x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Transit Vize 2021

Y.K. 12/01/21, 16:55
Merhaba Almanya transit vize 2021 yılında hangi şartlarda verilmektedir? Benim geçerli ABD vizem var fakat 2017 yılında aldığım bir vize ve 10 yıl geçerliliği var biliyorsunuz. Amerika seyahatim var uçağım Frankfurt aktarmalı olacak. Vizeyi aldığım tarihe bağlı olarak Almanya'dan transit vize almam gerekecek mi? Havayolu şirketim de yeterli bir bilgi vermedi uçuş öncesi bu bilgiyi nasıl teyit edebilirim? Vize almam gerekirse işlemleri nasıl yapmalıyım?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba, Almanya'ya transit vize işlemlerinde kişinin nihai destinasyonuna bakmak gerekir. ABD, Kanada veya Japonya'ya giden yani bu ülkelere giriş için geçerli vizesi olan kişiler Almanya aktarmalı uçuşlarda transit vizeye ihtiyaç duymazlar. Ayrıca İngiltere, Bulgaristan, İrlanda, Hırvatistan veya Kıbrıs ikamet iznine sahip kişiler de transit vizeye ihtiyaç duymazlar. Ayrıca Schengen bölgesinde bir ülkeye gitmek üzere seyahat eden kişiler Almanya aktarmalı uçuşlarda herhangi bir başka vizeye ihtiyaç duymazlar. Burada önemli olan vizenin veya oturum izninin geçerli olup olmamasıdır. 2017 yılında aldığınız ABD vizenin 10 yıl geçerliliği olduğu için transit vize şartları sizin için de geçerlidir ve transit vizeye ihtiyaç duymayacağınız anlamına gelir.

Ancak nihai destinasyonu yukarıdaki ülkelerden biri olmayanların Almanya aktarmalı uçuşlarda transit vize Almanya başvurusu yapması gerekir. Kişi eğer aktarmalı uçuş sırasında uluslararası transit alandan çıkmayacak ve pasaport kontrolüne girmeyecek ise transit vize almalıdır. Ancak uluslararası transit alandan çıkılacak ve pasaport kontrolüne girilecek ise Schengen vizesi alınmalıdır. Transit vize başvurusunda kişi pasaport, fotoğraf, başvuru formu, uçuş bileti ve rezervasyonları, asıl gitmek istediği ülkeye giriş izni, ikamet ülkesindeki çalışma evrakları ve banka hesap dökümü sunmalıdır. Başvuru formunda talep edilen vize türü transit vize şartlarını sağlıyorsanız Almanya'ya transit vize olarak işaretlenmelidir.

Almanya vize işlemlerinizde seyahat amacınıza uygun vize türünün belirlenmesi vize sonucunu doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle başvuru yapmadan önce EAGVS profesyonel vize danışmanları ile görüşmeniz doğru bir vize başvuru süreci geçirmenizi sağlar. Almanya transit vize 2021 hakkında daha fazla bilgi için 02129630138 numaralı telefondan vize danışmanlarımızı arayabilirsiniz.

Nazlı Kübra

Almanya transit vize 2021

O.K. 09/02/21, 12:19

Merhaba, Almanya transit vize 2021 yılı seyahatlerinde de zorunlu mu acaba? Meksika'ya seyahatim var, Meksika uçuşum Almanya üzerinden olacak transit bölgeden çıkış yapmadan direkt diğer uçağa geçiş yapılacağını söyledi havayolu şirketim. Ayrıca geçerli bir ABD vizem de var. Benim bu durumda Almanya transit vizesi almam gerekecek mi? Öyle ise vize için nasıl başvuru yapmam gerekir? Teşekkürler

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 09/02/21, 12:21

Merhaba Almanya aktarmalı uçuşlarda transit vize alınıp alınmaması gerektiği Almanya Konsolosluğu tarafından açıkça şartlara bağlanmıştır. Buna göre Almanya üzerinden transit bir uçuş sırasında kişinin nihai varacağı yer, pasaportundaki mevcut vizeler gibi bilgiler transit vize muafiyeti sağlayabilmektedir. Transit vize Almanya muafiyeti aşağıdaki hallerde geçerlidir;

  • Geçerli bir Schengen vizeniz varsa
  • Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya ve Kıbrıs için geçerli bir ikamet izni var
  • ABD, Kanada veya Japonya için geçerli bir vize veya ikamet izni varsa
  • Andorra ve San Marino için geçerli ikamet izni varsa
  • AB/AET veya İsviçre vatandaşının aile üyesi ve o kişiyle birlikte seyahat ediliyorsa transit vize alınmasına gerek yoktur.

Transit seyahat yapan kişinin Almanya havalimanında transit bölgeden çıkmadan yapacağı yolculuk sırasında, yukarıdaki şartları haiz ise transit vize almasına gerek yoktur. Ancak bu şartlara sahip olmayan kişiler Almanya'ya transit vize başvurusu yapmalıdır. Başvuru esnasında aşağıdaki belgeler sunulur;

  • Başvuru formu
  • Pasaport
  • Son 3 yıla ait vizelerin görüntüleri
  • 1 fotoğraf
  • 80 Euro vize harcı
  • Uçak rezervasyonları
  • Asıl gidilecek ülkeye giriş izni veren vize görüntüsü
  • Kendi ülkenizdeki kurulu düzeni ispatlayan belgeler (iş, banka, ev tapusu vs. )

Başvuru yapılırken kişinin, seyahati sırasında uluslararası transit alandan çıkıp çıkmayacağı ile ilgili havayolu şirketinden kesin bilgiler alınması tavsiye edilir. Transit vize Almanya başvurusunda sunulan uçak rezervasyonu da bu bilgileri açıkça ifade etmelidir. Eğer bekleme süresi veya başka bir nedenden ötürü uluslararası transit alandan çıkış yapılacak ise kişinin C tipi Schengen vizesi alması gerekir.

Almanya transit vize 2021 başvuruları hakkında detaylı bilgi talebi için 02129630138 numaralı telefondan EAGVS müşteri temsilcileri ile görüşme sağlayabilirsiniz.

Nazlı Kübra

Almanya transit vize 2021

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';