x

Mimarisi ile Sizi Kendine Hayran Bıraktıracak 5 Şehir

Floransa Köprüsünün Gece Çekilmiş Fotoğrafı 

İster mimariye çok düşkün olun isterseniz tamamen bir amatör; bir şehrin mimari çekiciliği karar vermeniz için çok önemli bir etken olabilir. Aralarında dünyanın mimari harikalarını bulunduran 5 şehirlik makalemiz bir sonraki seyahatinizi planlamanız için önemli bilgiler içeriyor.

 

Şikago

Rüzgarıyla ünlü bu şehir Amerika Birleşik Devletleri’nde ziyaret edilecek eyaletler arasında başta geliyor. Modern mimarinin doğum yeri kabul edilen Şikago, dünyanın ilk gökdelenine ve 19. yüzyılda bir grup tarafından ününü kazanan Şikago Estetik Okulu’na ev sahipliği yapıyor. Şehir aynı zamanda ünlü mimar Frank Lloyd Wright’ın hayatında ve çalışmalarında büyük bir yer tutuyor.

Şikago şehrinin havadan gece görüntüsü

Görülmesi Gereken Yerler:

  • Willis Tower’daki (Eski adıyla Sears Tower) Skydeck, Şikago sokaklarının 110 kat yükseğinde bulunması ve açık havalarda bakıldığında Michigan, Illinois, Indiana ve Wisconsin eyaletlerinin görülmesiyle meşhur.
  • 82 katlık Aqua Tower’ın kendine has bir dalgalı görünümü vardır. 2017’de Jeanne Gang önderliğinde Studio Gang Mimarları tarafından tasarlandı.
  • Frank Lloyd Wright Evi ve Stüdyosu, bu efsanevi mimari eserlerin ortaya çıkmasına ev sahipliği yapması ile tanınıyor. Ev turunun ardından Oak Park mahallesindeki Wright tarafından tasarlanan 20 rezidansı görebilirsiniz.

Şikago şehir görseli

Deneyimlemeniz Gerekenler:

  • Şikago mimarisini gözlemleyebileceğiniz 90 dakikalık bir nehir turu ile aralarında Wrigley Building, Chicago Tribune Tower ve mısıra benzeyen yapısıyla Marina City Kuleleri’nin bulunduğu yapıları görebilirsiniz.
  • John Hancock Center’ın en üst katında Şikago’yu 360 derece görebileceğiniz 360 Chicago Observation Deck’te vakit geçirin. Daha fazla adrenalin için Tilt adlı makineye binerek 305 metre yükseklikte aşağıya doğru açılan pencerelerin üzerinde inanılmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.
  • 2 saat süren Şikago yürüyüş turlarına katılın ve Loop mahallesinin benzersiz mimarisini yakından keşfedin.
Amerika Turist Ziyaret Vizesi için gereken belgelere ve izlemeniz gereken adımlar için sayfamıza bakabilirsiniz.

 

Barselona

Barselona Avrupa mimarisinin en yaygın kullanıldığı yerlerden biri olarak görülse de en çok modernizm akımının mimarisine yansıması ile tanınır. Bu organik estetik, 19. yüzyılda Katalan mimar Antoni Gaudi’nin öncülüğünde yapılara renkli seramik ve lekeli cam mozaiklerin yanı sıra çarpık demir işleriyle ortaya çıkmıştır. Bu çalışmalarla şehrin genelinde sık sık karşılaşmak çok mümkündür.

Barcelona'daki Parkguell parkının havadan görüntüsü

Görülmesi Gereken Yerler:

  • La Sagrada Familia Gaudi’nin yarım kalmış baş yapıtıdır. 1882’de yapımı başlayan ve bir kumdan kaleye benzeyen katedral kavisli kulelere, mağaraya benzeyen lekeli camlı bir iç yapıya ve dini sahneleri canlandıran cephelere sahip. Tahmini olarak 2026’da tamamlanacak bazilika 172 metreye ulaşacak ve Avrupa’nın en uzun dini yapısı olacak.
  • Gaudi’nin bir başka popüler yapıtı Casa Batlló ise düzensiz oval camlara, yontulmuş taş işlere, seramik mozaiklere ve bir ejderhanın sırtını andıran kemerli bir tavana sahip.
  • Şehri ve denizini gözlemleyebileceğini Park Güell Barselona’nın görülmeye değer yerlerinden biridir. Peyzaj düzenlemesinin içerisinde güzel mi güzel bir bahçe, mozaik teras, açık hava atriumu ve Gaudi House Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor.

Barcelona Şehrinin Havadan Görüntüsü

Deneyimlemeniz Gerekenler:

  • Büyük bir beklentiyle 2017’de açılan Casa Vicens müzesi Gaudi’ye adanmıştır. Katılacağınız turlarla mimarın ilk tasarladığı 130 yıllık evi gezebilirsiniz.
  • Eixample mahallesinde katılacağınız turlarla Barselona’nın modern mimarisi ve Gaudi etkilerini gözlemleyebilirsiniz.
İspanya Vizesi için detaylı bilgi için sayfamıza bakabilirsiniz.

 

Dubai

Dubai hakkında neredeyse her şey en üst seviye. Dünyanın en uzun binası, 7 yıldızlı oteli ve fütüristik alışveriş merkezleri hepsi Dubai’yi Dubai yapan şeyler arasında. Eğer şan ve şöhretin size yakıştığını düşünüyorsanız Dubai sizin mekanınız!

Burj El Arab otelini barındıran Dubai Şehir manzarası

Görülmesi Gereken Yerler:

  • Zarif ve yelkene benzeyen Burj Al Arab dünyanın tek 7 yıldızlı otelini ve fütüristik alışveriş merkezlerini içerisinde barındırıyor.
  • Dubai’nin yapay palmiye şeklindeki takımadaları Palm Jumeirah, Basra Körfezi’nde ortaya çıkıyor.
  • Emirates Towers ilk bakışta cam ve çelik yapısıyla Dubai’den gökyüzünü yaran iki bıçağı andırıyor.

Dubai şehrinden burj khalifa yı da barından bir resim

Deneyimlemeniz Gerekenler:

  • Burj Khalifa 828 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en uzun gökdeleni. 124. katındaki gözlemleme katından şehrin en güzel manzarasını görebilirsiniz.
  • Dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan Dubai Mall’da alışverişin yanı sıra akvaryumu, sanal gerçeklik tema parkı ve 24 saat açık sinemasıyla iç mekan eğlencelerinin tadını çıkarabilirsiniz.
Dubai Turist Ziyaret Vizesi için gereken belgelere ve izlemeniz gereken adımlar için sayfamıza bakabilirsiniz.

 

Brasília

1956’da Brezilya Devlet Başkanı Juscelino Kubitschek, Brasilia’yı ülkenin yeni başkenti yapmak istedi. Bu planın sonucu olarak UNESCO, Dünya Mirası listesine alarak fütüristik mimarinin önde gelen yerleri arasına yerleştirdi. Alanın simetrik yerleşim düzeni ve modern yapıları Pritzker ödüllü Brezilyalı mimar Oscar Niemeyer ve şehir plancısı Lucio Costa tarafından tasarlandı.

Brasilia şehir merkezinin havadan görüntüsü

Görülmesi Gereken Yerler:

  • Brasilia Katedrali (Catedral Metropolitana) dikenlerle oluşan bir tacı andırır ve kenarlarında muazzam izli camlar taşır.
  • Itamaraty Sarayı’nın Palace of Arches olarak bilinmesinin bir nedeni var. Çarpıcı yapısını geceleri yapılan aydınlatma ve göletten gelen yansımasına borçludur. İçerisindeki heykeller, iç bahçesi ve çatısındaki sanat galerisi görülmeye değerdir.
  • Ulusal Meclis (Congresso Nacional), Lucio Costa’nın temel planını oluşturan noktalardandır. Bu bina bir devlet binasından ziyade uzay mekiğini andırmaktadır.

Brezilya Kathedralinin dışarıdan görüntüsü

Deneyimlemeniz Gerekenler:

  • Monumental Axis meydanında gezip aralarında Praça Dos Tres Poderes, Ulusal Meclis ve Brasilia Katedrali’nin da bulunduğu merkezi noktaları gezin.
  • Merkezi noktalarda bulunan turlarla şehrin tadını ister bisikletle ister yürüyerek çıkarabilirsiniz.

 

Floransa

Sanat ve mimari Floransa’nın ruhuna adeta yapışmış durumdadır. Rönesans’ın doğuşuyla özdeşleşen şehir, birçoğu 14. Yüzyıldan kalan kubbeleri, sütunları ve mermer işlemeleri ile günümüzde hala hayranlık uyandırmaktadır.

Floransa şehir merkezinin görüntüsü

Görülmesi Gereken Yerler:

  • Plazza del Duomo Floransa’nın en büyük meydanlarından biridir. İtalya’nın en büyük Duomo’sunun yapımı 1924’te başladı ve 1436’da tamamlandı. Kubbenin en üstüne çıkarak şehre tepeden bakabilirsiniz.
  • Pitti Palace (Palazzo Pitti) Rönesans mimarisinin en iyi örneklerinden birini oluşturur. Simetrik yapısı, kalın kemerleri ve taş sütunları ile sizi kendine hayran bırakabilir. Eskiden Medici ailesine ev sahipliği yapan saray, artık Floransa’nın sanat eserlerine müzelik yapıyor.

Floransa Ponte Vecciha Köprüsünün Gün ışığında karşıdan çekilmiş fotoğrafı

Deneyimlemeniz Gerekenler:

  • İçinde Duomo, Uffizi Gallery ve Accademia Gallery’yi barındıran turları tercih etmeye çalışın veya görülecek yerler listenize eklemeyi unutmayın. Böylelikle Floransa gezinizden maksimum verimi alabilirsiniz.
  • Turistlerin genel ilgi odağı Piazzale Michelangelo olsa da, Basilica San Miniato Al Monte de Arno Nehri, Duomo ve Ponte Vecchio üzerinde aynı güzellikte bir günbatımına sahiptir. Bir tepede yer alan bazilikaya ulaşmak için gül bahçeleriyle bezenmiş yoldan ilerleyin. 1018’de yapılan bazilikayı romanesk yapısından ve rahiplerin gregoryen ilahilerinden tanıyabilirsiniz.
İtalya Vizesi için detaylı bilgi için sayfamıza bakabilirsiniz.

 

EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';