Değerli Ziyaretçimiz, Hoş Geldiniz.
Euroasia Global Visa Services olarak siz değerli yolcularımıza kolaylaştırılmış bir vize hizmeti sunmak adına çalışmaktayız. Hırvatistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Hırvatistan Cumhuriyeti Başkonsolosluğunun turistik geziler için belirlemiş olduğu evrak listelerine sayfamızın devamından ulaşabilirsiniz. Yetkililerimizi arayıp mesleki durumunuz ve seyahat amacınıza ilişkin bilgiler verin. Hırvatistan turistik vize için gerekli evraklar 2025 listesini ve Hırvatistan vize ücreti 2025 ye dair bilgileri e-posta ile tarafınıza gönderelim. Gönderilmiş olan evrak listesindeki standart evraklarınızı hazırlayıp dosyanızı ofisimize ulaştırın, Hırvatistan vize işlem sürecinizi sizin adınıza başlatalım.
Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri Hırvatistan vizesine tabidir.
Hırvatistan turistik vize için hazırlamanız gereken evraklar standart evraklar ve mesleki statünüze uygun evraklar olmak üzere sayfamızın devamında listelenmiştir. Mesleki statüye uygun evraklar:
Çalışan, işveren, emekli, öğrenci, çiftçi, avukat, mühendis gibi farklı meslek gruplarına göre temin edilmesi gereken evraklardır.
Çağrı Merkezimizi arayarak seyahat amacınızı ve iş durumunuzu izah ederek evrak listesi talep edebilirsiniz. Vize servisimizin yönlendireceği e-mailde vize ücretleri de yer almaktadır.
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Bilecik, Kütahya, Manisa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Uşak, Aydın, Denizli, Muğla, Düzce, Çanakkale, Balıkesir, Antalya ve Burdur’da ikamet edenler İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya’daki ofislerimizden başvurularını tamamlayabilirler. Geriye kalan illerde ikamet eden Hırvatistan vize başvuru sahipleri ise Ankara ve Gaziantep ofislerimizden başvurularını gerçekleştirmelidir.
Hırvatistan Turistik Vize için Gerekli Evraklar
1) Standart Evraklar
Hırvatistan seyahatinizin dönüş tarihinde sonra en az 6 ay daha geçerli olan, son 10 yıl içinde alınmış bir pasaporta sahip olmalısınız. Pasaportunuzun 10 yıldan daha eski olmamasına dikkat etmelisiniz. Hırvatistan vizelerinizin işlenebilmesi için pasaportunuzda en az 2 boş sayfa olması gerekir. Mevcut ve geçerli olan pasaportunuzun vize işlenmiş tüm sayfalarının fotokopisi ve eğer var ise eski pasaportlarınızın da fotokopilerini beyan etmelisiniz. (Eski Schengen vizeleriniz varsa, İngiltere vizesi, İrlanda vizesi, Japonya vizesi, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri de beyan edilmelidir.)
Mevcut pasaportunuzun süresi dolmuş ise en yakın zamanda yenileme işlemleriniz yaptırmalısınız. Kimliğinizdeki kişisel bilgileriniz ile pasaportunuzdaki bilgilerin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat edin. Kimliğinizde herhangi bir işlem yaptırdıysanız pasaportunuzu da ona uygun bir şekilde yenilemeniz gerekir (aynı ad, soyad ve diğer kimlik bilgileri).
- Hırvatistan Vize Başvuru Formu
Hırvatistan vize başvuru formunun 17. bölümüne yazdığınınız iletişim adreslerinizin doğru ve güncel olması gereklidir. Hırvatistan Konsolosluğu sayfamızda yer alan evraklar dışında sizden ek evrak talep edebilir. Dolayısıyla sizinle iletişime geçeceği adreslerin doğru yazılması gerekir. Hırvatistan Konsolosluğu sizden ek evrak talep eder ve size ulaşamazsa başvuru sürecinizin aksayabileceğini unutmayın. Hırvatistan vize başvuru formununun doldurulması konusunda yetkililerimiz gerekli desteği sağlamaktadır.
- Hırvatistan Türkçe vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Hırvatça vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan İngilizce vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Rusça vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Almanca vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Fransızca vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Arapça vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan İspanyolca vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Ukraynaca vize başvuru formu için tıklayınız.
- Biometrik Fotoğraf
Arka fon beyaz olacak şekilde 35x45 ölçülerinde, yüzünüzün net olarak çıktığı, 2 adet renkli bir biyometrik fotoğraf kullanmalısınız. Dini nedenler gereği başın kapalı olduğu durumlarda kişinin çenesi, yanakları ve alnı net olarak gözükmelidir. Kullanacağınız fotoğraf güncel olmalıdır. Başvuru formunun fotoğraf kısmına biometrik fotoğrafınızı yapıştırarak beyan etmelisiniz. Biometrik fotoğraf ölçülerini görmek için tıklayınız.
Hırvatistan seyahat süresini kapsayacak 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gereklidir. Olası bir sağlık nedeninden dolayı ülkeye geri dönüş ya da acil hastane masraflarını karşılayacak minimum tutar 30.000 Eurodur. Yapılacak olan seyahat sağlık sigortası Hırvatistan’da kalış süresi boyunca geçerli olmalı ve sigortada Hırvatistan adı geçmelidir. Çok girişli vize için başvuranların Hırvatistan seyahatini kapsayacak bir seyahat sağlık sigortası olmalı ve sonraki ziyaretler için de zorunlu seyahat sağlık sigortası beyannamesi doldurması gerekir.
Talebiniz ile birlikte Hırvatistan için ve Schengen ülkeleri için seyahatinizi kapsayan zorunlu seyahat sağlık sigortanızı yapmaktayız. Hırvatistan Schengen grubuna dahil değildir. Dolayısıyla Schengen için geçerli olan seyahat sağlık sigortalarının Hırvatistan vize başvurularında geçerliliği bulunmamaktadır.
- Konaklama Rezervasyonları
Hırvatistan seyahatiniz boyunca boşta gün kalmayacak şekilde konaklama rezervasyonları yapılmalıdır. Seyahat sürenizi kapsayan onaylı otel rezervasyonlarınızı başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Eğer seyahatinizde apartman dairesi kiralamak isterseniz kiralandığına dair kanıtlayıcı belgeler sunmalısınız. Rezervasyonlarınızın tarihleri gidiş ve dönüş tarihlerinizle uyumlu olmalıdır.
Eğer başka ülkelere ara geçişiniz var iste konaklama rezervasyonlarınızı onları da kapsayacak şekilde yaptırmalısınız. Bir dilekçe yazıp ara geçişlerinizi detaylı olarak belirtmeli bu ara geçişlerinize ilişkin ulaşım dokümanlarınızı ve konaklama rezervasyonlarınızı Hırvatistan Konsolosluğuna sunmalısınız.
Seyahatiniz için hangi ulaşım aracını tercih etmişseniz ona yönelik kanıtlayıcı belgeler sunmanız gerekir. Hırvatistan seyahatiniz için uçak, otobüs ya da tren tercih etmişseniz ulaşım belgelerinizi dosyanıza eklemelisiniz.Yine birden fazla ülkeye seyahat planlamış iseniz ara uçuşlarınızı/ulaşımlarınızı gösteren belgeleri de eklemelisiniz. Özel bir araç ile Hırvatistan’a seyahat planlayanlar dosyalarına araç sigortalarını, yeşil sigorta ve ehliyet belgelerini eklemelidir.
- Finansal Durumu Gösteren Belgeler
Hırvatistan vizesine başvuran kişilerin seyahati boyunca masraflarını nasıl karşılayacağını gösteren belgeler sunması gerekir. Bu belgeler kişinin gelir evrakları, son 3 ayı gösteren banka hesap dökümü, hesap bakiyesini gösteren banka tarafından onaylı bir şekilde alınmış belge, kira kontratları, üzerine kayıtlı tapular vb. dir. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise ya da geliri olmayan kişiler için seyahat masraflarını karşılayacak biri var ise sponsor olan kişi ile başvuru sahibinin yakınlık derecesini kanıtlayan belge sunulmalıdır. Ayrıca masrafların hepsini finanse edebilecek güçte olduğuna dair evraklar sunulmalıdır. (çalışma ve gelir belgesi, banka hesap dökümü gibi)
2) Mesleksel Evraklar
-Çalışanlar
- Maaş Bordrosu
- Hırvatistan vize başvurusu için firma yetkililerince imzalanmış son 3 aylık maaş bordrosu ibraz edilmelidir.
- SGK İşe Giriş Bildirgesi
- Vize başvurunuz için barkodlu bir şekilde işverenden temin etmelisiniz.
- SGK 4A Hizmet Dökümü
- SGK Müdürlüklerinden barkodlu bir şekilde alınmalıdır. Güncel olmalıdır.
- İşyerinden İzin Yazısı
- İşverenden alınan imzalı, kaşeli, adres ve telefon numarası bilgilerinin doğru olarak yazıldığı, antetli kağıda yazılan izin belgesi alınmalıdır. Çalışan kişinin seyahat tarihleri ve o tarihlerde izinli olduğu açıkça belirtilmelidir.
- Şirket evrakları( evraklar güncel olmalı)
- Başvuru sahibi;
- Şirketin imza sirküleri,
- Ticaret odasına kaydı,
- Ticaret sicil gazetesi ve
- Vergi levhası sunmalıdır.
-İşverenler
- Vize Talep Dilekçesi
- Dilekçe şirketin antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı olmalıdır.
- Hırvatistan turistik vize talep dilekçesi için tıklayınız.
-Ek Gelir Belgeleri
Hırvatistan vize başvuru sahibinin araç ve tapu ruhsatlarını ya da kira gelirleri gibi ek gelirlerini gösteren belgelerini konsolosluğa beyan etmesi gerekir.
-Şirket evrakları
- Şirketin ticaret odasına kaydı (belgenin orijinali),
- Ticaret sicil gazetesi,
- İmza sirküleri ve vergi levhası ibraz edilmelidir.
- SGK 4B Hizmet Dökümü
- SGK Müdürlüklerinden ya da e- devletten barkodlu olarak alınabilir.
-Çiftçiler
- Başvuru sahibi kayıtlı olduğu ziraat odasında çiftçilik belgesi almalı ve varsa üzerine kayıtlı hayvan bilgisini ya da araç ruhsatlarını beyan etmelidir.
-Öğrenciler
- Hırvatistan vize başvurusu yapacak olan öğrenciler e-devletten ya da öğrenim gördükleri kurumdan öğrenci belgesi temin edebilirler. Öğrenci olarak kullanıla ulaşım kartları, paso vb. öğrenci belgesi yerine geçmemektedir.
- -Emekliler
- Eğer emekli iseniz emeklilik belgesi sunmalısınız ya da emekli maaşınızın yattığı bankadan hesap dökümünüzü gösteren onaylı belge alabilirsiniz. Emeklilik belgesi e-devletten alınabilir.
Reşit Olmayan Başvuru Sahipleri Yalnız ya da Ebeveynlerinden Biri ile Seyahat Ediyorsa;
- Ebeveynleri ya da yasal temsilcileri tarafından imzalanan, noter onaylı muvafakatname gereklidir. Mufavakatneme güncel olmalıdır. Ayrıca küçüğün ebeveynlerinin ya da yasal temsilcilerinin kimlik fotokopileri de başvuru dosyasına eklenmelidir. Muvafakatneme Hırvatça ya da İngilizceye tercüme edilmiş bir şekilde teslim edilmelidir.
-Yabancı Uyruklu Kişiler
- T.C vatandaşı olmayan yabancı kişiler Hırvatistan vize başvuru evraklarıyla birlikte Türkiye’de oturum kartının fotokopileri sunmalıdır.
-Reşit Olmayan Çocuklar ve Yasal Hakları Kısıtlanmış Kişiler
- Küçüğün anne babası ise doğum belgesi, yasal temsilcisi ise yetkili kurum tarafından verilen yasal koruma kararı gereklidir. Eğer küçükle birlikte seyahat eden anne baba ya da yasal temsilci aynı anda başvuru yapmıyor ise geçerli olan Hırvatistan vizesi fotokopisi gereklidir.
-Geliri Olmayan Kişiler
- Başvuru sahibi Hırvatistan seyahatini karşılayamayacak durumda ise seyahat masraflarına sponsor olacak kişinin tüm seyahati boyunca masrafları üstlendiğine dair dilekçe yazıp kanıtlayıcı belge sunması gerekir. Masraflara sponsor olacak kişiden noter onaylı taahhütname almalıdır ve bu taahhütname güncel tarihli olmalıdır. Dilekçe ve taahhütnameye ek olarak sponsor olacak kişinin gelir ve çalışma belgeleri, güncel banka hesap döküm belgeleri de hazırlanan dosyaya eklenmelidir.
Hırvatistan Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?
Hırvatistan Konsolosluğu tüm evrakları düzgün olarak tamamlamış başvuru sahiplerinin vize sonuçlarını 5 ile 15 gün arasında sonuçlandırmaktadır. Ancak seyahat tarihinden en geç 15 gün önce başvuru tamamlanmalıdır. Vize başvurularını sonuçlandırma yetkisi sadece Hırvatistan Büyükelçiliği ve Hırvatistan Başkonsolosluğudur. Konsolosluk yetki alanı dışından yapılan başvurularda ve yabancı uyruklu kişilerin yapmış olduğu başvuruların sonuçlanma süresi biraz daha uzayabilmektedir. Eksik evrak ile başvurunuzu tamamlamanız durumunda yine bu süreler dışına çıkılabilir. Resmi bayram ve tatillerde Hırvatistan Konsolosluğu yoğun olabilmektedir. Tüm bunları düşünerek Hırvatistan turistik vize başvurunuzu en az 30 gün önceden yapmanızı öneririz.
Hırvatistan Konsolosluğu hazırladığınız evraklar dışında sizden ek evrak talep ederse bu bilgileri lütfen temsilcilerimiz ile paylaşınız. Seyahatinize 15 günden az süre kalmış ise Hırvatistan Konsolosluğu tarafından vize başvurunuz kabul edilmeyebilir. Vize sonuçlanma aşamanız olumlu olursa Türkiye’nin neresinde olursanız olun pasaportunuzu bulunduğunuz yere kargo ile göndermekteyiz. Hırvatistan turistik vize başvuru evraklarınızı hazırlarken aklınıza takılan her türlü soruyu help@eagvs.com adresinden ya da çağrı merkezlerimizi arayarak sorabilirsiniz.
Hırvatistan Vizesinden Kimler Muaftır?
- Hırvatistan’a transit geçiş yapmak isteyen ya da 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde vize almalarına gerek olmayan kişiler aşağıda sıralanmıştır:
- Schengen üye ülkelerinde geçerli olan 2 veya çok girişli uniform C tipi vizeye sahip olan vatandaşlar,
- Schengen üye ülkelerin bir ya da birkaç tanesi tarafından tanınmayan bir seyahat belgesine sahip olan Hırvatistan vize başvuru sahipleri, söz konusu ülkeyi tanıyan üye devletin ülkesinde geçerli olan 2 ya da çok girişli vizeye sahip olan vatandaşlar (LTV vize) ,
- 3 ayı geçen kalışlarda bir schengen ülkesi tarafından verilen D vize(uzun süreli),
- Schengen ülkesi tarafından verilmiş oturma izni olanlar,
- 2 ya da çok girişli Bulgaristan vizesi ile oturma iznine sahip olan vatandaşlar,
Uyarılar
- Diplomatik (Siyah), Hizmet(Gri) ve Hususi(Yeşil) Pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak üzere Hırvatistan’a yapacakları seyahatlerde vizeden muaftır. Ancak resmi pasaportların en az 3 ay geçerliliğe sahip olması gerekmektedir.
- Hırvatistan Cumhuriyeti 22 Temmuz 2014 tarihinden beri uyguladığı 565/2014/EU kararı gereği Bulgaristan, Kıbrıs ve Romanya ulusal vize ve oturma iznine sahip olan vatandaşların Hırvatistan vizesi almasına gerek yoktur.
- Schengen ülkeleri için VIS prosedürü gereği verilmiş olan parmak iziniz olsa bile Hırvatistan Konsolosluğu Hırvatistan vizesi için tekrar parmak izi beyanı istemektedir. Hırvatistan Konsolosluğu Schengen ülkeleri için verilen parmak izi beyanını kabul etmemektedir. Başvuru sahibinin başvuru esnasında hazır bulunması ve imza vermesi gerekir.
- Çok girişli bir Schengen vizeniz var ise Hırvatistan’a giriş yapma hakkınız vardır. Ancak Hırvatistan vizesi ile Schengen alanlarına giriş yapamazsınız.
- Seyahatiniz için yaptıracağınız zorunlu sağlık sigortasında Hırvatistan ismi özellikle geçmelidir.
- Seyahat başlama tarihine 15 günden daha az bir zaman kalan yolcularımızın, vize başvuruları Hırvatistan Konsolosluğu tarafından kabul edilmeyebilir. Vize başvurularınızı seyahat tarihinizden en az 1 ay öncesinden yapmaya özen göstermelisiniz.
- Hırvatistan vize başvurunuz beyan ettiğiniz belgeler çerçevesinde yürütüleceğinden süre kaybı yaşamamak adına lütfen eksik ya da hatalı belge sunmamaya özen gösterin.