x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Vize Fiyatları 2021

Ş.B. 13/01/21, 15:35
Ben emekli öğretmenim Almanya vize fiyatları 2021 yılında emekliler için ne kadar oluyor? Almanya'ya turistik olarak gideceğiz dört arkadaş. Daha önce 2017 yılında Fransa ve İsviçre'ye gitmiştik, bu sene de Almanya'ya gitmeyi düşünüyoruz. Nasıl bir başvuru süreci izlememiz gerekiyor? Bizim randevuya gelmemiz gerekecek mi daha önce parmak izi verdiğimiz için evrak üzerinden sizinle işlemleri tamamlayabilir miyiz?
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Merhaba vize başvurularınızda profesyonel EAGVS vize danışmanlık hizmetlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Almanya vize fiyatı kişinin mesleğine göre değişiklik göstermemektedir. Vize fiyatları, başvuran kişinin yaşına ve uyruğuna göre değişmektedir. Buna göre 12 yaşından büyük Türk vatandaşları Almanya vize başvurularında 80 Euro Konsolosluk harcı, 33 Euro karşılığı Türk Lirası başvuru merkezi koordinasyon bedeli ödemektedir. Ayrıca her başvuru sahibi için 40 Euro EAGVS vize danışmanlık ücreti bulunur. 12 yaşından küçük başvuru sahipleri konsolosluk harcı ödemezken başvuru merkezi koordinasyon bedeli ise yalnız 6 yaşından küçük başvuru sahipleri için ücretsizdir.

Bu durumda emekli bir Türk vatandaşının başvuru sırasında ödemesi gereken Almanya vize fiyatları üç kalemden oluşur. Bunlar, konsolosluk harcı, başvuru merkezi koordinasyon bedeli ve EAGVS vize danışmanlık ücretidir. Emekliler Almanya turistik vize başvurusunda aşağıdaki evrakları sunmalıdır;

  • Pasaport
  • 2 fotoğraf
  • İkametgah ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Emeklilik belgesi (Almanya vize fiyatı etkilenmez)
  • Emekli maaşını aldığı bankadan son 3 aylık banka hesap dökümü
  • Otel ve uçak rezervasyonu
  • Seyahat tarihlerini kapsayan 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası

Evraklar genel olarak istenen evraklar olmakla birlikte EAGVS müşteri temsilcinize belirteceğiniz kişisel durumunuza göre evraklar değişebilir. Örneğin ek gelir elde eden bir emeklinin ek gelir belgelerini sunması başvuru dosyasını güçlendirecektir. Belirtilen Almanya vize fiyatları 2021 vize garantisi vermediği gibi red alınması halinde de Konsolosluk tarafından iadesi yapılmamaktadır.

Son beş yıl içinde Schengen vizesi aldığınız için Almanya vize randevusunda şahsen bulunmanız gerekmeyecektir. EAGVS danışmanınızın sizden istediği evrakları ulaştırmanız halinde tüm başvuru danışmanınız tarafından tamamlanacak ve pasaportunuz kargo ile size iade edilecektir.

Nazlı Kübra

Almanya vize fiyatları 2021

T.Ş. 09/02/21, 13:44

Kızımın babası Almanya'da yaşıyor bu yaz kızıma vize başvurusu yaparak babasının yanına tatile göndermek istiyorum. Almanya vize fiyatları 2021 yılı bilgileri hakkında detaylı bilgiyi nasıl öğrenebilirim. Kızım 14 yaşında, bir de vize başvurusu sırasında muvafakatname sunmam gerekecek mi? Seyahatin masraflarını ise babası karşılayacak. Bizim hangi evraklarla başvuru yapmamız gerekecek?

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 09/02/21, 13:47

Merhaba, vize başvurusu sırasında başvuru sahibinin ödemesi gereken ücretler kişinin yaş ve uyruğuna göre belirlenmektedir. Bu ücretler Almanya Konsolosluğu'nun AB üye devletleri ile ortak olarak alınan Schengen vize harçları kararı ile açıklanır. En son geçen yıl vize harçlarında değişiklik yapılmıştır. 2021 Almanya vize fiyatı 12 yaşından büyük başvuru sahipleri için 80 Euro'dur. Konsolosluğa ödenen vize harcına ek olarak 6 yaşından büyük her başvuru sahibi başvuru merkezi koordinasyon harcı ödemektedir. Koordinasyon ücreti ise yaklaşık 33 Euro'dur. Konsolosluk harcı Euro olarak, koordinasyon ücreti ise Türk Lirası olarak Almanya vize randevu gününde nakit olarak ödenir. Kızınız 12 yaşından büyük olduğu için tüm ücretlere tabidir ve başvuru gününde tüm ücretleri ödeyecektir.

Anne veya babadan yalnızca biriyle seyahat edilecekse, 18 yaşından küçük başvuru sahipleri için Konsolosluğa muvafakatname sunulmalıdır. Baba yurt dışında olduğu için Türkiye'de noter onaylı bir muvafakatnameye imza atamayacağı için bu durumda alternatif evraklar sunulmalıdır. Örneğin baba yurt dışından Konsolosluğa hitaben bir dilekçe gönderebilir. Velayet annede ise velayet belgesi de dosyaya eklenebilir. Ancak en doğru belgeler için EAGVS vize danışmanınızın tüm belgeleri etraflıca değerlendirmesi doğru olacaktır. Almanya vize fiyatları konsolosluk harcı ve başvuru merkezi koordinasyon bedelinden oluşsa da EAGVS vize danışmanlık aracılığı ile başvuru yapacak kişiler 30 Euro danışmanlık bedeli de öderler. Danışmanlık bedeline, evrak listelerinin belirlenmesi, evrak uygunluk kontrolü, randevu alımı, başvuruya eşlik gibi hizmetler dahil edilmektedir. Ayrıca EAGVS vize danışmanınızdan başvuru formu doldurma, vize talep dilekçesi yazımı, seyahat sigortası gibi hizmetleri de talep edebilirsiniz.

Almanya vize fiyatları 2021 yılı başvuruları hakkında detaylı bilgi için EAGVS müşteri temsilcilerine 02129630138 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Nazlı Kübra

Almanya vize fiyatı 2021

V.F 18/03/21, 15:46

Merhaba, 15 yaşındaki kızım ve kendim için başvuru yapmak istesem Almanya vize fiyatları 2021 yılında ne kadardır? Kızım bir okuldan davet aldı sporcu olarak ben de yanında gitmek istiyorum. Babayla görüşmüyoruz yine de muvafakatname almamız gerekecek mi?

EUROASIA Müşteri Temsilcisi 18/03/21, 15:49

Merhaba, başvuru ücretlerinde yaş sınırı 12 yaştır. Yani 12 yaşından büyük her başvuru sahibi 80 Euro olan Konsolosluk harcı ve 33 Euro olan başvuru merkezi koordinasyon bedelini ödemelidir. Başvuru merkezi koordinasyon bedeli ve harç ödemeleri Almanya vize randevusu günü başvuru merkezinden nakit olarak ödenir. Almanya vize fiyatı başvurunun değerlendirmeye alınması için ödenen ücrettir ve geri ödemesizdir. Yani vizenizin reddedilmesi halinde geri ödeme talep edilememektedir.

18 yaşından küçük başvuru sahipleri anne babadan yalnızca biriyle veya ebeveynsiz seyahat ederken başvuru dosyasında muvafakatname sunmalıdır. Babanın mahkeme kararı ile uzaklaştırması vb. bir durum söz konusu ise muvafakatname alamama nedeninizi açıklayan bir dilekçe ile birlikte bu evrakı sunabilirsiniz. Almanya vize fiyatları 2021 başvuruları için gerekli evraklar ve tüm süreç hakkında detaylı bilgi için 021299630138.

Nazlı Kübra

Almanya vize fiyatları 2021

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';