği sonucuna varılırsa kişinin vatandaşlık tabi askıya alınır ve kişi yeterli seviyeye gelene kadar Almanca kursuna gider.

Dilekçe verildikten ve yeterli Almanca bilgisi belirlendikten sonra 10-12 haftalık bir süre içerisinde vatandaşlık işlemleri tamamlanır ve başvuru sahibine Almanya vatandaşlığına alınacağına dair “Teminat Belgesi” (Einbürgerungszusicherungurkunde) verilir. “Teminat Belgesinin” geçerliliği 2 yılla sınırlandırılmıştır. Bu sürenin bazı hallerde uzatılması mümkündür

daha fazla göster

Almanya ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Yazıdırılabilir Versiyonu
Turistik Vize İşlemleri
Ticari Vize İşlemleri
Aile Ziyareti Vize İşlemleri
Transit Vize İşlemleri
Vize Başvuru Formu
Vize Reddi
Vize Randevu
Vize İçin Gerekli Evraklar
Vize Dilekçe Örneği
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';