x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar 2021

E.K. 20/01/21, 14:02
Merhaba Almanya vizesi kaç günde çıkar 2021 yılında başvuru şartları ve süreleri değişti mi acaba? Bizim mart ayında Almanya'da olmamız gerekiyor. Şirket ortağı genel müdürümüz ve iki satış uzmanı olarak Almanya'ya gitmemiz gerekmektedir. Almanya'daki şirket bize ticari davetiye gönderebileceğini belirtti. İnternette hep belediye onaylı davetiye olarak okuyorum, biz de mi onaylı davetiye sunmalıyız? En erken ne zaman başvuru yapmamız gerekir? Başvuru sürecinde yardımcı olur musunuz?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba, normal şartlar altında Almanya vizesi çıkma süresi 15 gündü. Bu süre Konsolosluğun ek evrak istemesi, resmi tatiller vb. nedenlerden ötürü istisnai olarak uzayabilmekteydi. Ancak yine de 15 günlük değerlendirme süresi standart olarak söylenebilirdi. Yaşanan pandemi nedeni ile ise başvuru şartları ve değerlendirme süreleri değişmektedir. Almanya vize başvuruları seyahatten 6 ay öncesine kadar yapılabilmektedir. Mart ayında yapacağınız ticari Almanya seyahati için ocak ayı itibariyle başvuru yapılabilmektedir.

Almanya'ya vize kaç günde çıkar sorusunun yanı sıra Almanya'dan alacağınız ticari davetiye hakkında bilgi vermek gerekir. Belediye onaylı davetiye Almanya'ya ziyaret vizesi ile gidecek kişilerin Almanya'daki yakınlarından aldığı davetiyedir. Ticari amaçlarla yapılacak Almanya seyahatlerinde kullanılan davetiye ise belediye onaylı bir davetiye olmamalıdır. Almanya'daki ticari görüşme yapacağınız şirketin antetli kağıdına, başvuru sahiplerinin adı, soyadı ve pasaport numaralarının belirtildiği imzalı kaşeli bir davetiye Konsolosluğa sunmak için yeterlidir. Bu davetiyenin öncelikle Konsolosluğa e-mail ile sunulması ve başvuru için uygunluk onayı alınması gerekir.

Almanya vizesi çıkma süresi hesaplanırken Almanya Konsolosluğunun gerekli görmesi halinde ek değerlendirme süresi kullanabileceği unutulmamalıdır. EAGVS vize danışmanları ile yapacağınız görüşmede seyahat ayrıntıları ve başvuru sahiplerinin mesleklerine ilişkin vereceğiniz bilgilerle evrak listesi talep edebilirsiniz. Sizden gelen evraklarla EAGVS danışmanınız sizin adınıza konsolosluktan randevunuzu alacak, dosyanızı eksiksiz ve hatasız olarak hazırlayacaktır. Davetiye, başvuru formları, dilekçeler, seyahat sigortası, banka hesap dökümü gibi tüm evrakların Konsolosluk standardına uygunluğu EAGVS danışmanınız tarafından kontrol edilecektir.

Almanya vizesi kaç günde çıkar 2021 başvuru şartları, gerekli evraklar ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi için 02129630138.

Nazlı Daştan

Almanya vizesi kaç günde  çıkar 2021

U.V. 11/02/21, 13:28

Merhaba ben Almanya vizesi aldıktan sonra ABD vizesi başvurusu yapmak istiyorum. Fakat Almanya vizesi kaç günde çıkar 2021 yılında bilgim olmadığı için öncelikle hangi vizeye başvuru yapmam gerektiğine karar veremedim. Seyahat planım Almanya'dan Amerika'ya geçmek. Almanya'da bir üniversiteyle ortak yürüttüğümüz projenin toplantısı için bulunmam gerekiyor. Amerika'ya ise bir arkadaşımı ziyarete gitmek istiyorum. Bu durumda nasıl bir başvuru süreci izlemem gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 11/02/21, 13:30

Merhaba, Almanya vize başvuruları kural olarak 15 günde sonuçlanmaktadır. Ancak yaşanan olağanüstü pandemi şartları nedeniyle vize başvurularında sonuç süreleri uzamıştır. Almanya vizesi çıkma süresi başvuruda sunulan evraklara da bağlı olarak değişebilmektedir. Buna göre seyahat amacını, seyahati üstlenecek finansal belgeleri vs. ne kadar açık ve net olarak Konsolosluğa sunarsak süreç o kadar kısalır. Her durumda vize değerlendirmesi sırasında Konsolosluk, ek evrak talep etme hakkına sahiptir. Burada belirtilmek istenen nokta, vize dosyasının ne kadar iyi hazırlandığı ile ilgilidir. Eksik evraklı hazırlanan bir vize başvuru dosyası vize değerlendirme süresini uzatabilir. Bu nedenle vize başvurularında profesyonel vize danışmanlık desteği alınması tavsiye edilir.

İki ülkeyi kapsayan seyahatinizde önce hangi ülkeye başvuru yapmanız gerektiğini, EAGVS danışmanınız ile birlikte yapacağınız değerlendirme sonunda belirleyebilirsiniz. Eğer planladığınız seyahate yeteri kadar zaman varsa Almanya vizesi kaç günde çıkar sorusu ile birlikte etraflıca değerlendirme yapılarak başvurunuz tamamlanır. Ancak Schengen vize başvurularında, ABD, Kanada veya İngiltere vizesi olan bir pasaporta sahip olmak vize değerlendirmesinde avantaj sağlayabilmektedir. Bu nedenle Almanya Schengen vize başvurunuzdan önce ABD vize başvurunuzu tamamlamak, Almanya başvurunuzda dosyanızı güçlendirebilir. Ancak tüm bunlara karar vermek için EAGVS danışmanınızdan bireysel şartlarınıza uygun bir değerlendirme talep etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Almanya vizesi kaç günde çıkar 2021 yılı hakkında detaylı bilgiler başvuru yapan kişinin dosyasına, Konsolosluğun yoğunluk durumuna ve evrakların uygunluğuna göre birçok sebepten değişebilir. Bu nedenle net bir değerlendirme yapılabilmesi için EAGVS vize danışmanınızın dosyanızı incelemesi gerekir. Ayrıntılı bilgi almak ve başvurunuzu başlatmak için 02129630138 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Nazlı Kübra

Almanya vizesi kaç günde çıkar 2021

S. N. 11/03/21, 13:09

Merhaba ben Alman vatandaşı eşimle aile birleşimi yapmak istiyorum Almanya vizesi kaç günde çıkar 2021 yılı güncel bilgisi alabilir miyim? Ayrıca eşim Alman vatandaşı olduğu için dil şartından muaf oluyor muyum? Böyle bir bilgi duyduğum için dil kursuna filan yazılmadım. Yardımcı olur musunuz?

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 11/03/21, 13:10

Merhaba, Almanya vizesi çıkma süresi başvuru yapılan vize kategorisine göre değişiklik göstermektedir. Buna göre Almanya Schengen vize kategorilerinde işlem sonuçlanma süreleri 15 iş günü olurken aile birleşimi, çalışma, eğitim vb. oturum amaçlı vize başvurularının sonuçlanma süreleri 90 günü bulabilmektedir. Konsolosluk gerekli gördüğü durumda, ek evrak istemesi halinde gibi durumlarda değerlendirme süreleri uzayabilmektedir.

Almanya aile birleşimi vize başvurusu sırasında başvuran kişinin Almanca A1 belgesi sunması gerekir. Eşin Alman vatandaşı olması dil şartından muafiyet sağlamamaktadır. Dolayısı ile başvurunuz sırasında A1 belgesi sunmak durumundasınız. Almanya'ya vize kaç günde çıkar sorusu başvuru sırasında evrakların eksiksiz sunulması ile de ilgilidir.

Almanya vizesi kaç günde çıkar 2021 yılı güncel başvurularınız hakkında EAGVS vize danışmanınızdan bilgi alabilirsiniz.

Nazlı Kübra

Almanya vizesi kaç günde çıkar

R. G. 29/12/21, 13:32

Merhaba biz eşimle turistik alman vizesi başvurusu yapmak istiyorum bizi nasıl bir süreç bekliyor onaylanırmı vize sizce

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 19/01/22, 18:57

Merhabalar Hanımefendi / beyefendi,

Almanya vize başvurusu için öncelikle tarafımıza ulaşarak durumunuz özelinde ( seyahat amacınız ve çalışma durumunuz ) gerekli evrak listesini alarak süreci başlatabilirsiniz. Evraklarınızı hazırlayıp ofislerimize kargo, kurye ve elden teslim etmek suretiyle ulaştırmanızı takiben evraklarınız müşteri temsilcileri ve operasyon birimlerimiz tarafından detaylı kontrol edilir. Başvuru formunuz tarafımızdan eksiksiz doldurularak randevunuz alınır ve randevu bilginiz tarafınıza detaylı şekilde iletilir. Randevu günü ve saatinde sizleri ilgili dış operasyon personellerimiz karşılayacak, yönlendirecek ve sizleri asiste edecektir. Bundan sonrasındaki süreç tamamen konsolosluğun inisiyatifinde olan vize değerlendirme süreci o günkü koşullara göre değerlendirmeler 7 -10 iş günü kadar sürmektedir. Sonuçlanan işlem tarafımızca gene alınarak sizlere iletilmektedir.

Genel olarak tüm süreç bu ana başlıklar doğrultusunda ilerlemektedir. Süreç veya başvuru detayları hakkında aklınıza takılan soru veya sorunlarda bizlere 0212 963 30 04 numaradan ulaşabilirsiniz.

 

Emre ATAGÜL
Vize Uzmanı
0538 020 11 87 

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';