Değerli Ziyaretçimiz, Hoş Geldiniz.
Euroasia GVS olarak siz değerli yolcularımıza kolaylaştırılmış bir vize hizmeti sunmak adına çalışmaktayız. Hırvatistan ticari vize başvurularında meslek gruplarına ayrılmış evrak listelerini sayfamızın devamından ulaşabilirsiniz.
Hırvatistan vizesi için gerekli olan evraklar her vize başvuru sahibinin hazırlaması gereken standart evraklar ve meslek grubunuza göre değişiklik gösteren mesleksel evraklar olarak ikiye ayrılmaktadır.
Yetkililerimizi arayıp mesleki durumunuz ve seyahat amacınıza ilişkin bilgiler verin. Hırvatistan turistik vize için gerekli evraklar 2025 listesini ve Hırvatistan vize ücretine dair bilgileri e-posta ile tarafınıza gönderelim. Gönderilmiş olan evrak listesindeki evrakları hazırlayıp dosyanızı ofisimize ulaştırın, Hırvatistan vize işlem sürecinizi sizin adınıza başlatalım. Hırvatistan vizenizin sonuçlanmasıyla birlikte halinde pasaportunuzu bulunduğunuz yere kargo/kurye ile gönderelim.
Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Bilecik, Kütahya, Manisa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Uşak, Aydın, Denizli, Muğla, Düzce, Çanakkale, Balıkesir, Antalya ve Burdur’da ikamet edenler
İstanbul, İzmir, Bursa ve
Antalya’daki ofislerimizden başvurularını tamamlayabilirler. Diğer illerde ikamet eden vize başvuru sahipleri ise
Ankara ve
Gaziantep ofislerimizden başvurularını gerçekleştirmelidir. İkamet bölgenize göre başvurunuzu nereden gerçekleştirmeniz gerektiğinin bilgisini
Çağrı Merkezimizi arayarak öğrenebilirsiniz.
Umuma Mahsus (Bordo) pasaporta sahip olan vatandaşlarımız Hırvat vizesine tabidir. Seyahatlerinden önce Türkiye'den vize işlemlerini tamamlamalıdırlar.
Hırvatistan vizesi Schengen vizesi değildir. Hırvatistan vizesi ile Schengen ülkelerine seyahat ediememektedir. Buna karşın çok girişli Schengen vize sahipleri Hırvat hudut görevlileri izin verdiği sürece Hırvatistan'a giriş yapabilirler.
Ek Hizmetlerimiz: Hırvatistan seyahatiniz için yapmanız gereken zorunlu seyahat sağlık sigortanız ve ulaşım ile konaklama rezervasyonlarınızı hizmet bedelimiz dahilinde yapmaktayız.
Hırvatistan Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar
1) Standart Evraklar
Başvuru sahibine tüzel kişiden bir davetiye geliyorsa tüzel kişi tarafından sunulan garanti mektubunun yetkili tarafından imzalı ve mühürlü olarak orijinali sunulmalıdır. (Dışişleri Bakanlığında muhafaza edilmesi durumunda kopyası olabilir) Hırvatistan tüzel kişiden gelen garanti mektubu ile birlikte garantöre ait gelir evrakları (BON 1 ya da BON 2 formu, veya Ticaret Mahkemesince onaylanmış gelir evrakları) Hırvatistan Konsolosluğuna beyan edilmelidir. Kişi Hırvatistan’da bir fuara katılacaksa fuar giriş kartı veya katılıma ilişkin belgeyi dosyasına eklemelidir.
Hırvatistan seyahatinizde planladığınız dönüş tarihinizden sonra en az 3 ay daha geçerli olan bir pasaporta sahip olmalısınız. Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı ve Hırvatistan ticari vizenizin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfası olmalıdır. Kullandığınız pasaportun vize işlenmiş sayfaları ve varsa eski pasaportunuzda vize işlenmiş sayfaların fotokopileri de sunulmalıdır. Pasaportunuz 10 yıldan eski iste Hırvatistan vize başvuru işlemleriniz başlamadan yenilemeniz gerekecektir. Kimlik bilgileriniz ile pasaportunuzda var olan bilgilerin (ad, soyad, doğum tarihi, doğum yeri vb.) birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Daha önceden herhangi bir kimlik yenileme işlemi yaptırmış iseniz pasaportunuzdaki bilgilerin de güncel olmasına dikkat etmelisiniz.
- Hırvatistan Vize Başvuru Formu
Aşağıda farklı dillerde Hırvatistan vize başvuru formlarına ulaşabilirsiniz. Formun 17. bölümüne e-posta adresinizi ve telefon numaranızı doğru yazdığınızdan emin olun. Hırvatistan Konsolosluğu gerekli olan evrakların dışında sizden ek belge talep edebilir. Bu talebini ise yazmış olduğunuz iletişim adreslerinden siz başvuru sahiplerine ulaştıracaktır. O yüzden iletişim adreslerinizin doğru yazılması önem teşkil etmektedir. Hırvatistan Konsolosluğunun sizden ek evrak talep etmesi durumunda lütfen temsilcilerimizi haberdar etmeyi unutmayınız. 18 yaşından küçük başvuru sahipleri için de ayrı form doldurulup imzasını anne babası ya da yasal temsilcisi atmalıdır. Vize başvuru formunun doldurulması konusunda yetkililerimiz gerekli desteği sağlayacaklardır.
- Hırvatistan Türkçe vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Hırvatça vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan İngilizce vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Rusça vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Almanca vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Fransızca vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Arapça vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan İspanyolca vize başvuru formu için tıklayınız.
- Hırvatistan Ukraynaca vize başvuru formu için tıklayınız.
- Biometrik Fotoğraf
Arka fon beyaz olan, 35x45 ölçülerinde, başvuru sahibinin yüzünün net olarak çıktığı 2 adet renkli fotoğraf. Vize başvurularınızda sunacağınız fotoğrafların güncel olmasına dikkat etmelisiniz.
Hırvatistan seyahat süresini kapsayacak minimum 30.000 Euro teminatlı zorunlu sağlık sigortası yaptırmanız gereklidir. Yaptıracağınız seyahat sağlık sigortasında Hırvatistan ismi özellikle geçmelidir. Sigortanın yaşanabilecek bir sağlık probleminden ötürü ülkeye dönüş ya da hastane masraflarını karşılaması üzerine talep edilmektedir. Çok girişli vize başvurularında başvuru sahiplerinin Hırvatistan seyahatini kapsayacak bir seyahat sağlık sigortası olmalı ve sonraki seyahatler için de seyahat sağlık sigortası beyannamesi doldurması gerekir.
Hırvatistan ticari seyahatiniz için gerekli olan zorunlu sağlık sigortanızı hizmet bedelimiz dahilide yapmaktayız. Detaylı bilgi almak için çağrı merkezlerimizi arayıp yetkililerimizle görüşebilir ya da sorularınızı help@eagvs.com adresinden bizlere ulaştırabilirsiniz.
- Konaklama ve Ulaşım Rezervasyonları
Hırvatistan seyahat sürenizi kapsayan onaylı otel ve ulaşım rezervasyonlarınızı başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Seyahatiniz boyunca boşta gün kalmayacak şekilde rezervasyonlarınızı yapmalı eğer varsa ara geçişlerinizde kullanacağınız ulaşım araçlarına ilişkin dokümanlarınızı başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Yapmış olduğunuz rezervasyonların tarihleri ile seyahat tarihleriniz birbiriyle uyumlu olmak zorundadır.
Seyahatinizde başka ülkelere ara geçiş yapmayı düşünüyorsanız geçiş planlarınızı anlatan detaylı bir dilekçe yazmalı ve dilekçenizi destekleyecek belgeleri dosyanıza eklemelisiniz.(tren, otobüs, uçak bileti , konaklama rezervasyonları vb.) Özel bir araç ile Hırvatistan’a seyahat etmek isteyen başvuru sahiplerinin dosyalarına seyahat edilen aracın sigortalarını, yeşil sigorta ve ulusal ya da uluslararası ehliyet belgelerini eklemesi gerekir. Talebiniz olursa Hırvatistan seyahatiniz için konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızı sizin adınıza yapmaktayız.
- Finansal Duruma İlişkin Belgeler Sunulması
Başvuru sahibi Hırvatistan seyahati için gelir evrakları, son 3 ay içinde işlem görmüş banka hesap dökümü, banka tarafından onaylı olarak alınmış hesap bakiyesi, üzerine kayıtlı tapu gibi belgeler sunmalıdır. Kişi Hırvatistan seyahati boyunca masraflarını rahatlıkla karşılayabileceğine dair Hırvatistan Konsolosluğuna kanıt sunmalıdır. Eğer başvuru sahibi masraflarını karşılayamayacak durumda ise masraflarına sponsor olan kişiyle yakınlık derecesini kanıtlayan belge sunmalıdır. Sponsor olan kişi 3. Kişi de olabilir. Böyle bir durumda sponsor olan 3. Kişinin gelir ve çalışma belgeleri, banka hesap dökümü gibi masrafları karşılayabilecek güçte olduğuna dair belgeler Hırvatistan Konsolosluğuna beyan edilmelidir.
2) Mesleksel Evraklar
-Çalışanlar
- Maaş Bordrosu
- Son 3 aylık maaş bordrosu Hırvatistan ticari vize başvurusu için şirket yetkililerince imzalanmış olmalıdır.
- SGK İşe Giriş Bildirgesi
- Hırvatistan ticari vize başvurusu için barkodlu olacak şekilde işverenden temin edilmelidir.
- SGK 4A Hizmet Dökümü
- SGK Müdürlüklerinden güncel ve barkodlu bir şekilde alınmalıdır.
- İşyerinden İzin Yazısı
- İşverenden imzalanmış ve kaşeli olarak, adres ve telefon numarası bilgilerinin yer aldığı, antetli kağıda yazılan izin belgesi alınmalıdır. Çalışan kişinin seyahat tarih bilgileri ve o tarihlerde izinli olacağı açıkça belirtilmelidir.
- Şirket Evrakları
- Başvuru sahibi, şirketin imza sirküleri ,ticaret odasına kaydı, ticaret sicil gazetesi ve vergi levhasını güncel olarak beyan etmelidir.
-İşverenler
- Vize Talep Dilekçesi
- Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı olarak beyan edilen vize talep dilekçesi yazılmalıdır.
Hırvatistan ticari vize talep dilekçesi örneği
- Ek gelir belgeleri: Hırvatistan ticari vize başvuru sahibi varsa araç, tapu ruhsatlarını, kira gelirleri gibi ek gelir sağladığı durumları gösteren belgeleri başvuru dosyasına eklemelidir.
- Şirket evrakları: Şirketin ticaret odasına kaydı (belgenin orijinali), ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri ve vergi levhası beyan edilmeli.
- SGK 4B Hizmet Dökümü: SGK Müdürlüklerinden, e- devletten barkodlu olarak alınabilir.
-Çiftçiler
- Başvuru sahibi çiftçi ise bağlı olduğu ziraat odasından çiftçilik belgesi almalı ve üzerine kayıtlı olan hayvan bilgisi, araç ruhsatı varsa beyan etmelidir.
-Öğrenciler
- Öğrenciler e-devletten öğrenci belgelerini temin edebilir ya da öğrenim gördüğü kurumdan imzalı öğrenci belgesi alabilmektedir.
-Emekliler
- Emeklilik belgesi ya da emekli maaşın işlem gördüğü bankadan alınan onaylı belge sunulmalıdır. Emeklilik belgesi e-devletten temin edilebilir.
-Şoförler
- Şirketlerinden alınan teminat yazısı,
- Şoförün şirketin üyesi olması durumunda UND tarafından verilen teminat yazısı,
- Şoförlerin ya da çalışanların listesi,
- C2 belgesi,
- Uluslararası ehliyet,
- Hırvatistan’daki şirket tarafından gönderilen davet mektubu veya iş ortaklığı belgesi,
- TIR numarası belirtilen eski ve güncel CMR kayıtlarını Hırvatistan Konsolosluğuna beyan etmelidir.
-Yabancı Asıllı Vatandaşlar
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan yabancılar Hırvatistan ticari vize başvuru evraklarıyla birlikte Türkiye’de oturum kartının fotokopilerini beyan etmelidir.
Hırvatistan Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?
Eksiksiz evraklarla yapılmış olan başvurular 5 -15 gün arasında neticelenmektedir. Vize başvurularınızı seyahatinizden en geç 15 gün önce tamamlamanız gerektiğini hatırlatırız. Aksi halde konsolosluk başvurunuzu işleme almayabilir. Hırvatistan Konsolosluğu yetki alanı dışından yapılan başvuruların ve yabancı asıllı vatandaşların başvuruların sonuçlanma süresi daha uzun olabilmektedir. Hırvatistan vize işlemleriniz boyunca desteğe ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olan Euroasia GVS yetkilileri vize başvurunuzun sonuçlanmasına müdahale edememektedir. Hırvatistan ticari vize başvurularını sonuçlandırma yetkisi Hırvatistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Hırvatistan cumhuriyeti Başkonsolosluğundadır.
Hırvatistan Konsolosluklarının bayram ve resmi tatillerde daha yoğun olabileceğini unutmayınız. Eğer seyahatinize 2 haftadan daha az bir süre kalmış ise Hırvatistan Konsolosluğu vize başvurunuzu kabul etmeyebilir. Hırvatistan ticari vize başvurunuz olumlu sonuçlanırsa pasaportunuzu bulunduğunuz yere kargo ile göndermekteyiz. Vize işlem süreciniz boyunca desteğe ihtiyaç duyduğunuz her an yetkililerimizi arayabilir ya da help@eagvs.com adresinden soru ve görüşlerinizi bizlere ulaştırabilirsiniz.
Hırvatistan Vize İşlemlerinden Muaf Olanlar
- 80 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde vizeden muaf olan veya Hırvatistan’a transit geçiş yapmak isteyen başvuru sahiplerinden vize almalarına gerek olmayan vatandaşlar aşağıda sıralanmıştır;
- Schengen ülkelerinde geçerli olan 2 ya da çok girişli C tipi vizeye sahip olan kişiler,
- Schengen üye ülkelerin bir ya da birkaç tanesi tarafından tanınmayan bir seyahat belgesine sahip olan Hırvatistan vize başvuru sahipleri, söz konusu ülkeyi tanıyan üye devletin ülkesinde geçerli olan 2 ya da çok girişli vizeye sahip olan vatandaşlar (LTV vize) ,
- Schengen ülkelerinden birinin verdiği üç aydan uzun süreli kalışlarda, uzun süreli D vize ye sahip olanlar,
- Schengen üye ülkelerinden birinin verdiği ikamet iznine sahip olan vatandaşlar,
- Bulgaristan oturma izni ile 2 ya da çok girişli Bulgaristan ulusal vizeye sahip olan vatandaşlar,
- Kıbrıs oturma izni ile 2 ya da çok girişli Kıbrıs vizesine sahip olan vatandaşlar,
- Romanya oturma izni ile 2 ya da çok girişli Romanya vizesi sahip olan vatandaşlar.
Hırvatistan Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Hırvatistan Büyükelçiliği ve Hırvatistan Başkonsolosluğunun ticari seyahatler için belirlemiş olduğu 2025 evrak listelerine sayfamızın devamında ulaşabileceğiniz gibi çağrı merkezlerimizi arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Yetkililerimizi arayıp seyahat amacınız ve mesleki statünüz hakkında bilgiler verin. Hırvatistan ticari vize için gerekli olan evraklar hakkında detaylı bilgi içeren e-postayı tarafınıza gönderelim. Gönderilmiş olan evrak listesindeki standart evraklarınızı hazırlayıp ofisimize gönderin. (Kargoyla, kurye ya da bizzat kendiniz ulaştırabilirsiniz.) Dosyanız elimize ulaştıktan sonra kontrollerini tamamlayıp Hırvatistan ticari vize başvuru sürecinizi sizin adınıza başlatalım. Vizenizin işlemden çıkmasıyla birlikte halinde pasaportunuzu bulunduğunuz yere kargo ile gönderelim.
HIRVATİSTAN VİZE BAŞVURU SAHİPLERİNİN DİKKATİNE!
- 22 Temmuz 2014 tarihinden beri Hırvatistan Cumhuriyetinin uyguladığı 565/2014/EU kararı ile Romanya, Kıbrıs ve Bulgaristan oturma izni ve vizesine sahip olan kişilerin Hırvatistan vizesi almasına gerek olmamaktadır.
- Schengen üye ülkeleri için VIS prosedürü çerçevesinde verilen parmak iziniz varsa bile Hırvatistan Konsolosluğu Hırvatistan vizesi için tekrar parmak izi beyan etmenizi istemektedir. Hırvatistan Konsolosluğu Schengen üye ülkeleri için verilen parmak izi beyanını kabul etmemekte, vize başvuru sahibinin başvuru esnasında hazır bulunup imza vermesi gereklidir.
- Çok girişli bir Schengen vizesine sahipseniz; Hırvatistan’a giriş yapma hakkınız vardır. Ancak Hırvatistan vizesiyle Schengen bölgelerine giriş yapamazsınız.
- Seyahatiniz için yaptıracağınız seyahat sağlık sigortanızda "Hırvatistan ibaresi" özellikle geçmelidir.
- Seyahatininin başlamasına 15 günden daha az bir zaman kalan başvuru sahiplerinin, vize başvuruları Hırvatistan Konsolosluğu tarafından kabul edilmeyebilir. Başvurularınızı seyahat tarihinizden en az 30 gün öncesinden yapmaya dikkat ediniz.
- Hırvatistan vize başvurularınız ibraz edilen belgeler çerçevesinde işlem göreceğinden süre kaybı yaşamamak adına eksik ya da hatalı evrak beyan etmemeye özen gösterin.
- Türkiye’de yasal oturma iznine sahip olan yabancı asıllı vatandaşların başvuru sırasında diğer gerekli evraklarıyla birlikte oturum kartlarının orijinalini ya da fotokopilerini de göstermesi gerekir. Yabancı asıllı başvuru sahiplerinin C vize ile Hırvatistan çalışma hakları yoktur.
- Özel pasaportlara sahip olan vatandaşlar (Diplomatik/Siyah, Hizmet/Gri, Hususi/Yeşil) 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla Hırvatistan’a yapacakları seyahatlerde vizeden muaf tutulmuşlardır.