Vize İşlemleri
YunanistanYazımızda Yunanistan Schengen vizesi için gerekli olan evrakları, Yunanistan vizesi başvuru aşamalarını ve Yunanistan Schengen vize ücreti kısaca Yunanistan Schengen vizesi hakkında her şey yazımzın devamında olacak. Schengen vizesi Schengen Anlaşmasına taraf ülkelere seyahat edebilmek için gerekli bir izin belgesidir.
Yunanistan Schengen vizeniz eğer çok girişli ise diğer Schengen ülkelerine de geçiş yapabilirsiniz. Ancak bu durumda Schengen vizesi kullanım kurallarının ihlal edilmemiş olması önemlidir. Yunanistan Schengen vizesine başvuracaksanız, Schengen bölgesine ilk girişinizi Yunanistan’dan yapmanızı ve eğer diğer Schengen ülkelerine geçiş planınız varsa en uzun kalış sürenizi Yunanistan’a ayırmanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde bir sonraki Schengen vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir veya vizeniz tahmin ettiğinizden çok daha kısa süreli olarak onaylanabilir. Yunanistan’a aile akraba, aile ziyareti gerçekleştirecekseniz, turistik tatil, kültürel gezi amacıyla seyahat edecekseniz veya ticari amaçlı seyahat edecekseniz Yunanistan Schengen vizesine başvurabilirsiniz.
Yunanistan Schengen vizesi Türkiye'den en çok başvuru alan vize kategorisinden biridir. Hem başvuru sayısının çok olması hem de Schengen prosedürü sebebiyle ret oranı da bir o kadar yüksektir. Gelelim Schengen vizesi hakkında diğer merak edilen konulara.
Schengen Bölgesi 26 ülkeden oluşmaktadır: Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan.
Yunanistan Schengen vize başvuruları ortalama olarak 7-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak 2 ay öncesinden başvuru işlemlerinizi başlatmanızı öneriyoruz. Planladığınız seyahat tarihinizden en erken 3 ay öncesine kadar vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Noel ve Paskalya gibi resmi tatil günlerinden önce yapılan başvurularda işlem süreleri uzayabilmektedir.
Schengen vize başvurularında 12 yaşını doldurmuş tüm başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır. Alınan parmak izi 5 yıl süreyle Avrupa Birliği Vize Bilgi Sistemi’nde (VIS) saklanmaktadır. Son 5 yıl içerisinde alınmış VIS ibareli Schengen vizeniz varsa güncel Yunanistan vizesi başvurularınızda parmak izi prosedürdünden muafiyet durumunuz söz konusu olabilir. Biyometrik veri kaydınızın Avrupa Birliği Vize Bilgi Sistemi’nde kayıtlı olup olmadığını Schengen yetkilimize sorgulatabilirsiniz.
Yunanistan Schengen vize ücreti; konsolosluk harç bedeli, yetkili başvuru merkezi servis bedeli ve Euroasia GVS hizmet bedelinden oluşmaktadır. Schengen vizesi başvuru ücretini vize servisimize Euro ve TL karşılığı olarak ödeyebilirsiniz. Schengen Antlaşması vize kolaylığı çerçevesinde Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Cape Verde, Makedonya, Moldova, Karadağ, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna vatandaşlarının vize harç ücretleri başvuru yapıldıktan sonra Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir.
Schengen vize başvurularında ibraz edilecek evrakların başvurudan önceki 3 ay içerisinde temin edilmesine özen gösteriniz. Aşağıdaki evrak listelerine başvuruda bulunmadan önce kontrol edin. Türkiye’de ikamet izni başvurusunda bulunan yabancılar da aynı şartları yerine getirmelidirler. Aşağıdaki belgelerin dışında başvuru sahibinin mesleksel durumuna yönelik evraklar, maddi yeterliliği kanıtlayıcı evraklar ve bağlı bulunulan şirketin/kurumun faal olduğunu kanıtlayıcı evraklar bulunmaktadır. Yunan Schengen vize başvurusunda beyan edielcek evraklar ayrıca başvuru sahibinin seyahay amacına (turistik, ticcaret, aile ziyareti) göre değişmektedir. 2025 yılına ait güncel evrak listesini çağrı merkezimizi arayarak Yunanistan Schengen departmanına bağlanarak temin edebilirsiniz.
Yunanistan Schengen Vizesi İçin Genel Evraklar ise aşağıdaki gibidir. Ancak başvuru evrakları kişiseldir.
Pasaport: Schengen vize başvurularında ibraz edilecek pasaport en az iki adet boş sayfaya sahip olmalıdır. Son 10 yıl içerisinde düzenlenmiş olmalı ve talep edilen vizenin bitiş tarihinden sonra en az 3 ay geçerliliği bulunmalıdır.
Biyometrik fotoğraf: Schengen vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar da biyometrik özelliklere uygun olmalı ve 6 aydan eski olmamalıdır. Fotoğraflar 35x45 mm ebatında olmalıdır.
Seyahat Sağlık Sigortası: Schengen ülkeleri için zorunlu olan seyahat sağlık sigortası Schengen bölgesinde kalınacak toplam süreyi kapsamaktadır. Schengen bölgesine birden fazla seyahat gerçekleştirilecekse seyahat sağlık sigortası ilk seyahatin süresini kapsamalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinde belirli bir saat belirtilmediyse genellikle öğlen saat 12:00, sigortanın sona erdiği saat olarak kabul edilir.
İstanbul, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Yalova, Zonguldak ve çevre bölgelerde ikamet edenler Yunanistan Schengen vize başvurularını İstanbul ofisimizden gerçekleştirebilirler. Diğer illerde ikamet eden vatandaşlarımız işlemlerini hangi başvuru merkezi üzerinden yürütecekleri bilgisini çağrı merkezi yetkilimizden alabilirler.
Yunanistan vize başvuru formu online olarak doldurulmaktadır. Form doldurulduktan sonra formu gönder butonuna tıklayarak çıktı alınması gerekmektedir. Ekran görüntüsü ile sayfanın çıktısının alınması geçersiz olacaktır. Yunanistan vize başvuru formunun doldurulması konusunda gerekli desteği Schengen departman yetkilimizden alabilirsiniz.
Yunanistan Konsolosluğu vize başvurularında ilk olarak seyahatin amacına ülkede kalış süresi boyunca vize başvuru sahibinin yeterince ödeme gücü olup olmadığına, Türkiye’de ailevi veya mesleksel bağlarının olup olmadığına yönelik değerlendirmede bulunur. Başvuru sahibinin Türkiye’deki işine veya okuluna devam edecek olması vize başvurularında belirleyici olabilmektedir. Yunanistan vize başvurusunun eksik evraklar yapılması halinde başvuru işleme alınmamakta, evrakların eksiksiz olarak ibraz edilmesi için yeni bir randevu alınması talep edilmektedir.
Pasaportunuzu teslim aldıktan sonra lütfen vizenizdeki bilgilerin doğru olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer vizenizde kişisel bilgilerinizde hata yapılmışsa vakit kaybetmeden Yunanistan Büyükelçiliğini veya Konsolosluğunu bilgilendiriniz.
Vize başvurularını değerlendirme hususunda nihai karar mercii Türkiye’deki Yunanistan diplomatik temsilcilikleridir.
Yunanistan Schengen vizesi başvuru evrakları, başvuru sahibinin şahsi durumlarından bağımsız olarak oluşturulmuş standart başvuru evraklarını ifade etmektedir. Schengen vizesi için gerekli evraklar başvuru sahibinin mesleki farklılıklarına, yaşadığı şehre hizmet veren Konsolosluğun çalışma şartlarına veya Konsolosluk görevlilerinin talep edebileceği yeni evraklara göre değişebilecektir. Dolayısı ile yukarıda belirtilen evraklara ek olarak yeni evraklar hazırlamanız gerekebilir.
Yunanistan Schengen vizesi hakkında her şey hakkında gnel bilgi vermeye çalıştık. Yunanistan vize başvurunuz için çağrı merkezimizi arayabilir, yetkililerimizle iletişime geçebilir, kişisel seyahat planınıza yönelik daha detaylı bilgi alabilir ve başvurunuzun durumunu sorgulayabilirsiniz.
Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.