x
Yunanistan

Vize İşlemleri

Yunanistan

2022 yılı Yunanistan Vize Ücretleri ve Para Biriminde Güncelleme

Yunanistan vizesi nasıl alınır? Yunanistan vizesi için gerekli evraklar nelerdir? Yunanistan vizesi kaç günde çıkar? Yunanistan vize istiyor mu? Yunanistan vizesi ücreti ne kadar 2022? gibi sorular Yunanistan vizesi aşamasında sorulan soruların başında geliyor. Güncellenen sayfamızda tüm bu sorulara yanıt vermeye çalıştık.

Yunanistan Vize İstiyor Mu? 

Yunanistan Avrupa Birliği üye ülkelerinden birisidir ve Shengen uygulamasına dâhildir. Yunanistan ziyareti için Siyah (Diplomatik), Gri (Hizmet), Yeşil (Hususi) pasaport sahiplerinin 180 günde 90 günü geçmeyecek konaklamaları için vize gerekmezken, Hususi (Bordo) pasaport sahiplerinin mutlaka vize almaları gerekir.

 

Yunanistan Vize Ücreti 2022

Yapılan açıklamaya göre 2022 yılı Yunanistan güncel vize harçları aşağıdaki gibi güncellendi.

2022 yılı içinde vize başvurusunda bulunacak olan 12 yaş üzeri Türk vatandaşlarının 60 Euro konsolosluk harcına ek olarak, 20 Euro başvuru merkezi ücreti ödemeleri gerekmekte. 

2018 yılında Türk Lirası olarak ödenebilen harç tutarının, 01.01.2019 tarihi itibariye Euro olarak ve nakit ödenme zorunluluğu getirilmesi ile vatandaşların yanlarında döviz bulundurma mecburiyetleri de oluşurken,  şahsen başvuru yapmak isteyen bireylerin mutlaka döviz bürolarına ya da bankaya giderek döviz almaları gerektiğini hatırlatalım.

Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar, 2022

Başvurunuzun başlatılmasının ardından, başvuru bölgesine ve dönemsel yoğunluklara göre 5-12 iş günü arasında süren değerlendirme aşaması söz konusu. Yaşadığınız şehre göre farklı sonuçlanma sürelerine sahip olan Yunanistan vize başvurusunda, bulunduğunuz şehir ve başvuru bölgesinden yapılan Yunanistan vize başvurularının sonuçlanma süresini temsilcilerimizden öğrenebilirsiniz.

 

Yunanistan vize başvuruları için görev ve yetki alanlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Yunanistan Ankara Büyükelçiliğinin Görev Alanı: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, İçel, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Van ve Yozgat illerini kapsamaktadır. Bu illerde ikamet eden ziyaretçilerimiz Ankara Şubemizden hizmet alabilirler. Şubemize ulaşmak için ankara@eagvs.com mail adresini kullanabilir ya da 0312 963 04 89 numaralı telefondan iletişim kurabilirsiniz.

 

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Yalova ve Zonguldak illerinde ikamet eden kişilerin vize başvurularını değerlendirmektedir. Bu illerimizde yaşayan konuklarımız ask@eagvs.com adresine mail atabilir, 0212 963 03 43 numaralı telefonu arayabilir, ya da İstanbul Ofisimizi ziyaret edebilirler.

 

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu, Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Balıkesir, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinden yapılacak başvuruları değerlendirmektedir. Bu illerden herhangi birinde yaşamanız halinde 0232 335 59 65 numaralı telefondan ve ya izmir@eagvs.com mail adresinden İzmir Şubemiz ile iletişim kurabilirsiniz.

 

Yunanistan Edirne Konsolosluğu ise Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde yaşayan bireylerin vize başvurularını değerlendirmektedir. Bu illerde yaşıyorsanız Edirne Şubemize, 0850 241 04 48 numaralı telefondan ya da edirne@eagvs.com mail adresinden ulaşabilirsiniz. 

Tüm ofislerimizi ziyaret edebilir, kahve ikramımız eşliğinde uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

Euroasia Global Visa Services olarak, tüm illerimizden yapılacak olan vize başvurularında hizmet vermekteyiz. Kurumumuz aracılığı ile başvuru yapmanız halinde,

• En güncel uygulama ve prosedürler hakkında bilgi alabilir, ülke uzmanlarımızın deneyiminden faydalanabilirsiniz
• Başvuru bölgenize, seyahatinizin gerekçesine ve mesleki durumunuza uygun 2022 yılı güncel evrak listelerini talep edebilirsiniz. İhtiyaç duyulmayan evrakları hazırlamakla zaman kaybetmeden ve eksik belge ile başvuru endişesi taşımadan hızlıca hazırlıklarınızı yapabilirsiniz. Tüm belgeler uzmanlarımızca incelenir ve kontrol edilir.
Yunanistan Vize Başvuru Formunuz ve dilekçeleriniz, vermiş olduğunuz bilgiler ışında uzmanlarımızca hazırlanır.
Hotel rezervasyonu, seyahat sigortası gibi belgeleri temin etmek için zaman harcamazsınız. Ofisimizden tüm bu hizmetleri edinebilirsiniz.
Parmak izinizin sistemde olması halinde, şahsen gelmeden tüm işlemler uzmanlarınızca tamamlanır. Yunanistan vize sonucunun ardından, pasaportunuzu istemiş olduğunuz adrese gönderim sağlanır.
• Parmak izi vermenizin gerekmesi halinde, randevunuz bizim tarafımızdan alınır. Bir yetkilimiz size eşlik etmesi için görevlendirilerek zahmetsize ve sorunsuzca bu aşamanın sonuçlanması sağlanır.
 
EAGVS ayrıcalığı ile zahmetsizce vize başvurusunda bulunmak ya da daha detaylı bilgi edinmek için bizimle iletişim kurabilirsiniz. 
 
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';