Değerli Ziyaretçimiz, Hoş Geldiniz.
Euroasia GVS olarak siz değerli yolcularımıza kolaylaştırılmış bir vize hizmeti sunmak adına çalışmaktayız. Hırvatistan ziyaret vizesi için gerekli olan evraklar her vize başvuru sahibinin hazırlaması gereken standart evraklar ve meslek grubunuza göre değişiklik gösteren mesleksel evraklar olarak ikiye ayrılmaktadır. Hırvatistan aile/arkadaş/akraba vize başvurularında iş gruplarına ayrılmış evrak listelerini sayfamızın devamında görüntüleyebilirsiniz.
Hırvatistan aile/arkadaş ziyaret vize başvurularında davet mektubunun Hırvatistan'da ikamet eden kişiden temin edilmesi gerekmektedir. Davet mektubu (garanti mektubu) detaylarına sayfamızın devamında ulaşabilirsiniz.
Hırvatistan vize başvurularınızda beyan edeceğiniz uluslarası geçerli seyahat sağlık sigortasının kapsam alanı sadece Hırvatistan olmalıdır. Schengen ülkeleri için geçerli olan seyahat sağlık sigortalarının Hırvatistan için geçerliliği bulunmamaktadır.
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Bilecik, Kütahya, Manisa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Uşak, Aydın, Denizli, Muğla, Düzce, Çanakkale, Balıkesir, Antalya ve Burdur’da ikamet edenler
İstanbul, İzmir, Bursa ve
Antalya’daki ofislerimizden başvurularını tamamlayabilirler. Diğer illerde ikamet eden vize başvuru sahipleri ise
Ankara ve
Gaziantep ofislerimizden başvurularını gerçekleştirmelidir. İkamet bölgenize göre başvurunuzu nereden gerçekleştirmeniz gerektiğinin bilgisini
Çağrı Merkezimizi arayarak öğrenebilirsiniz.
Umuma Mahsus (Bordo) pasaporta sahipleri
Hırvatistan vizesine tabidir. Seyahatlerinden önce Türkiye'den vize işlemlerini tamamlamalıdırlar. Hırvatistan ile Türkiye arasındaki vize muafiyeti 2013 yılında sona ermiştir.
Hırvatistan Vizesi ile Schengen'e Seyahat Edilir mi?
Hırvatistan vizesi Schengen vizesi değildir. Hırvatistan vizesi ile Schengen ülkelerine seyahat ediememektedir. Buna karşın çok girişli Schengen vize sahipleri Hırvat hudut görevlileri izin verdiği sürece Hırvatistan'a giriş yapabilirler.
Hırvatistan Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar
1) Standart Evraklar
Hırvatistan’a yapacak olduğunuz seyahatinizde dönüş tarihinizden sonra en az 3 ay daha geçerli olan bir pasaportunuz olmalıdır. Mevcut kullandığınız pasaport 10 yıldan eski olmamalı ve Hırvatistan aile ziyaret vizenizin işlenebilmesi için 2 boş sayfası olmalıdır. Kullandığınız pasaportun ve varsa eski pasaportun tüm vize işlenmiş sayfalarının fotokopisini çektirmelisiniz. Pasaportunuzun veriliş tarihi 10 yıldan fazla ise lütfen Hırvatistan vize başvuru işlemlerinizi başlatmadan pasaportunuzu yenileyiniz. Kimliğinizde yer alan bilgiler ile pasaportunuzda var olan bilgilerin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat edin. Herhangi bir kimlik yenime işlemi yaptırmışsanız pasaport bilgilerinizi de güncellemeyi unutmayın.
- Hırvatistan Vize Başvuru Formu
Aşağıda hemen hemen her dilde listelenen Hırvatistan vize başvuru formlarını inceleyebilirsiniz. Hırvatistan vize başvuru formunun belirlenen yönergelere uygun doldurulması konusunda gerekli desteği yetkililerimiz sağlayacaktır.
Vize başvuru formunun 17. Bölümüne telefon numaranızı ve e-posta adresini birlikte yazmalısınız. İletişim bilgilerinizi yazarken lütfen yazdıktan sonra kontrol ediniz. Hırvatistan vize başvurunuz Hırvatistan Konsolosluğuna sunacağınız evraklar çerçevesinde işleme alınacağından yanlış bilgi vermeniz süre kaybı yaşamanıza neden olabilir. Vize başvuru formunu büyük harflerle doldurduktan sonra çıktısını alıp formun 37. bölümüne ve en sonundaki imza bölümüne şahsi imzanızı atmanız gereklidir. Başvuru formu işlem görebilmesi için imzalı bir şekilde sunulmalıdır. Eğer başvuru sahibi imzasını atamayacak kadar küçükse yanı reşit değil ise imzasını anne babası ya da yasal temsilcisi atmalıdır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda hazırladığınız evraklar dışında ek evraklar talep edebilir. İletişim adreslerinizi doğru beyan etmeniz burada önem teşkil etmektedir.
- Hırvatistan Türkçe vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Hırvatça vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan İngilizce vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Rusça vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Almanca vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Fransızca vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Arapça vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan İspanyolca vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Ukraynaca vize başvuru formu için tıklayınız.
- Biometrik Fotoğraf
2 adet biometrik fotoğrafın 35x45 ölçülerinde, arka fonlarının beyaz olması gerekmektedir.
Hırvatistan vize başvurusu için kullanılması gereken fotoğraf ölçüleri.
Hırvatistan seyahatiniz için yaptırmak zorunda olduğunuz seyahat sağlık sigortası sağlık sorunlarından dolayı ülkeye geri dönüş, hastane masraflarını karşılanması gibi durumlar göz önüne alınarak en az 30.000 Euro teminatlı olması gerekir. yaptıracağınız seyahat sağlık sigortasında Hırvatistan ibaresinin özellikle geçmesine özen göstermelisiniz. Çok girişli vize başvurusu yapan kişilerin Hırvatistan seyahatini kapsayan bir seyahat sağlık sigortası olmalı ve ileri tarihli seyahatler için de seyahat sağlık sigortası beyannamesi doldurması gerekir.
- Ulaşım ve Konaklama Rezervasyonları
Hırvatistan seyahatiniz için gidiş dönüş ulaşım rezervasyonlarınız ya da biletleriniz ile konaklamaya ilişkin rezervasyon dokümanlarınızı başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Rezervasyonlarınızın tarihleri ile Hırvatistan seyahat tarihlerinizin uyumlu olmasına dikkat edin. Konaklama rezervasyonlarınızı seyahat boyunca boşta gün kalmayacak şekilde yapmalısınız. Seyahatinizde ara geçişler yapmayı düşünüyorsanız öncelikle ara geçişlerinizi anlatan detaylı bir dilekçe yazmalı, geçiş yaptığınız ülkede de konaklama için rezervasyonlarınız olmalı ve belgeleri Hırvatistan Konsolosluğuna sunmalısınız. Varsa ara geçişlerde kullandığınız ulaşım araçlarına ilişkin belgeleri de dosyanıza ekleyiniz. (otobüs, uçak, tren bileti vb.) Hırvatistan’a seyahatinizi özel bir araçla yapmak istiyorsanız (otomobil, karavan, motor vb.) seyahat edilen aracın sigortalarını, yeşil sigorta ve uluslararası ehliyet belgesini de eklemeniz gerekir. Eğer araç kiralamış iseniz aracın seyahat boyunca kullanım haklarının yolculuk edecek kişiye ait olacağını kanıtlayan noter onaylı belge sunmanız gerekir.
- Gerçek Kişi Tarafından Gönderilen Garanti Mektubu
Garanti mektubunun doldurulup orijinal olarak sunulması gerekir. Garanti mektubunda Hırvatistan’daki garantörün imzası olmalı ve Hırvatistan’da ya da Hırvatistan Büyükelçiliğindeki noter tarafından onaylanmalıdır. Garantörün Hırvatistan vatandaşı ya da Hırvatistan’da oturma iznine sahip olması gerekir. Garantörün gelirinin ya da mal varlığının kanıtlanması için son 3 aylık gelir belgeleri, maaş bordrosu, emeklilik belgesi, ya da banka hesap dökümleri ibraz edilmelidir. Garanti mektubu hakkında detayli bilgi almak için çağrı merkezimizden bize ulaşınız.
Gerçek kişiden gelen garanti mektubu form örneği
- Finansal Durumu Gösteren Belgeler
Hırvatistan’a seyahat planlayan başvuru sahipleri gelir bilgilerini içeren evraklarını, seyahat boyunca masraflarını kolayca karşılayabileceğine dair belgelerini başvuru dosyasına eklemelidir. Kişi, son 3 ay içinde işlem gören banka hesap dökümlerini, bankadan onaylı alınan hesap bakiyesi, varsa üzerine kayıtlı olan tapular vb. gibi finansal durumunu gösteren belgeleri Hırvatistan Konsolosluğuna sunmalıdır.
Başvuru sahibinin, Hırvatistan’a seyahati boyunca masraflarının garantör tarafından karşılanacağını belirtilen Garanti Mektubu olması durumunda finansal durumu gösteren evraklar sunmak zorunda değildir.
- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Seyahati gerçekleştirecek olan kişi masraflarını finanse edemeyecek durumda ise masraflarına sponsor olan kişinin gelir ve çalışma belgeleri, banka hesap dökümleri ibraz edilmelidir. Başvuru sahibinin sponsor olan kişiyle akrabalık derecesi varsa akrabalık derecesini kanıtlayan onaylı belge (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği) temin edilmelidir.
2) Mesleksel Evraklar
-Çalışanlar
- Maaş Bordrosu: Son 3 aylık maaş bordrosu sunulmalı, Hırvatistan aile ziyaret vize başvurusu için şirket yetkilileri tarafından imzalanmış olmalıdır.
- SGK İşe Giriş Bildirgesi: Hırvatistan aile ziyaret vize başvurusu içinişverenden alınmalı ve barkodlu olmasına dikkat edilmelidir.
- SGK 4A Hizmet Dökümü
- SGK Müdürlüklerinden barkodlu olarak alınmalı.
- İşyerinden İzin Yazısı: İşveren tarafından imzalı ve kaşeli olarak, içeriğinde adres ve telefon bilgilerinin yer aldığı, antetli kağıda yazılan izin belgesi. Çalışan başvuru sahibinin seyahat tarihleri ve o tarihlerde izinli olacağı açıkça belirtilmelidir.
- Şirket Evrakları: Başvuru sahibi şirketin imza sirküleri ,ticaret odasına kaydı, ticaret sicil gazetesi ve vergi levhasını ibraz etmeli, belgeler güncel olmalıdır.
-İşverenler
- Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına yazılmalı, kaşeli ve imzalı olarak beyan edilmelidir.
- Ek Gelir Belgeleri: Hırvatistan aile ziyaret vize başvuru sahipleri araç, tapu ruhsatlarını, kira gelirleri gibi ek gelir sağladığı durumlar varsa bu evrakları dosyasına eklemelidir.
- Şirket evrakları: Şirketin ticaret odasına kaydı (orijinal), ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri ve vergi levhası sunulmalı.
- 4B Hizmet Dökümü: SGK Müdürlüklerinden ya da e- devletten barkodlu olarak alabilirsiniz.
-Çiftçiler
- Bağlı olduğu ziraat odasından aldığı çiftçilik belgesi ve varsa üzerine kayıtlı hayvan bilgisi, araç bilgisi vb. sunmalıdır.
-Emekliler
- Kişi emekli ise e- devletten alınan emeklilik belgesi ya da emekli maaşının işlem gördüğü banka onaylı döküm beyan etmelidir.
-Öğrenciler
- Öğrenci olan başvuru sahipleri, öğrenim gördüğü kurumdan onaylı öğrenci belgesi almalıdır. E-devletten de alınabilmektedir.
-Yabancı Uyruklu Kişiler
- Türk olmayan başvuru sahipleri diğer evraklarıyla birlikte Türkiye’de oturma iznini gösteren oturum kartının fotokopisini sunmalıdır.
Hırvatistan Aile Ziyaret Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
- Yetkililerimizi arayıp mesleki durumunuz ve seyahat amacınıza ilişkin bilgiler verin.
- Hırvatistan turistik vize için gerekli evraklar 2025 listesini ve Hırvatistan vize ücretine dair bilgileri e-posta ile tarafınıza gönderelim.
- Gönderilmiş olan evrak listesindeki evrakları hazırlayıp dosyanızı ofisimize ulaştırın, Hırvatistan vize işlem sürecinizi sizin adınıza başlatalım.
- Hırvatistan vize işlem sürecini her an takip ederek sizlere bilgi verelim.
- Hırvatistan vizenizin sonuçlanmasıyla birlikte halinde pasaportunuzu bulunduğunuz yere kargo/kurye ile gönderelim.
Hırvatistan Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Başvuru dosyanızı eksiksiz bir şekilde hazırlamışsanız Hırvatistan Büyükelçiliği ve Hırvatistan Konsolosluğu başvuru sonuçlarını 5 -15 gün arasında açıklamaktadır. Hırvatistan vize başvurularınızı seyahatinizden en geç 15 gün önce tamamlamalısınız. Görüldüğü üzere vize başvuru sonuçlandırma yetkisi sadece Hırvatistan Büyükelçiliği ve Hırvatistan Konsolosluğundadır. Konsolosluk yetki alanı dışından başvuru gerçekleştirmiş kişiler için ve yabancı uyruklu kişiler için vize sonuçlanma süresi farklılık gösterebilir. Başvuru sonuçlanma aşamasında süre kaybı yaşamamak adına eksiksiz ve doğru evraklarla başvurunuzu gerçekleştirdiğinizden emin olun. Hata yaptığınızı düşündüğünüz her konuda yetkililerimizi aramaktan çekinmeyin. Hırvatistan Konsolosluğunun resmi tatil günlerinde yoğun olması sebebiyle işlem sürecinizin uzayabileceğini ve seyahatine 15 günden daha az süre kalmış olan başvuru sahiplerinin Hırvatistan Konsolosluğu tarafından vize başvurularının kabul edilmeme ihtimali olduğunu unutmayın.
Hırvatistan Vizesi Başvuru Bölgeleri
Hırvatistan vize başvuruları için bölge sınırlamasına dikkat etmelisiniz. Bilecik, Kütahya, Manisa, Yalova, Uşak, Aydın, Denizli, Muğla, Düzce, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Balıkesir, Antalya ve Burdur’da ikamet eden başvuru sahipleri İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya’daki ofislerimizden, kalan şehirlerde ikamet eden başvuru sahipleri ise Ankara ve Gaziantep ofislerimizden başvurularını gerçekleştirebilir.
Hırvatistan Vize İşlemlerinden Kimler Muaftır?
Hırvatistan’a transit geçiş yapmak isteyen başvuru sahiplerinden vize almalarına gerek olmayan veya 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde vizeden muaf olan vatandaşlar aşağıda sıralanmıştır;
- Schengen bölgelerinde geçerli 2 ya da çok girişli C tipi vizeye sahip olanlar,
- Schengen üye ülkelerin bir ya da birkaç tanesi tarafından tanınmayan bir seyahat belgesine sahip olan Hırvatistan vize başvuru sahipleri, söz konusu ülkeyi tanıyan üye devletin ülkesinde geçerliliği olan 2 ya da çok girişli vizeye sahip olan vatandaşlar (LTV vize) ,
- Schengen ülkelerinden herhangi birinin verdiği üç aydan uzun süreli kalışlarda, uzun süreli D vize si olanlar
- Schengen ülkelerinden birinin verdiği ikamet iznine sahip olan kişiler,
- Bulgaristan oturma izni ile 2 veya çok girişli Bulgaristan ulusal vizeye sahip olan kişiler,
- Kıbrıs oturma izni ile 2 veya çok girişli Kıbrıs vizesine sahip olan kişiler,
- Romanya oturma izni ile 2 veya çok girişli Romanya vizesine sahip olan kişiler.
HIRVATİSTAN AİLE ZİYARET VİZESİNE BAŞVURACAK OLAN KİŞİLERİN DİKKATİNE!
- Hırvatistan Cumhuriyetinin 22 Temmuz 2014’ten beri uyguladığı 565/2014/EU kararı sebebiyle Kıbrıs, Romanya ve Bulgaristan oturma izni ve vizesine sahip olan kişilerin Hırvatistan vizesi almasına gerek yoktur.
- Daha önceden Schengen ülkeleri için Vize Bilgi Sistemine (VIS) kayıtlı parmak iziniz varsa bile Hırvatistan Konsolosluğu Hırvatistan vizesine başvuran kişilerden tekrar parmak izi beyanı istemektedir. Hırvatistan Konsolosluğu Schengen ülkeleri için daha önceden verilen parmak izi beyanını kabul etmemekte, Hırvatistan vizesine başvuran kişinin başvuru esnasında hazır bulunup imza vermesi gereklidir.
- Çok girişli bir Schengen vizeyle Hırvatistan’a giriş yapabilirsiniz ancak Hırvatistan vizenizle Schengen ülkelerine giriş yapamazsınız.
- Hırvatistan seyahatiniz için yaptıracağınız seyahat sağlık sigortasında Hırvatistan ibaresi geçmelidir.
- Türkiye’de yasal oturma iznine sahip olan yabancı uyruklu kişiler başvuru sırasında diğer evraklarıyla birlikte oturum kartlarının orijinalini ya da fotokopilerini de göstermelidir. Yabancı uyruklu başvuru sahipleri kısa süreli C vize ile Hırvatistan’da çalışamazlar.
- Hırvatistan seyahatinin başlamasına 15 günden daha az bir zaman kalan vize başvuru sahiplerinin, Hırvatistan vize başvuruları Hırvatistan Konsolosluğu tarafından kabul edilmeyebilir. Hırvatistan vize başvurularınızı seyahat tarihinizden en az 30 gün öncesinden yapmaya özen gösteriniz.
- Pasaportunuz elinize ulaştıktan sonra lütfen kontrollerini yapınız. Hatalı bir durum söz konusu ise hemen yetkililerimizle iletişime geçiniz.
Vize başvurunuzun değerlendirme sürecinde takibini yapmakta, vizeniz işlemden çıktığında sizi bilgilendirmekte, pasaportunuzu bulunduğunuz yere kargo ile göndermekteyiz.
Hırvatistan aile ziyareti vize işlemleriniz boyunca aklınıza takılan her konuyu yetkililerimize sorabilir ya da
help@eagvs.com adresinden bizlere yazabilirsiniz.