Vize Başvurunuzu Evinizde Gerçekleştirin!
Almanya vize başvurunuz için Mobil Servislerden yararlanın, başvurunuzu evinizde gerçekleştirin.
Almanya Schengen anlaşması kapsamında olan ülkeler arasında bulunmaktadır. Almanya’ya seyahat etmeyi planlayan Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları vizeye tabidir. Yani Almanya vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. Hususi (yeşil), Hizmet (gri), Diplomatik (siyah-kırmızı) pasaport sahibi Türk vatandaşları ise 180 gün içinde 90 günü aşmama kaydıyla vizeden muaftır.
Almanya vizesi başvurusu direkt olarak konsolosluğa yapılmamaktadır. Konsolosluğun yetkilendirdiği birimlere başvuru yapılmaktadır. Eagvs, Almanya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği birimlere akredite olmuş bir kurumdur. Bu nedenle “Almanya vize başvurusu nasıl yapılır, Almanya vizesi için gerekli evraklar nelerdir?” gibi sorulara doğru ve güvenilir cevaplar verebilir ve Almanya vize başvurusu işlemlerinizi sizin adınıza yapabilir.
Almanya Konsolosluğu, vize işlemlerinde bölge ayrımı yapmaktadır. İkamet kaydınızın olduğu bölgeyi kapsayan Almanya Konsolosluğu'ndan, başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmelisiniz.
Almanya’ya seyahat sebebiniz, Almanya vize başvuru kategorinizi belirlemektedir. Seyahat amacınıza uygun vize türüne başvurmalısınız. Bir sonraki adım olan Almanya vizesi için gerekli evraklar hazırlığı da vize türünüze bağlıdır. Seyahat amacına uygun evraklar hazrılamalısınız. Yanlış vize türünde seyahat etmeniz halinde; bu durum tespit edilirse sonraki vize başvurularınız için olumsuz bir referans olarak değerlendirilir.
Almanya sınırları içinde 90 günü geçen konaklamar için Ulusal vize başvurusunda bulunulmalıdır. Almanya ulusal vize türleri D vize olarak da adlandırılmaktadır. Eğitimler, iş arama, çalışma vizesi ve aile birleşimi vize türleri, bu kategoride değerlendirilmektedir.
Uzun süreli Almanya vize işlemleri doğrudan Konsolosluğa yapılabilirken, 2023 yılı itibari ile bazı ulusal vize türleri aracı başvuru merkezinde de yapılabilmektedir. Başvurunun nereye yapılacağı ise randevu alma sırasında bildirilmektedir.
25 Eylül 2014 itibaren, Schengen ülkeleri Parmak izi (VIS) uygulamasına başlamıştır. Almanya vize başvurusu yaparken kullanacağınız pasaportunuzda ya da eski pasaportunuzda 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen ülkesine ait vizeniz varsa başvuruya şahsen gelmek zorunda değilsiniz. Almanya Vize randevusu alan kişilerin son 5 yıl içerisinde biyometrik tarama verileri (VIS) alınmışsa, istisnai durumlar hariç parmak izi taraması uygulanmamaktadır. Konsoloslukta biyometrik kaydınız var ise EAGVS uzmanlarımız aracılığıyla evinizden ya da ofisinizden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen vizesi alınmamış ise vize işlemlerinizi başlatabilmek için parmak izi vermeniz gerekecektir. Bu durumda başvuru için vize işlem merkezinde şahsen bulunmanız istenecektir.
Almanya vize başvurusu için hazırlayacağınız dosyada tüm evrakların güncel tarihli olması gerekir. Tüm başvuru sürecinizin ana evrakı ise Almanya vize başvuru formu olacaktır. Bu nedenle formun talep edilen özenle hazırlanması son derece önemlidir.
Vize başvuru formunuzda verilen bilgilerin hatalı veya eksik olması vize sonucunuzu doğrudan etkiler. EAGVS Almanya uzmanları aracılığı ile yapılan başvurularda başvuru formu müşteri temsilcimiz tarafından doldurulur. Başvuru formunda bilgisi verilen seyahat sebebi, tarihleri, masrafların nasıl karşılanacağına ilişkin bilgiler talep edilen ya da edilebilecek diğer evraklarla tutarlı olmalıdır.
Almanya vizesi için gerekli evraklar kişisel, mali ve meslek/iş bilgilerini içeren belgelerden oluşacaktır. Genel evrak bilgisi için tıklayın.
Kişisel Evraklar
Mali Evraklar
Mesleki Evraklar
Mesleki evraklar, kişinin memur, özel sektör personeli, işveren, işsiz, öğrenci olması durumunda değişkenlik gösterecektir. Vize kategorinize, seyahat sürenize ve kişisel özeliklerinize göre evrak listesini EAGVS uzmanları aracılığı ile öğrenebilir, eksiksiz olarak danışmanlığımızla başvuru sürecinizi tamamlayabilirsiniz. İletişim numaralarımız için tıklayın.
Almanya vize ücreti 2025 yılı için 90 Euro olarak işlem görmektedir. Almanya vize işlemleri sırasında dosyayı kabul eden vize işlem merkezine de yaklaşık 35 Euro ödeme yapılmaktadır. Bu ücretler vize kararı ret ile sonuçlansa da iade edilmemektedir.
Uzmanlarımız aracılığı ile yapılacak başvurularda ise vize türüne göre gerekli evrakların belirlenmesi, belge uygunluk kontrolü, başvuru formunun doldurulması, vize talep dilekçesinin yazılması ve çevirisi, randevu alımı, fotokopi ve başvuru merkezinde eşlik edilmesi gibi hizmetleri kapsayan danışmanlık ücretimiz mevcuttur. Ayrıca zorunlu seyahat sağlık sigortanızı da ek ücret karşılığında müşteri temsilcinizden talep ederek günün ve seyahat kurallarının çerçevesinde tanımlatabilirsiniz.
Almanya, 0-12 yaş arası Türk vatandaşlarını vize ücretinden muaf tutmuştur. Vize işlem merkezinde uygulanan muafiyet yaş sınırı ise 6’dır. 6 Yaş üzeri tüm bireylerden işlem ücreti alınmaktadır.
Almanya vize işlemleri başvuru dosyanız ilgili vize merkezine teslim edildikten ortalama 15 gün içinde sonuçlandırılmaktadır. 2024 yılının yaz aylarında bu sürenin 90 güne kadar çıktığı görülmektedir.
Türkiye ikamet izinli yabancı pasaportlarla gerçekleştirilen vize başvuruları daha uzun sürebilmektedir. Ayrıca, eksik evraklarla yapılan başvurular, Konsolosluk görev alanı dışından gerçekleştirilen işlemlerde de gecikmeler yaşanabilmektedir.
Almanya vize başvurusu en geç seyahatten 15 gün önce işleme verilmelidir. Eğer bu süre geçti ise Konsolosluk dosyanızı işleme almayacaktır. Başvurularınızın uzun süreçli resmi tatillere denk gelmemesine özen gösteriniz.
Almanya vize işlemlerinin ret ile sonuçlanması da olası bir durumdur. Schengen vizesi için yaptığınız başvurunuzun olumsuz sonuçlanması halinde tarafınıza Konsolosluk tarafından imzalanmış bir ret mektubu verilecektir.
Bu ret mektubunda işaretlenen maddeleri inceleyerek vize başvurunuzun ne sebeple olumsuz sonuçlandırıldığını öğrenebilir; itiraz edebilirsiniz. Almanya vize reddine itirazlar, işlemi yapan Konsolosluğun vize bölümüne bir itiraz dilekçesi ile yapılır. Başvurunuzu sorununuzu çözümledikten sonra yineleyebilirsiniz.
Almanya vizesi için alınan vize reddi bir yurt dışı çıkış yasağı anlamında değildir. Başvuru sahibi Schengen vize uyum koşullarını eksiksiz tamamlayarak yeni bir başvuru yapma hakkına sahiptir. Almanya Schengen vizesi başvurunuzun reddedilmesi halinde vize ücreti iade edilmemektedir.
Türkiye’de oturum ve çalışma izni belgesi bulunan diğer ülke vatandaşları da Türkiye’de bulunan Almanya Dış Temsilciliklerinden vize başvurusu yapabilmektedir. Almanya vize başvurusu esnasında genel olarak talep edilen belgelerle birlikte sunacakları oturum/çalışma izni ile diğer ülke vatandaşları da başvuru gerçekleştirebilirler.
Almanya Irak ve Suriye vatandaşlarının Türkiye’den başvuru yapması ile ilgili bazı özel uygulamalar söz konusudur. 2025 yılı Almanya vize prosedürüne dair diğer sorularınızı uzmanlarımıza yönlendirebilirsiniz.
Schengen grubu ülkeleri son yıllarda Schengen güvenlik önlemlerini arttırmıştır. Schengen vizesine sahip olmanız Schengen bölgesine giriş hakkınız olduğunu göstermez. Seyahatinizin sebeplerini açıklayıcı evrakların yanınızda olmaması durumunda sınır polisi vizeniz olsa da ülkeye girişinize izin vermeyebilir.
Almanya’ya giriş yapacağınız sınır kapısında üzerinde geçerli Almanya vizesi basılı olan pasaportunuzu sunmalısınız. Ayrıca; konaklama rezervasyon dokümanı, gidiş/dönüş uçak bileti gibi evraklar da talep edilebilir. Bu nedenle bu tür evraklarınızı seyahatiniz süresince yanınızda bulundurmanızda yarar vardır.
Almanya D vizesi sahibi olan yolcular için de aynı durum söz konusudur. Ülke içerisinde gerçekleşebilecek güvenlik kontrollerinde Ulusal Almanya vizesi sahibi kişilerin ülkede bulunma sebebini destekleyici belgeleri ibraz etmesi istenebilir.
Schengen vizesi ile Almanya’ya girebilir miyim?
Schengen vizesi ile Almanya’ya giriş yapılabilir; ancak salgın sebebi ile giriş koşulları ülke kapsamında değiştirilebilir.
Almanya vizesi ile Schengen ülkelerine giriş yapılabilir mi?
İlk girişinizi vize aldığınız ülkeden yaparak diğer Schengen ülkelerine de geçiş yapabilirsiniz. Ancak konaklama süreniz de ilk giriş yaptığınız ülkede daha fazla olmalı.
Almanya dahil tüm Schengen ülkelerinin vize başvurularında seyahat sağlık sigortası zorunlu bir prosedürdür. Son dönemde başvuru yapacak olan vatandaşların Covid teminatlı bir sağlık sigortası ile seyahat etmesi daha yararlı olacaktır.
Otel ve uçak biletlerinin satın alınması konusunda Almanya’nı bir talebi yoktur. Geçerliliği olan ve seyahat süresini karşılayan rezervasyonlar dosyaya eklenebilir.
Dikkat: Yukarıdaki sağlık alanı ile ilgili verilen tüm bilgilerin doğruluğunu Almanya seyahatinizden önce mutlaka teyit ediniz. Güncel değişiklikleri ve uygulama kurallarını teyit etmeden yola çıkmayınız.
Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.