x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Vize Ücreti 2021

N.K. 12/01/21, 15:51
Merhaba, Almanya vize ücreti 2021 yılında değişti mi acaba? Biz bir grup arkadaş Almanya'ya turistik olarak gitmeyi planlıyoruz bu yaz. Her şey yolunda giderse tabi. Grubumuzda iki kişi özel sektör çalışanı, bir kişi kamu çalışanı fakat yeşil pasaportu yok bordo pasaportlu, 1 kişi de 5 yaşında Türk vatandaşı. Bu durumda hepimiz nasıl bir dosya hazırlamalıyız? Asıl sorum ise vize masraflarımız ne kadar olacak?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba, grup ile birlikte yapılacak seyahatlerde tüm grup üyelerinin vize dosyası senkronize hazırlanmalıdır. Her bir kişi için ayrı ayrı dosya hazırlanmakla beraber grubun birbiri ile ilişkisi, seyahat planları da dosyalarda bulunmalıdır. 2021 Almanya vizesi ücreti başvuru yapan 12 yaşından büyük Türk vatandaşları için 80 Euro olarak belirtilmektedir. Bu ücret Konsolosluğa ödenen harcıdır ve vize garantisi vermemektedir, vizenin reddedilmesi halinde de Konsolosluk tarafından geri ödenmemektedir. 12 yaşından küçük Türk vatandaşı başvuranlar ise Konsolosluk harcı ödememektedir. Konsolosluk harcına ek olarak, yaklaşık 33 Euro karşılığı Türk Lirası da başvuru merkezi koordinasyon bedeli ödemesi bulunmaktadır. Koordinasyon bedelinde ise 6 yaşından küçük başvuranlar ücretsizdir, diğer tüm başvuranlar ücrete tabidir.

Almanya vizesi ücret bilgilendirmesi için EAGVS müşteri temsilcinizle detaylı görüşme sağlayabilirsiniz. Ayrıca grup başvurularında hazırlanacak dosya, sunulması gereken evraklar hakkında da bilgi alabilirsiniz. EAGVS profesyonel vize danışmanlık hizmetleri sizlere seyahat amacınıza uygun vize evraklarının belirlenmesi, randevu alımı, dosyayı eksiksiz hazırlama, seyahat sağlık sigortası, vize talep dilekçesi yazımı gibi birçok hizmet sunmaktadır. Almanya vizesi ücret ödemesi yapmak vize garantisi vermediği gibi vize başvurularının evrak sunmaktan ibaret bir süreç olmadığı unutulmamalıdır. Evrakların birbiri ile tutarlığı, seyahat sağlık sigortasının doğru şartlarda hazırlanması, başvuru formlarının doldurulması ve seyahat amacının yeterince desteklenmesi gibi birçok husus Konsolosluk değerlendirmesinde göz önünde bulundurulur.

Almanya vize ücreti 2021 yılı bilgilerine EAGVS müşteri temsilcinizle görüşerek ücretsiz olarak danışabilirsiniz. Hatasız bir başvuru sizlere paradan ve vaktinizden tasarruf sağlar. Hatalı veya eksik bir dosya başvurunuzun reddine yol açacak ve size vize maliyetini artıracaktır.

Nazlı Kübra

Almanya vize ücreti 2021

G.V. 04/02/21, 15:54

Merhaba, ben kızımla birlikte Almanya'ya gitmek istiyorum bu nedenle Almanya vize ücreti 2021 miktarı hakkında genel bilgi almak istiyorum. Kızım 15 yaşında, lise öğrencisi ben ise özel bir bankada çalışıyorum. Öğrenciler konsolosluğa ödenen vize harcından muaf mı oluyor? Genel olarak bize vize ne kadara mal olacak. Bu arada babasıyla henüz boşanmadık fakat ayrı yaşıyoruz kızım da pek görüşmüyor kendisiyle. Kızımın vize dosyasında babasıyla ilgili bir evrak sunmamız gerekecek mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 04/02/21, 15:58

Merhaba, 2021 Almanya vizesi ücreti bir önceki yıl ile aynıdır ve Konsolosluk tarafından henüz bir değişiklikle alakalı bilgilendirme yapılmamıştır. Ücretler hakkında genel bilgi vermeden önce bir yanış bilgiyi düzeltmek isteriz. Öğrenciler Almanya vize başvurusunda harçtan muaf tutulur diye bir genel kategori yoktur. Harç muafiyeti başvuran kişinin yaşına göre belirlenmektedir. Buna göre 0-6 yaş grubu başvuru sahipleri Konsolosluk harcı ve koordinasyon merkezi başvuru ücretinden muaftır. 6-12 yaş arası başvuru sahipleri ise yine konsolosluk harcından muafken başvuru merkezi koordinasyon bedeli öderler. Bu bedel ise yaklaşık 33 Euro karşılığı Türk Lirasıdır. Başvuru günündeki kura bağlı olarak ödenmesi gereken miktar değişebilir.

Bununla birlikte 12 yaş üzeri başvuru sahiplerinin ödemesi gereken Almanya vizesi ücret kategorisi ise hem konsolosluk harcı hem başvuru merkezi koordinasyon bedelini içermektedir. Yani hem siz hem kızınızın konsolosluk harcı ve başvuru merkezi koordinasyon bedelini ödemek durumundasınız. Almanya vizesi konsolosluk harcı 2021 yılı itibari ile 80 Euro'dur. Başvuru merkezi koordinasyon bedeli ise yaklaşık 33 Euro karşılığı Türk Lirası olarak ödenmektedir. Bu ücretler geri ödemesizdir ve aynı zamanda vize garantisi vermemektedir. Vize başvurunuzun reddi halinde Almanya Konsolosluğu geri ödeme yapmamaktadır. 18 yaşından küçük başvuru sahipleri eğer anne ve babasıyla aynı anda seyahat etmiyorsa, Türkiye'de kalacak ebeveynden muvafakatname alınması zorunludur. Eğer ebeveynlerden biri için mahkeme kararı ile uzaklaştırma emri varsa muvafakatname alınamama gerekçesi olarak mahkemenin uzaklaştırma kararı sunulabilir.

Almanya vize ücreti 2021 yılı başvuruları hakkında detaylı bilgi için 02129630138.

Nazlı Daştan

Almanya vize ücreti 2021

Ş.V. 11/03/21, 14:33

Merhaba, Almanya vize ücreti 2021 yılında Almanya vatandaşı eşi olan kişiler için ne kadar oldu acaba? Biz 2019 sonunda evlendik eşimin ailesi Almanya'da pandemi nedeniyle düğün sonrası ziyarete gidemedik. Bu yıl eşimin ailesini ziyaret etmek istiyoruz. Eşim Alman vatandaşı olduğu için toplam ne kadara mal olacak bana vize süreci?

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 11/03/21, 14:35

Merhaba, AB, AET vatandaşlarının aile üyeleri Schengen vize başvurularında 2021 Almanya vizesi ücreti ödemekten muaftır. Vize harcı Konsolosluğa ödenen vize ücretini ifade etmektedir. Vize harcından muafiyet vize garantisi veya vize muafiyeti anlamına gelmemelidir. Aile üyeleri, AB, AET vatandaşının eşi, çocuğu, bakmakla yükümlü olduğu kişileri ifade eder. Ancak her durumda başvuru sahibi başvuru merkezi koordinasyon bedelini ödemelidir. Bu ücretlere ek olarak ayrıca EAGVS danışmanlık hizmet bedeli bulunur ve bu bedel 30 Euro'dur. Almanya vizesi ücret bilgilendirmesi EAGVS danışmanınız tarafından sizlere bildirilecektir.

Vize başvuru süreci, gerekli evraklar, Almanya vize randevusu ve Almanya vize ücreti 2021 hakkında detaylı bilgi için 02129630138 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Nazlı Kübra

Almanya vize ücreti 2021

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';