x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Vizesi 2020

H. Kalan 30/01/20, 17:45
Soru: Merhaba, Mart’ta kuzenimin düğününe gitmek istiyorum, öğrenciyim Almanya vizesi 2020 yılı için başvuru şartları ve gerekli evrakları nelerdir? Nasıl başvuru yapabilirim?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba, kuzen, kardeş, arkadaş, akraba veya aile üyelerini ziyaret etmek amaçlı Almanya’ya yapılacak seyahatlerde, seyahat öncesinde Almanya aile ziyaret vizesi başvurusu yapılmalıdır. Ziyaret vizesi başvurularında sunulması gereken en önemli evraklardan biri Almanya’daki yakınınızın Almanya’daki belediyeden aldığı davetiyedir. Davetiyede sizin pasaport bilgileriniz bulunmalı ve seyahat tarihlerinizi de kapsamalıdır. Seyahat tarihlerinizi kapsamayan bir davetiye geçersizdir. Vize başvuruda davetiyenin aslını sunmanız gerekeceğinden Almanya’daki yakınınız davetiyeyi size kargo yolu ile göndermelidir. 
Öğrenci olduğunuz ve herhangi bir işte çalışmadığınız için vize başvurunuzu sponsorlu olarak yapmanız gerekir. Sponsor sizin Almanya seyahatinizin masraflarını üstlenecek kişidir. Çalışmayan kişiler ve öğrenciler Almanya vize başvuruları sırasında sponsor göstermek zorundadır. Sponsorluk evrakları sponsorunuzun mesleğine göre farklılık gösterir. SGK’lı çalışan, iş yeri sahibi, emekli veya memur gibi iş statüsüne bağlı olarak evraklar değişiklik gösterir. Örneğin bir sponsorunuz bir şirket çalışanı ise şirket evrakları, şirketten çalışma yazısı almalıdır, memur ise memuriyetini ispat eden resmi yazılar alınmalıdır, emekli ise emeklilik belgeleri, iş veren ise şirket evrakları alınmalıdır. Meslek evraklarının yanı sıra sponsorunuzun bakiyeli bir banka hesap dökümünü de sunmanız gerekir. 

Bir öğrenci Almanya ziyaret vizesi başvurusu yaparken aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır; 

  • Pasaport
  • 2 fotoğraf
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Kimlik kopyası
  • Davetiye aslı

Sponsor evrakları;

  • Emekli ise emeklilik belgeleri ve emekli maaşını aldığı bankası
  • Çalışan ise çalışma evrakları ile birlikte banka hesap dökümü
  • İş veren ise şirketine ait evraklar ve bakiyeli banka hesap dökümü
  • Memur ise memuriyetini ispat eden resmi yazılar ve yine banka hesap dökümü
  • Uçak rezervasyonu
  • Tüm seyahati kapsayan 30.000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası

Almanya vizesi 2020 evrakları vize başvurusu yapan kişinin mesleki durumuna göre değişiklik göstereceğinden başvuru dosyanızı hazırlarken profesyonel danışmanlık almanız tavsiye edilir. nin deneyimli vize danışmanları, Almanya Konsolosluğu’nun yayınladığı güncel bilgilere dayanarak sizlere eksiksiz ve hatasız bir başvuru dosyası hazırlayacaktır. 

Saygılarımla,

Nazlı Daştan

Almanya vizesi 2020

A.Z. 09/09/20, 15:06

Merhaba, Almanya vizesi 2020 başvurusu için bankada ne kadar para göstermem gerekir? Özel bir şirkette çalışıyorum sekreter olarak ama seyahat için babamdan da bir miktar para alacağım. Almanya'da ablam var ve onun yanında kalacağım. Ben ne kadar bir para göstersem vize onaylanma şansım yüksek olur?

 

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 09/09/20, 15:37

Merhaba, Almanya ziyaret vizesi sırasında konaklama masrafınız olmayacağı düşünülerek seyahat masraflarının daha düşük olması beklenir. Bu durumda otel masrafınız olmayacağı için bankada göstereceğiniz para sizin Almanya'da kalacağınız süre ve uçak bileti rezervasyonunuzu karşılayacak kadar olmalıdır. Turistik Almanya vizesi başvurusunda günlük ortalama 45-50 Euro harcama yapacağınız varsayılarak banka bakiyenizin yeterliliği tahmin edilebilir. Ancak unutulmamalıdır ki banka hesabındaki paranın miktarı vize onayı almanız için tek başına yeterli değildir. Vize onayında kişinin başvuru dosyasındaki tüm belgelerin birbiri ile tutarlılığı, seyahat amacının yeterince ispatlanması, kişinin ülkesine döneceğine dair inanç oluşturabilmesi gibi bilgiler değerlendirilir. 

Almanya vizesi 2020 başvurusunda etraflıca bir değerlendirme yapılarak vize dosyası hazırlanması gerekir. Ayrıntılı bilgi ve başvuru için 02129633801 numaralı telefondan müşteri temsilcilerimiz ile görüşme yapabilirsiniz. 

Nazlı Daştan

Almanya vizesi 2020

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';