Değerli ziyaretçimiz; Yunanistan için seyahat amaçlı vize başvurularınızda kullanılmak üzere en çok tercih edilen başvuru seçeneklerinden turistik, aile-arkadaş ziyareti, ticari amaçlı ve kapı vizelerinde ihtiyacınız olacak derlemelerin bulunduğu Yunanistan vizesi için gerekli evraklar sayfamıza hoş geldiniz.
Bu sayfamızda sizlere gerekli evraklara ek olarak bu evrakların ince detayları, son güncellik tarihleri ve Yunanistan temsilciliklerinin istediği format bilgileri de verilecektir. Yunanistan vizesi için gerekli belgeler her meslek grubuna göre değişebildiğinden bizlerden en çok talep edilen meslek grupları üzerine bilgilendirme yapmaktayız.
Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2025
(Çalışan, İşveren, Devlet Memurları, Emekli ve Öğrenciler)
- Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından tam ve eksiksiz doldurularak şahsen imzalanmalıdır. Yunanistan vize başvuruları Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Düzce, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Yalova ve Zonguldak ikametliler için İstanbul üzerinden yapılacak ise online başvuru formu doldurulup çıktısı alınarak imzalanmalıdır. Diğer şehirler için ise başvuru formu online değildir. Tüm ayrıntılar ve format için tıklayın.
- Pasaport: 10 yıldan eski olmayan, planlanan seyahat bitiminden itibaren en az 3 ay geçerliliği olan ve en az iki karşılıklı vize sayfasının boş olması gerekmektedir. Umuma mahsus pasaport sahipleri vizeye tabidir. KKTC’den alınmış pasaportlar veya pasaport içerisinde KKTC giriş kaşeleri bulunan başvuru sahiplerinin başvuruları işleme alınmamaktadır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport sahipleri ise Yunanistan’a vizeden muaftır.
- Biometrik Fotoğraf: Son 6 aydan eski olmayan, arka planı beyaz, 3,5 cm * 4,5 cm boyutlarında 1 adet biometrik fotoğraf. Başvuru formuna yapıştırılmış olmalıdır. 12 yaş altı çocuklar için son 3 aylık dönemde alınması gerekmektedir.
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi: T.C. kimlik numarası ve kişisel bilgilerinizin yer aldığı önlü-arkalı kimlik fotokopisi. Yabancı kişiler için Türkiye oturma/çalışma izinleri fotokopileri.
- Nüfus Kayıt Örneği: E-devlet üzerinden tam vukuatlı ve barkodlu olarak indirilmelidir. E-devlet üzerinden indirilen evrakların 30 güne kadar geçerliliği olduğu unutulmamalıdır.
- Pasaport ve Vize Fotokopileri: Pasaport üzerinde kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfa ile işlenmiş tüm vizeli sayfaların fotokopileri.
- Seyahat Sağlık Sigortası: 30.000€ veya 50.000$ teminatlı, tüm schengen ülkelerinde geçerli, seyahat başlangıcından en az bir gün önce ve bitiminden en az bir gün sonra olarak kesilmiş orijinal sigorta poliçesi. Seyahat sağlık sigortanızı bizlerden de talep edebilirsiniz. Seyahat sağlık sigortalarınız hastalık, kaza masrafları veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını karşılamalıdır. En az 1 hafta en fazla 1 yıla kadar fiyatları değişebilmektedir.
- Turistik Ziyaret İçin Konaklama Rezervasyonları: Otel rezervasyonu yapıldığını kanıtlar belge, voucher, üzerinde ödeme bilgileri ve geçerlilik tarihleri yazmalıdır. Otel rezervasyonu yapılırken en az vize veriliş tarihine kadar geçerli olacağından emin olunmalıdır. Yunanistan temsilcilikleri ve başvuru merkezleri vize başvurunuz sonuçlanmadan satın alım yapmamanızı tavsiye eder. Otel rezervasyonları; başvuru formu, uçak, dilekçe ve seyahat sağlık sigortalarınız ile uyumlu tarihlere sahip olması gerekir.
- Aile-Arkadaş Ziyareti İçin Davetiye: Yunanistan’da bulunan aile yakınınız veya arkadaşınızdan aldığınız davet mektubu. Davetiyeleriniz Yunanistan’da bağlı olunan karakol veya vatandaşlık servis merkezlerinden onaylatılmış olmalıdır. Belirlenen format dışındaki evraklar kabul edilmemektedir. Davetiyeniz; başvuru formu, uçak, dilekçe ve seyahat sağlık sigortalarınız ile uyumlu tarihlere sahip olması gerekir.
- Ticari Davetiye veya Fuar Katılım Belgesi: Yunanistan’da bağlantılı olduğunuz şirket tarafından şirketin antetli kağıdına yazılmış, kaşelenmiş ve yetkili tarafından imzalanmış davet mektubu. Bu davet mektubunun bir yerden onaylatılmasına gerek yoktur. Bir fuara katılım olacak ise fuara ilişkin belge veya biletlerin temin edilmiş olması gerekir. Şirketiniz adına ticari seyahatte bulunuyor olsanız dahi şahsi banka hesap dökümlerinizi sunmanız gerekir. Alacağınız davetiye veya fuar biletlerinin; ; başvuru formu, uçak, dilekçe ve seyahat sağlık sigortalarınız ile uyumlu tarihlere sahip olması gerekir.
- Ulaşım Rezervasyonları: Havayolu şirketinizden veya tren/otobüs/feribot bileti rezervasyonlarınız. Rezervasyonlar gidiş-dönüş olarak yapılmalıdır. Yunanistan temsilcilikleri orijinal bilet talep edebilirler. Otel rezervasyonlarında olduğu gibi ulaşım rezervasyonlarının da vizeniz sonuçlanana kadar yürürlükte kalacağından emin olunuz.
- Tur ile Seyahatler İçin: Detaylı tur programını içeren yazı, ulaşım aracının sigortası, ruhsatı, taşıt kartı, b1/b2 belgeleri, şoförlerin sürücü belgeleri ve geçerli olan vize fotokopileri ve tüm yolcuların listelenmiş hali. Konaklama rezervasyonlarında başvuru sahiplerinin isim-soy isimleri gözükmelidir.
- Özel Araç ile Seyahatler İçin: 01.01.2016 tarihinden sonra alınan veya yenilenen ehliyetler uluslararası geçerliliğe sahiptir. Uluslararası geçerliliğe sahip ehliyetiniz, araç ruhsatınız, yeşil sigorta, planlanan seyahat ve güzergaha dair detaylı bilgilendirme yazısı olarak sunulmalıdır. Araç başka birine ait ise buradaki evraklara ek olarak araç sahibi tarafından verilecek noter onaylı vekaletname. Araç sahibi ile birlikte seyahat ediliyor ise araç sahibinin vize fotokopisi.
- Tekne ile Seyahatler İçin: Tekne başvuru sahibine ait ise tonilato veya bağlama kütüğü belgeleri, kaptan veya tekneyi kullanacak kişiye ait kaptanlık belgeleri. Teknenin bağlı olduğu liman veya marinadan alınmış onay yazısı, tekne kiralık ise kira sözleşmeleri veya tekne ruhsatı. Tekneyi kullanacak kişinin vize görselleri.
- Vize Harcı: Euro ve nakit olarak başvuru merkezinde ödenir. Yunanistan vizesi için gerekli evraklar ücret detayları için tıklayın.
- Banka Hesap Dökümleri: Başvuru tarihinden en fazla 7 gün öncesi alınmış; son 3 aylık döneme ait şahsi banka hesap dökümlerinizin orijinalleri. İnternet üzerinden çıktı olarak edindiğiniz evraklar kabul edilmemektedir. Çıktı evraklarının da bağlı bankalar tarafından imzalanması ve kaşelenmesi gerekmektedir. Maaşınızın yattığı banka hesaplarının da sunulması zorunludur.
- Şirket çalışanları ve memurlar için; maaşın yattığı hesapların sunulması zorunludur.
- Emekliler için; emekli maaşının yattığı hesapların sunulması zorunludur.
- Maddiyat Durumu Belirten Evraklar: Varsa tapu, ruhsat, kira sözleşmesi veya ek gelirlerinizi kanıtlayan belgeleri Yunanistan vize evrakları dosyanıza durumunuzun daha iyi anlaşılmasına sebebiyet vermesi için ekleyebilirsiniz.
Şirket Çalışanlarından Talep Edilen Vize Belgeleri
- İş Veren Mektubu: Çalıştığınız şirketin antetli kağıdına; işe giriş tarihi, iş görev tanımları, maaş, izinli olduğunuz günler ve seyahat dönüşünüzde aynı işinize devam edeceğinizi taahhüt eden ve şirket yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanmış izin dilekçesi.
- Sgk İşe Giriş Bildirgesi: Barkodlu veya şirketten ıslak imzalı kaşeli temin edilebilir.
- Sgk Hizmet Dökümü: E-devletten barkodlu olarak tüm hizmet geçmişiniz temin edilebilir.
- Maaş Bordroları: Son 3 aya ait, şirket yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanmış maaş bordroları. Sözleşmeli çalışıyorsanız noter onaylı belirli/belirsiz süreli iş sözleşmeniz. Yeni işe başlamışsanız önceki dönem maaş bordrolarını ekleyebilir veya vize talep dilekçenizde nedenini açıklayabilirsiniz.
- Şirket Evrakları:
- Ticari Sicil Gazetesi fotokopisi
- Vergi Levhası fotokopisi (Güncel yıla ait olmalıdır)
- İmza Sirküleri fotokopisi
- Faaliyet Belgesi ( Güncel, ıslak imzalı ve kaşeli orijinal evrak veya bağlı olunan ticaret odasından alınmış e-imzalı evrak. Orijinal evrakın 3 ay, e-imzalı evrakın 1 ay geçerlilik süresi olduğuna dikkat edilmelidir.)
Emeklilerden Talep Edilen Vize Belgeleri
- Emekli Belgesi: Bu belgeyi e-devlet sistemi üzerinden barkodlu indirebilir veya emekli cüzdan fotokopinizi sunabilirsiniz.
- Vize Talep Dilekçesi: Seyahat amacınız, seyahat planlamasınız, kişisel bilgileriniz, maddi durumunuz, seyahat tarihleriniz, masraflarınızın kim tarafından karşılanacağı ve ülkeye geri döneceğinizi taahhüt eden şahsi imzalı, doğru kuruma hitap eden detaylı dilekçe. Dilekçeniz Türkçe, İngilizce veya Yunanca kabul edilmektedir.
Öğrencilerden Talep Edilen Vize Belgeleri
- Muvafakatname: 12 yaş altı çocukların parmak izi için gelmesine gerek yoktur. 12 yaş üstü çocuklar için parmak izi uygulaması olduğundan ebeveyni ile başvuru merkezine gelmelidir. 18 yaş altı her bireyler ebeveynleri veya yasal vasisi ile seyahat edecek ise her iki ebeveynin veya yasal vasisin başvuru merkezine gelmesi gerekmektedir. Aksi takdirde noter onaylı muvafakatname sunulması zorunludur. Çocuk başvurusu için bir başkası gelecek ise bu kişinin adı muvafakatnamede geçmelidir. Bu evrakın 6 aya kadar geçerliliği vardır.
- Öğrenci Belgesi: Barkodlu veya orijinal öğrenci belgesi ile okul zamanında gidiliyor ise okuldan alınan izin yazısının orijinali. Yeni mezun olunmuş ise mezuniyet belgesi.
- Sponsor Evrakları: Sponsora ait tüm gelir ve özlük evrakların fotokopisi eklenmelidir.
- Sponsor Dilekçesi: Sponsor olunan kişi ve sponsor olanın bilgilerinin yer aldığı, masrafların karşılanacağını beyan eden, seyahat planına ilişkin detaylı bilgilendirmenin de bulunduğu imzalı dilekçe.
- Varsa Banka Dökümleri: Öğrencinin bakiyeli banka dökümleri var ise vize dosyasına ek teminat olarak sunulabilir. Başvuru tarihinden en fazla 7 gün öncesi alınmış; son 3 aylık döneme ait şahsi banka hesap dökümlerinizin orijinalleri. İnternet üzerinden çıktı olarak edindiğiniz evraklar kabul edilmemektedir. Çıktı evraklarının da bağlı bankalar tarafından imzalanması ve kaşelenmesi gerekmektedir.
- Maddiyat Durumu Belirten Evraklar: Varsa tapu, ruhsat, kira sözleşmesi veya ek gelirlerinizi kanıtlayan belgeleri Yunanistan vize evrakları dosyanıza durumunuzun daha iyi anlaşılmasına sebebiyet vermesi için ekleyebilirsiniz.
Devlet Memurlarından Talep Edilen Vize Belgeleri
- Çalışma ve İzin Belgesi: Bağlı olunan devlet kurumuna ait antetli kağıt üzerinde seyahatin amacı, seyahat tarihleri, işe başlangıç tarihi, görev tanımı, ücretli/ücretsiz izinde olduğunu belirten ve dönüşünden itibaren çalışmaya devam edileceğinin taahhüt edildiği kaşeli ve imzalı orijinal detaylı bilgi yazısı.
- Çalışılan resmi kurumun kimlik kartı ve fotokopisi.
Yunanistan Kapı Vizesi İçin İstenen Evraklar
Kapı vizeleri Türkiye, Ukrayna ve Rusya vatandaşlarına turizm amaçlı hızlı vize verilebilmesini öngörerek tasarlanmıştır. Kapı vizeleri ile Rodos, Kos, Samos, Sakız, Midilli ve Meis adaları ziyaret edilebilmektedir. Her turizm sezonunda kapı vizeleri uygulamasının açılacağı tarihler genelde Mayıs ve Eylül ayları arasında olup adalar ve evrakları değişebilmektedir. Yunanistan’a girişte her yolcudan parmak izi alındığından bekleme süreleri zannedileni aşabilir. Başvuru yaparken bu durum kabul etmiş olunur. Meslek, ikametgah gibi kişisel bilgiler formda doldurulur. En fazla 1 hafta ve tek girişli olarak verilmektedir. Genel bilgilerimizden hareketle hazırlamanız gereken evrak ve başvuru prosedürleri aşağıdaki gibidir:
- Vize Başvuru Formu
- Seyahat bitiminden sonra en az 6 ay geçerliliği olan pasaportun kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfa fotokopisi
- Biometrik Fotoğraf
- Otel voucher belgesi (Tek günlük ziyaretler için istenmemektedir. Ödenmiş olması talep edilir.)
- Gidiş-Dönüş Gemi Bileti
- Bakiyeli Banka Dökümleri (Rodos için İngilizce talep edilebilir.)
- Seyahat Sağlık Sigortası
- Yunanistan’a varışta beklenebilecek süre için yolcu beyanı
- Kimlik Fotokopisi (Sadece Kos adası için.)
Yukarıda detayları geçen tüm bilgileri Yunanistan vizesi için gerekli evraklar 2025 yılı için kullanabilirsiniz. Evraklar konsept olarak birbirine benzediğinden yukarıdaki evraklar ile özdeşleştirerek özel durumu olan engelli bireyler, ev hanımları, çalışmayanlar, sanatçılar, freelance çalışanlar için kullanabilirsiniz.
Yunanistan Türkiye temsilcilikleri tüm bu evrakların dışında sizlerden ek evrak talep edebilme, görüşme veya parmak izi uygulamasına daha önce girmiş olsanız bile sizleri yeniden davet edebilme yetilerine sahiptirler. Bahsi geçen evraklar başvuru merkezleri veya konsolosluk bölgelerine göre de değişkenlik gösterebilir. Yunanistan vize başvurunuzu schengen birliğinin son kararları ile seyahat başlangıcınıza en az 15 gün, en fazla 6 ay öncesine kadar gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin 1 Ağustos seyahatiniz için 1 Şubat itibari ile başvuru planlaması yapabilirsiniz.
Evraklarımı Hazırladım Şimdi Ne Yapmalıyım?
Hazırladığınız tüm evrakları ofislerimize kargo, kurye yolu ile veya elden teslim edebilirsiniz. Bizlere ulaşan evraklarınız ülke uzmanınız ve iç operasyon birimimiz tarafından detaylı incelemeye tabi tutularak işleme alınır. Sizlere hızlı geri dönüşler sunarak dosyanızın durumu ve yapılacakları hakkında bilgilendirme geçeriz. Ortak belirlediğimiz randevu gününde son 59 ay içerisinde parmak iziniz var ise dış operasyon temsilcimiz başvurunuzu yapar, yok ise temsilcimiz sizi karşılayarak ilgili direktiflerini sunar.
Ülke uzmanlarımızdan en çok talep edilen Yunanistan vizesi için gerekli evraklar sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Ofislerimiz ile iletişime geçerek hangi ülke olursa olsun ihtiyacınız olan evrak listesine hemen ulaşabilirsiniz.
Ülke uzmanlarımızdan daha ayrıntılı bilgi veya merak ettiğiniz detayları edinmek için hemen arayın.