x

Bulgaristan’a Özel 10 Lezzet

Karadeniz kıyısında yer alan Bulgaristan’da tüm dünya mutfaklarından örneklere rastlayabilirsiniz. Ancak sizin için sıralamış olduğumuz Bulgaristan’da denemeniz gereken yöresel lezzetlerin tadına bakmadan asla dönmemelisiniz!

 

1.Kebapche (кебапче) 

Etin baharatlarla yoğurulmasıyla hazırlanan bu kebap genellikle domuz etiyle yapılmakla beraber sığır etiyle yapılanlarına da rastlamak mümkün. Yanında Bulgar birası olan kamenitzanızı istemeyi unutmayın!

Kebapche

2.Lutenitsa (лютеница)

Tercih ve yöresine göre içeriği değişiklik gösteren lutenitsa, temelde kırmızı biber, domates, patlıcan ve havuçtan yapılır. İster kahvaltılık salça olarak ister meze olarak tüketebilirsiniz.

 

3.Shopska Salad (шопска салата)

İçerisinde domates, salatalık, biber ve soğan olan shopska salata üzerine rendelenen beyaz peynir ve zeytin ile servis edilir. Rakı masalarının olmazsa olmazıdır.

 

4.Banitsa (баница) 

Bulgaristan’ın neredeyse her köşesinde aynı lezzeti yakalayabileceğiniz banitsa Bulgaristan’a özgü bir peynirli börektir. Yanında boza ile ise adeta kahvaltıların vazgeçilmezi!
 

banitsa

5.Lukanka (луканка) 

Domuz veya sığır etinin tuz, karabiber, kimyon ve şeker ile dinlendirerek yapılan yoğun baharatlı Bulgaristan’a özel bir sucuktur. Domuz etiyle yapılanların tercihe göre beyaz şarap ile harmanlananları mevcut. Alkol masalarının vazgeçilmezi olan lukanka pişirilmeden çiğ olarak servis edilir.

 

6.Palaçinka (палачинки) 

Akıtma olarak da bilinen palaçinka krepe benzerliği ile bilinmekte. Tercihe göre marmelat, çikolata ve meyvelerle tüketilmektedir

 

7.Kifla (кифла) 

Yoğun marmelat ile hazırlanan kifla, kruvasana benzese de çok daha yoğun bir hamura sahip. Kahvaltılarda boza ile tüketilen Bulgaristan’a özel bir lezzettir.
prinsesa

8.Printsesa (принцеса)

Kendisine özel üretilen fırınlarda, ekmeğin üzerine koyulan Bulgaristan’a özel kaşkavalın eritilmesiyle hazırlanır. Sucuk ve salamın üzerine kaşkaval eklenerek de servis edilir.
 

9.Funiyki (фунийки)

Külah şeklinde yapılan Funiyki içerisi krema ile doldurulup üzerine yoğun ceviz serpilerek servis edilmesine rağmen oldukça hafif ve Bulgaristan da oldukça sevilen bir tatlıdır.
 

10.Boza (боза) 

Bildiğimiz bozadan farklı olarak Bulgaristan’da çavdar, buğday ve darı karışımına şeker eklenmesiyle yapılmaktadır. Özellikle kahvaltıların değişmezidir.

EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';