x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Vize Başvuru Merkezi 2020

C. Gülertürk 30/01/20, 18:30
Merhaba, Almanya ziyaret vizesi başvurusu yapmak istiyorum. Başvurunun Almanya vize başvuru merkezine yapılması gerektiğini duydum. Ücreti başvuru merkezi banka hesabına mı ödeyeceğim? Almanya vizesine firmanız kanalı ile başvurursak bizim neler yapmamız gerekiyor?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba, Almanya’daki yakınlarını ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları ve Türkiye’de oturum sahibi yabancı uyruklu kişiler Almanya Ziyaret vizesine başvuru yapmalıdır. Almanya Ziyaret vizesi başvurusunda mutlaka Almanya’daki yakınınızdan aldığınız belediye onaylı davetiyeyi de sunmanız gerekir. 90 günü aşmayan kısa süreli Almanya seyahatleri için vize başvuruları Schengen vizesi işlem merkezine yapılmalıdır. İşlem merkezine yapılan vize başvuruları, başvuran kişinin Türkiye’deki yasal ikamet yerine göre görevli Almanya Konsolosluğu’na iletilir. Vize başvurularının değerlendirilmesi yine Almanya Konsolosluğu tarafından yapılır. 
İdata Almanya vize ücreti Almanya Schengen vizesi için Konsolosluğa ödenen vize harcı dışında bir hizmet bedelidir. Bu bedel başvuru tarihindeki güncel kura göre Türkiye Cumhuriyeti Lirası cinsinden değişiklik gösterebilir. İdata hizmet bedeli 2020 yılı itibari ile yaklaşık 30 Avro olup bu ücrette değişiklik yapma hakkı İdata’ya aittir. Almanya seyahatleri için yapılan vize başvuruları esnasında 0-6 yaş, 6-12 yaş ve 12+ yaşa göre harç miktarları değişiklik gösterse de her başvuran İdata hizmet bedelini ödemek zorundadır. 

Euroasia GVS aracılığı ile yapacağınız Almanya Schengen vize başvurularında dosyanız eksiksiz ve hatasız bir şekilde hazırlanır, sizin adınıza randevunuz alınır ve Schengen vizesi işlem merkezine randevu günü başvuru yapılarak süreciniz tamamlanır. Başvuru tarihinden önceki son 3 yıl için herhangi bir Schengen ülkesi için vize başvurusu yapmış kişilerin parmak izi kayıtlarının tekrar alınmasına gerek olmayacağından, randevuya şahsen katılmanız gerekmez ve dosyanız Euroasia GVS uzman danışmanları aracılığı ile başvuru merkezine iletilir. İlk kez Schengen vize başvurusu yapan kişilerin parmak izi kaydının alınabilmesi için başvuru merkezinde randevu gününde şahsen bulunmaları gerekir. Euroasia GVS Almanya vize başvuru merkezi 2020 yılında da SIS (Schengen Information System) kurallarına göre devam etmektedir. Almanya vize randevu günü başvurunuz tamamlandıktan sonra işlem merkezi tarafından yetkilimize verilen başvuru takip fişi ile vize süreciniz tarafımızca takip edilir. Süreciniz tamamlandığında başvuru merkezinden alınan pasaportunuz adresinize gönderilir. İsterseniz pasaportunuzu ofisimizden de teslim alabilirsiniz. 

Saygılarımla, 

Nazlı Daştan

 

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';