x

Ürdün Evrak Tasdik İşlemleri

Ürdün Evrak Tasdik İşlemleri

Ürdün Evrak Tasdik işlemleri sayfamıza hoşgeldiniz.

Tasdik işlemleri Türkiye’den firmaların ticari evrakları ya da kişilerin oturum için şahsi evraklarının diğer ülkelerde belgelerini kullanılacak ülkede geçerli olması için ilgili konsolosluktan resmi onay alınmasıdır. Belgelerin Türkiye’den yetkili temsilcilik üzerinden Başkonsolosluk, Büyükelçilik veya Fahri Konsolosluklardan işleme alınır.

EAGVS tüm ülkelerin tasdik işlemleri için hizmet vermektedir. İlgili temsilcilik için evraklarınız noter onaylı çeviri, Apostil, Valilik onayı ve konsolosluk onayları gibi tüm işlemlerini yapmak için kurumumuz tam yetkilidir. Her ülke için ayrı olan prosedürler EAGVS tarafından yakından takip edilir ve güncel tutulur.

Ürdün evrak tasdik işlemleri Türkiye’den Ürdün’e ticari anlaşmalar, invoice, sözleşme, gümrük için dolaşım belgesi gibi tüm ticari işlemlerinizin ayrıca eş üzerinden oturum, çocuk üzerinden oturum gibi kişisel evrakların tasdik yapılması için Türkiye’den ilgili ülkenin Ankara Ürdün Büyükelçiliği veya İstanbul Ürdün Başkonsolosluğu’ndan işleme alınmaktadır. Bu belgelerin Türkiye’de ki temsilcilikten onaylatıldıktan sonra Ürdün Krallığı’nda kullanılabilir.

Ürdün Krallığı için evrakların tasdik işlemleri detayları evraklara göre belirlenmektedir. Evrakların statüsüne göre hazırlanacak detaylar belirlenir bu işlemlerin başlatılabilmesi için evrakların taratılmış olarak EAGVS uzmanlarımıza iletilmesi gereklidir. Evraklar mail ortamında iletildikten sonra incelenir ve çeviri, valilik onayı, evrakın statüsünde göre ödenmesi gereken harçlar bu şekilde belirlenebilir. Evraklar incelenmeden çeviri veya ücretler hakkında bilgi verilmesi mümkün değildir.

Ürdün Evrak Tasdik İşlemi Nasıl Yapılır?

Tasdikler evrakların türüne göre iki şekilde işleme alınır. Evrakların türüne göre yapılacak işlemler belirlenir. Evraklar şahsi tasdik işlemi olarak kullanılabilir veya ticari işlemler için kullanılabilir bu iki türünde konsolosluk veya elçiliklerden yapılacak işlemlerinde farklılıklar görülmektedir.

Şahsi Evraklar İçin Tasdik İşlemi Nasıl Yapılır?

Ürdün Krallığı’nda oturum olan Türk vatandaşlarının veya Ürdün vatandaşı ile evli olan Türk vatandaşlarının genellikle ihtiyaç duyduğu tasdik işlemleri olarak geçer. Bu belgelere örnek olarak paylaşabileceğimiz detaylar oturum işlemlerinde kullanılacak belgeler diyebiliriz.

Ürdün konsolosluğu tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri, Doğum kayıt, Evlenme kayıt örneği, evlenme cüzdanı, doğum belgesi, vatandaşlık tespiti için belgeleri, diploma, transkript, öğrenci belgesi, sabıka kaydı gibi özel işlemler için kullanılacak tüm belgelerin Ürdün Krallığı’nda geçerli olabilmesi için İstanbul Ürdün Konsolosluğu veya Ankara Ürdün Büyükelçiliği’nden tasdik yapılması gerekmektedir. Belgeleri gitmeden önce yaptırabilir veya gittikten sonra ihtiyaç durumu söz konusu olması halinde EAGVS temsilcileriniz ile iletişime geçip belgeleri tasdik yaptırabilirsiniz. Tasdik işlemleri için kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu olmadığı için tüm işlemler tarafımızdan tamamlanmaktadır.

Şahsi Tasdik Başvuru Süreci:

  • Tasdik yapılacak belgenin noter onaylı çevirisi yapılır. (Çevirilerde sorun olmaması için İngilizce yapılması tavsiye edilir. Ürdün Krallığı resmi dili Arapçadır.)
  • Çevirilerin mutlaka Valilik onayı yapılması gerekmektedir Valilikler İstanbul veya Ankara dışındaki noterlerden onaylanan belgeleri onaylamadıkları için diğer İllerden yapılan noter onaylı çeviriler mutlaka önce ilgili noterin bağlı olduğu valilikten onaylatılması gereklidir. Sonrasında temsilciliğin bulunduğu ildeki Valilikten tekrar oynatılacaktır.
  • Başvurular Ürdün Konsolosluğu’ndan Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 10:00-12:00 arasında yapılır.
  • Sonuçlanma süresi aynı gün veya 1 iş gününde sonuçlanmaktadır.

Ticari Evraklar İçin Tasdik İşlemi Nasıl Yapılır?

Ticari evrakların Ürdün Krallığında kullanılabilmesi için Türkiye’deki ilgili temsilcilikten onaylatılması gereklidir. Türkiye ile Ürdün arasındaki ticari işlemler ihracat, fatura veya çalışmaya gidecek kişilerin veya iş birlikleri için vekâletnameler, yetkilendirme gibi tüm ticari statüye giren belgelerin İstanbul Ürdün Konsolosluğu veya Ankara Ürdün Büyükelçiliği’nden işleme alınması gerekmektedir.

Ticari Tasdik Başvuru Süreci:

  • Tasdik olacak ticari belgeyi öncelikle tarafımıza mail olarak iletilir incelenir ve ticari statüye sahip olduğu belirlenir. Belgeniz ticari evrak statüsüne giriyorsa belgeleriniz ona uygun olarak hazırlanmaktadır.
  • Ticari evrak tasdiklerde yine belgeye göre noter onaylı çeviri ve konsolosluk harçları belirlenir ve bilgi verilir.
  • Tasdik olacak tüm belgelerin noter onaylı çevirisi ve valilik onayı yapılır (Çeviri ve valilik onayını kurumuza yapılmaktadır.)
  • Tüm bu işlemler için kurumumuza vekâlet verilmesi zorunlu değildir EAGVS tüm işlemleri yapmada yetkili kurumdur.
  • Evrak tasdik işlemleri Ürdün Konsolosluğu’ndan ve Ürdün Büyükelçiliği’nden Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 10:00-12:00 saatleri arasında işleme alınır ve aynı gün veya bir sonraki gün tasdikler sonuçlanır.

Ürdün Evrak Tasdik İşlemleri İçin Gerekli Olan Evraklar

Ürdün evrak tasdik işlemleri için ilgili temsilcilik başvurularda aracı kurum olarak EAGVS üzerinden başvuru kabul etmektedir. Bu başvuruları işleme aldırmak için noter onaylı vekâlet veya yetki yazısı zorunluluğu yoktur. EAGVS tüm işlemlerinizi işleme almada tam yetkiye sahiptir. Başvuru için hazırlanan evrakların asıllarını tarafımıza kargo ile iletilmesi yeterlidir. Evraklar incelenir ve noter onaylı çeviri yapılır. Çevirisi yapılan belgelerin Valilik onayı tarafımızdan yapılır ve ilk iş günü konsolosluğa onay için götürülür. Bu süreçleri başlatmak için ilk olarak bilgi amaçlı belgelerin tarafımıza mail atılması yeterlidir. Tüm tasdik işlemleri Noter onaylı çeviri, valilik onayı süreci ve konsolosluk süreleri dâhil ortalama en geç 3/4 iş gününde sonuçlanmaktadır.

Ürdün Konsolosluğu Evrak Tasdik İşlemleri Hakkında

Ürdün konsolosluğu evrakların onaylatılması için tüm evrakların kendi dilinde veya İngilizce olarak çeviri yapılmasını istemektedir. Evrakların onaylatılabilmesi için Türkiye’den resmi makam onaylı olması ve Valilik onaylı olmasını talep eder. Evraklar şahsi işlemler için veya ticari işlemleri için onaylatılabilir. Ürdün ülkesine yapılan ticari sözleşmeler, ürün satış, fatura, diploma, evlenme belgesi gibi orada kullanmak istenilen tüm belgelerin resmi onay yaptırılıp Ürdün ülkesinde kullanılması için onay alınması gereklidir.

Ürdün konsolosluğundan tasdik işlemleri için Ürdün resmi dili olarak Arapça yaptırılabilir ancak Türkiye’den başvurularda çevirilerde yaşanabilecek aksiliklerden dolayı konsolosluk İngilizce olarak evrakları kabul etmektedir. Yalnız hiçbir evrakı Türkçe olarak kabul edilmez tüm belgelerin İngilizce çevrilmesi ve yeminli tercüman onaylı olması gerekmektedir.

Ürdün Tasdik Ücretleri Ne Kadar?

Ürdün konsolosluğu veya Büyükelçiliği üzerinden tasdik işlemeleri belgenin statüsüne göre belirlendiği için ödenmesi gereken harçlarda belgeye göre belirlenmektedir.

Şahsi Evrak Tasdik Harç Ücretleri:

  • Evrakların statüsüne ve sayfa sayısına göre belirlenmektedir.
  • Ürdün konsolosluğu bazı şahsi evrakları harçtan muaf tutmuştur (Sağlık belgesi vb.)
  • Ödemeler başvuru günü konsoloslukta TL olarak yapılmaktadır.

Ticari Evrak Tasdik Harç Ücretleri:

  • Ticari belge sayılan evraklar için sayfa başı ücret alınır.
  • Ödemeler TL olarak başvuru günü yapılmaktadır.
  • Ücretler ticari evrak statüsünde sayfa başı 496 TL olarak işleme alınmaktadır.

Ürdün Evrak Tasdik İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ürdün evrak tasdik işlemleri için hazırlanması gereken evraklar, evrakların kontrolü, çeviri işlemleri noter onayı, valilik onayı gibi tüm işlemleri EAGVS üzerinden işleme aldırabilirsiniz. Evraklar için ödenmesi gereken miktarlar tamamen evrakların türüne göre belirlendiği için ilk aşamada evraklarınızı mail atabilir. Çevirisi yapılacak ise çeviri için fiyat teklifi alabilirsiniz kendiniz noter onaylı çeviri yaptırabilirsiniz veya tüm işlemleri paket olarak tarafımızdan satın alabilirsiniz. Çeviriler anlaşmalı olduğumuz noter onaylı yeminli tercümanlık ofislerinden istediğiniz dilde yapılır ve valilik onayı yapılır. Çevirisi yapılmış İstanbul ve Ankara dışındaki iller için noterin bağlı olduğu Valilik’ten onaylatılması zorunludur. Eğer noter onaylı çeviri yapılmadıysa İstanbul veya Ankara’dan tüm işlemler için noter onayı ve Valilik onayı yapılmaktadır.

Tasdik işlemleri için aklınıza takılan sorular hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için bizlerle +90 212 963 30 04 numaralarımızdan ulaşabilir veya ask@eagvs.com adreslerimize evraklarınızı iletip bilgi alabilirsiniz.

EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';