Vize İşlemleri
AlmanyaAlmanya Büyükelçiliği Ankara, Türkiye Cumhuriyeti ve Almanya Federal Cumhuriyeti arasındaki güçlü ilişkileri geliştirmek ve Almanya vatandaşlarına ihtiyaç duydukları desteği vermek amacıyla hizmet vermektedir. Alman Vatandaşlarının resmi yazışmalarına ek olarak, Almanya vizesi başvurularını değerlendirme ve karara bağlama yetkisi bulunmaktadır. Almanya Federal Cumhuriyetinin, Ankara Büyükelçiliğine ek olarak, İstanbul Başkonsolosluğu, İzmir Başkonsolosluğu, Antalya Konsolosluğu, Bodrum Fahri Konsolosluğu, Bursa Fahri Konsolosluğu, Edirne Fahri Konsolosluğu, Gaziantep Fahri Konsolosluğu, Kayseri Fahri Konsolosluğu, Trabzon Fahri Konsolosluğu bulunmaktadır.
Almanya Ankara Büyükelçiliği görev bölgesinde bulunan iller: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin (İçel), Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van,Yozgat, Zonguldak
Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği çalışma saatleri Pazartesiden Cumaya, Saat 09.00 - 16.00 arasıdır.
Vize konsolosluğu çalışma saatleri, Pazartesiden Cumaya, Saat 09.00-12.00 arasıdır.
Adres: Atatürk Bulvarı No. 114, Kavaklıdere, 06680 Çankaya /Ankara
Posta Adresi: Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği, PK 54, Çankaya, 06552 Ankara, Türkiye
Sokak: Atatürk Bulvarı Nr. 114, Kavaklıdere, 06680 Ankara
Telefon : +90 312 455 51 00 (Dikkat! Büyükelçiliğin hatlarının yoğunluğu uzun bekleme sürelerine sebep olabilir.)
Cep Telefonu : +90 532 787 40 96 (Sadece Acil Durumlar İçin Kullanılabilir. Vize hakkında bilgi verilmez.)
Faks : +90 312 455 53 37
Yönetici: Büyükelçi Martin Erdmann
Hukuki desteğe ihtiyaç duyduğunuzda Almanya Temsilcilikleri tarafından hazırlanan listeden destek alabilirsiniz.
Tıbbi konularda desteğe ihtiyaç duyduğunuzda Almanya Temsilcilikleri tarafından hazırlanan listeden destek alabilirsiniz.
Hem Almanca, hem de Türkçe dillerine hakim tercümanlara ulaşmanız için hazırlanan listeyi kullanarak çeviri ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Yaşadığınız olası sorunlar ile ilgili, sizin adınıza arabuluculuk hizmeti verebilecek firmalar için hazırlanan listeyi de buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.
Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği aşağıda iletilen tarihlerde çalışmayacak. Başvuru işlemlerinizi gerçekleştirirken bu tarihlere göre plan yapmanızı tavsiye ederiz.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları, Almanya’ya seyahat edebilmek için vize almaları gerekmektedir. Almanya’da kalmak istediğiniz süreye göre başvuru yapmanız gereken vize türü değiştirmektedir.
• Schengen Vizesi ( C Tipi Vize – 90 günden kısa süreli, örneğin, turistik ziyaretler, iş seyahatleri)
• Uzun Süreli Ulusal Vize ( D Tipi Vize – 90 günden uzun Süreli, örneğin, aile birleşimi, öğrenim görme)
Vize başvurularınızı gerçekleştirmeden önce randevu almanız gerekmektedir. Randevu saatinde tarafınızdan istenen gerekli evrakların hazır olması, vize başvuru harçlarının ödenmiş olması gerekmektir.
180 gün içerisinde, 90 günden fazla kalmamak koşulu ile Almanya’ya veya Schengen Ülkelerine yapmak istediğiniz seyahatlerde Almanya Schengen vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Hedef ülkenizin Almanya olması halinde, Almanya Federal Cumhuriyeti temsilcilikleri vize başvurularınızda yetkilidir. Almanya Schengen Vizesi başvurularınızı planladığınız tarihten en geç 25 gün, en erken 3 ay öncesinden gerçekleştirebilirsiniz.
Şahsen başvurma zorunluluğundan muafiyet: Son 59 ay içerisinde, Schengen Vizesi başvurusunda bulunmuş olanlar, yeni başvuru yapacaklarında şahsen başvurma zorunluluğundan muaftır. Bu kişiler diledikleri kişiye verecekleri vekalet ile başvurularınızı gerçekleştirebilirler.
Almanya Schengen Vize Başvuru Formu 2025
Ulusal Vize, uzun süreli kalış gerektiren durumlarda başvurulması gereken vize türüdür. Genellikle 90 gün, bazı durumlarda ise 1 yıllık süre için verilmektedir. Almanya Ulusal Vizesi ile ülkeye giriş yapıldığında, yasal ikamet statüsü ( Oturma İzni) alınması gerekmektedir. Almanya’da uzun süreli kalmanız gerektiğini durumlar vakit kaybetmeden başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekmektir. Başvurunuzun sonuçlanması birkaç ay sürebilir.
Almanya Ulusal Vize Başvuru Formu
Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.