x
  • Bulgaristan Vizesi Hizmeti

    Bulgaristan Vizesi Hizmeti

    2024 yılında Bulgaristan turist vizenizi en uygun fiyatla alın!!

    Devamı
  • Ukrayna İçin Bulgaristan Transit Vize Başvurusu

    Ukrayna İçin Bulgaristan Transit Vize Başvurusu

    Ukrayna'ya tekrar dönüş yapmak kolay! Bulgaristan transit vizesi için tıklayın

    Devamı
  • Avrupa Birliği'nde Emeklilere Oturum İzni

    Avrupa Birliği'nde Emeklilere Oturum İzni

    Emekli olan Türk vatandaşları, Bulgaristan D vize başvurusu yaparak oturum izni alma hakkı kazanabilir.

    Devamı
  • Çocuklara Nasıl Bulgaristan Vatandaşlığı Alınır?

    Çocuklara Nasıl Bulgaristan Vatandaşlığı Alınır?

    Bulgaristan vatandaşıyla evli olanlar çocuklarını nasıl Avrupa Birliği vatandaşı yapabilir? Detaylar için tıklayın.

    Devamı
  • Bulgaristan'a Nasıl Gidilir? - Nerelere Gidilir?

    Bulgaristan'a Nasıl Gidilir? - Nerelere Gidilir?

    Bulgaristan'a ulaşım nasıl sağlanır ve Bulgaristan'da nereler gezilir? Bu soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

    Devamı

Bulgaristan Vizesi

Değerli ziyaretçilerimiz, Euroasia Global Visa Services olarak Bulgaristan kısa süreli vize ve D vize konusunda sektörün en önde gelen ve en başarılı firmalarından biriyiz. Bulgaristan Schengen vize başvurusu, oturum izni, çalışma izni, aile birleşimi, öğrenci vizesi, emeklilik yoluyla oturum izni, Bulgaristan'da şirket kurma, temsilcilik açma, evliliğin tescil edilmesi, doğum belgesi tescili gibi birçok konuda bizden canlı destek alabilirsiniz. Tüm bu işlemlerin yanı sıra ihtiyacınız olan tercüme işlerini de yaptırabilir ve bu konularda danışmanlık alabilirsiniz.

Yazımızın devamında 2024 yılına ait güncel prosedürler, Bulgaristan vize süresi, Bulgaristan vize evrakları, Bulgaristan vize fiyatları, Bulgaristan vize ve vatandaşlık işlemleriyle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Dilerseniz sayfamızı inceleyerek kapsamlı bilgi sahibi olabilir ya da bize telefonla ulaşarak sorularınızı yetkililerimize yöneltebilirsiniz.

Bulgaristan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Bulgaristan vizesi ile ilgili işlemleriniz için yapmanız gereken tek şey, Türkiye’nin her neresinde olursanız olun evraklarınızı hazırlayıp kargo ile ya da şahsen ofisimize ulaştırmaktır.  Yetkililerimiz belgelerinizi inceleyerek varsa eksik ya da hatalı belgeleriniz konusunda sizi bilgilendirir, başvurunuzun zamanında gerçekleşebilmesi için çözüm odaklı çalışır ve Bulgaristan vize randevu alma işlemini sizin adınıza büyük bir titizlikle yaparak, vize başvurunuzu sizin adınıza yapar. Bulgaristan vizesi çıktığında ise pasaportunuzu belirttiğiniz adrese gönderir. Böylece zahmete girmeden, karmaşık evrak işlemleriyle uğraşmadan en kısa süre içerisinde vizeniz çıkar. İşlemden çıkan pasaportlar en kısa süre içerisinde talebe bağlı olarak kargo veya kurye aracılığıyla sizlere ulaştırılır. 

Bulgaristan vizesi başvuru işlemleri 2024 yılı itibarıyla Schengen vize prosedürünü uygulamaya başlamıştır. Dolayısıyla parmak izi kaydı zorunludur. Eğer son 5 yıl içerisinde alınmış VIS kaydınız var ise evraklarınızı bize kargo ile ulaştırabilir, işlemleriniz bittikten sonra da pasaportunuzu yine kargo ile teslim alabilirsiniz. Yorulmadan, sıkıcı vize prosedürleriyle uğraşmadan başvurularınızı tamamlamak için iletişim numaralarımızdan bize ulaşın. Bulgaristan vizesi için çevrimiçi formu doldurarak başlayabilirsiniz.

Bulgaristan Sschengen vize başvuru evraklarını toplamaya başlamadan önce yetkililerimizi arayarak hangi evrakları hazırlamanız gerektiği konusunda destek almayı unutmayın. Başvuru evraklarında dönem dönem güncellemeler ve değişiklikler olmaktadır. Yetkilimiz size güncel evraklar ve evrakları temin ederken kişisel durumunuza göre dikkat edilmesi gerekenler hususunda detaylı bilgiyi aktaracak, sorularınızı cevaplayacaktır

Bulgaristan Vizesi Çeşitleri

1. C Tipi Vize Çeşitleri

Bulgaristan, kısa süreli (90 günden az) seyahatlerde C tipi vize vermektedir.2024 Nisan ayı itibarıyla Schengen vize sistemine geçen C vize başvuruları seyahat amacına göre kategorilendirilmiştir. 

  1. Bulgaristan Turistik Vize
  2. Bulgaristan Ticari Vize
  3. Bulgaristan Transit Vize
  4. Bulgaristan Ziyaret Vizesi ( Aile/Arkadaş/ Resmi Ziyaret)  

Bu vize türlerinden birine sahip kişiler, Bulgaristan’da 6 ay içerisinde maksimum 90 gün kalma hakkına sahip olur. 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yukarıda saydığımız amaçlardan biri için Bulgaristan’a seyahat planlıyorlarsa bazı istisnalar dışında Bulgaristan Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Bu istisnaların neler olduğuna gelirsek; hususi pasaport (yeşil) sahipleri ülkeye giriş yaptıkları andan itibaren 6 aylık süre içinde 90 gün vizeden muaf olarak ülkede kalma hakkına sahiptirler. Hizmet pasaportu (gri) ve diplomatik pasaport (siyah) olanlar da ülkeye giriş yaptıklarından itibaren 6 ay içerisinde 30 gün vizeden muaf bir şekilde Bulgaristan’da kalış hakkına sahip olurlar. Bununla birlikte geçerli ve çok girişli Schengen vize sahipleri de aynı şekilde Schengen vize süreleri kadar (6 ayda 90 günü aşmayacak şekilde) Bulgaristan'da kalabilirler. Bu kişilerin haklarını kullanabilmeleri için pasaportlarının seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. 

2. D Tipi Vize

Eğer vize başvuru sahibi ülkede 90 günden fazla kalacaksa D tipi vizeye (oturum izni) başvurması gerekmektedir. D tipi vize başvurusu kimler yapabilir: 

  • Bulgaristan vatandaşı eşi olan kişiler
  • Bulgaristan vatandaşı çocuğu olan kişiler 
  • Bulgaristan’daki eğitim gören öğrenciler
  • Erasmus değişim programına dahil olan öğrenciler
  • Bulgaristan’da şirket sahipleri
  • Bulgaristan’da temsilciliği olanlar
  • 1978 ve daha öncesinde göç edenler
  • Türkiye'de emekli olan kişiler
  • Bulgaristan'da çalışacak kişiler
  • Bulgaristan'da oturum sahibi kişilerin 1. derece yakını olan kişiler
  • Bullgaristan'da yatırımcı olan kişiler D tipi Bulgaristan vizesine başvurabilirler.

Bulgaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Değerli yolcularımız, Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar seyahat edecek kişinin amacına, mesleki statüsüne göre değişiklik gösterir. Seyahat amacınıza uygun olarak evraklarınızı hazırlamadığınız takdirde vize başvurunuzun reddedilme ihtimali artar.  Euroasia GVS olarak seyahatinize en uygun vize evrakları konusunda sizleri bilgilendirmekte ve başvuru sürecinizi en iyi şekilde yönetmekteyiz. Aşağıda sizler için genel hatlarıyla listelenen evraklar, konsolosluk birimleri tarafından zaman zaman güncellenebilmektedir. Başvurunuz için hazırlıklara başlamadan seyahatinize uygun olan vize başvuru evraklarını müşteri temsilcilerimizle görüşerek tarafınıza gönderilmesini talep edebilirsiniz.

Evrakları seyahatinizden önceki 3 ay içinde temin etmeye özen gösteriniz.

Genel çerçeve ile tüm başvurularda hazırlanması gereken evraklar şu şekildedir;

1. Pasaport

Pasaportunuzun seyahat dönüş tarihinden sonra 6 ay geçerliliği bulunması gerekir. Vize başvuru işlemlerinizi başlatmadan pasaportunuzun yeterli süresi olup olmadığını kontrol ediniz. Aynı zamanda pasaportta vize basımı için de en az 2 adet boş vize sayfanın bulunması gerekmektedir.

2. Vize Başvuru Formu

Planlanan seyahat hangi amaçla gerçekleştirilecekse vize başvuru formu da ona uygun olarak doldurulmalıdır. Formda istenen seyahat amacı kısmı ticari, aile ziyareti, transit, turizm ya da diğer seçeneklerden biri ile doldurulmalıdır. Başvuru formu eksiksiz ve büyük harflerle doldurulmalı, gerekli yerlere mutlaka imza atılmalıdır. Reşit olmayan başvuru sahipleri için de mutlaka ayrı bir form doldurulmalı ve imza yerini ebeveynlerin ikisi de imzalamalıdır.

Bulgaristan vize başvuru formu 

3. Seyahat Sağlık Sigortası

Bulgaristan vize başvurularında en az 35.000 Euro teminatlı ve tüm seyahat süresini kapsayan seyahat sağlık sigortası ibrazı zorunlu belgedir.

4. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Vize başvuru sahiplerinin gözden kaçırdığı noktalardan birisi de nüfus kayıt örneklerini sadece kendilerini gösteren şekilde almalıdır. Nüfus kayıt örneğinin tüm aile bilgilerini içeren şekilde alınması gerekir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini en yakın nüfus müdürlüğünden veya  e-devlet portalından temin edebilirsiniz. Nüfus Müdürlüğü'nden alınan belgelerin geçerlilik süreleri 6 ay, E -devletten alınan belgelerin geçerlilik süresinin 1 aydır. E-devletten alınan nüfus kayıt örneğini "nüfus aile" seçeneğinin seçerek en geniş kapsamlı olarak alabilirsiniz. 

5. Konaklama Belgeleri/Davetiye

Seyahat edecek kişi ilgili ülkeye davetiye alarak seyahat edecekse alınacak olan davetiyede davet eden ve edilen kişi adları, iletişim ve adres bilgileri yer almalı ve davetiye Yabancılar Şubesi ve noterden tarafından onaylı olmalıdır. Eğer kişi davet mektubu olmadan gidiyorsa onaylı konaklama belgeleri sunmalıdır. Bookingten ödemesiz şekilde yapılan rezervasyonlar belli bir süre sonra başvuru sahibinin haberi olmaksızın düşebildiğinden bu durum başvuru değerlendirme aşamasında yolcu için sıkıntı yaratabilir. Çünkü konsolosluk görevlileri seyahat edecek yolcunun yaptığı rezervasyonlarını otelleri arayarak kontrol edebilmektedir.

6. Banka Hesap Dökümü

Başvuru dosyası için sunulan evrakların arasında olması gereken şahsi banka dökümünde en az 15.000 TL bakiye bulunmalıdır. Bulgaristan Konsoloslukları vize başvuru sahiplerinin seyahatlerini rahatlıkla finanse edebilecek güçte olduğunu görmek isteyecektir.

7. Biometrik Fotoğraf

35X45 mm ölçülerinde arka fonu beyaz bir şekilde istenen formatta çekilmiş biometrik fotoğrafa ihtiyacınız olacaktır. Başı kapalı kişilerin alnı ve kulakları gözükecek şekilde fotğraf çektirmeleri, gözlük sahibi kişilerinde gözlüksüz fotoğraf çektirmesi istenilen kriterlere uygun fotoğraf sunnulmasını sağlayacaktır.

8. Mesleki Evraklar

Başvuru sahibi çalışan ise durumuna uygun olarak SGK işe giriş bildirgesi, maaş bordrosu, şirket evrakları (imza sirküleri, vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, faaliyet belgesi) hazırlamalıdır. Kişi şirket sahibi ise yine aynı şekilde şirket evraklarını ilgili konsolosluk birimine sunmalıdır. Emekliler emekli olduklarını gösteren evrakları, öğrenciler ise öğrenci belgelerini vize başvurusu için hazır bulundurmalıdır. Başvuru için kullanılacak tüm vize evraklarının güncel olması (son 3 aylık) gerekmektedir. Çalışan ya da şirket sahipleri için hazırlanacak evraklar vize türüne göre değişkenlik gösterebilir.

Ticari Bulgaristan vize başvurularında Bulgaristan’da şirketi olanlar; şirketin borcunun olmadığına dair belge ile şirketin faaliyet belgesini, Bulgaristan noter onaylı kira kontratı ve banka dökümüyle birlikte sunmalıdır.

Euroasia GVS olarak en kolay şekilde işlemlerinizi tamamlamanız için sizlere yardımcı olma misyonunu taşımaktayız. Bulgaristan vizesi başvurularınız için rahatlıkla her konuda destek alabileceğiniz ekibimize mesai saatleri içinde çağrı merkezlerimizi arayarak ulaşabilirsiniz. 

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

Bulgaristan vizesi işlemleriyle ilgili karar yetkisi Bulgaristan'ın Türkiye'deki dış temsilcilikleridir. Ancak diplomatik temsilcilikler için bölge sınırlaması olduğundan Bulgaristan vizesi almak isteyenlerin kendi bölgesinden başvuru yapması tavsiye edilir. Euroasia Global Visa Services olarak Türkiye'nin farklı şehirlerinde ofislerimiz bulunmaktadır. Bu illerdeki ofislerimize başvurarak Bulgaristan vize işlemlerinizi yapabileceğiniz gibi Türkiye’nin neresinde olursanız olun belgelerinizi kargo ile İstanbul ofisimize gönderdiğinizde de Bulgaristan vizenizi alabilirsiniz.(parmak iziniz VIS'e kayıtlı ise) Siz belgelerinizi İstanbul ofisimize gönderdiğinizde son kontrolleri yetkililerimiz tarafından sağlanır ve vize başvurunuz ilgili bölgelerdeki vize işlem merkezleri sonrasında Konsolosluk ve Büyükelçiliklere iletilir.  Bulgaristan'ın Ankara'da Büyükelçiliği, İstanbul, Edirne ve Bursa'da ise konsoloslukları bulunmaktadır

Bulgaristan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bulgaristan vizesi kaç günde çıkar sorusu en çok merak edilenler arasında yer almaktadır. Bulgaristan vize başvurularının sonuçlanma süresi Bulgaristan Büyükelçiliği ve Bulgaristan Konsolosluğunun yoğunluğuna, sizin evraklarınız arasında eksiklikleri çıkmasına ve başvurunuzun resmi tatillere denk gelmesine bağlı olarak değişebilir. Bulgaristan seyahatinize planladığınız tarihlerde çıkabilmeniz için başvurunuzu seyahat tarihinizden en az 1 ay önce yapmanızı öneririz. 15 gün önceden yapılan başvuruların yetişmeme riski vardır. Vizeler ortalama 7-15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. D Vize (oturum vizesi) başvurularında konsolosluk yetkilileri başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırır ya da ek evrak isteyebilir. Böyle durumlarda vize sonuçlanma süreci 45-60 iş gününü bulabilir. 

Bulgaristan Schengen Vizesi Süresi

Bulgar vizesi süresi tamamen temsilciliklerin yetkisi altındadır. Bulgaristan diplomatik temsilcilikleri vize başvurularında otel rezervasyonlarını ya da davetiye de belirtilen gün sayısını dikkate alır. Bulgaristan turistik vize başvurularında, rezervasyon süresi kadar vize verir. 

Bulgaristan'a Arabayla Gitmek

Bulgaristan’a araçla gitmek isteyenlerin öncelikle bazı prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir. Bu belgelerden ilki uluslararası geçerliliği olan ehliyettir. Eğer Ocak 2016’dan sonra ehliyetinizi değiştirdiyseniz ve çipli ehliyetiniz varsa uluslararası ehliyet almanıza gerek yoktur. İkinci zorunlu belge ise, uluslararası geçerliliği olan Yeşil Sigorta'dır. Bu sigorta, Bulgaristan’dan karışacağınız bir kaza durumunda 3. şahısların zararını karşılamak için yaptırılır. Yeşil Sigortanızı, İstanbul, Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy Turing ofislerinden yaptırabilirsiniz. Üçüncü önemli belge ise Vekâletnamedir. Araç sizin adınıza kayıtlı değilse veya şirket aracı ise araç sahibinden ya da şirketten vekâletname almalısınız. Bulgaristan’a girişte ihtiyacınız olacak bir başka belge ise yol vergi pulu ‘Vinetka’ dır. 1 haftalığına 30 TL vereceğiniz bu vergi pulunu aracınıza yapıştırmak zorundasınız. 

Bulgaristan Vize Reddi

Bulgaristan vize başvurularında karar yetkisi Ankara Bulgaristan Büyükelçiliğine, İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğuna, Edirne Bulgaristan Başkonsolosluğuna ve Bursa Konsolosluğuna aittir. Yetkililer eksik ve hatalı evrakları gerekçe göstererek ret verebilir. Bulgaristan vize reddi durumunda pasaportunuzu aldığınız tarihten itibaren 15 gün içerisinde Bulgaristan yetkili makamlarına itiraz hakkınız bulunmaktadır. Ancak ikinci başvurunuzun olumsuz sonuçlanmaması için evraklarınızın doğru ve eksiksiz olması gerekmektedir. Euroasia Global Visa Services ofislerimize şahsen gelerek yetkililerimizden güncel vize prosedürleri ve evrakları hakkında bilgi alabilirsiniz. İkinci başvurunuzun da aynı hatalardan kaynaklı reddedilmemesi adına, yetkililerimizle birlikte,  kişisel ret durumunuza göre, sonuca odaklı çalışma yürütebilirsiniz.

Bulgaristan Vize İşlemleri İstanbul

İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin her ilinden Bulgaristan Schengen vizesi ve D tipi vize başvurularınızı Euroasia GVS aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Bulgaristan vize işlemlerinizi kolay ve sorun yaşamadan sonuçlandırmak isterseniz İstanbul ofisimizi arayabilirsiniz. Yetkililerimizle yapacağınız görüşmelerde 2024 yılı güncel evrak listeleri ve vize prosedürleri hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.  İstanbul ofisimizi  +90 212 963 50 14 numaralı telefondan arayabilirsiniz. 

Bulgaristan Vize İşlemleri Ankara

Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin her ilinden Bulgaristan Schengen vizesi başurusu ve D tipi vize başvurusunu Euroasia GVS aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Ankara Bulgaristan Büyükelçiliği'nin yetki alanı oldukça geniştir. Akdeniz, İç Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nden yapılan Bulgaristan vize ve vatandaşlık işlemlerini değerlendirme yetkisi Bulgaristan Büyükelçiliği’ndedir. Bulgaristan vizesine; Afyon, Aksaray, Amasya, Ağrı, Bartın, Antalya, Eskişehir, Ardahan, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İzmir, Karabük, Rize, Mardin, Tunceli, Malatya, Nevşehir, Ordu, Şırnak, Tokat, Zonguldak gibi illerden başvurmak isteyenlerin işlemlerini Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği'nden yapmaları gerekmektedir. Güncel vize prosedürleri hakkında da bilgi alabileceğiniz yetkililerimiz size memnuniyetle yardımcı olacaklardır. 

Bulgaristan Vize İşlemleri Edirne

Edirne Bulgaristan Konsolosluğu’nun yetki alanına giren iller; Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’dir. Edirne'nin Enez, Havsa, İpsala, Keşan, Lalapaşa, Meriç, Süloğlu, Uzunköprü ilçelerinde yaşayanlar, Tekirdağ'ın Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Marmaraereğlisi, Saray, Muratlı ve Şarköy ilçelerinde ikamet edenler ve Kırklareli'nin Babaeski, Demirköy, Lüleburgaz, Kofçaz, Pehlivanköy ve Vize ilçelerinde yaşayanlar; Bulgaristan vize, vatandaşlık, noter tasdiki, evlilik, doğum , ölüm işlemleri, evrak tasdiki, tercüme gibi işlemlerini Edirne Konsolosluğu’ndan yaptırabilirler. Euroasia Global Visa Services Edirne ofisimizle iletişime geçerek vize işlemlerini hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirler. Edirne ofisimize +90 284 236 76 77 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. 

Bulgaristan Vize İşlemleri Bursa

Bulgaristan vize işlemleri Bursa başta olmak üzere ikamet ettiğiniz ilden başvuru işlemlerinizi vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Bursa Konsolosluğu'nun yetki alanına, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Muğla, Denizli, Aydın, Manisa, İzmir ve Yalova illeri girmektedir. Bu illerde yaşayanlar vize ve vatandaşlık başvuru işlemlerini Bursa Bulgaristan Konsolosluğu'ndan yaptırabiliriler. Bursa ofisimize +90 224 322 01 58 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. 

Bulgaristan Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Bulgaristan Vizesi ile Avrupa Ülkelerine Gidilir mi?

Bulgaristan Schengen vizesi ile Avrupa ülkelerine gidilebilir. Bulgaristan Cumhuriyeti 1 Ocak 2007 tarihinden beri Avrupa Birliği tam üyesidir. 2024 Yılı itibarıyla da Schengen vizesi sistemine geçmiştir. 

Schengen Vizesi ile Bulgaristan’a Gidilebilir mi?

Schengen vizesi ile Bulgaristan'a gidilebilir. Schengen vize sahipleri belirli kurallara uyduktan ve kuralları ihlal etmedikten sonra Bulgaristan’a giriş yapabilirler. Schengen vize kullanımında en önemli kural Schengen vize sahiplerinin ilk olarak vizeyi aldıkları ülkeye giriş yapmalarıdır. Yani Almanya’dan Schengen vizesi alan kişi önce Almanya’ya gitmeli, ardından Bulgaristan’a gitmelidir. Bu kurala uymayan kişiler 2. Schengen başvurularında sorun yaşayabilirler. Bu yüzden Bulgaristan’a seyahat edecek kişilere Bulgaristan vizesi almalarını öneririz. 

Ayrıca Amerika, Kanada ve İngiltere’de oturum izni olan vatandaşlarımız da Bulgaristan’a vizesiz giriş hakkına sahiptirler.

Bulgaristan’a Giderken Bunlara Dikkat Edin! 

  • Bulgaristan vizesi almış olmanız bu ülkeye girebileceğiniz anlamına gelmeyebilir. Bazen sınır polisi evraklarınızı görmek isteyebilir ve eğer belgelerinizi gösteremezseniz Bulgaristan’a giriş yapmanıza izin vermeyebilir. Bu nedenle Bulgaristan’a giderken Seyahat Sağlık Sigortası, otel rezervasyon belgenizi, seyahatiniz boyunca masraflarınızı karşılayabilecek miktarda paranızı yanınıza almayı unutmayın. Hatta bazen sınır polisi kalacağınız oteli arayıp bilgi isteyebilir. Otelden olumlu cevap alamadığında da ülkeye girişinize izin vermeyebilir. 
  • Türk vatandaşları pasaport süreleri yeterli olmadığında Bulgaristan Schengen vizesi başvurusunda bulunamazlar. 
  • Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye'de doğan çocuklarına Bulgaristan vizesi verilemez. Çünkü Bulgaristan hükümeti bu kişilerin çocuklarını vatandaş olarak kabul etmektedir. Bu kişilerin çocuklarına en kısa süre içerisinde Bulgaristan’dan vatandaşlık numarası çıkarmaları gerekmektedir. Bu numara ile Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliği’ne başvurarak pasavan ve pasaport çıkartabilirler.  
  • Bulgaristan vatandaşları Türkiye'de doğan çocuklarını Schengen vizesi alarak da Bulgaristan'a götürebilirler. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti pasaportu çıkartmaları gerekmektedir. 

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Bulgaristan Aile Birleşimi - D Vize
H. mutlu 03/12/18, 22:04 Cevabı Görüntüle
Bulgaristan vatandaşı ile Türkiye de evlendim. D vize almak istiyorum, alabilir miyim? Ne evraklar gerekir? Randevuyu nasıl alabilirim?
Bulgaristan Vatandaşlarının Çocuklarına Vatandaşlık
a. durmaz 30/11/18, 02:09 Cevabı Görüntüle
Çifte vatandaşım 3 ve 15 yaşında Türkiye doğumlu çocuklarıma vatandaşlık almak için ne yapmalıyım?
Bulgaristan Vize Ücreti
S. Kartal 27/11/18, 12:38 Cevabı Görüntüle
Bulgaristan vizesi için vize ücreti ne kadar?
Konsolosluğa, aracı kuruma, size ne kadar ödeme yapmam gereklidir? Bu iş bana toplam ne kadara mal olur?
Gitme sebebim : Annem ve Babam Bulgaristan Rusçuk doğumlu, Her ikisi de Vefat etti, Babam 15/07/1935' te TC vatandaşı olmuş, Annem 22/06/1950 de TC vatandaşı olmuş.Ben vatandaşlık konusu araştırmak için Bulgaristan 'a gitmek istiyorum.
Bulgaristan Vatandaşlığı Alma
N. şirvanlı 26/11/18, 16:36 Cevabı Görüntüle
Beni evlatlık alan kadın Bulgar vatandaşı rusçuk doğumluydu yıllar önce Türkiye de vefat etti , ben Türk vatandaşıyım Bulgar vatandaşlığı alabilirmiyim ?
Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar
f. kırmızı 20/11/18, 16:30 Cevabı Görüntüle
Merhaba Eurasia Ekibi, Ben Bulgaristan vatandaşıyım. Eşim için nasıl vize alabiliriz. Bulgaristan'da evliliğimizi tescil ettirmediğimiz için Grajdanski Brak yok. Gereken evraklar nelerdir. Şimdiden teşekkürler.
Bulgaristan Ticari Oturum İzni İle Shengen Ülkelerine Seyahat
G.S. 18/11/18, 12:41 Cevabı Görüntüle
Geçen mayıs ayında Bulgaristan dan şirket üzerine oturum izni aldım, bu oturum kartı schengen ülkelere geçme şansım varmı örneğin Macaristana
Bulgaristan turistik vize için Booking rezervasyonu kabul ediyor mu ?
M. Kaya 16/11/18, 10:40 Cevabı Görüntüle
Bulgaristan turistik vize başvuruları için Booking'ten yapılan otel rezervasyonları kabul ediliyor mu? Booking'ten otelin ödemesini yaptığım zaman ödeme dekontunu mu eklemeliyim ? Dekontu eklediğim takdirde de red gelme ihtali nedir? Olumsuz gelirse Booking'in benim paramı iade etme garantisi var mı ?
Bulgaristan Vizesi Davetiye
S. Tutar 21/02/20, 15:22 Cevabı Görüntüle
Bulgar vatandaşından bana Bulgaristan vizesi davetiye belgesi gelirse en fazla kaç gün Bulgaristan vizesi alabilirim? Bir de gelen davetiye ile 60-90 gün vize alabilir miyim?
Çocuk Üzerinden Bulgaristan Vatandaşlığı
O. Çağatay 07/04/19, 13:52 Cevabı Görüntüle
Merhaba, oğlum Bulgaristan vatandaşı, buna istinaden D vizesi alsam 3 yıl sonrasına vatandaşlık için başvurabilir miyim? Teşekkürler.
Bulgaristan'dan Doğum Parası Almak
b. şen 02/04/19, 20:27 Cevabı Görüntüle
eşim ben ve ilk oğlum çift vatandaş.şimdi 1 aylık bir oğlum var. bulgaristandan doğum belgesini aldık(agzarajdane).
şimdi bu yeni doğan ve doğum belgesini aldığım çocuğum için bulgaristandan doğum parası alabilir miyim?ve 2019 yılında bu ücret ne kadar.aiabiliyorsam benim gitmem şart mı ? vekaletle bu para alınabilir mi?
  • Bulgaristan'a Nasıl Gidilir? - Nerelere Gidilir?
    Bulgaristan'da Görmeniz Gereken 5 Yer

    Bulgaristan tarihi, coğrafi özellikleri, iklimi ve diğer özellikleriyle en çok ziyaret etmeyi sevdiğiniz ülkeler listesinde üst sı...

    Devamını Oku
  • Bulgaristan'a Nasıl Gidilir? - Nerelere Gidilir?
    Bulgaristan’da Baba Marta Baharı Müjdeliyor!

    Hareketli gece hayatı, gezilecek onlarca tarihi alanı ve sıcak insanları ile vatandaşlarımızın en çok seyahat ...

    Devamını Oku
  • Bulgaristan'a Nasıl Gidilir? - Nerelere Gidilir?
    Bulgaristan’a Özel 10 Lezzet

    Karadeniz kıyısında yer alan Bulgaristan’da tüm dünya mutfaklarından örneklere rastlayabilirsiniz. Ancak sizin iç...

    Devamını Oku
Transit Vize İşlemleri
Çalışma İzni
Vize İçin Gerekli Evraklar
Vize Dilekçesi
Vize Başvuru Formu
BASE_URL = '';