x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Vize Başvurusu 2021

Y.B. 20/01/21, 12:14
Merhaba Almanya vize başvurusu 2021 yılı evraklarında ne gibi değişiklikler oldu? Ben çiftçiyim Aydın Söke'de yaşıyorum, Almanya'da kızım ve oğlum var. Her yıl onların yanına gideriz eşimle fakat bu yıl gidemedik. Kısmet olursa bu bahar gidip 1 ay kalmayı düşünüyoruz. İkimizin de emekliliği var ama asıl gelirimiz çiftçilikten. Sizin İstanbul şubenizden bir kızımız hazırlamıştı dosyamızı daha önce. Yine size evrak göndersek yeterli midir? Yardımlarınızı bekliyorum.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba, EAGVS vize danışmanlık hizmetlerine olan güveniniz için teşekkür ederiz. 2021 yılı vize başvurularında da yine kişinin seyahat amacı ve mesleki bilgilerine göre vize başvuru evrakları hazırlanmalıdır. EAGVS vize danışmanınız size ulaşarak Almanya vizesi başvuru evraklarını size iletecektir. Ancak bildiğiniz üzere yalnız sizden gelen evraklar değil Almanya aile ziyareti vizesi için Almanya'daki çocuklarınızdan belediye onaylı bir davetiye de almamız gerekir. Sizden istenen evrakları EAGVS danışmanınıza göndermeniz yeterlidir. Son 5 yıl içinde herhangi bir Schengen ülkesinden vize almış kişilerin parmak izi kaydı Schengen sisteminde bulunur. Bu nedenle Almanya vizesine başvurmak için yeniden parmak izi verisi vermesi gerekmediğinden randevuya şahsen katılması gerekmez. Bu durumda EAGVS danışmanınız sizin için tüm süreci yürütür ve işlemlerinizi tamamlar. Başvurudan sonra Konsolosluk değerlendirmesi bitince de başvuru merkezinden pasaportunuz alınarak adresinize kargolanır.

Başvurunuz sırasında emeklilik belgelerinizin yanı sıra çiftçilik belgelerinizi de eklememiz gerekir. Bunun için ziraat odasından çiftçilik belgenizi sunmamız gerekecektir. Ayrıca emekli maaşınızı aldığınız banka hesap dökümüne ek olarak çiftçilik gelirinizin göründüğü banka hesap dökümünü de sunmamız dosyayı daha güçlü hale getirecektir. Almanya vizesi başvuru işlemleri için 2021 yılında yapılmış herhangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır. Yeni başvuru alımları hakkında EAGVS instagram sayfasını takip ederek güncel bilgiler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Almanya vize başvurusu 2021 evrak listesi talep etmek ve işlemlerinizi başlatmak için 02129630138 numaralı telefondan EAGVS müşteri temsilcinize ulaşmanız yeterlidir. Ardından dosyanız vize danışmanınız tarafından hazırlanacak, randevunuz alınacak başvuru merkezinde başvurunuz tamamlanacaktır. Konsolosluğun değerlendirme süresi sonunda ise pasaportunuz dilediğiniz adrese gönderilecektir.

Nazlı Daştan

Almanya vize başvurusu 2021

E.N. 09/02/21, 18:10

Merhaba, Almanya vize başvurusu 2021 yılında artık direkt Konsolosluk üzerinden mi yapılıyor? Önceden aracı kuruma başvuru yapmıştım resmi bir başvuru merkezi gibi bir yerdi. Fakat artık oradan randevu alınamadığını okudum internette. Ben Almanya'daki hocamı ziyarete gitmek istiyorum, daha önce Almanya'da yaşadım ve lisans eğitimim bitince Türkiye'ye döndüm. Kısa süreli bir ziyaret olacak ve bu süre içinde tabi ki biraz da turistik gezi yapmak için vize başvurusu yapmak istiyorum. Bu durumda nasıl bir başvuru süreci izlemem gerekiyor? 2014'te gittim Almanya'ya ve 2018'de geldim. Sonrasında hiç parmak izi vermedim.

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 09/02/21, 18:12

Merhaba Almanya vizesi başvuru işlemlerinde hala Konsolosluğun yetkilendirdiği başvuru merkezleri görevlidir. Ancak yaşanan pandemi şartları nedeniyle olağanüstü bir sebep olmadıkça Schengen vize başvuruları askıya alınmıştır. Yani Almanya vize randevu işlemleri önceden doğrudan başvuru merkezinden alınırken artık Schengen vizesi talebi olan kişi randevuyu Konsolosluktan talep etmektedir. Bu talep sırasında kişinin neden Almanya'ya gitmek istediğini, durumun aciliyetini vb. durumları ispatlayan belgeler de Konsolosluğa iletilmelidir. Konsolosluk ancak gerekli görmesi durumunda vize başvurusu yapmanıza izin verecektir.

Almanya vizesine başvurmak amaçlı yapılan bu yazışmalar EAGVS vize danışmanınız tarafından yapılmaktadır. Danışmanınız Konsolosluğa, seyahatinizin aciliyetini belirten bir e-mail atmaktadır. Konsolosluktan olumlu bir dönüş olursa vize başvuru dosyanız hazırlanır. Randevu yine başvuru merkezinde olabilir, eskiden olduğu gibi. Fakat Konsolosluk randevusu da verilebilir. Tüm bu süreçlerde EAGVS danışmanınız sizleri bilgilendirmektedir.

Almanya vizesi başvuru işleminizde parmak izi kaydınızın alınması gerekecektir. Daha önce Almanya'da yaşamış olmanız vize değerlendirmenizde olumlu bir etki yaratabilir ancak parmak izi veri muafiyeti sağlamaz. Son 59 ay içinde Schengen vizesi almış kişiler Almanya Schengen başvurusunda parmak izinden muaf olurlar. Ancak ulusal vizeler için alınan parmak izi kayıtları Schengen vize başvurularında kullanılmaz.

Almanya ziyaret vizesi ve tüm kategorilerde Almanya vize başvurusu 2021 işlemleri için EAGVS müşteri temsilcilerine ulaşabilirsiniz. Vize başvuru işleminizde profesyonel destek sizlere paradan ve zamandan tasarruf sağlar. Hatalı bir başvuru işlemi ile zaman kaybetmemek için 02129630138 arayabilirsiniz.

Nazlı Daştan

Almanya vize başvurusu 2021

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';