x

155 Ülkede Korona Virüs Paniği

korona virüs

Dünya Sağlık Örgütü, tüm dünya ülkelerini kapsayan ve herkesin kolayca anlayabileceği bir kılavuz yayınladı. Son iki hafta içinde artarak devam eden vakalar ve virüsün sürekli efekte olma durumu virüsün görüldüğü 155 ülkeyi paniğe sürüklüyor. 

Çin’den 155 ülkeye sıçrayan Covid-19- virüsün Türkiye’de ilk vakasına rastlandığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu. Korona testi uygulanarak pozitif sonuç alınan kişi karantinada tutulurken, tüm dünyada Korona Virüs paniği ise katlanarak devam ediyor. Özellikle, son 72 saat içinde İran, Yunanistan, İtalya, Lübnan gibi ülkelerde artış gösteren virüs, 155 ülkeye sıçramış durumda. Bugüne kadar 116.000’den fazla vaka tespit edilen korona virüsten 4.000'in üzerinde insan hayatını kaybederken, yaklaşık 64.000 kişi ise tedavi edildi. 114.000 kişide ise tespit edilen virüs için ülkeler kırmızı alarm vermeye devam ediyor.

Avrupa birliği ülkelerinde son 24 saat içindeki ölümlerle dört ülkede ciddi bir çalışma mesaisine girildi. Dün itibariyle İngiltere'de virüs kaynaklı 4’üncü ölüm gerçekleşirken, İspanya’da ölüm sayısı 28’e ulaştı ve Madrid’de okullar 15 gün süre ile tatil edildi. Slovakya’da ise yapılması planlanan uluslararası tüm etkinlikler 14 gün süreyle iptal edildi. 

Virüs aktif olarak ülkelerde tespit edilmeye devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü tüm dünya ülkelerine virüs ile ilgili detaylı bilgi veren bir kılavuz yayımladı. Sitedeki kılavuzda Korona virüs için (COVID-19) halka tavsiyelerin yanında, günlük olarak girilen durum raporlarıyla hangi ülkede kaç kişide virüsün tespit edildiğine yönelik bir çalışma da bulunuyor. Kılavuzda kullanılacak maskelerin zamanlaması, özellikleri, iş yerlerinde alınması gereken önlemler ve seyahatler içinde yönergeler mevcut.

Dünya Sağlık Örgütünden Halka korona virüse karşı temel koruyucu önlemler şu şekilde sıralanmış. COVID-19 virüsü ile enfekte olan çoğu insan hafif bir hastalık yaşar ve iyileşir, ancak diğerleri için daha şiddetli olabilir. Sağlığınıza dikkat edin ve aldığınız önlemlerle başkalarını koruyun:

Korona Virüsüne Karşı Alınabilecek Önlemler

-Ellerinizi sık sık yıkayın
-Ellerinizi düzenli olarak alkol bazlı dezenfektan, su ve sabunla ovalayarak yıkayın.
- Gün içinde sosyal mesafenizi koruyun. İnsanlarla aranızda özellikle hapşıran ve öksüren kişilerle aranızda en az 1 metre mesafe bırakın.
-Gözünüze, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçının
- Solunum hijyenini uygulayın yani aksırdığınızda ya da öksürdüğünüzde dirsek içini kullanın ya da mendil kullanın. Mendilinizi hemen atın.
- Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çekiyorsanız hemen tıbbi yardım alın.
- Korona virüs ile ilgili haberleri takip edin. Sağlık Bakanlığınız ve halk sağlığı uzmanlarınızın yönergelerine uyun.

Dünya Sağlık Örgütünün yasal olarak yayın yapan sitesinde sürekli bilgi akışı mevcut. Tüm dünyada ve özellikle virüsün pozitif çıktığı 155 ülkede Korona Virüs paniği devam ederken anlık bu detaylardan faydalanabilir ve seyahat etmek istediğiniz ülkelerin son durumu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

 

EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';