Vize İşlemleri
AlmanyaMerhaba, Almanya seyahatinin amacına göre başvuru yapılması gereken vize türü değişiklik göstermektedir. Almanya’ya 90 günü geçmeyen kısa süreli ve belli bir amaçla seyahat amacı taşıyan, seyahatin ardından kişinin ülkesine döneceğini garanti ettiği Schengen vizesidir. Schengen vizesi ile Almanya’ya yapılacak kısa süreli seyahatlerde kişi oturum veya ikamet hakkı kazanmaz, en fazla 90 güne kadar Almanya’da kalabilir. 90 günü aşmayan seyahatler için alınan Almanya Schengen vizesine turistik, ticari, kültürel gezi, aile akraba ziyareti gibi amaçlarla başvurulabilir. Almanya seyahati için vize başvurusu yaparken seyahat amacının netleştirilmesi ve buna uygun evrak hazırlanması gerekir.
Schengen bölgesi 26 ülkeden oluşan ve aralarında serbest dolaşım anlaşması bulunan bir uygulamadır. Bu 26 ülkeden herhangi bir üzerinden alınmış Schengen vizesi ile gerekli şartları sağlamak koşulu ile Almanya’ya da giriş yapılabilir. Burada önemli olan seyahatin ana hedefindeki ülkeden vize talep etmektir. Birden fazla Schengen ülkesini kapsayan seyahatlerde vizeye yetkili ülke, amacı ve süresi açısından seyahatin ana hedefini oluşturan ülkedir. Seyahatte ana hedef ülke belirlenemiyorsa ilk giriş yapılacak ülkeden vize başvurusu yapılmalıdır. Örneğin ilk giriş yapacağınız başka bir Schengen ülkesinden vize almış olsanız dahi, o ülkeye giriş yaptıktan sonra Almanya’yı da ziyaret edebilirsiniz ve hatta Schengen bölgesinden çıkışınızı Almanya’dan yapabilirsiniz.
Almanya, Schengen Anlaşması'na taraf ülkelerden biridir. Schengen vizesi ile Almanya'ya gidilebilmektedir. Almanya’ya bir başka gidiş amacı da 90 günü aşan ve orada yaşamak üzere yapılan seyahattir. Bu bir oturum vizesi olan D vizedir. Almanya D vize seyahatlerinin amacı, Almanya’da çalışmak, iş kurmak, iş aramak, aile birleşimi yapmak, üniversite veya dil eğitimi almak olabilir. Bu amaçlarla 90 günden Almanya’da kalmak üzere vize başvurusu yapılırken Almanya D vize başvurusu yapılmalıdır. Almanya’ya gitmek için vize başvurusu yapılırken gidiş amacınızı ispatlayan belgeler sunulmalıdır. Örneğin çalışmak amaçlı gidilecekse Almanya’daki bir şirketten alınmış resmi iş teklifi veya iş sözleşmesi olmalıdır. Eğitim amaçlı gidilecekse kursa/üniversiteye ön kabul veya kabul belgesi sunulmalıdır.
Nazlı Daştan
Merhaba, İsveç’ten aldığım Schengen vizesi ile Almanya seyahati planlıyorum. Mevcut İsveç vizem 5 yıllık ve şu an 3 yılı kaldı. Bu vize ile Almanya’ya girebilir miyim? İsveç’te bir işim yok, Almanya’ya girerken sınırda sorun yaşar mıyım? Yoksa Almanya için vize başvurusu mu yapmam gerekir?
Merhaba, Schengen ülkelerinden herhangi birinden alınan geçerli bir vize ile Schengen bölgesi üyesi ülkelerde serbest dolaşım hakkı kazanılır. İsveç ve Almanya Schengen bölgesinin vize uygulamalarının üyesidir. Dolayısı ile İsveç’ten alınan geçerli bir vize ile Almanya’ya gitmek istenmesinde bir sakınca yoktur. Ancak unutulmamalıdır ki vize, bir ülkeye koşulsuz şartsız giriş izni sağlamaz. Sınır güvenlik memurları ülkeye girişinizi sorgulama hakkına sahiptir. Bu durum Almanya D vize uygulamaları için de geçerlidir.
Schengen kuralı gereği kişi seyahatinin ana hedefindeki ülkeden vize başvurusu yapmalı ve o ülkeden Schengen bölgesine giriş yapmalıdır. Ancak bu kural bir vizenin ilk kullanımında dikkat edilmesi gereken bir kuraldır. Siz İsveç’ten Schengen vizesi alarak İsveç’e gitmiş ve şu anda seyahatinizin ana hedefi Almanya ise bu durumda mevcut vizenizi kullanmanız kural ihlali yaratmayacaktır. Schengen vizesi ile Almanya seyahatinin kuralları hakkında detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızdan size en yakın ofisimizi arayabilirsiniz.
Nazlı Daştan
Merhaba, Schengen vizesi ile Almanya çalışma izni alınabilir mi? Benim Almanya'da amcam var bana davetiye gönderebilir. Ben oraya gittikten sonra iş bulsam direkt orada yaşamaya başlayabilir miyim? Tekrar Türkiye'ye dönmek istemiyorum.
Merhaba, Schengen vizesi kişiye en fazla 90 güne kadar Almanya ve tüm Schengen bölgesinde kalış hakkı sağlar. Bu süre içinde kişinin çalışma veya oturum hakkı bulunmaz. Yasal izin olmadan Almanya'ya gitmek ve orada yasa dışı olarak çalışmanın cezai yaptırımı vardır. Bunun yerine mesleğinize ve kariyerinize uygun bir iş teklifi alırsanız Türkiye'deki Almanya dış temsilciliklerine çalışma vizesi başvurusu yapabilirsiniz. Bu şekilde doğrudan Almanya'da yaşama ve çalışma hakkı elde edersiniz. Yasa dışı olarak veya vize aşımı yaparak Almanya'da bulunan kişilere ise sınır dışı edilmeye varan cezai işlem uygulanır.
Schengen vizesi ile Almanya seyahati veya diğer amaçlarınıza uygun vize kategorisinin doğru bir şekilde belirlenmesi vize sonucunu doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle profesyonel vize danışmanlığı almanız tavsiye edilir. Ayrıntılı bilgi için 02129630138.
Nazlı Kübra