Vize İşlemleri
AlmanyaAlman vatandaşı eş veya çocuk ile Almanya evlilik vizesi 2020 şartlarına göre başvuru yapmak isteyen kişiler Almanya aile birleşimi vizesine başvuru yapmalıdır. Türkiye’deki Almanya dış temsilciliklerinden alınan D vize ile Almanya’daki Yabancılar Dairesi’ne müracaat ederek oturum kartı talep edilir. Oturum süresi Yabancılar Dairesi tarafından belirlenir. Bu süre ilk önce 1 yıl olarak verilebilir, sonra tekrar uzatılabilir. Oturum süresi bitiminde yeniden vize başvurusu yapılmaz, kişinin Almanya’da ikamet ettiği yerin yetkili Yabancılar Dairesi’ne başvuru yapılarak oturum hakkı yenilenir.
Aile birleşimi Almanya vize işlemleri Almanya dış temsilcilikleri tarafından yürütülür. Vize randevuları Almanya Konsolosluğu’nda yapılabilir. Ulusal vize randevuları başvuru merkezinden alınır ve ücretlidir, başvuru merkezi randevu alımı sırasında ödeme yapıldıktan sonra vize randevusu vermektedir. Vize kararı veya reddi verme yetkisi Konsolosluk ve Almanya’daki Yabancılar Dairesi’ndedir. Ulusal vize değerlendirmeleri, Almanya’daki yerel makamlarca incelendiğinden Schengen işlemlerinden daha uzun sürmektedir.
Aile birleşimi için Almanya evlilik vizesi 2020 gerekli evrak listesini EAGVS müşteri temsilcilerinden talep edebilirsiniz. Kişisel bilgilerinize göre gerekli evrak listesi değişeceğinden profesyonel yardım alarak en doğru evraklarla hazırlanmış başvuru dosyanızla vize başvurusu yapmanız tavsiye edilir. Aile birleşimi vize başvurusunda kişilerden A1 düzeyinde Almanca belgesi istenmektedir fakat Alman vatandaşı çocukla birleşim yapılırken ise dil şartı aranmaz.
Ulusal vize başvurularınızda evrak listelerinin size özel hazırlanması, randevunuzun alınması, başvuru formlarının doldurulması, seyahat sigortanızın yapılması ve dosyanızın güçlendirilmesinde müşteri temsilciniz tam sorumluluk üstlenir. Evraklarda yapılacak bir hata veya eksik evrak sunulması halinde başvurunuz reddedilir ve yeniden ücretli randevu almanız istenir. Aile birleşimi amaçlı Almanya evlilik vizesi işlemlerinizde profesyonel destek için web sitemizden faydalanabilir veya müşteri temsilcilerimize iletişim numaralarından ulaşarak bilgi talep edebilirsiniz.
Nazlı Daştan
Merhaba, Almanya’da nikah yapmak istiyoruz. Orada yaşamak gibi bir niyetimiz yok sadece 10 kişilik bir arkadaş grubuyla nikahımızı Türk Konsolosluğu’nda kıyıp eğlenip geri dönmeyi planlıyoruz. Grup içinde daha önceki vizelerini sizin aracılığınızla alan arkadaşlarımız var. Almanya evlilik vizesi başvurusu mu yapacağız hepimiz? Hepimiz çalışıyoruz meslek sahibiyiz. Nasıl bir başvuru yolu izlemeliyiz?
Merhaba,
Başvurmanız gereken vize türü bir Schengen vize türüdür. Öncelikle Almanya’daki Türk Konsolosluğu’ndan nikah günü almanız gerekir. Aldığınız nikah tarihi belgesini tüm grubun vize dosyasına da eklememiz gerekir. Başvuru yapılacak vize türü bir turist vizesi olup evlenmek ve turistik eğlence amaçlı gidileceğini belirten İngilizce vize talep dilekçeleriniz de EAGVS müşteri temsilciniz tarafından hazırlanacaktır. Almanya vize işlemleri sırasında her bir başvuru dosyası kişinin bilgilerine göre hazırlanacaktır. Başvuru sahiplerinin mesleki bilgilerine göre hazırlanacak evrak listeleri tarafınıza müşteri temsilciniz aracılığıyla gönderilecektir. Grup başvurularında randevu alımları, rezervasyonlardaki isimler, dosyaya diğer başvuranların bazı evraklarının eklenmesi vb. birçok ayrıntı bulunur.
Evrak listelerinin hazırlanması, randevuların alınması, dosyaların eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve başvuru merkezinde başvurunun yapılması sorumlulukları müşteri temsilcinize aittir. Son 3 yıl içinde Schengen vizesi almış kişilerin randevuda şahsen bulunmalarına gerek yoktur. Bununla birlikte ilk kez Schengen vizesi alacak kişiler parmak izi verisi vereceği için randevu günü başvuru merkezinde bulunmalıdır. Müşteri temsilciniz size eşlik edecektir. İşlem sonunda da pasaportlarınız alınarak adreslerinize kargo yapılacaktır. Almanya evlilik vizesi işlemlerinizi başlatmak ve gerekli evrak listeleri için EAGVS müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.
Nazlı Daştan