Değerli Ziyaretçilerimiz,
Euroasia GVS Afrika, Ortadoğu, Schengen ülkelerinin yanı sıra Amerika vizesi başvuruları için de profesyonel destek alabileceğiniz bir danışmanlık firmasıdır. Sayfamızın devamında Amerika vize başvuruları hakkında detaylı bilgiler ve başvuru koşullarını bulabilirsiniz. İlgili ülke sayfamızı inceledikten sonra aklınıza takılan soruları çekinmeden çağrı merkezlerimizi arayarak ya da e-posta yoluyla bize ulaşarak sorabilirsiniz. İşlemleriniz için ABD Vizesi sayfamızı da inceleyebilirsiniz.
Öncelikle şunu söylemek gerekir ki Amerika vize başvuruları gözünüzü korkutmamalıdır. Başvuru işlemleri için doğru adımları attığınız sürece başvurunun ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Sizi en doğru şekilde yönlendiren Amerika vize departmanımız ile başvuru aşamalarını planlayabilir dilerseniz ofislerimizi ziyaret ederek yüz yüze danışmanlık alabilirsiniz.
Vize başvurularını kabul etme ve değerlendirme yetkisi Türkiye’de bulunan iki diplomatik temsilciliktedir. ABD Ankara Büyükelçiliği ve ABD İstanbul Başkonsolosluğu vize başvurularını sadece randevu ile kabul eder. Dolayısıyla başvuru yapabilmeniz için randevu alınması zorunludur.
Euroasia, seyahatiniz için bir gecikme yaşamamanız adına randevu talebinizi en yakın zamana oluşturmaktadır. Eğer acil olarak ülkeye giriş yapmanız gerekiyorsa durumunuzun aciliyeti ile ilgili yetkililerimizle konuşabilir başvuru sürecinizin hızlandırılmasını talep edebilirsiniz.
ABD Göçmen olmayan vizeler ülkeye kısa süreli seyahat planlayan kişilerin tercih ettiği vize kategorilerini kapsar. Ülkeye turistik, ticari, geçici çalışma, tıbbı tedavi ve eğitim amacıyla seyahat etmek isteyenlerin başvurması gereken vize türleridir.
A1 ve A2 vizeleri kapsamına dahil olabilmeniz için Türkiye’den resmi görev için gidiyor olmalısınız. Görev için gönderen kuruluşun devlet kontrolünde oluşu ya da kısmen devlete bağlı oluşu bu vize türüne başvuru için yeterli olmaz. Yapılan görevin de resmi olması şarttır.
Bu şartları taşıyan kişilerin A1 ya da A2 vizesinin altında TDY yani Geçici Görev (Temporary Duty) yazar.
G vize kategorisinden başvuru yapabilecek kişiler ise şu şekildedir;
İş toplantıları, konferans, seminer vb. seyahatler için, turistik amaçlı bir tatil için, tedavi görmek için ya da ülkede bulunan bir yakınını ziyaret etmek isteyen kişilerin başvurması gereken vizedir.
Adından da anlaşıldığı üzere ülkeden transit geçiş yapacak kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
Mürettebat Vizesine İhtiyaç Duyan Kişiler İse Şu Şekildedir;
Önemli ticari girişim ve etkileşimlerde bulunan kişilerin ya da yatırım yapılan bir kuruluşun faaliyetlerini geliştirmek/yönetmek için ülkeye giriş yapmayı planlayan kişilerin tercih etmesi gereken bir vize türüdür.
ABD F1-M1 vizesi, eğitim amacıyla genellikle onaylanmış bir kursa katılmak isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Eğitim kurumundan kabul alındıktan sonra kişi Öğrenci ve Değişim Programı Bilgi Sistemine kaydedilir. Seyahat edecek kişilerin I-20 formunu doldurması gereklidir.
İlgili ülkede değişim programlarına katılmayı düşünen kişilerin başvuru yapması gereken vize türüdür.
İlgili ülkede geçici olarak çalışmak ya da staj yapmak isteyen kişiler için özel bir vize türüdür. Başvurular için işverenin, başvuru sahibi için ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri tarafından onaylanan bir I-129 dilekçesi vermesi gerekir.
Mesleki faaliyetler için ilgili ülkeye giriş yapmak isteyen muhabir, editör gibi medya mensuplarının tercih edebileceği bir vize türüdür.
Bu vize ABD’ye kalıcı olarak yerleşmek isteyen kişilerin tercih etmesi gereken bir vize türüdür. Bu kategoriler ise;
ABD vize başvurusunda bulunacak kişilerin durumlarına uygun evraklarla dosyasını hazırlaması gerekir. Her başvuru için hemen hemen aşağıdaki evrakların hepsi sunulur. Ek olarak kişi seyahat sebebine uygun evraklar hazırlar. Başvuru için genel çerçeve ile sunulacak evraklar şunlardır;
1) Pasaport (varsa eski pasaportlar)
2) 2 adet fotoğraf (5x5 cm ebatında, arka fonu beyaz, biometrik ölçülerde, eski vizelerde kullanılmamış olmalı ve son 1 ay içinde çekilmiş olmalıdır.)
3) Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (yerleşim yeri görünen)
4) Şahsi dilekçe
5) Varsa davetiye (davet eden kişinin oturum izni ya da Amerikan kimlik fotokopisi ile)
6) Son 3 aylık kaşeli imzalı banka dökümü
7) Varsa tapu ve ruhsat fotokopileri
8) Otel, uçak rezervasyonları
9) Eğer kişi şirket sahibi ya da çalışan ise şirket evrakları, hizmet dökümü
10) Kişi emekli ise, emeklilik belgesi ile emekli maaşının alındığı bankadan son 3 aylık kaşeli imzalı döküm
11) Kişi öğrenci ise, öğrenci belgesi ve sponsor evrakları
12) Kişi memur ise, çalıştığı kurumdan izin dilekçesi ile görev kartı
13) Kişi ev hanımı ise kişisel evraklara ek olarak sponsor olacak kişinin mesleğine uygun evraklar sunmalıdır.
ABD vize başvuru işlemleri bireysel yürütülebileceği gibi yetkili acenteler vasıtasıyla da yürütülebilir. Euroasia GVS olarak tüm başvuru sürecinizi kolaylıkla planlamakta ve doğru yönlendirmelerle başvuru için yaşanabilecek zaman kayıplarının önüne geçmekteyiz.
ABD vize başvurusu yapmak için her zaman çağrı merkezlerimizi arayabilir ya da ofislerimize gelerek yüz yüze danışmanlık alabilirsiniz.
Vize başvuruları şahsen ABD Konsolosluklarına yapılmaktadır. Randevu sistemi ile çalışan konsolosluk vize bölümü, kişileri yüz yüze mülakata çağırarak vize başvurularını kabul eder ve değerlendirir. Euroasia GVS olarak en yakın tarihe randevunuzu alarak işlemlerinizi kolaylaştırıyoruz.
DS-160 formu doldurulurken mülakatı hangi dilde yapmak istediğiniz sorulur. Yani mülakat İngilizce yapılmak zorunda değildir. Kendi dilinizde kolaylıkla mülakatınızı tamamlayabilirsiniz.
Mülakat süresi kişinin sunduğu dosyaya göre değişiklik gösterebilir. Ortalama 20-30 dakika arasında sürer. Sorulan sorular genellikle ülkeye gidiş amacı, konaklanılacak mekan, davet eden kişi ve yer ile ilgilidir. Seyahat amacına uygun olarak farklı sorular da sorulmaktadır. Mülakat esnasında formda doldurduğunuz bilgilerden farklı cevaplar vermemeye özen gösteriniz. Vereceğiniz cevaplar başvuru dosyanıza, seyahat amacınıza ve formda yazan bilgilerle örtüşmelidir.
Online olarak doldurulması gereken forma ABD Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinden ulaşabilirsiniz.
Vize başvurusu için mutlaka doldurulması gereken DS-160 formu İngilizce olarak doldurulur. Tüm cevaplar İngilizce olarak ve İngilizce karakterlerle yazılmalıdır. Türkçe ya da herhangi bir başka dilde doldurulmak istenen formla işleme alınmamaktadır.
Formda isteğe bağlı alanlar vardır. Bu bölümleri boş bırakmanızda herhangi bir sakınca yoktur. Ancak zorunlu alanları doldurmadan ilerleyemezsiniz.
Randevu gününden 3 iş günü sonrasında başvurular sonuçlanmaktadır.
ABD Konsoloslukları sonuçlanan vize başvuruları için pasaportları Ptt ile yolcuya ulaştırır. Yerleşim yerinize en yakın Ptt Şubesini seçerek pasaportunuzu teslim alabilirsiniz.
ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu vizeleri genellikle 10 yıllık olarak onaylamaktadır. Ancak bu kişilere 10 yıl boyunca ülkede kalma hakkı vermez. Konaklama sürelerini ülkeye girişte sınır görevlileri belirlemektedir.
Vize başvurularınız için randevu almanız zorunludur. Euroasia GVS’nin Amerika departmanı başvurularınız için gerekli bilgilendirmeyi sizlere yaparak randevu gününüzü oluşturmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen çağrı merkezlerimizden yetkilimize ulaşınız.
Biometrik ölçülerde (5x5 cm) çektirdiğiniz fotoğrafın dijital halini fotoğrafçınızdan istemeyi unutmayın. Bilgisayarınıza kaydettiğiniz fotoğrafı tüm cevaplama işlemi bittikten sonra yüklemelisiniz. Fotoğraf bölümünün üzerine gelerek upload yazısını tıklayarak fotoğrafınızı sisteme yüklemiş olursunuz. Sonrasında ise elektronik imzanızı atarak formu kaydetmelisiniz.
Randevunuzu hızlandırmanız mümkündür. Ancak bunun için randevunuzun aciliyetini detaylı bir şekilde paylaşmanız ve bunu neden öngöremediğinizi açıklamanız gerekecektir. Yapılan talepler değerlendirildikten sonra sunulan gerekçeler konsolosluk tarafından kabul görürse randevunuz daha erken bir tarihe alınacaktır.