x
  • Vize Başvurunuzu Evinizde Gerçekleştirin!

    Vize Başvurunuzu Evinizde Gerçekleştirin!

    Almanya vize başvurunuz için Mobil Servislerden yararlanın, başvurunuzu evinizde gerçekleştirin.

  • Yalnızca Evrak Hazırlamak Yetmez!

    Yalnızca Evrak Hazırlamak Yetmez!

    Almanya vize başvurunuzda nelere dikkat etmelisiniz? Vize başvuru sürecinizi Euroasia uzmanlarıyla ilerletin.

  • Vize Dilekçesi Yazarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

    Vize Dilekçesi Yazarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

    Vize talep dilekçesi, Almanya vize başvurunuzun en önemli evraklarından biridir. Uzmanlarımızın tecrübelerinden yararlanın.

  • Zamanınız Değerli.

    Zamanınız Değerli.

    Mobil hizmetlerden yararlanarak başvurunuzu ofisinizde gerçekleştirin. Siz yerinizden kalkmayın, Almanya vizesi ayağınıza gelsin.

  • Hangi Meslek Sahibi Nasıl Başvuru Yapmalı?

    Hangi Meslek Sahibi Nasıl Başvuru Yapmalı?

    Almanya vize başvurusunda bulunacak kişiler mesleğine uygun evrakları hazırlamalıdır. Hangi meslek sahibi nasıl hazırlanmalı? Nelere dikkat etmeli?

Almanya Vizesi

Almanya vizesi

Almanya Schengen anlaşması kapsamında olan ülkeler arasında bulunmaktadır. Almanya’ya seyahat etmeyi planlayan Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları vizeye tabidir. Yani Almanya vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. Hususi (yeşil), Hizmet (gri), Diplomatik (siyah-kırmızı) pasaport sahibi Türk vatandaşları ise 180 gün içinde 90 günü aşmama kaydıyla vizeden muaftır.

Almanya vizesi başvurusu direkt olarak konsolosluğa yapılmamaktadır. Konsolosluğun yetkilendirdiği birimlere başvuru yapılmaktadır. Eagvs, Almanya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği birimlere akredite olmuş bir kurumdur. Bu nedenle “Almanya vize başvurusu nasıl yapılır, Almanya vizesi için gerekli evraklar nelerdir?” gibi sorulara doğru ve güvenilir cevaplar verebilir ve Almanya vize başvurusu işlemlerinizi sizin adınıza yapabilir.

Almanya Konsolosluğu, vize işlemlerinde bölge ayrımı yapmaktadır. İkamet kaydınızın olduğu bölgeyi kapsayan Almanya Konsolosluğu'ndan, başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmelisiniz. 

Almanya Vize Türleri

Almanya’ya seyahat sebebiniz, Almanya vize başvuru kategorinizi belirlemektedir. Seyahat amacınıza uygun vize türüne başvurmalısınız. Bir sonraki adım olan Almanya vizesi için gerekli evraklar hazırlığı da vize türünüze bağlıdır. Seyahat amacına uygun evraklar hazrılamalısınız. Yanlış vize türünde seyahat etmeniz halinde; bu durum tespit edilirse sonraki vize başvurularınız için olumsuz bir referans olarak değerlendirilir.

Almanya kısa süreli vize türleri

  • Almanya Turistik Vize
  • Almanya Aile, Akraba, Arkadaş Ziyaret Vizesi
  • Almanya Ticari, İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri
  • Almanya Schengen Vizesi
  • Almanya Transit Vizesi,
  • Almanya Spor faaliyeti, Kültürel etkinlik ve Konferansa katılım Vizesi
  • Almanya Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi.

Almanya Ulusal Vize

Almanya sınırları içinde 90 günü geçen konaklamar için Ulusal vize başvurusunda bulunulmalıdır. Almanya ulusal vize türleri D vize olarak da adlandırılmaktadır. Eğitimler, iş arama, çalışma vizesi ve aile birleşimi vize türleri, bu kategoride değerlendirilmektedir.

  • Almanya Aile Birleşimi
  • Almanya İş Arama Vizesi
  • Almanya Erasmus Vizesi
  • Almanya Çalışma Vizesi
  • Almanya’da Staj
  • Burssuz/Burslu Üniversite Öğrenciler için Eğitim Vizeleri
  • 90 günden uzun süreli Almanya’da Almanca Öğrenimi,
  • Almanya’da Gönüllü Sosyal Hizmetler
  • Araştırmacılar ve Bilim İnsanları
  • Almanya’da Yatırım/İş Kurma odaklı vizeler ulusal kategoriden işlem almaktadır.

Uzun süreli Almanya vize işlemleri doğrudan Konsolosluğa yapılabilirken, 2023 yılı itibari ile bazı ulusal vize türleri aracı başvuru merkezinde de yapılabilmektedir. Başvurunun nereye yapılacağı ise randevu alma sırasında bildirilmektedir.

Almanya Vize Randevu

Almanya Vize Randevusu

25 Eylül 2014 itibaren, Schengen ülkeleri Parmak izi (VIS) uygulamasına başlamıştır. Almanya vize başvurusu yaparken kullanacağınız pasaportunuzda ya da eski pasaportunuzda 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen ülkesine ait vizeniz varsa başvuruya şahsen gelmek zorunda değilsiniz. Almanya Vize randevusu alan kişilerin son 5 yıl içerisinde biyometrik tarama verileri (VIS) alınmışsa, istisnai durumlar hariç parmak izi taraması uygulanmamaktadır. Konsoloslukta biyometrik kaydınız var ise EAGVS uzmanlarımız aracılığıyla evinizden ya da ofisinizden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen vizesi alınmamış ise vize işlemlerinizi başlatabilmek için parmak izi vermeniz gerekecektir. Bu durumda başvuru için vize işlem merkezinde şahsen bulunmanız istenecektir.

Almanya Vize Başvuru Formu

Almanya vize başvurusu için hazırlayacağınız dosyada tüm evrakların güncel tarihli olması gerekir. Tüm başvuru sürecinizin ana evrakı ise Almanya vize başvuru formu olacaktır. Bu nedenle formun talep edilen özenle hazırlanması son derece önemlidir.

Vize başvuru formunuzda verilen bilgilerin hatalı veya eksik olması vize sonucunuzu doğrudan etkiler. EAGVS Almanya uzmanları aracılığı ile yapılan başvurularda başvuru formu müşteri temsilcimiz tarafından doldurulur. Başvuru formunda bilgisi verilen seyahat sebebi, tarihleri, masrafların nasıl karşılanacağına ilişkin bilgiler talep edilen ya da edilebilecek diğer evraklarla tutarlı olmalıdır.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Almanya vizesi için gerekli evraklar kişisel, mali ve meslek/iş bilgilerini içeren belgelerden oluşacaktır. Genel evrak bilgisi için tıklayın.

Kişisel Evraklar

  • Pasaport
  • Vize Başvuru Formu
  • Vize Dilekçesi
  • Nüfus Müdürlüğünden Alınan Vukuatlı Nüfus Cüzdanı Örneği
  • İkametgah Belgesi
  • Kimlik fotokopisi
  • Seyahate ilişkin Rezervasyon Belgeleri
  • Vize ücretini ödediğinize dair banka dekontu
  • Seyahat Sağlık Sigortası

Mali Evraklar

  • Adınıza açılmış banka hesabının son üç aylık ekstresi
  • Maaş Bordrosu
  • Ruhsat, tapu vb. aidiyet bildiren evraklar
  • Sponsor aracılığı ile gidilecekse sponsora dair mali evraklar

Mesleki Evraklar

Mesleki evraklar, kişinin memur, özel sektör personeli, işveren, işsiz, öğrenci olması durumunda değişkenlik gösterecektir. Vize kategorinize, seyahat sürenize ve kişisel özeliklerinize göre evrak listesini EAGVS uzmanları aracılığı ile öğrenebilir, eksiksiz olarak danışmanlığımızla başvuru sürecinizi tamamlayabilirsiniz. İletişim numaralarımız için tıklayın.

Almanya Vize Ücreti 2023

Almanya vize ücreti 2023 yılı için 80 Euro olarak işlem görmektedir. Almanya vize işlemleri sırasında dosyayı kabul eden vize işlem merkezine de yaklaşık 35 Euro ödeme yapılmaktadır. Bu ücretler vize kararı ret ile sonuçlansa da iade edilmemektedir.

Uzmanlarımız aracılığı ile yapılacak başvurularda ise vize türüne göre gerekli evrakların belirlenmesi, belge uygunluk kontrolü, başvuru formunun doldurulması, vize talep dilekçesinin yazılması ve çevirisi, randevu alımı, fotokopi ve başvuru merkezinde eşlik edilmesi gibi hizmetleri kapsayan danışmanlık ücretimiz mevcuttur. Ayrıca zorunlu seyahat sağlık sigortanızı da ek ücret karşılığında müşteri temsilcinizden talep ederek günün ve seyahat kurallarının çerçevesinde tanımlatabilirsiniz.

Almanya, 0-12 yaş arası Türk vatandaşlarını vize ücretinden muaf tutmuştur. Vize işlem merkezinde uygulanan muafiyet yaş sınırı ise 6’dır. 6 Yaş üzeri tüm bireylerden işlem ücreti alınmaktadır.

Almanya vize başvuru

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya vize işlemleri başvuru dosyanız ilgili vize merkezine teslim edildikten ortalama 15 gün içinde sonuçlandırılmaktadır. 2023 yılının yaz aylarında bu sürenin 45 güne kadar çıktığı görülmektedir.

Türkiye ikamet izinli yabancı pasaportlarla gerçekleştirilen vize başvuruları daha uzun sürebilmektedir. Ayrıca, eksik evraklarla yapılan başvurular, Konsolosluk görev alanı dışından gerçekleştirilen işlemlerde de gecikmeler yaşanabilmektedir.

Almanya vize başvurusu en geç seyahatten 15 gün önce işleme verilmelidir. Eğer bu süre geçti ise Konsolosluk dosyanızı işleme almayacaktır. Başvurularınızın uzun süreçli resmi tatillere denk gelmemesine özen gösteriniz.

Almanya Vizesi Reddi

Almanya vize işlemlerinin ret ile sonuçlanması da olası bir durumdur. Schengen vizesi için yaptığınız başvurunuzun olumsuz sonuçlanması halinde tarafınıza Konsolosluk tarafından imzalanmış bir ret mektubu verilecektir.

Bu ret mektubunda işaretlenen maddeleri inceleyerek vize başvurunuzun ne sebeple olumsuz sonuçlandırıldığını öğrenebilir; itiraz edebilirsiniz. Almanya vize reddine itirazlar, işlemi yapan Konsolosluğun vize bölümüne bir itiraz dilekçesi ile yapılır. Başvurunuzu sorununuzu çözümledikten sonra yineleyebilirsiniz.

Almanya vizesi için alınan vize reddi bir yurt dışı çıkış yasağı anlamında değildir. Başvuru sahibi Schengen vize uyum koşullarını eksiksiz tamamlayarak yeni bir başvuru yapma hakkına sahiptir. Almanya Schengen vizesi başvurunuzun reddedilmesi halinde vize ücreti iade edilmemektedir.

Türkiye’den Başvuru Yapacak Yabancılar İçin Almanya Vizesi

Türkiye’de oturum ve çalışma izni belgesi bulunan diğer ülke vatandaşları da Türkiye’de bulunan Almanya Dış Temsilciliklerinden vize başvurusu yapabilmektedir. Almanya vize başvurusu esnasında genel olarak talep edilen belgelerle birlikte sunacakları oturum/çalışma izni ile diğer ülke vatandaşları da başvuru gerçekleştirebilirler.

Almanya Irak ve Suriye vatandaşlarının Türkiye’den başvuru yapması ile ilgili bazı özel uygulamalar söz konusudur. 2023 yılı Almanya vize prosedürüne dair diğer sorularınızı uzmanlarımıza yönlendirebilirsiniz.

Almanya Schengen Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Schengen grubu ülkeleri son yıllarda Schengen güvenlik önlemlerini arttırmıştır. Schengen vizesine sahip olmanız Schengen bölgesine giriş hakkınız olduğunu göstermez. Seyahatinizin sebeplerini açıklayıcı evrakların yanınızda olmaması durumunda sınır polisi vizeniz olsa da ülkeye girişinize izin vermeyebilir.

Almanya’ya giriş yapacağınız sınır kapısında üzerinde geçerli Almanya vizesi basılı olan pasaportunuzu sunmalısınız. Ayrıca; konaklama rezervasyon dokümanı, gidiş/dönüş uçak bileti gibi evraklar da talep edilebilir. Bu nedenle bu tür evraklarınızı seyahatiniz süresince yanınızda bulundurmanızda yarar vardır.

Almanya D vizesi sahibi olan yolcular için de aynı durum söz konusudur. Ülke içerisinde gerçekleşebilecek güvenlik kontrollerinde Ulusal Almanya vizesi sahibi kişilerin ülkede bulunma sebebini destekleyici belgeleri ibraz etmesi istenebilir.

Schengen vizesi ile Almanya’ya girebilir miyim?

Schengen vizesi ile Almanya’ya giriş yapılabilir; ancak salgın sebebi ile giriş koşulları ülke kapsamında değiştirilebilir.

Almanya vizesi ile Schengen ülkelerine giriş yapılabilir mi?

İlk girişinizi vize aldığınız ülkeden yaparak diğer Schengen ülkelerine de geçiş yapabilirsiniz. Ancak konaklama süreniz de ilk giriş yaptığınız ülkede daha fazla olmalı.

Almanya seyahat sağlık sigortası istiyor mu?

Almanya dahil tüm Schengen ülkelerinin vize başvurularında seyahat sağlık sigortası zorunlu bir prosedürdür. Son dönemde başvuru yapacak olan vatandaşların Covid teminatlı bir sağlık sigortası ile seyahat etmesi daha yararlı olacaktır.

  • Randevu tarihlerine ve güncel salgın kurallarını göz önünde bulundurarak seyahat planı yapılmalıdır.
  • Davetiye ile başvuru yapıyorsanız; size davetiye yollayan firma ya da şahsı konsolosluğun arayabileceği ihtimali de göz ardı edilmemelidir.
  • Ülke girişinde vizeniz olsa bile sınır görevlilerinin sizi ülkeye almama hakkına sahip olduklarını lütfen unutmayın. Bu yüzden otel rezervasyonu, davetiye, dönüş uçak bileti, seyahat sağlık sigortası, nakit para, aşı kartı, PCR/Antijen negatif sonuç belgesi gibi evraklarınızı yanınızda bulundurun.
  • Vizenizi aldıktan sonra isim, pasaport numarası ve tarihleri dikkatlice kontrol edin.

Almanya vizesi için otel ve uçak biletimi satın almak zorunda mıyım?

Otel ve uçak biletlerinin satın alınması konusunda Almanya’nı bir talebi yoktur. Geçerliliği olan ve seyahat süresini karşılayan rezervasyonlar dosyaya eklenebilir.

Dikkat: Yukarıdaki sağlık alanı ile ilgili verilen tüm bilgilerin doğruluğunu Almanya seyahatinizden önce mutlaka teyit ediniz. Güncel değişiklikleri ve uygulama kurallarını teyit etmeden yola çıkmayınız.

Almanya vizesi için bize ulaşın

Almanya ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Schengen Vizesi İle Almanya
M. Türeli 30/01/20, 18:09 Cevabı Görüntüle
Almanya’ya gitmek için hangi vize türüne başvurmam gerekiyor? Herhangi bir ülkeden alınmış Schengen vizesi ile Almanya’ya gidebilir miyim?
Almanya Vize Reddi İtirazı
K.A.Y 03/10/22, 06:28 Cevabı Görüntüle
Ailemle birlikte Almanya'ya turistik vize başvurusunda bulunduk. Almanya konsolosluğu vize başvurumuzu ret olarak sonuçlandırdı. Daha öncesinde Almanya turistik vizemiz vardı ve seyahat etmiştik. Almanya vize reddi itirazı yapılabilir mi? Yeniden vize başvurusu yapabilir miyiz? Firma olarak bize yardımcı olabilir misiniz?
Almanya Vize Randevu
K.D. 11/12/20, 15:03 Cevabı Görüntüle
Almanya vize randevu işlemleri için Konsolosluğu arıyorum fakat ulaşamıyorum. Almanya'daki bir şirketle görüşmemiz ve üretim tesislerini yerinde ziyaret etmemiz gerekiyor. Şirket bize davetiye hazırlayabileceğini söyledi fakat randevu alamıyoruz. Randevu aldığımızda başvuru tamamlanmış mı oluyor? Nasıl bir yol izlemeliyiz yardımcı olur musunuz?
Alman Konsolosluğu Vize Randevu Alma
C.K. 11/09/20, 10:58 Cevabı Görüntüle
Alman Konsolosluğu vize randevu alma işlemi için herhangi bir ücret ödememiz gerekiyor mu? Başvurum Almanya çalışma vizesi için olacak. İnşaat işçisiyim, evraklarımı size versem benim adıma randevu alıp başvuruyu siz tamamlayabiliyor musunuz? Almanya’dan iş teklifim var ama başka hangi evrakları hazırlamam gerekiyor bilmiyorum. İş teklifi ve pasaportumla randevuya gitmem yeterli olur mu?
Almanya Vizesi İçin Muvafakatname
E. Gediz 26/03/20, 17:13 Cevabı Görüntüle
13 yaşındaki oğlumla Berlin’e ablamın yanına tatile gitmek istiyoruz. Babası ile yollarımızı ayıralı 3 yıl oldu. Velayet bende. Almanya vizesi için muvafakatname gerekir mi?
Almanya Vizesi Neden Reddedilir
C. Tarık 25/03/20, 19:51 Cevabı Görüntüle
Merhaba, arkadaşımla birlikte Almanya turistik vize başvurusu yapmıştık fakat ikimiz de red aldık. Almanya vizesi neden reddedilir? Tüm evraklarımız da tamdı, başvuru sırasında eksik evrak olduğu söylenmedi bize.
Almanya Vize Reddi
F. İleri 24/03/20, 18:41 Cevabı Görüntüle
Merhaba, mayıs ayında Almanya’ya gitmek istiyordum. Ankara’dan vize başvurumu yaptım ancak başvurum reddedildi. Almanya vize reddi durumunda itiraz dilekçesi sunmak faydalı mıdır? İtirazımın değerlendirilmesi ne kadar sürer ve nasıl itiraz ederim?
Almanya Vip Vize
S. İnan 24/03/20, 17:53 Cevabı Görüntüle
Merhaba, annem ve babamı Almanya’daki ablamların yanına 3 aylığına göndermek istiyoruz. Ablam davetiye çıkarttı, annem ve babamın yaşı nedeniyle başvuru işlemlerinde daha kolay bir uygulama varsa faydalanmak istiyoruz. Almanya vip vize başvurusu diye bir şey duydum. Mümkün müdür? Vip vize başvurusu için ne yapmamız gerekir?
Almanya Vizesi Fiyat
T. Tarık 24/03/20, 17:27 Cevabı Görüntüle
Selamlar. Türkiye’de uzman doktorum. 6 yaşında ve 6 aylık 2 çocuğum var. Öncelikle Almanya’ya Schengen vizesi ile gidip birkaç hafta iş görüşmesi yapmak daha sonrasında ise oturum alarak orada çalışmaya başlamak istiyorum. Sonrasında ise eşimi ve çocuklarımı Almanya’ya almak istiyorum. Bu konuda yardımcı oluyor musunuz? Bir de ben ve ailem için Almanya vizesi fiyat toplam tutarı ne olur?
Almanya Vize Başvuru Merkezi
Ö. Döngeloğlu 19/03/20, 21:50 Cevabı Görüntüle
Benim ikametim Ankara’da iş için buradayım, eşim ve kızımın ikameti İstanbul’da. Ankara ve İstanbul Almanya vize başvuru merkezi adreslerinde ayrı başvuru yapsak sorun olur mu? 27 gün sonra beraber seyahat planımız var.
  • Hangi Meslek Sahibi Nasıl Başvuru Yapmalı?
    Almanya’ya Özel 10 Lezzet

    Almanya’da yenecek 10 lezzet yazımızda Almanya’nın geleneksel yemeklerine ve sokak lezzetlerine yer verdik. Ülke mutfağına ...

    Devamını Oku
Turistik Vize İşlemleri
Ticari Vize İşlemleri
Aile Ziyareti Vize İşlemleri
Transit Vize İşlemleri
Vize Başvuru Formu
Vize Reddi
Vize Randevu
Vize İçin Gerekli Evraklar
Vize Dilekçe Örneği
BASE_URL = '';