x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Turistik Vize 2021

Y.B. 20/01/21, 11:30
Almanya turistik vize 2021 yılında verilmeye başlanacak mı? Benim 2020 yılında bitmiş bir Almanya vizem var. O vizeyi kullanamadım, tekrar vize almak istediğimde kullanmadığım vize benim için bir dezavantaj yaratır mı? Hala kamuda memur olarak çalışıyorum ve haziran ayında Almanya'ya gitmek istiyorum. Sadece evraklarımı size göndermem yeterli olur mu yoksa şahsen gelmem gerekecek mi benim randevuya? Bir de ödemem gereken ücretler nelerdir?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba, Almanya turist vizesi başvuruları hakkında 2021 yılında yapılmış henüz resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak Başvuruların açılması halinde evrak üzerinden başvurunuzun tamamlanması mümkündür. Son 5 yıl içinde herhangi bir Schengen ülkesinden vize almış kişiler Almanya vize başvurularında şahsen bulunmak zorunda değildir. Geçerli parmak izi olan kişiler evraklarını EAGVS müşteri temsilcisine göndererek başvuru işlemlerini tamamlayabilirler. Müşteri temsilciniz dosyanızı tamamlar Almanya vize randevusunu alır ve başvuru merkezinde tüm ödemelerinizi yaparak başvurunuzu tamamlar. Almanya turistik vize ücreti ödemelerinizi de EAGVS müşteri temsilciniz yapacaktır.

2021 yılı vize harçlarında herhangi bir değişiklik olmamış ve hala 12 yaş üstü başvuru sahibi Türk vatandaşları için 80 Euro'dur. Ayrıca başvuru merkezi koordinasyon bedeli bulunur ki bu da yaklaşık 33 Euro karşılığı Türk Lirası'dır. Bu ücretler vize reddi halinde Konsolosluktan iade edilmemektedir. Almanya turist vizesi başvurusunda ödenen bu ücretlerin yanı sıra 40 Euro EAGVS danışmanlık bedeli bulunmaktadır. Danışmanlık hizmetleri içinde vize türüne uygun evrakların belirlenmesi, evrak uygunluk kontrolü, dosya hazırlığı, başvuru formlarının doldurulması, randevu alımı ve başvurunun başvuru merkezinde tamamlanması işlemleri bulunmaktadır. Dilekçe yazım hizmeti ve zorunlu seyahat sağlık sigortası için de müşteri temsilcinizden talepte bulunabilirsiniz.

Almanya turistik vize 2021 yılı başvurunuz sırasında önceki Schengen vizeleriniz size avantaj sağlar. Alınmış vizenin kullanılmaması normalde olumsuz bir etki yapsa da olağanüstü şartlar nedeniyle olumsuz bir etki yaratmayacaktır. Ancak herhangi bir durum size yine de vize garantisi vermez, yetkili değerlendirici Almanya Konsolosluğudur. Vize başvurunuzda kamu çalışanına uygun evrak listesinin hazırlanması için 02129630138 numaralı telefondan EAGVS müşteri temsilcilerine ulaşabilirsiniz.

Nazlı Daştan

Almanya turistik vize 2021

H.G. 09/02/21, 16:22

Benim daha önce Fransa'dan aldığım reddim var ve Almanya turistik vize 2021 başvurusu yapmak istiyorum. Fransa'ya 2012'de başvurmuştum öğrenciydim ve sponsor göstermemiştim, bu nedenle red aldım. Geçtiğimiz yıllar içinde Japonya ve ABD'ye giriş çıkışlarım oldu fakat hiç Avrupa vizem yok. Şimdi yeniden vize başvurusu yapmak istiyorum sizin aracılığınız ile fakat önceki reddim vize almama engel olur mu? Şu an özel bir şirkette çalışıyorum 6 yıldır. Nasıl bir başvuru süreci bekliyor beni yardımcı olursanız sevinirim.

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 09/02/21, 16:39

Merhaba, daha önce herhangi bir Avrupa ülkesinden vize reddi almış olmak yeniden vize başvurusu yapmaya engel oluşturmaz. Önceki vize red nedeniniz bireysel başvurularda en sık yapılan hatalardandır. Dolayısıyla Schengen ülkelerinin güvenliğine tehdit oluşturacak bir sebepten red alınmadığı sürece yeniden yapılacak Almanya turist vizesi başvurusundan korkulmamalıdır. Ancak, unutulmamalıdır ki daha önce red almış bir kişi için yapılacak yeni başvuruda dikkatli bir dosya hazırlanmalıdır. Bu nedenle özellikle daha önce red almış kişilerin vize başvurularında profesyonel vize desteği alması tavsiye edilir.

Geçen yıllar içindeki seyahat geçmişiniz Schengen vizesini doğrudan etkilemese de olumlu bir izlenim açısından avantaj yaratabilir. Elbette bu durum vize kararını tek başına etkileyen bir etmen değildir. Önemli olan adım adım doğru bir süreç geçirmektir. Almanya turist vizesi başvurunuzda EAGVS vize danışmanınız sizin için gerekli evrak listesini hazırlayıp tarafınıza iletecektir. Sizden gelen evrakları detaylıca inceleyip dosyanızı oluşturacaktır. Çalışma evraklarınız, Türkiye'deki kurulu düzeniniz ve ülkenize döneceğinize dair bir izlenim oluşturulması burada önemlidir. Konsolosluk gözüyle bir değerlendirme için EAGVS vize danışmanınızın tecrübesine güvenmeniz yeterlidir. Danışmanınız sizin için Konsolosluğun yetkilendirdiği başvuru merkezinden randevunuzu alacak, dosyanızı eksiksiz tamamlayacaktır. Almanya vize randevu gününde başvuru merkezinde size eşlik eden danışmanınız Almanya turistik vize ücreti ödemelerinizde de gerekli yönlendirmeyi yapacaktır. Başvuru tamamlandıktan sonra pasaportunuz başvuru merkezinden alınarak adresinize teslim edilir.

Almanya turistik vize 2021 başvuruları hakkında detaylı bilgi talep etmek için 02129630138 numaralı telefondan EAGVS vize danışmanları ile görüşebilir, ücretsiz bilgi talep edebilirsiniz.

Nazlı Kübra

Almanya turistik vize 2021

V.Ç. 24/03/21, 10:47

Merhaba, Almanya turistik vize 2021 yılında başvuru yapılabiliyor mu? Pandeminin başından beri çalışmıyorum ücretsiz izindeyim. Almanya'ya turistik olarak gidip şirketlerle görüşme yapmak istiyorum. İş bulursam orada kalmak istiyorum. Vize işlemleri için ücret ne olur?

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 24/03/21, 10:50

Merhaba, turistik, ziyaret, ticari gibi amaçlarla yapılacak Schengen vize başvuruları şu an kapalıdır. Ancak hastalık, doğum, ölüm, ticari zarar edilecek olması nedeniyle orada bulunması gerekenler gibi istisnai durumlarda başvuru yapılmaktadır. Bunun için de Konsolosluktan başvuru için ön onay alınması gerekir. Kaldı ki Almanya turist vizesi ile Almanya'ya gidip çalışmak mümkün değildir. Sahip olacağınız turistik Schengen vizesi size en fazla 90 gün Almanya'da kalış hakkı sağlar ve çalışma izni vermez. Yasa dışı çalışmanız halinde ise ülkeden sınır dışı edilmeye varan cezai yaptırımlar uygulanır.

Ancak oradaki şirketlerle görüşme yapmanız için Almanya'da bulunmanız gerekiyorsa, şirketlerden davetiye alarak Konsolosluğa başvuru ön onayı için e-mail gönderilebilir. Konsolosluk başvurunuza izin verirse Almanya ticari vize başvurusu yapabilirsiniz. Unutmayın ki ticari vize de bir Schengen vize türüdür ve orada çalışma izni vermemektedir. Başvuru durumunda ödemeniz gereken ücretler ise tıpkı Almanya turistik vize ücreti gibi Konsolosluk harcı, başvuru merkezi ücretinden oluşur. Konsolosluk harcı 80 Euro, başvuru merkezi koordinasyon bedeli ise yaklaşık 33 Euro'dur.

Almanya turistik vize 2021 yılında başvuruya kapalıdır ancak başvuru yapabileceğiniz istisnai vize türleri ve başvurmanız gereken vize türünü belirlemek için EAGVS vize danışmanları ile görüşme sağlayabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için 02129630138.

Nazlı Kübra

Almanya turistik vize 2021

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';